- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
-
redfox222
csendes tag
Nekem ma jött egy 3C, only 001 szenzorhiba
mehet is vissza.
Előtte 2H ami 6 hónap után totál behalt, 30 nap szervíz után pénz vissza.
Kezd megrendülni a bizalmam a xiaomiban. -
Qtya123
őstag
Üdv!
Most érkezett meg a Roborock S7 porszívó. Van egy Xiaomi Air Purifier 3H légtisztító is a lakásban.
Azt szeretném beállítani, ha elindul a robotporszívó, akkor a munka alatt (és ha lehet kicsivel utána is még egy darabig) emelje meg a fordulatszámot a légtisztító.MiHome programot használok, a légtisztító menüjének Automation részénél néztem, de már el is akadtam. Van az IF és a THEN rész. Az IF esetén, ha kiválasztom a Roborock S7-et, akkor csak két választható opció van: "Scheduled cleanup complete" és "Finished cleaning"
Olyan kellene nekem az IF-ben, hogy Start cleaning, de ilyen nincs. Hogyan lehetne a fenti elképzelésem összehangolni?
Köszi előre is!
-
Frod
addikt
Tényleg ha már feljött ez a szűrő-elhasználás... szóval letelik az egy év, cseréli az ember a gépben, mit csinál a régivel? Sima háztartási hulladéknak minősül?
Vagy essek neki és fejtsem le a műanyag vázról a többit, így legalább az a neki megfelelő helyre kerül? (Xiaomi hengeres szűrőről beszélek) -
válasz
Seraph 16 #3586 üzenetére
én meg beleugrottam a Daikinba ami 145e volt akcióban. Tök jó az ionizátor funkciója de nem ér szerintem annyival többet mint a Xiaomi... bár majd a használatnál kiderül tudja-e amit ígérnek:
- 10 év garancia azért nem rossz
- 10 év / 1 szűrő- ezt kétlem én is... de ezzel vettek meg mert évente 1-1 szűrőt elkoszolni nem éreztem túl környezet barátnak
-
válasz
dani0113 #3584 üzenetére
Porlerakódáson a közhidelmekkel szemben csak kevéssé segítenek a légtisztítók, a "szálló por" alatt az egészségre káros PM2.5 részecskéket értik.
A xioamikról tudok nyilatkozni. A pro változat nagy légtérbe való, családban van ilyen, teszi a dolgát.Elvileg a 3C-nél sem ismeretlen a szenzorhiba mégha ritkábban is. De a lényeg, amivel azóta én is teljesen egyetértek:
#3402edk-
Nekem van 3H és 3C is. Nagy különbség nincs, szerintem a H nem éri meg a felárat. -
Sziasztok!
Nagy a dilemma, kérlek segítsetek!
Forgalmas út mellett lakunk 4. emeleten és rendkívül sok a por a lakásban, heti 2-3x simán kell portalanítani. Ma is készülődés közben figyeltem, hogy mennyi por száll a szobában..elképesztő.
Elkezdtem szemezni a légtisztítókkal ebből kifolyólag. Ha portalanítás után megtudná hosszabbítani a porlerakódás képződését már nyert ügy + gondolom a levegő minőségén is lenne mit javítani. Az egyik szoba 11m2 a másik huszon valamennyi,de inkább a kisebb szoba lenne a lényegesebb. Néztem a Xiaomi 3H-t de nagyon szidják a szenzorját ami engem kütyübuziként lehet idegesítene ha pár hét után beszarna viszont cserébe halkabb mint a Pro amit szintén néztem és annak elvileg jobb a szenzorja is, viszont lehet felesleges lenne ekkora területhez.
Tudnátok javasolni ezek fényében valamit? Nem ragaszkodom a Xiaomihoz,de jó lenne Emagon forgalmazott termék, mert oda van pár kuponom.
3C-ről nem sok mindent találtam miben kevesebb mint a 3H, Smartmi gondolom pedig butácskább mint a többi.
Köszönöm előre is!
-
sziasztok, megjött a Daikin légtisztító. Összességében elégedett vagyok vele (2-3 óra működés alatt).
Előny:
- érzékeny így amint van egy kis szennyezés (akár kajaszag) akár macska fürdik melletteakkor egyből kapcsol
- csak akkor megy az ionizátor amikor szükség van szag miatt.
- nagyon csendes még 2-es fokozaton is alig hallatszik csak az ionizátornak van hangja (de ugye éjszakai tapasztalatom nincs
- van alap előszűrő minden nyílásnál amik moshatók így a hepa filterhez már csak a tényleg apró kosz megy. Maga az előszűrő kb 2-3 tized milliméteres (szóval azért nem olyan mint amit a xiaomiba lehet rakni és nem is olyan szintű, de jó hír, hogy ebbe is bele lehet szerintem applikálniHátrány:
- kicsinek érzem a légszűrő felületet egy kb 25x25-ös szűrő van benne (vagy kicsit nagyobb) sima hepa és mellé egy elég masszív szénszűrő
- nem a gép hibája, de kiderült, hogy a házközponti hővisszanyerős szellőztető mellett tulajdonképpen szinte nincs is a házban PM2,5. -
edk-
őstag
Tévedtem, amikor azt írtam, az alis előszűrőkön van ragasztócsík. Nem mindegyiken: a filterhualv boltból vásárolton nincs (persze egy kis maszkolószalag megoldja). Ez egyébként kicsit vastagabb, merevebb anyagú, mint a Show Day Store-féle, amin van csík.
Így néz ki a jó egy hónap után cserélt előszűrő:
-
Elar
senior tag
Szóval egy 60nm amerikai konyhás nappaliba egy Xiaomi Pro legyen a választás vagy mást nézzek?
-
Qtya123
őstag
válasz
koxmatyi #3577 üzenetére
Igen, én is azt hallottam, hogy önmagában kevés, illetve nem erre van.
Úgy logikáztam, hogy a robot szépen felmossa, felszívja pár naponta a padlóra hulló port, a működés közben felvert por egy részét meg kiszűri a légtisztító és így talán csökkenthető a por a bútorokon. -
koxmatyi
tag
-
válasz
zazenke #3564 üzenetére
Természetesen többszörös áron tipikusan nagyobb tudást kapsz, ezt mindenkinek magának kell értékelnie. Az esetek többségében a problémák nagyrészét a "pm2.5" csökkentése megoldja, amihez a gyakorlatban egy ventilátor és hepa szűrő kell. A szén szűrő és társai már extrák. Szinte minden más már további úri huncutság, amit mindenki eldönt, hogy szükségét érzi-e.
-
Elar
senior tag
Sziasztok.
Kicsit elvesztem én is a légtisztitók világában.
Nálunk van egy központi szellőztető amire nemsokára kerül egy (központi) párásító.
Viszont qrva sok a por télen és tennék ellene (értelemszerűen akkor legyen minél szuperebb a levegő nálunk)
A konyha nappalink 60nm - erre milyen gépet vásároljak?Illetve egy 10nm-es dolgozó szobába mit vegyek ugyanebből a célból?
-
zazenke
őstag
a daikinban a hepa és szénszűrő csak az egyik szürőréteg előttük van még egy elektrosztaikus szürőrendszer mely elektromos szagbontást is végez további minden mikroorganizmust penészt bacit is leöl mert bontja a fehérje részeket . . Egy sima hepaszűrést nem nagy dolog lenne összerakni. [link] hátrányuk hogy nincs oledkijelző wifikapcsolat stb
-
zazenke
őstag
válasz
Qtya123 #3566 üzenetére
egy biztos a régebbi daikin legalsó fokozata olyan hogy ha ébren vagy akkor sem igazán tudod eldönteni hogy megy vagy nem 1.5 méterre tőle én ezt hívom csendnek(16 decibell). nyílván ez mindenkinél változik. nekem a számítogépemről sem lehet eldönteni ha nincs terhelve ,hogy működik mert 16 decibell alá vittem a hangját.És ehhez vagyok hozzászokva . van egy sharpom is 28 decibellel engem az zavar este.
-
Qtya123
őstag
Én mérhetetlenül érzékeny vagyok a zajra, már attól felébredek, ha a feleségem levesz valamit az ágy melletti kis szekrényről.
Gyakorlatilag teljes csend és sötétség kell, hogy normálisan aludjak. Féltem is kicsit, hogy a Xiaomi légtisztító nem-e lesz hangos. Főleg, hogy az ágytól nem messze van.
Alaptalan volt a félelmem, automatán használva sem zajos, simán lehet aludni mellette. -
66zio
aktív tag
válasz
zazenke #3564 üzenetére
Nyilván, mindenki mérje fel mire kell neki. Én ezek miatt döntöttem a Xiaomi mellett:
-ár
-tudok mellette aludni, bár ugye ez vásárláskor még lutri, sajnos nem tudok olyan helyet ahol egyszerre többet is össze tudok hasonlítani élőben.
-Hepa + szénszűrő ugyan úgy működik minden légszűrőben.
-Érték kijelzés lehet pontatlan. SmartAir Blogon sajnos csak a 2-es verziót tesztelték, ami tényleg nem jó, de igazából nagy jelentőséget én nem tulajdonítok neki, nyitott ablak után úgyis felveszem magas fokozatra akár mit ír ki. (kivéve ha 001est, de az csak akkor fordul elő ha tényleges mérőállomásokon is alacsony az érték, tehát hiszek neki)
Ami zavaró, hogy alapból ő jónak jelzi a levegőt azt hiszem 060-ig, bár 20 felett feljebb kapcsol. -
zazenke
őstag
én ahogy olvasgatom a itt a xiaomi véleményeket akkor azt kell mondjam az én öreg daikinom jóval többet ér . először is van neki valóban csendes éjszakai fokozata mely 20 db alatt van . ez mellett tényleg lehet aludni. Másodszor a xiaomiknál a szennyezettség mérő is elég érzéketlen. A daikinnál ha csak mozgolódok a szobában vagy tüsszentek vagy kitakarózok már reagál a részecske mérője alapbeállításon . A daikin valóban látja a porszemeket. ha pedig valaki szellent akkor is beindul akkor is ha az emberi orr azt nem is érzi.
. Testszagokra meg különböző illatanyagokra van optimalizálva. a formaldehidet pedig bontja bár ennek nincs sok jelentősége. egyszerűen komolyabb gép de jóval drágább is
-
edk-
őstag
Vagy egy szoba egyszeri kezelésének árából vegyél egy ózongenerátort.
-
66zio
aktív tag
Tartósságról olyat kell megkérdezni akinek már több éve megvan.
Szerintem nem éri meg a plusz dolgok. De nyilván attól függ mi a célod vele.Amit kell megszűr a hepa + szénszűrő. Ózon jó a felületen lévő vírusokra, bacikra, de tényleg fogsz is vele foglalkozni? Ózon mérgező, addig nem szabad ott tartózkodni, majd szellőztetés. Nem néztem utána mennyi ózont termel, de ha sokat akkor még a növényeket is ki kell vinni. Persze ez a véglet, úgysem órákig járatnád, meg úgy vélem ezek nem vetekszenek a dedikált ózongenerátorok teljesítményével, de nem néztem utána.
Ionizátor csak annyit csinál, hogy hozzátapasztja a falhoz, lepedőhöz a szállóport. Ha belefekszel az ágyba máris visszaküldöd a levegőbe. Illetve melléktermékként ózon keletkezik.
Nyilván tudni kell, hogy a konkrét gép mennyit termel, de én úgy vagyok vele, mivel a HEPA ellátja ugyan azt a feladatot, nem kockáztatok, főleg, hogy a gépek leírásában vagy nem írják vagy jól eldugják az értéket. Vajon miért? -
azért nem gondolnám, hogy egy Daikin nem tudja ezt kezelni / nem úgy tervezte az eszközét, hogy az használható legyen
... a Jakuzzinkban is van ózon generátor és nem érződik ózon szag mivel az ózon gyorsan lebomlik... (persze tudom levegőben más)
de pont ezen félelmek információk miatt kérdeztem, hogy megéri-e a felárat
-
arcsin
senior tag
"Számos tanulmány készült negatív iongenerátorokon. Egy tanulmány azt mutatja, hogy a keletkezett ózon kis, nem szellőztetett területeken meghaladhatja a határértéket .[6]
Az egyik tanulmány kimutatta, hogy az ózon reagálhat más összetevőkkel, pl. tisztítószerekkel és így formaldehid keletkezhet.[7]"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Villanyszerelés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest