Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• adalbert1

veterán

válasz ayo #51628 üzenetére

Szerintem ez egy nagyon sokrétű probléma - anno szüleim úgy nőttek fel, hogy hiány volt rengeteg dologból, így nekik alap volt, hogy minden kacatot megőriznek.
    Ezt idős korukra se annyira tudták levetkőzni (habár anyámat már rá tudom venni, hogy sok felesleges, filléres dolgot kidobjon), és valamennyire rám is rám ragadt.
    Mellette ott van az is, hogy régen tényleg nagyon ritka volt, mikor valami lego készletet kaptam, így hatalmas értéke volt egész kis készleteknek is (mint a black monarch's ghost vagy a castaways' raft, vagy egy kicsi shell versenyautó, vagy 4 kis fabuland figura, stb).
    Mivel ma a kisebb készletek már nagyon olcsóak a fizetéshez képest (mondjuk ami 2-3k-ért megy, ez már 2 ebédet nem fut ki egy normálisabb menzán), így sokkal könnyebb is halmozni őket.
    Ezek mellett gyerekkoromban jelenetek meg itthon a nyugati reklámok (először csak mondjuk a pro7-en, de utána már a magyar csatornákon is), amik nagy része ugye a FOMO-ra épít, hogy gyűjtsd össze mindet (amúgy legszívesebben betiltanám a gyerekeknek szóló reklámokat), és szerintem ezek is károsan formálták az ember fogyasztói szemléletét, szokásait.
    Szóval ezek után úgy értem, hogy nagyon nehéz ezeket levetkőzni, és tudatosan vásárolni, legalábbis nekem biztosan, és komolyan tanulnom kell azt, hogy elengedjek dolgokat, és ne akarjak mindent birtokolni.
    Mindenesetre azért megy valamennyire, pár készletet már sikeresen elengedtem.

Nekem ez az új bowser készlet nem tetszik, illetve nehéz elhelyezni, hogy ezzel mit akartak. Akkor ez csak egy kiállítási darab lesz? Vagy beilleszthető valahogy a jelenlegi Super Mario készletekhez? Egy normális bowser figura jó lenne, csak kisebb méretben, amit a bowser kastélya mellé adtak, az nagyon könnyen szétesik, nem is szívesen játszik vele nálunk a gyerek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés