Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3851) tomazin


tomazin
veterán

Sziasztok!
Megint nekifutok ennek a témának, hátha. Egész szimpi volt a smartair-es emberkének a hozzáállása (néztem tőle előadást), úgyhogy gondoltam veszek egy blast mini-t. Viszont nem igazán találok helyet ahonnan eu-n belülről meg lehet rendelni. Azt láttam a topicban, hogy az auchanban lehetett kapni qilive néven a square-t, de az nekem nagyon kicsi.

(#3852) MC Pite válasza FireFox1996 (#3850) üzenetére


MC Pite
veterán

Pedig elsősorban ez érdekelne engem is; a pormennyiség csökkentése (lásd korábbi hszemben a videó)...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3853) Williamgrant válasza MC Pite (#3852) üzenetére


Williamgrant
veterán

Pormennyiség hatékonyan robotporszívó + purifier kombóval csökkenthető.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#3854) MC Pite válasza Williamgrant (#3853) üzenetére


MC Pite
veterán

Porszívó (Dreame D9) naponta dolgozik, előszobában többször is. Heti 1-2 felmosás. Így van csak ennyi por. Kővetkező lépésként gondoltam ki kéne ezt a sok szálló vackot csapatni a szűrőkbe...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3855) zazenke válasza tomazin (#3851) üzenetére


zazenke
őstag

borzalmasan rossz paraméterei vannak ennek a tisztítónak. 44db a legalacsonyabb zajszint. ez nagyon magas gyakorlatilag egy csendesebb szobában hosszútávon elviselhetetlen kategória.

(#3856) B@ldrick


B@ldrick
aktív tag

Sziasztok,

Steril szoba/nappalihoz kellene légtisztító. A Philips Series 3000i Dual Scan AC3059/50 csak HEPA szűrővel szűri a baktériumokat? Ér dupla annyit mint egy PureMate PM9005 ami "ionizáló és UV-C fénytechnika pedig sterilizálja a szoba levegőjét, titán-dioxiddal". Ismeri valaki ezt a márkát?
Esetleg a ROHNSON R-9600 milyen minőséget képvisel?
Köszi

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#3857) Tassadar83


Tassadar83
csendes tag

Sziasztok,

Mennyire alkalmasak a Xiaomi légtisztítói arra, hogy a levegőben lévő port kiszűrjék?

Sajnos, forgalmas út mellett lakunk, körbe mezőgazdasági területekkel, az utca zúzott aszfaltal van lehányva és a kutya is dolgozik rajta, hogy pár nap után még a naponta szolgálatot teljesítő robotporszivó mellett is porosak legyenek a bútorok.

Köszönöm!

(#3858) tomazin válasza zazenke (#3855) üzenetére


tomazin
veterán

Hatalmas a nappalink, igy nem lenne akkora baj. De inkabb a 2gep iranyaba megyek, mert afat nincs kedvem kifizetni meg arra az arra.
Egyszeru gepbol (fan+hepa es ennyi) mi az ajanlott? Mert pl xiaomi occso automatikajat kihagynam.

Baldrick: mi a cel? Steril, csiramentes szobat otthon nehezen fogsz tudni kivitelezni. Baba? Betegseg?
Chipgyartas? ;]

(#3859) , válasza B@ldrick (#3856) üzenetére


,
addikt

Több gépet kipróbáltam már, nekem az allergiás tüneteimet se tudta egyik se csökkenteni, nem hogy sterilizálni tudták volna a szoba levegőjét.

Érteni nem értek hozzá, legfeljebb majd kijavítanak a hozzáértők, de én úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy egy szoba levegőjét megszűrje/megtisztítsa egy ilyen gép, ahhoz nem ártana akkora szívóerő, ami meg is mozgatja a szoba levegőjét. Anélkül viszont csak közvetlenül a gép közelében lévő levegőt fogja beszívni, ellenben a géptől mondjuk fél méterre már vígan száll a por a levegőben, amerre csak akar.

(#3860) B@ldrick válasza tomazin (#3858) üzenetére


B@ldrick
aktív tag

Első kettő sajnos. Ha nem is lesz steril de valamit segítsen a levegőn ez a kacat a szellőztetés, fertőtlenítés mellett.

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#3861) tomazin válasza , (#3859) üzenetére


tomazin
veterán

"Anélkül viszont csak közvetlenül a gép közelében lévő levegőt fogja beszívni, ellenben a géptől mondjuk fél méterre már vígan száll a por a levegőben, amerre csak akar."

Bubble mythnek hivjak ezt es nem igaz.

(#3862) , válasza tomazin (#3861) üzenetére


,
addikt

Jeleztem, hogy nem értek hozzá, csak egy elgondolás volt részemről. Viszont kicsit írhatnál bővebben erről, hogy melyik része nem igaz a felvetésemnek?
Én egész egyszerűen csak fogtam egy zseblámpát, és azzal megvilágítva a levegőt, láttam a szálló port, amivel viszont az égvilágon semmit nem tudott kezdeni egyik gép sem, egészen egyszerűen azért, mert a szívó hatás csak közvetlenül a gép közelében érvényesült.
Illetve mint írtam, az allergiás tüneteim sem enyhítette a legkisebb mértékben egyik sem.

Konkrétan én csak azért járatom a légtisztítót, mert hiszek benne, hogy csinál valamit. Látható/érezhető jele ennek nincs.

(#3863) arcsin válasza , (#3859) üzenetére


arcsin
senior tag

Nekem nem kell gyógyszer pollenes időszakban itthonra a légtisztító mellé. Ha nem megy, akkor meg orrom, szemem folyik. Kinek mi. Ha be kell mennem munkába, mindenképp gyógyszereznem kell. Ja és csak egy szar xiaomi 2H-m van. Évente cserélem benne a filtert+előszűrőt.

(#3864) FireFox1996 válasza arcsin (#3863) üzenetére


FireFox1996
őstag
LOGOUT blog

Nekem Xiaomi 3H van, csak pár hete használom, és mellette ugyanúgy folyik, viszket az orrom (gyógyszerszedés mellett)

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#3865) zazenke válasza FireFox1996 (#3864) üzenetére


zazenke
őstag

kezdjél szedni bio-kult probiotikumot és vedd vissza a cukor és a tejtermék fogyasztását pár hétre. erősödni fogsz a pollennel szemben kevesebb gyógyszer fog kelleni. Lehet hogy ugyanilyen gyógyszerezés mellett a bent lakásban eltöltött idő már jó lesz. Meggyógyulni nem fogsz csak más lesz a határérték

[ Szerkesztve ]

(#3866) FireFox1996 válasza zazenke (#3865) üzenetére


FireFox1996
őstag
LOGOUT blog

Napi 1, max 2 kv-t iszok, ebben van némi cukor. Semmi más édességet nem eszek, nem is szeretem az édességet. Tejet napi szinten max 1 laktózmentes pohár (max 200-250ml vagy ennyi se).
De kipróbálom.

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#3867) zazenke válasza FireFox1996 (#3866) üzenetére


zazenke
őstag

a probiotikum is fontos és a konkrét terméket sem véletlen mondtam mert ebben van egy baktérium törzs ami egy külföldi cikk alapján kifejezetten az allergia ellen van. így kerestem meg én is és pár nap alatt érezhetően kevesebb gyógyszer kellett . Kénytelen voltam valamit kitalálni mert már a szent grálként emlegetett dymista orr spray sem volt elég pedig az nagyon jó gyógyszer . Évekig olyannyira kisegített a dymista hogy azt gondoltam felesleges már a légtisztító is mivel parlagfű mező közepén is napozhattam. semmi nem számított. Idén kifogok próbálni más emlegetett csodaszert is mint pl az omega 3 halolaj kapszulákat (a probiotikum mellett)

(#3868) FireFox1996 válasza zazenke (#3867) üzenetére


FireFox1996
őstag
LOGOUT blog

Kb 1 éve használom a dymista orr sprayt, de ez nálam kb csak 40-50%-os tünet csökkentést hoz. De utálom szedni, mert nagyon keserű :Y És drága, mint az arany. Szerencsére 1 évre 2 doboz elég :D

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#3869) tomazin válasza , (#3862) üzenetére


tomazin
veterán

Probaltam telefonon megkeresni, de nem talalom. Bubble mythnek annyi a lenyege,h a gazban levo szennyezodesek is az egyensulyra torekednek, igy amikor a tiszta levegot kifujja a legtisztito, akkor az vegyulve a nem "tiszta" levegovel nem ott a kornyeken fog tisztabb levegot eredmenyezni,hanem a helysegben levo atlagszennyezettseget csokkenti.
Smartaires arcnak volt arra tesztje,h mennyire jo otlet pl az,h ejszakara kikapcsolod, hiszem az addig jaratott gep megtisztija a levegot, ami a gyakorlatban nem jott be, mert kb 2ora kellett amig a legreseken bekerult annyi levego,h visszaallt az eredeti szintre a szennyezettseg.

Baldrick: Azt elmondom,h yt videokbol osztom az eszt, tehat ennek megfeleloen kell kezelni amit irok. (Gyakorlati tapasztalatom 0, azert asom bele magam,mert feleslegesen nem akarok penzt kiadni)
Konretan ezt neztem: [link]
Ez az arc aki a smartairt csinalja es szamomra hiteles volt az eloadas.
Meg fogom keresni azt a videot ami mas volt, de az ervelese szamomra logikus es jol felepitett volt. Abban barmilyen ionizalas elkeruleset javasolta.

Illetve allergiasoknak:
3evig toltam nyelv ala fujhato cuccost. Tavaly semmi bajom nem volt. Iden az elmult 2hetben mar egett a szemem is, most az eso segitett. Kivancsi leszek,h a por miatt volt bajom vagy a pollen miatt (ha elall az eso es visszajon akkor vsz pollen, ha nem akkor a por)
Btw azt igeri,h kb 5evig jol leszel. Ha valakit erdekel akkor megirom par het mulva mi a helyzet es ha jol vagyok akkor a gyogyszer nevet is (csak allergolugus irhatja fel). Bar ha nem akkor is info,h sokat nem ert...(legalabbis nekem nem hasznalt csak 1evet)

[ Szerkesztve ]

(#3870) zazenke válasza tomazin (#3869) üzenetére


zazenke
őstag

ezt a smart airt még nagyobb nappaliba sem ajánlom. egy olcsón összedobott valami amivel nagyot akarnak szakítani. Az ionizálás pedig bizonyított és valamilyen formában és változatban a daikin és a sharp is használja .Ők azért elég nagy nevek a piacon. Nyilván ez csak haba a tortán mert valóban a hepa a lényeg de ilyen zajjal egyszerűen nincs helye lakóházban

(#3871) zazenke válasza tomazin (#3869) üzenetére


zazenke
őstag

a video amit linkeltél abban is van átverés amikor a zajszinteket hasonlítja össze. Mert ott maximum fordulatszámokat néz. És hát ott persze olyan hangos mind mint az övé. Csak azt felejti el mondani hogy a normális készülékek 20 decibel környékére is lemennek még az ő gépe ezt meg sem közeliti. Ilyenkor természetes hogy csökken a hatékonyság de pl 17db mellett te vígan alszol úgyis hogy a gép az ágyad mellett van. Most akkor nem jobb egy olyan gép amit ha kell meglehet hajtani de ha kell éjszaka is gyűjt valamicskét ? éjjel nappal dolgozik a gép úgy a jó. Még az sem mindegy hogy váltó áramú motor van , vagy egyenáramú motor van a gépben (a jobbakban). ehhez nem is kell legyen légtisztítód mert ezt te is megtapasztalhatod egy régi mosógép és egy mostani mosógép működési hangjának megfigyelésével. Most egy 120 ezres mosógépnél egyszerűen csak a víz pancsolását hallod és rácsukod a fürdőszoba ajtót és azt se tudod hogy dolgozik a gép.

[ Szerkesztve ]

(#3872) B@ldrick


B@ldrick
aktív tag

Három közül melyiket vennétek? Plasmacluster hasznos lenne bacik ellen?
1. Philips Series 3000i Dual Scan AC3059/50: 166e
2. Sharp KCD50EUW: 130e
3. Daikin MC55W: 175e

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#3873) MC Pite válasza Williamgrant (#3853) üzenetére


MC Pite
veterán

3 reggeli porszívózás eredménye a br 75m²-ről: [link]
Elfelejtettem üríteni indítás előtt :DDD

Próbáltam vissza is olvasni, mit vegyek a szennyezettség csökkentésére, ami ha bacik számát is csökkenti, az nem hátrány - de nem nagyon találtam... Nem nagyon van csapásirány a topikban, vagy csak még nem találtam meg.

Még egy extra lenne, (ha úgy tűnik 24 órában érdemes járatni), hogy éjszaka nagyon halk legyen. Nagyon csendes környéken lakunk, klíma is silent módban megy este, 28-30dB fölé nem szívesen mennék. (Telefont szerint csukott ajtón át ahogy felmos a D9, 25-26dB van).

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3874) zazenke válasza B@ldrick (#3872) üzenetére


zazenke
őstag

szerintem a daikin még így is veri az első kettőt pedig ez már a hangosabb modell mint a régebbi modell ami nekem van. Van plasmaclusteres gépem is igaz nem nagy hatásfokú mert a mostani sharpok már erősebb plasmával dolgoznak. Én semmit nem veszek észre tőle . szagokat se veszi el .

(#3875) Alex91


Alex91
félisten

Ikea Starkvind legtisztitot hasznal itt valaki? Van rola valamilEn tapasztalat?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3876) BudaH


BudaH
csendes tag

Sziasztok, 100 ezer ft. körül melyik most a legjobb légtisztító?

(#3877) Kolondrum

Üdv. Pár hónap használat után úgy néz ki jó ez a Blitzwolf AP2-es. Látható a kosz a szűrőn. Annyi az egész negatívum, hogy a szűrő élettartam számláló nullázza magát ha áramszünet van. Így magam kell számolni, de mivel automata megy napi X órát, tudom hogy ez év végére fut ki. Banggood-on akciós volt a szűrő. 2 évre megvettem, 22k volt a két db. Pár nap alatt hozta a FámaFutár.

[ Szerkesztve ]

(#3878) MC Pite


MC Pite
veterán

Gshopperen kuponnal 60k a Mi Aur Purifier 4, tizessel olcsóbb a Lite. Itthon 56/78k az euronicsnál. És pár helyen akciós itthon a 3H (43-45k).

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3879) racskobalazs


racskobalazs
senior tag

Sziasztok,

Egy jóideje szemezek egy légtisztítóval, még anno a Mi Air Purifier 2 óta, de még nem vettem rá magam, hogy beruházzak, mert nem tudtam eldönteni mi lehetne jó.

De lehet, hogy most már tényleg beruházok rá, amennyiben értelme van.

Hol használnám?
Panel lakás, 50m2, több szobára osztva.
Mi lenne a fontos?
Jó lenne a látható porból lejjebb venne, esetleg páraszabályozás, főleg télen, mert nagyon száraz szokott lenni a levegő, de ez nem fontos, ha jól láttam a "légmosók" már 100k+ körül kezdődnek.
Milyen árban?
Olcsón jót :D Ergo nem szeretnék fölöslegesen drágát.
Egyéb:
Jó lenne ha a szűrőcsere nem kerülne annyiba mint a gép került.

Mit ajánlanátok ezek alapján? :)

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#3880) Dr.NX válasza racskobalazs (#3879) üzenetére


Dr.NX
addikt

Beurer LR 330

Elfogadom a sütiket.

(#3881) racskobalazs válasza Dr.NX (#3880) üzenetére


racskobalazs
senior tag

Szia, köszi jónak tűnik így elsőre.
Viszont egy olyan kérdésem maradt még így belegondolva, hogy ha 2 szobát szeretnék vele "tisztítani" akkor hogy kellene elhelyezni? A gond az, hogy a két szoba együtt kb 35m2 amit ír az oldal, viszont teljesen le vannak választva, csak egy ajtóval nyílnak egybe. Vagy ilyenkor akkor 2 kéne belőle? (Az úgy már elég drága)

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#3882) PoPeC


PoPeC
csendes tag

sziasztok!

elso legtisztitonk megvasarlasa elott allok, es hosszu keresgeles utan a levoit core 300s es 400s tunik ar ertek aranyban a legszimpatikusabbnak.

van ezekrol tapasztalatotok? mi az amit meg szerintetek erdemes megnezni?

85m2es lakasba keresem a legpraktikusabb berendezest. nappali+konyha+kozlekedo+3halo.

a 400s kb 80m2t tud lefedni, de nem tudom, hogyha nem 1 legterrol beszelunk, hanem egy tagolt lakasrol, akkor azt hogyan lehet hatekonyan lefedni a legkevesebb szamu keszulekkel.

koszi!

(#3883) zazenke válasza PoPeC (#3882) üzenetére


zazenke
őstag

1 db készülék nem lesz olyan ami lefedi az egész lakást. ha ez a cél akkor több kisebb olcsóbb gépet érdemes venned helységekként. Ez sehogy sem lesz olcsó főleg hogy belegondolsz amikor az összesben szűrűt kell cserélned. A zajszintje 24 decibellel az alsó fokozatban már az elfogadható kategória a 300 asnak. alapvetőn kicsi gép ez, de több darabbal hatásos lesz. Személyes tapasztalatom nincs a géppel csak a gyári adataiból beszélek. amennyiben ez mellett döntesz akkor érdemes megnézni hogy mennyi bele a szürő és lehet e biztonságosan venni itthon. Ha csak egy neve sincs cég forgalmazza most éppen akkor könnyen lehet szívás 2 év múlva. Nem egy daikin vagy egy sharp vagy egy xiaomi ami boldog-boldogtalan is árul. ha normálisan le akarod fedni az egész lakást akkor pénzügyileg ebből nem lehet jól kijönni. ezért szoktak csak 1 szobát lefedni légtisztítóval pl a hálószobát. de ha van rá keret akkor hajrá

(#3884) MC Pite


MC Pite
veterán

Én kicsinek hétvégén az Ikea Förnluftigot vettem (nagynak Mi AP4 van úton).
Minimum 28dB, de meglepően halk, simán elhinném kb 25dB-nek. Egyszerű szerkezet, falra is rakható, és 2700Ft bele a szűrő.
Eddig tetszik, kellemesebb vele a levegő. Meglátjuk majd, de lehet a két kisebb szobában a falon lesz 1-1 állandóra.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3885) Alex91 válasza MC Pite (#3884) üzenetére


Alex91
félisten

Nalam is egy ilyen van, de a nagyobb szobaba ez kicsi. Ide egy Starkvind fele kacsingatok, ez meg megy majd a kis szobaba. Kicsi, egyszeru, relative nem draga. A Starkvind meg az asztal verzioban eleg praktikusnak tunik a szamomra, mert hely az keves van…

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#3886) zazenke válasza MC Pite (#3884) üzenetére


zazenke
őstag

az sem mindegy ám hogy a 28 decibellhez mekkora légszállítás párosul mert ez növeli nyilván a hatékonyságát vagy hogy mekkora távolságra ér el . ebben az esetben a 28 db értékhez 25M3 óránként a légszállítás. A régebbi daikinnál 24 decibelhez már 130 M3 párosul. Tehát csendesebb de vegyük az egyszerűség kedvéért ugyanolyan hangosnak. a légszállítás ötszöröse az ikeásnak. Mégis azt kell mondjam jól döntöttél mert nagyon olcsó készülék. A lentebb írt nagyobb modellje is jó döntés mert az bár 56 ezerbe kerül viszont csendesebb és nagyobb tudású. Még az is megéri az árát .

(#3887) MC Pite


MC Pite
veterán

Valahogy úgy, korrektnek tűnnek az árukért, de korlátozott a tudása/tudásuk (mondjuk mindnek, csak azt kell kitalálni mi mire optimális, és mi kellene az embernek otthonra :DDD ).
A nagyobb helyiségbe (konyha/nappali megy egy kis közlekedő) nekünk jobban tetszik (papírforma alapján)az AP4 (kb a Starkvind áráért jön); és valószínű a a két 9m^2es szobába két kicsi fog kerülni (szellőztető miatt 0-24 jön a levegő).

Az ionizálásra kíváncsi vagyok mikor érdemes használni, de ha jól sejtem elsősorban szagosak kajáknál.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3888) Qtya123


Qtya123
őstag

Üdv!

Kaptam ajándékba egy Xiaomi Mi Smart Antibacterial Humidifier ultrahangos párásítót.
Eleinte örültem, mert amúgy is száraz a levegő (29-33% páratartalom) és ez a készülék 40-45%-ra fel tudja vinni.

Azonban a másik szobában a légtisztító a legmagasabb fokozatra kapcsol tőle. Olvastam itt a fórumban, hogy az ultrahangos párásító és a légtisztító nem barátok.

Próbáltam azt, hogy a MiHome-ban beállítottam, hogy mikor bekapcsol a párásító, akkor addig a légtisztító kapcsoljon ki. De hiába, mert mikor újra beindul a légtisztító (vagy akár órák múlva indítva csak) ugyanúgy rossz levegőt érzékel. Talált erre valaki megoldást?

Továbbá sima csapvízzel használva gondolom a vízkövet és a vízben lévő minden egyéb anyagot is ugyanúgy kitol magából a gép a levegőbe, hiszen annyit tesz csak, hogy ultrahanggal nagyon apró cseppekké porlasztja a vizet. Nem tudom mennyire egészséges a klóros/vízköves porlasztott vizet lélegezni....
Így belegondolva nekem eléggé kérdőjeles ez a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#3889) noorbertt válasza Qtya123 (#3888) üzenetére


noorbertt
őstag

Szia,
A sókat levegőbe juttatja és azt a légtisztító pornaknak észleli. +be is szívjátok, szerintem nem jó dolog..
Nekem ozmózis szúrt vízzel nincs ilyen gondom szerencsére.

[ Szerkesztve ]

(#3890) Qtya123 válasza noorbertt (#3889) üzenetére


Qtya123
őstag

Igen, én is erre gondoltam. Szerintem nem fogom használni ezt a típusú párásítót.

(#3891) updog válasza Qtya123 (#3888) üzenetére


updog
senior tag

Feleségem egy 2 decis aromadiffúzort használ néha, párnaponta alkalmanként (mondván ennyi miatt nem kell desztillált víz, jó abba a csapvíz is). 2 hónap alatt olyan fehér por lepte be a falat (~80 centire van tőle) hogy ha az ujjam végighúzom rajta, szó szerint már nem csak a nyoma látszik, de már csomókban hullik. Ultrahangost csak desztillált vízzel... (ezért drága és idővel tuti hogy többre jön ki mint egy betétes/tárcsás) de amúgy valószínűleg desztvízzel használva is összeveszik a légtisztítóval, a vízköd miatt.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#3892) noorbertt válasza updog (#3891) üzenetére


noorbertt
őstag

Igen érzékeli de nem annyira mint ha anélkül menne:


Felső a mostani állapot, nem megy a párásító (mert megfelelő a pára)
Also tegnapi görbe és ott ment.

(#3893) Qtya123 válasza noorbertt (#3892) üzenetére


Qtya123
őstag

Csapvízzel felmegy 200 környékére is.

Desztillált vízből 5 liter 4-500 Ft és azért fogyasztja rendesen. Ahogy én használom, úgy 3 nap alatt benyakalja. Az egy fűtési szezonban kb 35.000 Ft. Plusz ugye orrba-szájba hordani haza az 5 literes flakonokat, ha meg egyszerre vennék sokat, akkor tárolgatni. Lehet elengedem ezt és lesz télen 30% a pára, franc se tudja.

[ Szerkesztve ]

(#3894) noorbertt válasza Qtya123 (#3893) üzenetére


noorbertt
őstag

Annyiból megvan majdnem egy ozmózis szuro a csap alá tárolóval. Utána csak féléves - éves szuro csere kell.

persze csak ezért nem vennék ilyet. Nálunk a vezetékes víz ocsmány. - csap szifon rendszeresen el van dugulva, vízforraló 1het alatt hányinger lenne stb…

Helyette ennyit költöttem ra és van tiszta finom vízem és erre is jó szerencsére.

(#3895) Qtya123 válasza noorbertt (#3894) üzenetére


Qtya123
őstag

Igen, az a baj, hogy csak ezért nem költenék rá. Nálunk elég jó a csapvíz, be is vizsgáltattam, ízre is jó, sima szűrőkancsót használunk csak. De az nyilván az ásványi anyagokat nem szűri ki belőle, így a párologtatóba hiába öntök ilyen vizet, ugyanúgy nem szereti a légtisztító.

(#3896) Ati bá


Ati bá
csendes tag

Sziasztok,

Kb egy hete használok egy Philips AC2729/10 légtisztító és párásító gépet és nagyon nem vagyok megelégedve a párásításával. A probléma az, hogy 40% felé nem tudom felvinni a páratartalmat egy kb 21nm-es szobában, még úgy se, hogy a párásítás és a ventilátor sebesség is maximumon pörög. Egy idő után feltűnt, hogy a kerék száraz és csak a lenti részén jelent meg fehér folt utalva vízkőre, így az a gyanúm támadt, hogy nem forgatja a kereket. Egy ragasztószalag darabbal megjelöltem a kerék állását és véletlen időközönként ellenőriztem, majd azt tapasztalatam, hogy a kerék egy milimétert se mozdult el. Az előbb szedtem ki a filtereket, hogy lássam mi történik működés közben, hát a nagy semmi, turbo fokozaton is áll. A kerék jól van berakva, és úgy tűnik, hogy a kisebb kekete fogaskerék az ami nem pörgeti meg.

Akinek van ilyen vagy a korábbi AC2729/50-es (vagy 51-es) model, az megnézné kérem, hogy nála forog e rendesen a kerék?

(#3897) MC Pite


MC Pite
veterán

Megkérjezett a Mi Air Purifier 4. Egész kellemes (kivitelezés, zaj).
Ami viszont fura, hogy a nappaliban a kis ikeás légtisztító használata után bekapcsolva 2, a többi szobában 7-8 mikrogramm/m³ közötti értéket mutat; azaz hiába látni sokszor a szálló port; a szellőztető úgy tűnik egész jól megszűri a levegőt.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#3898) zazenke válasza Qtya123 (#3893) üzenetére


zazenke
őstag

vegyél melegpárásítót de kizárólag csak télire és megoldódik minden felsorolt problémád

(#3899) LZs?!


LZs?!
aktív tag

Sziasztok,

Egy 35 nm-es helyiségbe keresek légtisztítót, ez dolgozós/mindenes szoba.

Allergia nincs, cigifüst nincs, kajaszag nincs, száraz levegő nem gond, nem foglalkoztat a virológia, etc.

Ami gond: a por és az idővel befülledő levegő (aka. emberszag). Napközben rendszeresen szellőztetni szoktam, de csak amikor kiugrom egy kávéra, etc. és 5-15p alatt éppen csak felfrissül a levegő; emellett télen hideg van kint, nyáron meleg, ami fűtés/légkondi ellen dolgozik. Bónusz felhasználás: konyhában, amikor rámtör az alkothatnék sütés/főzés területén 15 (+20) nm.

A fenti két szempont szerint érdemi előrelépés lenne bármilyen eszköz, illetve elsősorban a lentiek?

Részemről hirtelen nekifutásból a két végletet céloztam be elsőre; ha van érdemleges alternatíva, kérem, jellezétek - többek közt azért is dobtam fel. :)

1) BlitzHome BH-AP1 - használtan venném, ugyanakkor tartok tőle, hogy csereszűrő hosszú távon vagy lesz, vagy nem; ha jól emlékszem jelenleg 10-15k közötti összegért van egy szett.

2) Zepter Therapy Air Ion - szintén használt, de ismerőséktől 'venném át' töredék áron, akik megvették, aztán pár alkalom után rájöttek, hogy inkább nem használják; csereszűrő-garnitúra biztos hosszú évekig lesz, cserében jelenleg 40k egy szett.

Nevermind...

(#3900) LZs?! válasza LZs?! (#3899) üzenetére


LZs?!
aktív tag

Még egy kiegészítő gondolat: parkettázott helyiség, kevés bútor; függőny, szőnyeg, etc. nincs; robot porszívó van, mindenhol befér/elfér, és minden második nap megy egy kört.

Nevermind...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.