Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsin
senior tag
válasz
t72killer #3949 üzenetére
Szerintem itt nem fogsz találni erre megfelelő választ. Itt légtisztítókról van szó csak illetve párásítókról még szőrmentén. Leginkább időszakos a topik, télen jönnek a szeméttel fütők, a gumival és pet palackokkal, a lakkozott bútorral fütők, a fával fűtők, akik miatt a lakások levegője halmozottan rosszabb lesz mint az év többi részében. Az idei év sajnos ezt halmozottan magával fogja hozni. A légtisztítókba való szűrők is drágultak ~20%kal minimum. Én is megvettem az idei évre az új filtert a xiaomi gépbe.
Talán a Háztartási gépes topik vagy a Felujítós de lehet van valami fűtéses topik. Bár az oka és a felhasználása érdekelne ennek. leginkább a MIÉRT?
-
Nem 1 pörgős topik, petróleumos beltéri fűtés mellé milyen szenzort ajánlanátok,miket érdemes mérni? CO CO2 egyértelmű, de akadnak még szennyezők.
-
zazenke
őstag
válasz
Zsiráfnyál #3944 üzenetére
nagyjából semmi nem jó erre . A légtisztítók nem igazán csökkentik a látható port. Kisebb finomabb részecskékre vannak kitalálva nem pedig a nehézporra. ami neked kellenne az egy ipari légtisztító aminél nem számít a zajszint. tulajdonképpen egy porszívóval ér fel a hangja csak egy nagyobb felületü hepaszűrőn történik az átszívás egy nagyobb ventillátorral. Működne hagyományos légtisztítóval is de csak akkor ha tőgázon nyomatod neki de akkor nem fogsz mellette semmit se tudni csinálni
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Légtisztítót keresek, tudnátok valami jót ajánlani ?
Amit tudok :
- Egy kb 35 - 40 m²-es nappaliban használnám.
- Kifejezetten a helység porosodását szeretném vele csökkenteni. Nem baj, ha mást is csinál, de a lényeg, hogy a port szedje minél hatékonyabban össze.
- A keret max 250.000 Ft, de egyáltalán nem bánom, ha ennek a töredékéből is megoldható (addig megyek el árban, ameddig annak azzal arányos gyakorlati haszna is van).
- Fontos, hogy ne kelljen túl gyakran szűrőt venni hozzá, ne legyen magas a fenntartási költsége.
- Fontos, hogy ne legyen túl hangos.
- Szoftveres támogatás, meg mindenféle "okos" funkciók nem elsődleges szempontok, ha egyetlen on/off gomb van rajta, és teszi a dolgát, az nekem teljesen megfelel. Nem baj, ha vannak benne ilyenek, de nem elsődleges szempont.
- Fontos, hogy ne fogyasszon eszetlenül sokat (ha esetleg tud egyáltalán egy légtiszító sokat fogyasztani).
- Az nem baj, ha maga az eszköz fizikailag nagy, van neki hely bőven.
Köszi előre is ! -
-cobra-
aktív tag
Na egy pár napja a Xiaomi 2H ledobta magát a WiFiről és azóta se tudtam csatlakozásra bírni. 2.4Ghz hálózat kiválasztva, jelszó megadva, csatlakozik a 2H-hoz hogy átadja az connection adatokat, de az már nem megy fel a WiFi hálózatra. Semmit nem változtattam a hálózatban, gőzöm sincs hogyan tovább. Más is járt már így?
-
ayo
veterán
valakinek sikerült megoldani a Vodafone frissítés óta a csatlakozást? 3H készülékem azóta nem megy vele, router 2.4 és a 5ghz-n van, de semmi.
-
arcsin
senior tag
válasz
Bazsee71 #3935 üzenetére
A 3-asokkal az a jó meg a 2-es xiaomikkal is, hogy kompatibilisek egymással a szűrők. Hirtelen ránéztem a 4es szürökre, de nem írják a hogy jók lennének régebbi modellekbe. Nagy eséllyel kapni is lehet a 2-3ashoz ebayről, itthonról(emag, alza, stb). Még annyi különbség volt talán a 2 és 3as széria közt hogy a 2-esek ették az RFID nélküli filtereket is, de többynire csak azokat kapni idehaza.
-
Bazsee71
őstag
válasz
zazenke #3931 üzenetére
Húha, ez pont 3x annyi, mint amennyiért a Beurer volt.
Azon kívül köszi az infókat. Légtechnikában alapvetően otthonosan mozgok, de ezeket a belső keringetős megoldásokat nem nagyon ismerem. A lakásban egy központi hővisszanyerős rendszert kialakítani elég körülményes lenne, bár szívem szerint azt tenném.
Közben néztem, hogy így 70-80k-ig jók lehetnek a Xiaomik. Ott melyik szériát érdemes, már inkább a 4-est?
-
fbfro
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettünk egy családi házat. Két szintes, kb 70 m2 egy szint. Az alsó szinten csak nappali van egy légtérben a konyhával, egy dolgozószoba és olyan helyiségek ahol nem feltétlenül kellene a légtisztítás.
Viszont most hogy lett kutya is, aki habár kint van az udvaron, eléggé felveri a port és eléggé látványosan porosak a polcok. Plusz van egy fatüzelésű kályha is, amit ha télen használni fogunk elkerülhetetlenül bekerül a korom a házba. A cső illesztéseknél mindenképpen kijön egy kevés kosz ami idővel elszínezheti a fehér falakat.
Illetve a gyereknek is van egy minimális poratka allergiája. Ami összesen egyszer jött elő idáig de inkább megelőznénk a bajt.A kérdés hogy ezeknek a megakadályozására légtisztító alkalmas lenne e. Kinéztem a Daikin MC55W-t ami most a Daikin shopban csak 137e Ft, ami az Árukeresős görbéket nézve igencsak jó árnak tűnik. Amennyiben szerintetek a fenti problémák megoldhatóak légtisztítóval, ajánljátok ezt a gépet? Vagy van esetleg valami jobb megoldás.Ahogy néztem ez a gép 82m2-re elegendő, ami szerintem nekünk megfelelhet. A felső szint légtisztításában egyelőre nem gondolkozom, ott majd csak akkor ha ezzel pozitívak a tapasztalatok.
Köszi
-
nuke7
veterán
válasz
zazenke #3932 üzenetére
Igen, a legtöbb legtisztito túl van arazva, a kényelmi funkciók vannak nagyon felül arazva - távirányító, App, bt, wifi, stb.
egy legtisztito gyakorlatilag egy jó esetben erős ventilator és egy HEPA szűrő vagy szűrők.
(néztem ugye a korrekt légszűrőket mielőtt vettem volna, csak sajnos nagyon sok lett volna a szállitás+ÁFA+vám…)
-
zazenke
őstag
válasz
Bazsee71 #3930 üzenetére
de a látható szállóport egyik légtisztító sem csökkenti látványosan . ha az a cél hogy kevesebbet takaríts az nem fog összejönni légtisztítóval mert nem arra való. A látható por nem igazán veszélyes a tüdőre mert méreténél fogva azt ki tudja üríteni a szervezet. A sokkal kisebb részecskékkel és allergiásoknál a pollennel van a baj. Amikor látod valamelyik gépen a PM2.5 feliratot akkor az azt jelenti hogy az ekkora vagy valamivel kisebb részecskék ellen is jó . Ezeket a részecskéket a szervezet nem igazán tudja kiüríteni és örökre a tüdőnkben marad ( állítólag) . én amúgy szeretem a beurer párásítómat de ez egy többszörösen túlárazott valami .
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok,
Lakásunkban szeretnénk csökkenteni a szállóport, esetleg télen kicsit párásítani, de utóbbi nem feltétel.
Most szembejött a Beurer MK 500, kecsegtető a leárazás, de nem ismerem. Vállalható, vagy ebben az árkategóriában inkább mást ajánlanátok? -
zazenke
őstag
válasz
IreN!CuS #3928 üzenetére
így van és az az A9 nél bizony borsos. cserébe viszont lesz egy olyan géped ami mellett úgy is alszol ha az 1 méterre van az ágyadtól aha a legalsó fokozatban van A 17 decibel nagyon jó értéknek számít már. Ezt az értéket már ha nem kamu már az új daikin sem tudja csak a régi mint ami nekem van.
-
zazenke
őstag
hát amit linkeltem abba minden benne van . aki ennél is többet akar annak olyan gép kell ami még elektrosztatikus szűrés is van mint a daiknban mert az ugye felpolarizálja és összetapasztja a legkisebb részecskéket is illetve elöli az életet minden nyavajából a plazmával. De alapvetően szerintem a csendesség fontosabb tényező mert a pollent és kormot gyakorlatilag minden szürő megfogja . Ezt a szintet minden alapvető minöségű szürőrendszer teljesiti.
-
arcsin
senior tag
válasz
zazenke #3925 üzenetére
én anno a pollenest néztem csak, abban nem volt szénszűrő. A 99,5%os hatékonyság miatt mondtam hogy csak epa, nem hepa filter. Elvárható lenne ennyi sok pénzért egy hepa.
-
zazenke
őstag
sőt antibakteriális is már ha ez számít valamit (nekem kevésbé)
-
zazenke
őstag
válasz
IreN!CuS #3921 üzenetére
nyilván az A9 a legjobb a gyári paraméterei alapján.Ha nem lenne daikinom akkor ez lenne a következő befutóm. csendes alsó fokozat és több lépcső. de az éves szürőköltséget azt le kell nyelned mert az nem annyi mint a daikin aliexpresses pótlása hamisított szűrővel. De még ennek ellenére is az electroluxot venném. Nincs gyakorlati tapasztalatom vele de a gyári paraméterei mellette szólnak.
-
IreN!CuS
őstag
Sziasztok,
Céges kupon kedvezmény végett elkezdtem nézelődni az electrolux oldalán légtisztítókat. Teljesen kínai ez a téma nekem - nem ismerem a gyártókat, az ajánlott márkáknak, best buy típusokat.
A legfontosabb kérdés, hogy az electrolux mint márka ajánlható-e a légtisztítóknál vagy lapozzak.
Ha esetleg erre igen a válasz akkor az árak alapján ezt a hármat néztem ki :
- Well A5 290 m3/h
- Well A7 285 m3/h
- Pure A9 442 m3/hVan esetleg valakinek innen tapasztalata a márkával, esetleg a konkrétan megjelölt típusokkal kapcsolatban?
-
arcsin
senior tag
Xiaomi HEPA szürő fekete 11 990 Ft
Akinek van 2000ft-os emag kuponja, de nem tudja mire használja el. -
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Augusztusban érkezik a gyerkőc, ennek kapcsán gondolkodtunk el légtisztító beszerzésén. Bár már lehet, hogy most is hasznos lenne, én allergiás vagyok, és egyébként is olyan helyen lakunk, hogy egy szellőztetés alatt azonnal tele szalad a lakás porral. 72m2-es lakásról beszélünk, nappali, étkező, gyerekszoba, háló felosztásban. A gyerekszobában párásításra is lehet ,hogy szükség lesz.
Alapvetően szimpatizálok a Xiaomi termékeivel, van már számos termék, amit a Xiaomi Home felületen központilag kezelünk, örülnék, ha nem kellene egy újabb applikációt használatba venni. DE, ha más gyártó más terméke ár/érték arányban jelentősen jobb, akkor természetesen nem ragaszkodom a Xiaomihoz.Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite-t néztem első körben, de teljesen laikus vagyok a témában. Az elképzelésem szerint egy ilyen menne a gyerekszobába, és később a hálóba is.
Nem tudom, hogy más modellek mivel tudnak többet, vagy mi az amiben hatékonyabbak, mint egy ilyen Xiaomi. Van esetleg olyan kombinált, párásításra is alkalmas készülék, ami ajánlott kategória?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Feri 59
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést a láma kérdésért, de a Vodafonos wifi router átállt 5ghz re ezért nem csatlakozik a 3c a Wifihez.Mit lehetne tenni,illetve járt e már igy valaki.
Ha valaki tud segíteni azt megköszönöm -
hódmaci
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Mely készülékek minősülnek gyógyászati segédeszköznek?
PL a xiaomi rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal? -
Egy kérdésem lenne a Xiaomi Air Purifier Pro kapcsán:
A) Manuális üzemmód
Van egy időhatára, amíg hajlandó manuális módban működni? Ha igen, akkor az kapcsolódik a beállíott fokozathoz?
t.i. Pontosan nem mértem, de úgy tűnik, hogy manuális módból kb. egy óra múlva átkapcsol automatára, fokozattól függetlenül.
B) Szűrő élettartam
Valószínűség szerint áramlásmérő nincs a gépben (t.i. 'tömítettség/telítettség').
Jól gondolom, hogy az élettartam kalkulálása az pusztán üzemidő és teljesítmény függvénye?
t.i.
élettartam -> X (fixen, a szűrő RF ID-jának regisztrálásának megtörténtétől)
elhasználódás -> Y = [üzemidő] X [fordulatszám/teljesítmény]
degradálódás -> X-Y
Ergo, ha egy sterilszobában üzemeltetném, akkor is kinullázná a szűrőt egy bizonyos idő után.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Segítenétek légtisztító választásban?
Amennyiben allergia esetén jobban ajánlanátok a légmosót akkor az is szóba kerülhet.
Kertes, családi házba kerülne. Szeretném a lakás központjába rakni. de ha már a hálószobába lenne lehet az is elég lenne. kb 65-70nm a teljes alapterület, ebből a hálószoba 16nm.
Pollen allergia miatt kellene elsősorban. Sajnos küzdök vele.
Max 80-85eFT körül szánok rá.
Szűrő lehetőleg hosszútávon támogatott legyen illetve nem horror áron beszerezhető.
A szűrő beszerzés terén akár Ali. vagy Ebay is szóba jöhet.
Okostelefon vezérlés is jó lenne hozzá.
Mit ajánlanátok ezek alapján? -
Folytatása az eredeti felvetésemnek.
Szombaton végülis vettem egy Xiaomi Air Purifier Pro-t, model: AC-M3-CA.
Ha jól sejtem, ez a Xiaomi 'kettes szériájának' a Pro-ja.
Pont volt egy darab az Auchan-ban, és akkor feldobtam a kutyakaják mellé a kocsira; 67e volt.
Működik, gondolom jól teszi a dolgát; ambár nem tudom, mit kéne várnom tőle.
A kijelző 001 és 010 között van folyamatosan, még szellőztetés után is; gondolom, ez jó.
Mostmár az is tudom, hogy 4x% a páratartalom.
30-50 m2-re állítva egész határozottan húzza-fújja a levegőt; szerintem 'aktívan' a porszívóval kombinálva fogom használni.
Ami viszont igazán felvillanyozott, az a Home Assistant lehetősége (csak elsőre jussak túl a home server bővítésén).
-
nuke7
veterán
Sziasztok,
hátha tud itt valaki aki okosabb mint én, segíteni:
vettem egy esperanza bora-t... milyen gyakran kell(ene) porszívózni a légszűrőjét..? -
Ati bá
csendes tag
Update, hátha valakinek hasznos lesz a jövőben:
Ma jött meg a csere Amazontól, gyors bedugtam és leteszteltem, hogy forgatja e a kereket, és láss csodát ezzel semmi probléma.
Itt van, hogyan alakult a páratartalom:
Egy óra alatt annyi vizet fogyasztott el, mint a másik turbón járatva egy nap alatt. Remélem a FW update nem fog betenni -
MC Pite
veterán
Erre szerintem 1/2 helyiséges szellőztető lenne a megoldás (szűr is), nem feltétlen a légtisztító
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- EA Sports WRC '23
- Ubuntu Linux
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest