Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HalasKYO

aktív tag

válasz commanDOS #2639 üzenetére

Üdv!
    Ha jól látom a 4200K színhő az elég kevéske.
    Próbát lehet vele tenni de sárgás meleg színű lesz a fehér képed.
    Ha neked ez megéri használd természetessen egészséggel.
    A lecséktől függ fresnel ill vetítő lencsétől ahoz hogy rövidebb legyen kisebb fókuszu lencse kell viszont azzal a kapott kép nem lesz olyan szép.éles ,evenesse efekt stb .
    De ha írásvetítő akad ahoz egy triplettel már elég jó dolgokat lehet csinálni , ha jobbat akarsz akk jobb lencse panel stb.
    Ha hossza a probléma arra még az a megoldás hogy L alakú dobozt készítesz. Erre is van opció a kalkulátorban így lehet álló vagy fekvő.
    lehet úgy hogy a házon " belül " van egy nagyobb méretű FELÜL foncsorozott tükör síktükör és így azza fordítod a képet.
    Vagy lehet úgy mint az írásvetítőnél hogy a tetéjén egy kisebb, de így sérülékenyebb stb.
    Ezekkel lehet variálni.
    Ha a írásvetítősre szavazol és triplettel építed egy jó 15" ossal vagy 17" kisebb felbontáson mert ugye az nem fér rá a freshnelre elég jó képet kaphatsz.
    De szerintem ne sajnáld az időt és azt a kis pénzt és vegyél 5200-6000-6500K s lámpát .
    Most sokan le fognak hurrogni hogy a 6500K má xenon os kékes, de azért mégsem mert az 7000K tudtommal.
    Mindenesetre van akinek az tetszik.
    Ha belevágsz itt sokan segítenek.
    Mindenesetre kitartás és sok sikert.
    Üdv

• commanDOS

senior tag

válasz commanDOS #2639 üzenetére

Még annyi, hogy átlagban milyen hosszúak ezek az épített projik?
    számolgattam a kalkulátorral és a 60 centi már nagyon az alja. Nekem soknak tűnik, ha kellően rövidre lehetne építeni talán még bele is fognék :)
    Van valami elméleti alsó határa? Mivel lehet variálni?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés