Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoty
csendes tag
Sziasztok!
Tudom lehet a LED-es világítás lekapcsolás után már lejárt lemez, de azért felteszem kérdésem.
Tegnap Sógorom bekötötte a világítást a padlástérben (220-as LED). Na most a lépcső feljárón és a középső hejségben van váltó kapcsolású világítás. A lépcső világításnál vettük észre, hogy folyamatosan világít a ledes izzók. Három van sorba kötve. Eddig normál kapcsolóval lehetett lent kapcsolni. Tegnap bekötéskor már váltó kapcsolókra tettük. Ekkor kezdett az a jelenség, hogy világít továbra is, valamennyire. A középső hejségben más LED-es izzók vannak és ott nincs semmi féle gyenge fény sem. Ha a lépcsőfeljáró izzóját tettük a középső szobába akkor ott kezdett világítani , már felkapcsolás elött. Most megoldottuk, hogy ami világított azt egy másik sima kapcsolóra tettük. Világít, és ha lekapcsolom akkor el is alszik teljesen. Végül is most megoldódott. Na de elkeztem méregetni. A világítós lednél (három van sorba kötve) ha mindhárom benne volt akkor 17V-ot mértem. Egyet kivettem akkor már 22V-ot. Ha mindhármat kivettem akkor lett 0V. A másik leddel ez csak 3.4V mindhárom benne. Kettővel 3.7V let. Lementem és a lenti folyosón takarékos izzók vannak ugyan csak váltóra sorba kötve. Ott ha benne van az izzó akkor 3.4V. Ha kiveszem akkor 0V. És itt csak egyet vettem ki. Itt a váltókapcsoló és a LED-es izzó nem fér meg egymás melett? Nincs világítós kapcsoló a lakásban. 0,03A-s fi-relé van berakva. Minden minimális elektomos változásra reagál. Igaz a ledes izzók két kábelre vannak kötve. Lent a folyosón mindhárom fázis be van kötve, az izzókhoz.Nem vagyok vilanyszerelő. Bocs a nem szabványos kifelyezésekért.
Üdvözlettel Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest