Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemtabo
aktív tag
Helló!
Tanácsot kérnék, ha valaki tud segíteni. Vettem egy Zalman ZM-MFC3 ventivezérlőt. [link]
Rákötöttem a Nochtua 12-es procihűtőt, rátettem két 8cm-es 3 pines házventit, és vettem egy 8cm-es Chieftec AF-0825 PWM [link] 4 pines csatolós házventit.
Minden szépen vezérelhető fordulatszámilag, kivéve a PWM hűtő, de a legszörnyűbb, hogy egy visító hangot is ad.
Mielőtt próbálnék venni másikat, kérdezném, hogy érdemes-e próbálkozni, vagy valami velejárója ez a sivítás, ill.az állandó magas fordulatszám okozta nagy hang?
Köszi előre is.
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
nemtabo
aktív tag
válasz proci985 #18122 üzenetére
Hahó!
Nem áll le lassan de forog rendesen. Nagy fordulaton annyira hangos, hogy nem hallom van-e sípoló hang. De végig visít, de most engedi állítgatni a fordulatszámot. Nagyobb fordulaton is visít, aztán vszleg a hangja elnyomja a visítást.
A ventitől hallatszik a visítás, ha lefogom kicsit, akkor megsértődve leáll és csendben van, kb. 5-10 mp után elindult és visít.
-
nemtabo
aktív tag
Procihűtőn cserelnék ventit. Érdeklődnék él-e valaki BitFenix Spectre Pro PWM 14cm-es ventivel együtt.
A képe szerint a fekete rendelkezik 12cm-es felfogatólyukakkal is, kérdezném, hogy az életben is hasonlóan van-e."Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
nemtabo
aktív tag
válasz easy...rider #21574 üzenetére
Jé tényleg. Nem is vettem, észre nagy hirtelen, köszi.
Kicsit bizonytalan lettem 3,3 és 4,3GHz-en a corei5 2500K-t a bordán egy corsait AF120Quiet Edition és egy Noiseblocker eLoop 120-as majd a gyári hűtő szintjére hűtötte holott 24 és 5 m3/h-el és 1,18 és 0,64mmH2O-vel kisebb a légsz és nyomás.
A Spectre Pro PWM 120 picikét (1fokok) jobban hőtőtte mint a gyári, holott 27m3/h és 1mmH2O-val többet tug.
A 140-es nyomása gyakorlatilag ugyanannyi, a légszállírása 87m3/h-val több. Kérdés, hogy a 4.500.-Ft-ért lessz-e valami eredmény, vagy ez a borda maximuma."Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
nemtabo
aktív tag
válasz jookomak #21577 üzenetére
Tudom, hogy jó de 1 db. kell, így az árat nem szándékozom bevonni a döntésbe, és hasonlóan a zajt sem, mert ha fülhallgatós játék mellett nem baj ha zajois a gép. A Noctua NF-F12 PWM 5,000-nél drágább, innen kezdtem a keresést. A TY-141-nek statikus nyomását sehol nem találni.
Tudom nem komoly bizonyíték, de ebben a vinyóhűtésés "kisérletben" a 12 cm-es spectre pro pwm jobban meghűtötte a céleszközt.
Mint mondtam nálam ugyanez a 12cm-es spectre pro 1-1 fokkal túlhűtötte a gyári 12cm-es Noctua NF-P12-es 3 pines ventit.
A 14cm-es Bit a leírása szerint 207m3/h-t szállít és 2,8mmH2O a nyomása."Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
nemtabo
aktív tag
válasz Dr. Gonzο #21578 üzenetére
A Slip Stream alapvetően házhűtő, 3 pines ő sem adja meg a ventikhez tartózó statikus nyomás értéket, ami vszleg nem magas, mert mint egy kipufogó venti nem sok akadályba üzközik a levegő a házból távozáskor. Rá lehet tenni hűtőbordára is, de hiába a nagyonn légszállítás jobb eredményt nem várható tőle, nálam az 1200fordulatos fúj ki a házból, és a 111m3/h légszállítással kicsit lemarad a 12cm-es 1300fordulatos 97m3-es, de 1,68 nyomású Noctuától.
A TY-141 használatos procihűtön is jó eredménnyel, neki majd 126m3-es a szállírása és pwm-es, a lapátok alakjából is lehet következtetni, hogy nagyobb statikus nyomás van tervezve.A különbség itt is tapasztalható.
-
nemtabo
aktív tag
válasz easy...rider #21576 üzenetére
Á köszi, ez nagyon jó. Szedtem mér ki sok venti tesztet, de ez üti azokat.
-
nemtabo
aktív tag
válasz Dr. Gonzο #21582 üzenetére
Nekem fenn van két Slip Stream 140mm-es 1200-as fordulatos. Garanciába került a Recon vezérlőm, így most alaplap tartja üresbe olyan 900 fordulaton, így nem vészes. Terhelésnél 1200-as fordulaton azért van hangja. Van 800 furdulatos is belőle, amig lehetett kapni 2200.-Ft dbja volt a hvkernél
Én azért vettem 1200-ast, mert az le tudom vezérelni 800-ra, de ha kell lehet még emelni a teljesítményt.
Most úgy látom 2500.-ft körül lehet kapni, akkor viszont olcsóbb a TY-141-es. Az Scythe 111m3, a TY-.141 126m3 levegőt szállít, és csendesebb is, itt lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
nemtabo
aktív tag
Én 140mm-es ventikről beszéltem, gondoltam te is erre gondolsz, és nem pwm-esről, ezért is firkantottam oda -3 pines-.
A 3 pinesek 900-1200-1700 fordulatosak, és sokat kerestem, és nem találtam sehol nyomásértéket.
Gondoltam az én ventim olyan 1mmH2O körül dolgozik.
Szerintem az is befolyásolja a nyomást, hogy a 3 pinesnél a feszülség csökkentésével szabályozunk, a pwm-es fix 12v-ot kapcsolgatja ki-be."Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
nemtabo
aktív tag
-
-
nemtabo
aktív tag
válasz kekkec #21678 üzenetére
Van a laphoz biztos vmi ventivezérlő, ami pld. Q Fan, AI Suite, Fan Xpert azzal a házventiket tudod kisebb fordulatra állítani, ill. a hőfok függvényében beállítani a magasabb fordulatszámra kapcsolást. Ezzel jó esetben a proci hűtést is kordában tudod tartani. Asszem BIOS-ban engedélyezni kell.
A magnuális megoldás, hogy leszeded az oldallapot, egyenként lefogod a ventiket a motornál egy pillanatra, és amikor nem hallod a zajt, akkor a hangos ventit fogtad le."Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
nemtabo
aktív tag
válasz kungzi #21738 üzenetére
Én a noctua NH-U12P SE2 bordára BitFenix Spectre Pro PWM 12-est, majd 14-est próbáltam meg, a 14-es kicsivel jobb volt, én azt tettem rá. A 12-es is nagyon jó volt. A 14-es csendesen 900-as fordulaton hozza a gyári 1300-as fordulatos 12cm-es teljesítményt. 1800-as fordulaton hangos, de én spe. fülesben játszok.
-
nemtabo
aktív tag
válasz kungzi #21740 üzenetére
A hőfokszabályzósok akkor fognak pörögni, ha felgyujtod a házat, Nekem Enermaxom volt, de beszéltem olyannak is, akinek a belinkelt fajta volt. Az enermax akkor kezdett fujni, amikor öngyujtóval melegítettem az érzékelőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest