Hirdetés
Aktív témák
-
anrab
addikt
filózgatok itt magamba. minden gyártó viszi le a készülékek fogyasztását mert ugye az öko vagy mi!
namármost: van egy philips 0.15 W standby!
ugyanakkor beletették a NET TV-t, internet böngészőt, DNLA-t!
így venni kell egy routert, ami viszont megint egy állandó fogyasztó!
igaz, nem tudom mennyit eszik ez a kis kütyü.
ez csak úgy eszembe jutott. -
anrab
addikt
"A Philips Pixel Plus digitális képjavító áramkör intelligens módon úgy növeli meg a videojelben lévő képpontok számát, hogy közben figyelembe veszi a képtartalomban lévő világosság átmenetek jelenlétét. Így képes a normál (SD) képek felbontását úgy megnövelni, mintha azokat eleve HD jelként rögzítették volna. "
ez volt nem tudom hány éve. azóta a perfect pixel HD-nél tart és rosszul írtam, az már a hatodik generáció.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
szerintem félre értettél! ua. írtam mint symbio.
én elhiszem hogy nagyon jó a képe, nem is kételkedtem! csak azt írtam hogy a philips már évek óta használja ezt a technikát. /pixel plus/ és mostmár vagy az ötödik generáció. /perfect pixel HD/. de csak a "HD-Feeling van meg" -
anrab
addikt
-
anrab
addikt
válasz sb5100 #31982 üzenetére
az ambilight spectra miatt a phili ha egyébként egyforma a két készülék. ez az esti filmezést és tv nézést teszi élvezetessé hogy ne fáradjon a szemed. de látványnak se utolsó.
a net tv-n több lehetőség van, nem csak you tube meg időjárás ahogy lejjebb olvastam.
sd-re tökéletes mint ahogy fentebb írtam, de nem csak én. itt mutat egy képet az internet funkciókról [link] és bővül.
tv nézés közben én még soha nem láttam a kávát pedig ez is lakk fekete nem csak a samu-é.
egyébként a samut nem ismerem de ahogy írják nagyon szép képe van. én is kíváncsi lennék rá hogy sd adásnál melyik jobb. amit idáig láttam tv-ket mind veri a philips sd-ben.
remélem segítettem. -
anrab
addikt
válasz napata #31981 üzenetére
az gyári beállítások nem a képfunkcióknál van, valahol máshol. ott ha elnyomkodsz mindent akkor visszajönnek a gyári NORMÁL beállítások. mint ahogy írtad az a normál. a többi dolog meg ahogy írtad. nem érdemes kikapcsolni semmit. mint ahogy írtam a din. kontrasztot nem érdemes felrakni max-ra, normál és alacsonyabb beállításoknál. ezt vettem észre. egyébként minden ok!
-
anrab
addikt
válasz napata #31840 üzenetére
nekem gyári beállításokon ment két hónapi nyomkodás után. a dvd-t pedig film módba mert oda nem kell semmit javítani. / ha tetszenek azok a szinek/. viszont ha nem akkor ugyanúgy normálon a javító dolgokkal is mehet.
egy szóval ahogy tetszik.
annyit esetleg hogy ha gyengébb szín és kontrasz meg fény beállításokat használsz akkor ne tedd fel a dinamikus kontrasztot maximumra. viszon kipróbálni kipróbálhatod hogy lásd a külömbséget. -
anrab
addikt
válasz Nippon #31820 üzenetére
7423: "Kép javítása: Pixel Plus 3 HD, 3/2 - 2/2 mozgáslebontás, 3D színélesítés, Active Control + fényérzékelő, Dinamikus kontrasztjavítás, Progresszív pásztázás, 100 Hz-es LCD, 1080p 24/25/30 Hz feldolgozás, 1080p 50/60 Hz feldolgozás, HD Natural Motion"
[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
7623: Intelligens üzemmód: Játék, Film, Személyes, Energiatakarékosság, Normál, Élénk
•Számítógépes formátumok
Felbontás
Frissítési sebesség
640 x 480
60, 72, 75, 85 Hz
800 x 600
60, 72, 75, 85 Hz
1024 x 768
60, 70, 75, 85 Hz
A HDMI/DVI bemeneten keresztül
van VGA bemenet rajta.
7603: Intelligens üzemmód: Film, Normál, Élénk
Számítógépes formátumok
Felbontás
Frissítési sebesség
640 x 480
60, 72, 75, 85 Hz
800 x 600
60, 72, 75, 85 Hz
1024 x 768
60, 70, 75, 85 Hz
1920 x 1080i
60 Hz
A HDMI/DVI bemeneten keresztül
nincs VGA bemenet -
anrab
addikt
itt mindent megtudhatsz a philips tv-k-be épített technikáról amit a termék leírásban közölnek. [link]
én most adtam el a 42"7613-at és megrendeltem a 42"8404-et!
nem véletlen hogy maradtam a Philips-nél, nagyon ott van a szeren.
egyébként tavaly nagyon sokat beszélgettünk róla csak vissza kellene olvasnotok.
van egy kereső funkció is a topikban. -
anrab
addikt
megtudná mondani vki hogy a philips-nek mi a gyári gari amit a TV store-nál adnak?
egy év? egy év plusz valami? -
anrab
addikt
a TV Store-ról tudtok valamit? gyári garanciát ad! az mit jelent?
köszi! -
anrab
addikt
válasz ECO_PRO #31471 üzenetére
lehet hogy tévedtem mert itt írja a videót is!
"USB (multimédia)
Az USB-csatlakozó lehetővé teszi a hozzáférést a legtöbb USB-kulcson (USB memóriaosztályú eszköz) tárolt JPEG-fényképhez és MP3-zenefájlhoz. Csatlakoztassa az USB-eszközt a TV oldalán található nyílásba, így a képernyőn megjelenő tartalomböngészővel könnyedén hozzáférhetővé válnak a multimédiás tartalmak. Most lehetősége van fényképei, zenéi és videói megtekintésére, és másokkal való megosztására."
akkor bocsi. én azt hittem hogy csak a nagyobbak tudják de ezek szerint a 2009-es modellek már ezt is tudják![ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
másnál is felment 50/25Mbit/sec-re a net 20/10-ről?
digi-nél vagyok. -
anrab
addikt
válasz louigi69 #31348 üzenetére
szerintem: az hogy bevillan egy szines csík valahol egy pillanatra mikor számítógépre váltassz az nem számít de a 3-5 mp-es csatornaváltás és lassú képbetöltés már elég fúrcsa. én mindenesetre kipróbálnám egy másik kábellel ha lehet, mert /lehet hogy most hülyeséget írok/ lehet hogy olyan gagyi a kábel hogy kevés a sávszélessége.
remélem kijavít valaki ha nagy baromságot írtam!!! -
anrab
addikt
válasz Mushroom #31201 üzenetére
értem, köszi! vagy mégse!
akkor ez a gyári gari jegy. vagyis uniós, mert ők is kintről hozzák vagy nem?
a normál gari jegy az a media markt lenne gondolom
csak érdeklődöm és nem kekeckedek, mert majd én is akarok venni philit.
ez már egyszer a samunál kilett tárgyalva de így egyszerűbb mint vissza keresni.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
ezekre az árakra tud valaki magyarázatot? [link]
-
anrab
addikt
válasz Plutor #31168 üzenetére
nem csak a 100hz a külömbség!
az 5604H a tavalyi belépőszintű 5603D-nek az idei változata. raktak bele egy dvb-t/c mpeg 4-et és pixel plus HD képjavítója van.
a 7404H a tavalyi középkategóriás 7403D-nak az idei változata. a tavalyi pixel plus 3HD képjavítót tartalmazott az idei egy továbbfejlesztett precíz pixel HD képjavítót. akkor ott a kontraszt a válaszidő külömbség. valószínű hogy a panel színfeldolgozásában is van külömbség.hirtelen ennyi, de a philips oldalán utána tudsz olvasni.
-
anrab
addikt
neken 7000-es széria van és néha nálam is beszaggat. de láttam már 600000-ft-os tv-nél is.
sőt mitöbb a multkor bent voltam a westend média markt-ban és kivan rakva egy sharp 3.500.000 ft-ért, vége volt a filmnek és ahogy ment a felirat fölfelé még azon is szaggatott egy picit.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz Mushroom #31106 üzenetére
biztos elszámolták magukat.
a digitális adásnak meg semmi köze a képarányhoz.ezt bogózd ki!
\"normál tévék 720x576 pixel felbontást tudnak\
ez sem igaz......főleg nem így....a hagyományos képcsöves tévék ebből a szempontból fontos paramétere a vízszintes sorfelbontás, ami a PAL szabvány szerint legfeljebb 625 sor, de a valóságban általában úgy 550-600 sor (TVL) körül gyártották le őket, és sajnos a váltottsoros (félképes) megjelenítés miatt a alóságban enek csak kb. felét élezhettük.
a 720x576 képpont az mondjuk inkább úgy, hogy a DVD-video felbontása, ami ráadásul anamorf, tehát a DVD felbontása is közel van a tévéhez,mégsem azért lesz jobb vagy rosszabb a képe egy HD felbontású megjelenítőn, hanem a videotömörítés és a méretarányok miatt. A hagyományos tévé képe 4:3 arányű, míg a dvd-k 16:9 arányú megjelenését kódolják (torzítják) bele a 720x576 képpont 4:3-as arányába.....majd ezt húzzák szét a lejátszás során 16:9-re. Mivel a hdtv-k (is) 16:9-es arányúak pl. már emiatt is a dvd képe sokkal jobban illeszkedik hozzá, így szebbnek is mutatkozik. Aztán sorolhatnánk azt, hogy full hd meg nem full hd, meg 4:3-as felbontású megjelenítők 16:9-es méretarányba zsúfolva stb" -
anrab
addikt
válasz Realradical #31098 üzenetére
én is csak a fórumból leszűrtek alapján linkeltem.
inkább nézz konkrét típust és arról kérj véleményt. -
anrab
addikt
válasz Realradical #31096 üzenetére
-
anrab
addikt
esetleg valakinek tapasztalata a net tv-vel kapcsolatban?
de inkább az internet böngészés érdekel!
köszi! -
anrab
addikt
"Samsung-nál az a fura , hogy a cég titkolja a dinamikus kontrasztot"
nem a titkolásról van szó csak már millióknál tartanak és már inkább ki se írják mert /úgy se hiszik el/ nincs értelme. ezért lett gondolom ultra kontraszt. de ne vedd százasnak, mintha olvastam volna valahol.
nézd meg a philips pfl42"8404H tv-jét. én a 42"7613-at erre szeretném lecserélni, mivel hogy biztos maradok a philips-nél, de meghülyítettek evvel a net tv-vel. 7000-es szériától biztos hogy jó a képminősége.[ Szerkesztve ]
-
-
anrab
addikt
válasz Symbio #31082 üzenetére
Symbio neked melyik van? 7404?
enyém: 7613.nekem olyan van hogy:
"automata formátum, pc-n nem alkalmazható: /ezen belül már nincs állítási lehetőség nálam!/
a kép automatikus nagyítása, hogy az teljesen kitöltse a képernyőt. a feliratok továbbra is láthatóak maradnak.
super zoom, HD esetén nem áll rendelkezésre: a 4:3 képarányú adások esetén minimális képtorzítás mellett eltávolítja az oldalsó fekete sávokat.
4:3 HD esetében nem áll rendelkezésre: hagyományos 4:3 képarányú megjelenítés, oldalt fekete sávokkal.
14:9 képf.,HD esetén nem áll rendelkezésre: a hagyományos 4:3 formátum 14:9-re történő átméretezése. itt belenagyít de lessz fekete csík oldalt de fele akkora mint a 4:3 nál.
16:9 , HD adásnál nem áll rendelkezésre: a hagyományos 4:3 formátum 14:9-re történő átméretezése. itt már nincs fekete csík oldalt úgy bele zoomol.
széles képernyő: a hagyományos 4:3 formátum 16:9 arányra történő nyújtása.
nem méretezett: kizárólag HD és PC esetén."[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz Symbio #31078 üzenetére
na hát az se pont úgy van ahogy az előbb írtam! most megy valami a tv2-őn és a karika alsó harmadáig ér a csík, és a karika /ami teljesen kör alakú/ alja a képernyő alja.
az is lehet hogy a tiédben már másképp oldották meg.
érdekes mert a tv2 logoba is benne van a 2-es tetejéig a csík és azt eltünteti és a kettes tetejétől látszik a logó.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz Symbio #31078 üzenetére
"Nem teljesen. Az automata módnak is két állítási lehetősége van a Philipsekben. Az egyik, amiről itt szó van, amikor mindenféle formátumnál a teljes kitöltésre törekszik oldalarány eltolással. vagy pedig torzítás nélkül adja a legnagyobb képet". csak egy automata mód van! a 16:9-es forrásnál adja a torzítás mentes teli képernyőt. a többinél kitölti a már említett módon.
"A karika sem befolyásol, nálam szerencsére simán kettévágja és kitölti a képernyőt"
ez akkor van mikor félig lóg bele a fekete csíkba és nem teljesen.
szerintem ugyanarról bezsélünk! csak ezekszerint még nem láttál olyan filmet amelyiknél a fekete csíkba van a karika és azt kint hagyja az automatika. na az kell kézzel 16:9-re állítani ha zavar és akkor lecsúszik a kép és az is eltűnik.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz napata #31073 üzenetére
"És az is igaz, hogy az automatikus képformátum automatikusan működik, azaz ha pl. 16:9-es adást nézek, majd a reklám 4:3-ban van, akkor mindegyiket teljes képernyőn fekete csíkok nélkül jeleníti meg?"
mindig mindent kirak teljes képernyőre.
kivétel ha a karika benne van a fekete csíkban. akkor allul megmarad a csík csak felfelé lessz tele. de ez nagyon ritka. hát itt meg át kell állítani kézzel 16:9-re és utána vissza vagy így nézed.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz Plutor #31059 üzenetére
[link]
itt nézelődj! baloldalt be tudod állítani a paramétereket és amelyik szimpi arról kéj véleményt.
a linkedre pedig majd egy LG-s fórumozó biztosan reagál.
itt a fórumon a feketéjére mondták hogy inkább szürke, de hogy konkrétan melyik tipus vagy mindegyiké, azt nem tudom. -
anrab
addikt
-
anrab
addikt
válasz napata #31047 üzenetére
három részre ossza a philipsz a képernyőt:
középen "teljes értékű" képet kapsz, mivel oda öszpontosítják az eseményeket!
aztán a két széle felé kezdik elősszőr finoman majd jobban nyújtani a képet. normál nézésnél nem is venni észre. mindezt úgy hogy a kipótólt pixelek a hozzáeső legközelebbi pixelhez igazodnak, így kapod meg az 1080-ra felkonvertált képet. és nem összemossa a pixeleket mint a legtöbb tv.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
lehet hogy nálunk még azért lehet nem full HD-s tv-ket kapni mert amit tőlünk nyugatra nem tudnak már eladni azt ide hozzák? mint a dvb-t mpeg 2-ket?
-
anrab
addikt
-
anrab
addikt
válasz MAxxYD #30991 üzenetére
igen de azért egy kis érdekesség a philips tv-ről. Philips széles színtartományú kijelzőt alkalmaz. Ezekben a kijelzőknek szélesebb tartományú foszforrétegű világítás van, amely képes megjeleníteni a nagyobb színterjedelmű források jelét, és azt a 2250 trillió árnyalatot, amelyet a jelfeldolgozás hoz létre. A Tökéletes Színek funkció által létrehozott végeredmény: ragyogó és élénk színek
-
anrab
addikt
válasz MAxxYD #30986 üzenetére
"256 Color: 256 megadott színe lehet egy képpontnak, 8 biten tárolja az információt. (Weblapok képeihez ajánlott színtartomány)
RGB színek RGB (vagy 24 Bit Color): Egy képpont a piros, a kék és a zöld 256-256-256 féle árnyalatából áll össze, összesen 16 millió színárnyalattal. 24 biten tárolja az információt. Ez additív színrendszer, tehát a három alapszín egyforma keverése fehér, hiányuk fekete színt eredményez. Ezeket a színeket használja minden elektronikus kivetítőeszköz (monitor, kivetítő).
CMYK (vagy 32 Bit Color): Egy képpont a türkiz (Cyan), a bíbor (Magenta) a sárga (Yellow) (másodlagos alapszínek) és a fekete (blacK) 256*4 féle árnyalatából áll össze. 32 biten (4 byte) tárolja az információt. 4,3 milliárd árnyalata lehet egy képpontnak. A képszerkesztő programokban gyakran 0 és 100 közötti értékek adhatóak meg ezekből a színekből" -
anrab
addikt
válasz MAxxYD #30988 üzenetére
"* Igazából a PC-mre szeretném rákötni a TV-met, de azon csak DVI kimenet van, ez megoldható?
Igen. Mivel a HDMI videórésze teljesen megegyezik a DVI-vel, ezért létezik DVI-HDMI kábel meg DVI-HDMI adapter is, bármelyik megfelel. Ami kérdéses, az a hang, itt két eset lehetséges:
1. Újabb videókártyák között vannak olyanok, amikre "hangkártyát" is integráltak és így teljesértékű HDMI kimenetük van. Erről bővebben pl. Cifu [link] írásában lehet olvasni.
2. A többi videókártyánál önállóan kell a hangátvitelről gondoskodni, pl. a hangkártya SPDIF vagy analóg kimenetét felhasználva." ez meg dabadab írása [link]
de ezt nem igazán neked szántam hanem aki nem hitt a dvi-n való hangátvitelben.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
válasz sokadikgab #30969 üzenetére
"nem egeszen ertem a problemat, mivel ha jol tudom a DVI kimenet nem tamogatja a hangot, tehat DVI rol szerintem semmikepp sem lehet hangot is kivinni PCrol..."
legfeljebb a video kártya nem támogatja! de a mostaniak már mind támogatják. fentebb már egyszer leírtam. olvass vissza egy picit. /tegnap-tegnapelőtt/ -
anrab
addikt
válasz MAxxYD #30974 üzenetére
"Állítólag problematikus lehet az átalakítós dolog..."
azért ad a gyártó hozzá átalakítót és nem dvi-hdmi kábelt hogy szivasson!
"próbáld ki a TV-t VGA-n. Nem látni rajta semmi különbséget a HDMI-hez képest."
menj el szemészetre ha nem látod a külömbséget mert sokkal fakóbb!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest