- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
Szeretnék tildy védelmére kelni picit (bár ezt nem tudom hogy fogom csinálni), mert talán túlsúlyban vagyunk szemüveg hívők. Már teljesen szabadkozik itt szegény.
Szóval uszoda. Hát igen. Ezt úgy ''oldottam meg'', hogy dioptriás úszószemüveget vettem. Nyilván ott nincs cilinder, meg ilyesmi, de legalább látok azalatt az 1-2 óra alatt mialatt úszok. Dioptriás úszószemüveg: nem olcsó dolog, de nem drágább, mint egy nívósabb Speedo (tapasztalataim szerint az baromi drága).
Ebből a szempontból bajnok a műtét, de még a kontaktlencse is sokkal jobb, mit a szemüveg. Csak nagyon kell vele vigyázni. -
tocsa
senior tag
A mutettol nem par dioptriat javul a szemed. Hanem inkabb az lehet a faktor, hogy megmarad meg 0.25-0.5 dioptria. Es akkor ugyis kell szemuveg. Bar a bal szemedet szerintem nem fogjak muteni, ugyhogy amiatt ugyis kell szemuveg.
De ez nem baj, mert a szemuvegben az is jo, hogy vedi a szemed. Lehet, hogy tildy is vesz majd monitorhoz 0-as monitor szemuveget. Az jo, ha erzekeny a szeme. -
tocsa
senior tag
Najo, akkor a nevjegyem:
B: -5.75, -1.0 cyl 180 deg.
J: -4.5, -1.0 cyl 0 deg.
A mutet nem fogom vallalni.
tildy:
''Ez változó, valakinek az első két nap, nekem a 3.-4.
Majd kikapartama szemem, mert nagyon fájt, de szerencsére vettem be altatót és alvás közben sosm volt rossz.''
Na ez az ami nekem nem er meg annyit, hogy letegyem a szemuveget. Lehet, hogy buta vagyok. De orulok annak, hogy sasszemed lett tildy!
vati:
Nagyon hasonloan velekedek veled. A mutet, a szemorvosok tekinteteben is pl. De a homeopatiarol is hasonlo a velemenyem. Sajnos nem hiszek az ilyen dolgokban (homeopatia, pi viz, csodaszerek). (Egyebkent a hatasmechanizmusa a placeboeval analog, csak annal talan erosebb. Pszichologiai uton hat. De ne feledjuk el, hogy onalloan nem alkalmazzak sulyos betegseggel szemben.)
Szemuveg nelkul foltokat latok, de szemuveggel sem latok teljesen elesen. A sasszemben az lehet a jo, hogy azzal meg annal is elesebben latsz (felteve, hogy jol sikerult a mutet), mint szemuveggel vagy lencsevel.
Azon az allasponton vagyok, hogy megvarom mig megoregszik par paciens, megvarom a hosszutavu tapasztalatokat is. Az oregedeskori szemromlas (ha megelem, a Mo.-i halalozasi statisztika kis eselyt ad ra) pedig csokkenteni fogja a dioptriaimat. Igaz, az mar nem ugyanaz mint egy olyan eleslatas, mert a szemlencse oreg korban mar baromi rugalmatlan.
vati:
Az, hogy meddig romlik az ember szeme, az attol fugg, hogy mi rosszullatas oka. Nagyon sok ilyen dioptria koruli rovidlato mint mi hasonlo ok miatt lat roviden. Ez a fajta rovidlatas kiskorba kezdodik (nekem kiscsoportos koromban) es a novekedes megallasaval a szemromlas is megall! Szerencsere nekem mar nagyon belassult, 26 eves vagyok. (2-3 eve mar csak nagyon picit romlott. Az erdekes, hogy a cilinder megvaltozott, pedig a regebbi nezet szerint az fix. Szerintem is az, csak regen a probalgatos megoldasnal nyilvan nem tudtam olyan jol eltalalni, mint a szamitogepes bemero muszer.)
Ha ilyen tipusu rovidlatasod van, akkor lehetseges az, hogy te keson ero tipus vagy, meg mindig nosz egy picit. Gondolom mostmar nem romlik olyan utemben a szemed, mint mondjuk 13-18 eves korodban. Ha ez igy van, az jo jel. Minden bizonnyal a romlas le fog allni.
Kontaktlencse: egy evig probalkoztam vele, nem az eletstilusomhoz talaltak ki, tekintve, hogy en is 10-12 orat ulok gep elott. A nap vegere mindig ki akartam pislogni. Es nem akartam azt megvarni, hogy:
tildy: ''Kontaktlencsével meg mindig a probléma volt.Vagyis eleinte nem , de később begyulladt a szemem, vagy ha épp jó is volt, akkor meg homályosan láttam.''
Valoszinuleg jol dontottem. Az ember ne nyulkaljon a szemebe, az egy nagyon erzekeny muszer. Akkor mar tenyleg lehet, hogy jobb a mutet. Raadasul nekem nagyon kell a munkamhoz, kell a kodolashoz a szemem (+a kezem, mert azzal gepelek, +az agyam mert azzal tervezek). -
tocsa
senior tag
Mi tortent veletek emberek?
A szem a legfontosabb dolog, azzal latunk!
UP!
Remelem nem vakultatok meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Horgász topik
- Gitáros topic
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest