Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz adalbert1 #18430 üzenetére
Több, mint gondolnád. Budapesten évente több ezer 75 milliónál nagyobb értékű lakóingatlan cserél gazdát. Ehhez képest mit számít 200e forint plusz, ha a gyerek akarja azt a nyavalyás Falcont? Pláne, ha apuka akarja...
Nekem is van olyan ügyfelem aki karácsonyra meg fogja venni a gyerekének. Igazából nem érdekli, hogy mennyibe fog kerülni, ha 500e, akkor 500e. Épp a napokban beszéltem vele, hogy október vége előtt meg is veszi, nehogy ne legyen karácsony előtt. Ez nekem is irreális, de nekem is vannak olyan pénzköltéseim, ami másnak irreális.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
csubi82
kezdő
válasz adalbert1 #18494 üzenetére
Nem csak te vagy ,,csóró" hozzá, én sem engedhetem meg magamnak,sőt sokan nem.Nagyon nagy szakadék tátong ember és ember között kis hazánkban mindenféle értelemben.....
Egyébként aki hajlandó félmillióért is megvenni ,pont az olyan emberek szoktak 100-800 ft-okon alkudozni Facebookon a LEGO-s csoportokban ....
Na de itt off.
On: Minden 42056-os Porsche kapott egyedi rendszámot?Nemsokára jön az enyém is,csak nem akarok ,,meglepődni"...
-
r.levente75
addikt
válasz adalbert1 #20542 üzenetére
Nem ez nem így van, nem kell ott lakni, mert ezek az akciók nincsenek kiirva. Ha bemegy egy vevő a boltba ő az eredeti árat látja, nem pedig az akciósat. Ezek központilag elbaltázott akciók, melyeket csak akkor lehet látni, ha árellenőrzőn lehúzza valaki a terméket.
-
r.levente75
addikt
válasz adalbert1 #20546 üzenetére
Az egy forintos az csúnya nagy baki volt az üzlet kárára. Aki olvassa nyilván előnybe van, de szerintem mindentől függetlenül, ha kint jár az ember érdemes egy két készletet levenni a polcról és lehúzni az árellenőrzőn. Lehet hogy sikerül olcsóbbean megvenni. Ez az utolsó véletlen akció, még délután is élt, mire kijavította az üzlet rendszere a hibát.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz adalbert1 #21748 üzenetére
Szemelyesen en is vevo lennek fasza Pirates es Castle keszletekre, szeretem a tortenelmi temakat. Viszont felnottkent annak orulnek a legjobban, ahogy arra fentebb utaltam is, ha ezekben a temakban nagy D2C keszletek jonnenek. Peldaul a 10210 Imperial Flagship nagyon jo volt, johetne meg ilyen.
Ninjago vonal szamomra valtozo, amikor jofele keleti epiteszet van az bejon, az otromba jarmuvek nem szepek. A Nexo az abszolut nem jon be, de azt latom, hogy esetleg miert impnalhat a gyerekeknek.
Simpsons nem lett folytatva, mivel elegge sikertelen volt. A masodik szerias figurakat alig birtak kiszorni, D2C hazak is allandoan le voltak arazva kulfoldon. Jott volna harmadik keszlet is, a kepregenybolt, de lefujtak.
Ghostbusters az elegge retegtermek, szerintem tobb nem is igazan ferne bele. Az auto ikonikus, a tuzoltosagot pedig azert erte meg valoszinuleg kiadni, mivel az epuletet kinezete folytan azok is megveszik, akiket amugy nem erdekel a tema.
A Gyuruk Ura-bol kiadhattak volna az Orthanc torony mintajara tobb nagy epuletet. Valami vikinges, eszaki istenes tema johetne mar, es a Harry Potter eseten is szep remenyeim vannak.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz adalbert1 #22240 üzenetére
ja, láttam én is, nagyon vicces, mert elfogyott, már 2-3 napja tuti , irtam is a postba, hogy viccesek vagytok nagyon...
max a hivatalos boltokban lehet még, de ugye az bécs legközelebb, vagy a store-ban árulják majd valamennyiért, vagy neaggyisten ajándékba lesz ott is, de az is sanszos, hogy minimális darabszámban.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Djuree
félisten
válasz adalbert1 #22680 üzenetére
az az i am amelia earhart elég vicces, nem tudom hogy került be, ezerszer komolyabb cuccok meg kiesnek. ilyet 1 óra alatt összedobnék én is szerintem, mert nem hiszem hogy több idő egy ilyet megkreálni, kis túlzással persze...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz adalbert1 #22739 üzenetére
azt hittem akkor még sokkal kevesebben voltunk, de akkor lehet más fórumra emlékszek. de az tuti h ez a legnépesebb ilyen fórum most. mindenki ismeri.
a bolthoz egy példa: múltkor voltam a tescoban a legos részen, egy kissrác nagyon szerette volna az egyik legót, mondta neki az apja h válassza ki és megrendelik otthon a netről olcsóbban. a srác persze sírt nagyon h neki most kell nem 3-4 nap múlva. megvette neki végülis.
na hát ezért nem jó gyerekkel menni. asszem én is így fogok járni majd, nem fogok tudni ellenállni a srácaimnak. de talán nem is baj ez...
így nő a forgalom szerintem a boltban. legalábbis ezek az esetek nagy részét kiteszik.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
LÁZ
Topikgazda
válasz adalbert1 #22739 üzenetére
igen, ua a tulaj, dizájnban valszeg nem volt nagy brainstorming, mert a hivatalos lego boltoknak ugyanez a dizájnja, valszeg átvették a Legotól (aztán vagy megkérdezték tőlük, hogy szabad e, vagy nem ).
valszeg miután látták, hogy nagyobb biznisz a lego, annyira nem volt fontos az 576 vonal, az amúgy is drága bolt volt régebben is, elég sok ce cuccom van, meg mindenféle pc game related stuff, és mindig ők voltak a legdrágábbak amikor kerestem vmit.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Throme
veterán
válasz adalbert1 #23880 üzenetére
Ez a szett nekünk is megvan. Egyelőre még nem a forgó-pörgő rész az érdekes, hanem az zöld alap, amire más szettek, további kockáinak felhasználásával remek "házat" lehet építeni .
Valamint a figurák....
Mondjuk webshopos minimál áron lett megrendelve, 9k-t én se adnék érte... -
Djuree
félisten
válasz adalbert1 #25697 üzenetére
hat nekem mar nem fer a lakasban semmi, megy le a pincebe, van egy kulon zugom. nekem minden ossze van rakva, az egesz nappali tele van legoval, az osszes polc, szekrenyek teteje, minden, paromtol kapok is mindig hogy ha jon valaki csak a legot latja, de mondom akkor ne jojjon senki.
amit szetszedek el is adok, nem tarolom, nekem is kicsik a gyerekek, duplo van nekik, meg tartogatok nekik 1 nagy doboz vegyes legot, azzal evekig ellesznek. akkor mar ugyis lesznek masabb legok, nem az en legoim fognak nekik kelleni szerintem. de lehet tevedek.
bontatlant en nem nagyon tartok, csak olyat veszek amit ossze is rakok, bar most van sok bontatlan is, majd egyszer osszerakom oket is. szerencsere mindig el lehet adni ami nem kell, bukni nem fogok rajtuk az ziher.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz adalbert1 #25935 üzenetére
Jobban belegondolva inkább csak karácsonykor lerabolták a készleteket, ahogy nézem 2018.07.01 volt a release date-je ezeknek, szóval fél év alatt nem hiszem, hogy kifutott volna (illetve akkor retired lenne a státusza) - mindenesetre Harryt és Hedviget behúztam gyorsan egy Stormtrooper társaságában, így megvásároltam az első brickheadz készleteimet (a maradék 2 hp settet pedig megrendelem, ha lesz majd raktáron). Még gondolkoztam egy Han Solon és Yoda+Luke pároson, de sw-ből szerintem csak egy Darth Vader-t fogok venni.
-
Throme
veterán
válasz adalbert1 #26044 üzenetére
Itt a fórumon írtak már olyat, hogy a lego végez a BH sorozattal. Aztán ezt cáfolta valaki más... nem tudom hol tart a dolog.
Engem csak az utóbbi fél évben kapott el a dolog, mert előtte egyáltalán nem foglalkoztatott ez az irány.
Gyorsan be is szereztem ami tetszett, mert sose lehet tudni meddig tartanak piacon egyes szetteket. Aztán megjelennek 2x-es 3x-os áron.
A szuperhősös vonal és a star warsos vonal ki is maradt, de a Karácsonyi Lidércnyomás, Ghostbusters, Harry Potter, Vissza a jövőbe, a mikulás dupla szett (Mr és Mrs mikulás.....) beszerezve.
Kíváncsian várom, hogy lesz még ilyen BH figura. -
csubi82
kezdő
válasz adalbert1 #26051 üzenetére
Kicsit szerintem elszámolták magukat a LEGO-nál a Benny űrosztagos készletnél mert csomó helyen még meg sem jelent vagy már nincs,pedig én minimum 8 dobozzal szeretnék,még szerencse,hogy decemberben vettem 3-al ...A ,,V" betűs aukciós oldalon már van fenn egy közel duplaáron..Azért durva lenne ha még így év elején kifogynának belőle :/
-
Djuree
félisten
válasz adalbert1 #26182 üzenetére
kb. legolcsóbb európai árakon megy el itthon, persze ha nem kiugróan alacsony az az ár. a 3-5 legolcsóbb átlagárát szoktam nézni. ill. kicsit többért teszem fel ha nem sürgős eladni. lejjebb tudom még vinni ha nem megy el.
így elmegy, drágábban nem igazán. nagyon érzékeny egy nép vagyunk az árakra.
múltkor hívott valaki hogy elvinne egy 30k-ra hirdetett legomat (boltban 40k), 15k-ért és jön is érte azonnal. mondom annyiért én is mennék érte. nem kicsit lettem ideges. és még poénkodott hogy de ő milyen jó fej, eljön érte meg a gyereknek kell stb. stb... anyádat azt, gondoltam magamban.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz adalbert1 #26182 üzenetére
Ahogy Djuree is írta, elég árérzékeny nép vagyunk. Ezt mondjuk nem feltétlen gondolnám rossznak, bár az ő példája valóban egy szép kis eset.
Ha úgy vesszük, miért adják ki többet valamiért, ha be tudom szerezni olcsóbban (akár külföldről) és a maradékból tudok mást is venni? Ezt inkább hívnám tudatosságnak, mint fillérbszasnak. Én a bricklinet azért szeretem, mert régi kifutott készletek vagy csak pár apróságot is be lehet viszonylag emberi áron szerezni.
Ha az arukereso/jofogas/Fb piac és hasonló “csak” magyar honlapokat néznénk, akkor inkább kapnánk képet az itthoni emberek felfogásáról, lego “tudásáról” mint sem a valós árakról. Persze lehet én látom rosszul a dolgot. -
törölt tag
válasz adalbert1 #26350 üzenetére
Ahogy észrevettem ők hosszútávra áraznak be dolgokat. Amint kifut valami, egyből felemeli az árát és az kb úgy is marad.
Egyébként kiváncsi lennék. Valóban ennyi classic space fan van itthon vagy valaki hadsereget gyárt? Akárhol néztem ha valami, akkor az új Lego movie űrfigura készlet mindenhol hiányzott. -
zsuha
aktív tag
válasz adalbert1 #26759 üzenetére
Kardfogú már az elején sem volt, dínó bekerült az első ideas update-be ( lásd az oldal közepe tájától lefelé [link] részletesen kidolgozva ), csak a main ábrára nem lehetett utólag rárakni az ideas főoldalon. A lego verzióból végül sajnos kihagyják dínót.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz adalbert1 #28620 üzenetére
Nekem is ilyen töltőm (is) van és nincs jó tapasztalatom vele.
Persze szabályozható a töltő áram, meg lehet vele kondícionálni (lemerít/feltölt)...stb, de nekem is döglöttek meg ceruza akksik vele feltöltve...
Nem is használom már töltésre, meg úgy semmire.Helyette egy Ikeás töltőm van és semmi bajom vele. Sajnos ezt a fajtát nem lehet már kapni Ikeában.
4db-os töltő és egyenként is lehet bele akksikat tenni töltésre, nem olyan, mint a régi GP és társai, amibe csak párban lehetett tölteni.
Ami most elérhető Ikeában, az a 2 férőhelyes kis méretű, amúgy elég olcsó, és a k..va nagy, könyv méretű, kb 12 férőhelyes (kb 10k huf). Ez utóbbival kollégámnak van jó tapasztalata, csak nekem már sok, meg nagy.
Ebben benne hagyja az akksikat és mindig van feltöltött csere.
Kérdeztem, de nem mennek tönkre benne az akksik így csepptöltögetéssel. Persze Laddákat használ ő is.
Egyik legjobb ár/érték arányú cerka akksik ezek.Én személy szerint javasolnám továbbra is a Laddákat, de nem azzal a IPC-1L töltővel. Nekem még nem döglött meg egy se, és csak az Ikeás töltővel töltöm.
Amúgy fotózással kapcsolatos fórumok valamelyikében ajánlgatták ezt az IPC-1L töltőt. Bánom, hogy vettem ilyet....
[ Szerkesztve ]
-
válasz adalbert1 #28620 üzenetére
LiitoKala lii 500-as töltőm van, azzal lehet li cellát, meg kicsi nagy ceruza aksit is tölteni, tesztelni. Mondjuk nekem csak a Cherry pickup 8292-es van, az nagyon sokáig bírja azzal az egy motorjával. Amit barkácsoltam arduino-lego hibridet az már li 18650-es cellákról megy, de amíg 4db 2000mah AA Lidl-ös aksival használtam azzal is órák hosszán át lehetett egy servo+m motort hajtani. Plusz maga az arduino is arról ment.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
törölt tag
válasz adalbert1 #29904 üzenetére
Megértem amit mondasz, viszont ha nem anyagiak korlátoznak szerintem ruházz be rá. Legrosszabb esetben áron felül eladod. Vagy mégis vársz még pár évet (szerintem olyan sok már nem kell) és összerakjátok együtt. ráadásul az étterem mondhatni a sorozat egyik ékköve. Nem véletlen van ennyi ideje forgalomban.
Én hasonlóan vagyok a winter village cuccokkal. Majd akkor akarom kibontani ha egyszer eljutok oda hogy gyerek lesz (ez még k messze van) és vele. Addigra valszeg kijön még egy halom új készlet hozzá, viszont egy sorozat esetén a tökéletességre kell törekedni, így muszáj minél többet. -
C4mp3r
addikt
-
-
LÁZ
Topikgazda
válasz adalbert1 #31325 üzenetére
az ok, de itthon is csak a store-ban fogsz kapni vonatot ajándékba (már ha érdekel), ha nem , akkor pl akármi is lesz olcsóbban pl a fészbukon a nyíregyes hiénáktól , a mozdonyért magában meg a vérmesebbje biztos elkér majd 8-10k, akkor meg már inkább lekattintom vagy besétálok vmelyik store-ba.
-
Throme
veterán
válasz adalbert1 #31325 üzenetére
Én is olyan min 32k huf-fal számolok. Év végén a mézeskalács háznál az aji limit is innen indult aSAH-on, míg a Lego boltban (Allee) olyan 28-29k huf volt a min limit. Osztok szorzok, de kb 6-7 rugóra jön majd ki a vonat, a webshopos árakkal összehasonlítva a SAH-t. Bár most berakosgattam olyan tételeket, ahol kb 4-5 rugóra levihető ez a különbség.
Mivel én nem kereskedem az ajándék vonattal, ezért meg kell gondolni. Aki el fogja adni később, annak simán megér ennyit valszeg.(#31320) balint82 Hopp!! ez az infó megint átvariálja a tervemet... . Rz kb azt jelenti, hogy webshopban lesz kb 22-23 k huf a Fiat. Szóval a SAH kb 5k huf bukó.
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz adalbert1 #31393 üzenetére
Nekem is tegnap indították. Legó is írta, hogy 3-5 nap, aztán a dpd is írja, hogy 2-5 nap....
A postai kiszállítást jobban szerettem. Nem tudom, sok volt a reklamáció, vagy a lopás, vagy akármi, de most futárcég csinálja, szervezni kell az átvételt....Feltételezem akciós időszakban lassabb az egész.
-
Segal
veterán
válasz adalbert1 #31545 üzenetére
Akkor a gyerektől szabadulj előbb
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Hardcore café
- SSD kibeszélő
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hálózati / IP kamera
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest