Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kalandor: Fred
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 8 – Ami félresikerül, még nem biztos, hogy rossz is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Babar001 #3061 üzenetére
A fókusz nem mindegy mekkora! Az első fresnel akkor jó, ha minél kisebb a fókusza, mert így közelebb lehet a lámpához és több fény jut rá, olyan 200mm körül ideális, legalábbis én így tudom. A második fresnel fókusztávja pedig azért fontos, mert az optika fikusztávjával közel azonosnak kell lennie. Ha jóval kisebb az optika fókusza, akkor a teljes képet nem tudja kivetíteni. Minél nagyobb a különbség, tehát az optikának nagyobb a fókusza, annál kisebb képet tudsz a falra vetíteni. Nálam a második fresnel f=330 és az optika f=415 és 3m-ről így is majd két méteres képet vetítek. Ha 330 körül lenne az optikám, akkor nagyobb lenne a kép, de az meg már nem férne el.
Szóval egyezhet a kettő fókusza, csak a fentieket figyelembe kell venni, pont azért linkeltem azokat a dolgokat. A fókusztávok nem a dobozod hosszát jelentik, azt majd kísérletezéssel kell megállapítanod, de mindig hosszabb lesz, mint a két fresnel fókuszának az összege, mert jön közéjük az lcd, kell az izzónak is hely, meg az optika stb. Remélem érthető voltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új HP 16 Victus FHD IPS 144Hz i7-14700HX 20mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest