Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosqu!to
addikt
Főzéskor a szagelszívó mellé szoktam csak ablakot nyitni, amúgy zárva van. Azt vettem észre, hogy amikor melegebb volt pár napig és nem volt fűtés, akkor fel tudott kúszni 60% környékére, de a mostani hűvösebb, fűtést igénylő időben az 50% a max amit nagyjából összehoz, ezt is a korábban említett fogyasztás mellett. Nyilván intelligent módban megy a gép, szóval nem pörgeti magát maxra, de meglepő volt számomra, hogy ennyire sok párát veszít a lakás még úgy is, hogy folyamatosan párásítva van.
A takarításra köszi a tippet.
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Sharp kc-g60eu gépet, kb 130 köbméteres helyiségben használom, burtál mennyiségű vizet fogyaszt (naponta 2x töltöm a tartályt). 3 hete vettem, de a tartály kivételekor látom, hogy a gép alján sárgul valami. Mivel szoktátok ezt takarítani?
-
vipnolf
aktív tag
sziasztok! van egy Philips AC2729/50 légtisztító+párásítóm. Fél éve hajtom, megvoltak a rendszeres tisztítások ahogy kell. Ma kijöttek a kódok h kb minden szűrőt+párásító betétet is cserélni kell. 25k összesen. reális ez a fél év? Van valakinek tapasztalata ezzel? Sharpnál vmi 10 év szűrőt mondogatnak, engem ez a fél év kissé meglepett... azért 1-2 évet reméltem h bírni fog. 50/év szűrőre hát nemtom
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
Xiaomi Mi Air Purifier 3C és 3H közül melyik az ajánlottabb vétel? 3H ér annyival többet, mint amennyibe kerül? Illetve 3H-nál mennyire jellemző a levegőminőség érzékelő meghibásodása? A 3C megbízhatóbb?
-
ntomka
nagyúr
Ikea légtisztító teszt: [link]
-
paavoo
aktív tag
Sziasztok,
par hete hasznalok egy Xiaomi 3H-t, utobbi par napban vettem eszre hogy folyamatosan 001-et mutat az erkezeloje, akarmelyik szobaba teszem.
Probaltam kifujni a szenzorat de nem valtozott.
Kihuztam, visszadugtam akkor 20-ra felmegy es 1 mp utan ujra 1-es.
Legujabb firmware van rajta.
Viszont ha moge fujok deo sprayvel akkor meg felmegy tobb szazas ertekre, akkor gondolom nem rossz a szenzor, csak a hetek alatt bekalibralta magat?
Szerintetek? -
zazenke
őstag
igen én nekem ez nagyon számít mert ha elfelejtem átkapcsolni a daikint éjszakai üzemmódra és felpereg akkor fel is ébredek. Egy légtisztító akkor jó ha nem ébred fel akkor sem az ember ha nem csak a legalsó fokozaton megy . ez max 24 decibelt jelent nálam . És ezt már az új daikin modellek sem tudják mert a második fokozatuk 29 decibel. nem is ajánlom most már azt a modellt sem vásárlásra bár a sharpnál és a xiaominál még így is jobb . De pl az electroluxnál már nem biztos
-
WiZARD
addikt
Sharp nekünk állandóan a legkisebb fokozaton megy, csak ha szándékosan porolok mellette akkor kapcsol feljebb.
Viszont a párásító néha aránylag hangosan kattog, ahogy forgatja a tárcsát. A hangos az túlzás, de bőven hallható. -
zazenke
őstag
válasz
Alurion #3232 üzenetére
úgy gondolom rosszul döntöttél. majd mikor a sharp felkapcsol a 2. fokozatra 41 decibelre na az lesz majd a " vicces dolog " merthogy az alsó fokozat majdnem semmire nem jó . [link] itt pedig meglett volna a streamer technológia a szénszűrő mellett stb , és tökéletes fokozat elosztás és 4 literes víztartály. igaz 200 ezerért de a használhatósága miatt bőven megérte volna. még úgy is elkerültem volna a sharpot ha külön párásítót kell alkalmazni mint ahogy én is használom . nekem van sharpom igy látom hogy melyik decibel értéke mit is jelent a valóságba
-
Alurion
csendes tag
arcsin
Köszi a választ, közben beszéltem a Daikin hazai képviseletével, valóban nem. Elmondásuk szerint ugyanaz a Flast Streamer technológia van a Stylish klímákban is mint a légtisztítóikban, viszont a kialakítás miatt csak a megforgatott levegő egy részét tudja tisztítani, ezért nem olyan hatékony.
Amint megjön a különálló légtisztítóm összevetem vele.bbuffy
Végül egy Sharp KCA50EUW lett megrendelve. A fokozatelosztás sajnos elég kiábrándító, de nem találtam jobb alternatívát ami párásítani is tud. Kíváncsian várom, elméletileg ma érkezik.
A Daikin MCK55W volt még versenyben, de annak ellenére hogy nagy batár szekrény az egész, csak egy 2,7 literes tartálya van... a Sharpba belefért majd egy literrel nagyobb. -
bbuffy
senior tag
válasz
Alurion #3229 üzenetére
Én ugyanezt futottam meg. Sharp lett. Egyik legjobb a témában. De tökéletes nem lesz egy sem. Nekem fontos volt hogy párásítson is, igy komplex lett inkább. Ha alacsony a pára, érdemes megfontolni, nálam a 74 nm szépen beszórta, persze kb egybe van nyitva minden.
A klima nem jó semmire a hűtésen kívűl.
-
Alurion
csendes tag
Sziasztok!
Légtisztító vásárlás előtt állok, mondhatni bejártam a szokásos utat onnan hogy 'elég lesz egy Xiaomi', majd a Sharp/Philips/Electrolux után már a Daikinokat nézegetem.
A topicot olvasgatva tavaly volt szó inverteres klímákról, és eszembe jutott, hogy az otthoni klímámban van légtisztító funkció. Ez vajon mennyire parasztvakítás? Tekinthető ez teljesértékű légtisztítónak?
Egészen pontosan erről a klímáról van szó:
Daikin FTXA35A / RXA35A StylishElőre is köszi a választ!
-
GingR
friss újonc
Köszi a válaszokat.
Mennyit érdemes szánni rá? Úgy értem, hogy olcsóbb/ drágább készülékek közt van-e akkora különbség, mint az árukban(igaz még ez se tiszta, hogy mettől meddig olcsóbb vagy drágabb)? Hétköznapi szinten kihasznált-e a tudáskülönbség? Melyik kategória az, aminek már olcsó húsnak híg a leve?
Legtöbbeteknek xiaomi van, ahogy visszaolvastam. Hiányoltok vmit belőle?
Köszi. -
arcsin
senior tag
Anno ez a videó segített tisztába tenni a dolgot nekünk
De 2 hét alatt kiderül bármilyen gépről, hogy nem felel meg az elvárásoknak.
-
arcsin
senior tag
Pollenallergiához nekem bevált a xiaomi 2S. ahhoz van pld a fekete szűrő ami hepa+ van benne szénszűrő ami a szagokat semlegesíti. Most hogy műtrágyát kiszűri-e azt nem tudom. Ha megnézed a drágább légtisztítók is egy kerek szűrőn keresztül tisztítják meg a levegőt. És nem is az összes hepa szűrő, van ami csak epa pld.
A legjobb ha minden 20-24 nm-re jut egy légtisztító. Az hogy hangos lenne.. szerintem nem különösen, de én közepesen forgalmas út mellett lakom, dolgozom, nem figyelek különösen ilyen kis zajokra, de pld éjszaka tudok mellette aludni. -
66zio
aktív tag
Nekem Hepa szűrős légtisztítóm van. Ezek nem a látható porra meg a kutyaszőrre jók, hanem a szállóporra amik mélyen lejutnak a tüdőbe. Ha magas fordulaton megy és pont arra lebeg egy kisebb szőrszál lehet pont megfogja, de nem fogja a szoba egyik végéből odaszívni magához, főleg, hogy nagy fordulaton már elég hangosak ezek.
Szagokhoz olyan szűrős dolgot j nézni amihez van szénszűrő is elvileg. De ebben nincs gyakorlati tapasztalatom, főleg, hogy műtrágya szagra jó-e.
Baba mellé én biztos nem vennék ionizátort (ózon termelés) és ózongenerátort sem.
Ionizátorom sincs, de az meg azt csinálja, hogy „odatapasztja” a port a falakhoz, felületekhez. Tehát takarítani ugyan úgy kell utána. -
GingR
friss újonc
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni, nem látom át az adatokat.
Levegőtisztitót szeretnék, de nem értek hozzá.
Lakás: sok a por, egy kutya, allergiás vk, babát tervezünk, szőnyeg jelenleg nincs, belmagasság 2,3m, 70m²-ből a nagyszoba 25m²
Videken élünk, elég jó levegő van, de rendszeres takarítás mellett is okoz kellemetlenséget a műtrágya szaga, a magas pollen, por...
Érdemes-e az egész lakásban szűrni a levegőt vagy inkább csak a szobákban külön, ahol vagyunk?
Néztem készülékeket: Zeptert, air wolf, nikken... nem nagyon érzem az hasznosság különbségét a gépek közt.
Negatív ionos, ózonos, uv, másfajta szűrők...? Mit jó, ha tud? Árban mi az, amit érdemes belőni a hosszabb üzemeltetésnél éves szinten (szűrőcsere, élettartam, karbantartás...)? A készülék hangja megszokható-e? Az órát nem bírjuk, de egy légkondi nem zavar.
Használt gép új szűrővel mennyire érdemes elgondolás?
Köszi, ha segítesz! :) -
Vanek25
tag
sziasztok!
Nekem főleg 'sima' szálló por ellen kellene valami tisztító, mert kb másnap meglátszik takarítás után a por...
Amazon.de -ről van esetleg valakinek best buyja? 35 m2 lakáshoz kellene, és 50e fölé nem nagyon mennék -
törölt tag
nyilván ez környezettől függ, de elvileg, feltételezem, nem kamuznak. adott körülmények között lehet mehet x évet. (mondjuk a 10 az sok), De ha vki alig használja, akkor akár 20 évig is mehet. Ha meg állandóan akkor akár fele, stb is lehet, alapból. Nyilván meg van mire számolták ezt az időt, milyen körülmények mellett...
-
zazenke
őstag
válasz
#33802016 #3217 üzenetére
hát hogy vegyék az emberek meg hát a daikin is 10 évet ír csak azt felejtik el hogy a daikin 5x2 évet ad vagyis 5 darab szürőt ad a géphez még a sharp 1 darabra is ugyanezt igéri. Az a baj hogy az ember ránéz fél év múlva és már akkor igen rosszul néz ki . Az sem garantált hogy nem kezd el valami szaporodni a szürőn. A daikinnál mire a szürőhöz ér a cucc addigra elektromosan leöli az élő baktériumokat és gombákat , de ő is odairja ha rossz szaga van a gépnek akkor szürőcsere kell.
-
bbuffy
senior tag
Szerintetek, egy normál nem füstös lakásban, átlag felhasználásban, nem. belvárosi, mennyire csökken, ill mennyi a várható reális élettartama egy Sharp HEPA szűrőnek. 10 év biztos nem
3-5? v kevesebb?
-
bbuffy
senior tag
Szerintetek a Sharp párologtató tartályába teszek teafaolajat, az árt a gépnek? Vagy inkább hagyjam meg egy másik, csak párologtatónak? Pár csepp amugy. Kérdés hogy árt e a masinának.
Közben meg is találtam rá a választ. Nem szabad
-
zazenke
őstag
válasz
scott_free #3210 üzenetére
a sharp és a toshiba nem halk . mindkettő 28 db az alsó fokozat . nekem is ez a sharpom van csak annyival tud többet hogy van benne plazmakluszter. ennyi pénzért nem igazán kapod meg azt a szintet hogy csendes is legyen azt a felsőbb kategóriákra tartogatja a sharp és a toshiba is. vagy veszel magasabb kategóriát használtan
-
scott_free
senior tag
Üdv,
eredetileg szálló por ellen gondoltam légtisztítót venni (mert porszívózás után 2 nappal már rendesen látni a port
), de ahogy olvasom, arra épp nem jók ezek a készülékek.
De ezzel együtt is lehet, hogy kipróbálnék egyet.20nm-es szobába 50 ezer alatt lehet kapni olyat, ami nagyon halkan is tud működni (ami mellett tényleg lehet aludni is) és érdemes megvenni?
pl. egy ilyen kicsi Sharp-ot vagy Toshiba-t?(Vagy esetleg jobban járok egy ilyen philips párásítóval?)
-
zazenke
őstag
na igen ez tényleg jó dolog . Csak nekem az a baj hogy 30 decibellről indul . na most vagy a daikin és a sharp is hazudik decibell ügyben és jóval hangosabbak vagy engem tényleg zavar a 28 decibell is merthogy a sharpom az egy nagyon alap modell és ennyi a legkisebb fokozata és zavar. a daikin 24 decibeles második fokozata még türhető. Ezek az értékek hosszabb időn keresztül zavarnak engem és nem arról van szó hogy néha felpereg nappal amikor megy mellette a tv is. este amikor már elcsendesül minden akkor eléggé szembetünőek ezek a zajok.
-
bbuffy
senior tag
Ma óriási mákkal sikerült vennem egy két éves, hibátlan, patika Sharp KCA50EUw-t, 50ért, örülök mint majom a farkának. Nagyon jó cucc, már éppen megvettem volna webshopból 150 ért mikor belebotlottam. Pedig hetekig monitoroztam előtte a second hand részlegeket, de sehol egy árva Sharp. Tud mindent is ami kell, És ez az észrevétlen párásítás nagyon adja. Köszi a tippeket, tanácsokat amúgy mentközben, mindenkinek.
-
-
arcsin
senior tag
-
zazenke
őstag
válasz
-cobra- #3203 üzenetére
nehéz döntés mert bejön egy újtényező amin csak én szoktam itt lovagolni a fórumon ez pedig a hangerő vagy ventillátor zaj.. a sharp csendesebb jószág alapfordulaton és csak egy fog belőle menni könnyebb lesz elviselni különösen ha éjjel nappal fog menni és hálószobába is. a xiaomi hangosabb magában is kettő együtt meg pláne. engem idegesítene. Az viszont tény hogy kettő xiaomi nagyobb tisztítást tud elvégezni . több kisebb légtisztító mindíg jobb mert hiába vannak egy lakásban összenyitva a szobák . a légtisztító alapvetően pár méterre maga körül tisztít a leghatékonyabban . a kettő xiaomi nagyobb teret képes lekezlni. Vannak akik nem bírják a nagyobb hangerőt elviselni én is ilyen vagyok de hogy te milyen tipus vagy azt nem tudom. ha mégis 1 darab csendesebb gépet választanál akkor én a sharpot sem venném meg hanem vagy a 20 ezerrel többe kerülő electroluxot venném vagy még feljebb daikint . a sharpba azért szoktam belekötni mert bár csendes a legalsó fokozata de utána már egy nagyon hangos fokozat jön kevés a variációk száma . a legalsó fokozat meg kevéske légszállításban a 15 db csendes de kevésbé hatékony a 39 decibel szerintem idegesítően hangos. közte meg semmi . kellene egy 24 decibel körüli fokozat.
-
zazenke
őstag
válasz
-cobra- #3199 üzenetére
igen a 10 éves élettartam is hazugság ha sokat megy a gép vagy a daikinnál pedig a 2 év bár ez még jobban hihető . ott adnak vele 5 db 2 éves szürőt. Szerintem az sem igaz. Az electrolux legalább odaírja hogy évente csere (szerintem ez is ovatos porszívózással együtt értendő). És a szénszűrők is telítődnek , erre föl a daikin könyvében az van írva hogy azt nem kell cserélni Hát persze
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen routert?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Freemail
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple Watch 9 45mm LTE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest