Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achilles209

tag

válasz Stehe #2663 üzenetére

Üdv!

Nem akarlak elkeseríteni, de ha azt akarod, hogy a 15"-os monitor teljes képe ki legyen vetítve, arra már nem elég egy írásvetítős fresnel, külföldről kell rendelni komoly pénzért, és még ha alapból meg is lenne a fresnel, szerintem akkor sem jönne ki 30-ból. Én is drágábban hoztam ki úgy, hogy lényegében a faanyag hulladékból volt összekaparva, a fresnelek és az optika ingyen volt. De meg lehet csinálni halkra, mivel a fémhalogén lámpa elmegy magas hőfokon is, csak keringetni kell neki a levegőt, erre pedig egy darab alacsony fordulatú cooler is elég, ami halk, viszont akkor hőálló és jól átgtondolt, megtervezett ládát kell neki építeni, nem fából, Az enyémnek nem vészes a hangja, de van, az tény, de mivel bömböl a 7.1 mellette, így nem zavaró :DDD

Viszont ha projektor alatt írásvetítőt értesz, amire te is rá akarsz rakni egy monitort, akkor ugyanaz a helyzet, mint az előzőben, hogy a vetítő fresnelei miatt nem fog beleférni a 15".

Más:
    Rákattantam a digitális táblákra, és upgradelem a gépet "érintőképernyősre", hamarosan, ha lesz rá pénzem. ;]

• commanDOS

senior tag

válasz Stehe #2663 üzenetére

A második kérdéssel kezdem:
    15"-os monitor a legkisebb, amivel nincsenek túl nagy problémák, könnyen beszerezhető, olcsó és sok típust kapni használtan még mindig, bár nehéz jót találni.
    Viszont a HD Ready-t tudja mindegyik, hiszen 1080*720 az 1024*768-ba belefér :)
    A HD filmek 2-3 méteres képátlóval szerintem elég komolyan néznek ki.
    A hűtésről meg annyit, hogy itt is a PC-nél bevált dolgokat kell alkalmazni ha relatíve halk hűtést szeretnél. Szóval nagy venti, viszonylag kis fordulaton.
    Persze szem előtt tartva, hogy inkább legyen picit hangosabb,
    minthogy a hőtöl "elégjen" a panel. Lehet okoskodni különböző vezérléseken, ami hőmérséklet függvényében szabályozza a fordulatszámot, és persze az elhelyezésük is nagyon lényeges.
    Szerintem 2 12cm-s venti az lcd-fresnel szendvics felett még normál fordulaton sem hangos, de elég hűtőlevegőt szív be a dobozba ahhoz, hogy ne legyen gond.

zammys: a dolog tudtommal működik, a kép minőségéről meg annyit, hogy olyan, mint ha fejjel lefelé egy 20 dipotriás szemüveggel, 5 centiről néznél egy kis tv-t.. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés