Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Aktív témák
-
LocalNerd
tag
Jah, optikai meghajtók: Ez mind csak spekuláció a részemről, mert nyilván az adott típus, gyár, széria számít. Szóval ez inkább amolyan ''ha ezek a gyártók ezt mind elszúrták, hadd ne bízzak bennük'' érvelés! Nos, baráti körömben 3 Pioneer DVD (2 asztali, 1 noti) halt ki az elmúlt 2 évben, kevés használat után, és 2 Toshiba noti meghajtó (1 kombó, egy -DVD RW). A Toshiba és a Panasonic, valamint a Toshiba és a Samsung úgy néz ki, sok esetben ugyanaz. Mivel olyan sokan nem gyártanak notebook írót, olyat, amit itt is be lehet szerezni, ez elég rendesen leszűkíti a kört. Asztali BenQ-kel eddig jó tapasztalatom van, notiban NEC-vel szintén (NEC 6650, bár elég zajos mondjuk). Tudtommal az NEC egy nagy OEM gyártó, és az Aopen is tőlük vesz - Aopen íróm még nem volt, de ha ugyanaz, egyelőre megszavazom nekik a bizalmat

-
LocalNerd
tag
Én arra számítok, hogy 2006 júniusig úgy 800 Ft-ra esik, az év végére pedig 500-ra. Hozzá kell tennem, hogy a DL lemezek előállítása technikailag nehéz, és nagy a hibaszázalék is, de szvsz ez egyszerűen piac kérdése. Annyira sok DL-es írót adtak el, hogy nagy üzlet lesz a lemez, de csak ha lejjeb pozicionálják az árát. Eddig a Verbatim gyártott főleg nagy mennyiségben, és nagyon nagy hasznot kaszált rajta. Gondolom a többi gyártó is rámozdul... Az új sztenderdek meg szokás szerint kezdetben tuti drágák lesznek tömeges otthoni használatra.
-
LocalNerd
tag
Jah, a 4 ezer különbség ott van, de szvsz a DL lemezek ára hamarosan nagyon lemegy majd, és van értelme a majdnem dupla kapacitásnak. Hamarosan ez lesz a ''pont eggyel régebbi'' technológia, vagyis az, amihez van nyersanyag megfizethető áron
És nem hiszem, hogy azért veszel laptopba írót, hogy 2 hónap múlva bosszankodj, hogy milyen macerás lenne cserélni. Amúgy a laptop optikai meghajtókkal eleve elég rossz tapasztalataim vannak, az NEC-ben még valamennyire bízom... -
LocalNerd
tag
A Sempron proci nehéz ügy. RAM, HDD: újonnan a legjobb a nagyker lenne, ha tudsz vásárolni ott: sowah.hu, esetleg juventus-team.hu - ez utóbbi élettartam garis Kingston RAM-okat is árul. Ha az nem megy, acomp.hu vagy notebook.hu, esetleg a notebookzone.hu, ezeknél vigyázni kell az árral, néha korrekt ;) általában drága. Amúgy az aproneten van RAm meg HDD.
-
LocalNerd
tag
Nah, akkor az általam keresett hardverek:
Nekem egy Mitac Minote 8060-as (Gericom Hollywood) inverter board kellene ( pwa-stingray inverter bd(for 8640), Mitac rendelési ref. szám: 541150340202 ). Egy bazi rendes szerelősrácnak köszönhetően már biztosan tudom, mi szállt el az inverter boardon, ez pedig a trafótekercs, illetve az azt vezérlő, ''U2'' jelzésű, 8 lábú kis félvezető cuccos (a szám egy része leégett
Úgy néz ki, ilyen invertert csak néha-néha dobnak fel a német ebayre elfogadható áron, osztrák szerelők. Rendelni drága és nagyon nehéz. Ha netán valakinek lenne ilyen, vagy feltehetőleg kompatibilis darabja, esetleg rossz Hollywoodja, rendkívül örülnék neki.
Ehhez a típushoz kellene nekem 6600 mAh-s akku és egy normálisabb, nagyobb teljesítményű (80-90W) táp is. Nem mintha erre itt nagy esély lenne, de ki tudja
-
LocalNerd
tag
Üdv. Valamennyire értek. Pont az első kérdésedben nem vagyok otthon, de úgy tudom, ez a két mobil proci teljesen más architektúra és tokozás. Külön egyik CPU-t sem láttam sehol, ezért is lenne érdekes ez a topik - hátha itt be lehetne szerezni őket. Mobil játékra mindkettőnél jobb procik vannak amúgy - a Dothan mobil is, erős is, a mobil A64 és PIV erős, csak nem igazán mobil
A mobil Sempron olcsó, a Turion 64 bites szoftverekkel talán erős lesz majd, és mobilitásban jó.
Én keresek itt elsősorban, nem eladok, de a DDR-nél meg kellene adnod, hogy milyen típust keresel (fizikai méret, sebesség, netán CL). Mostanra a noti RAM árak kb. egyeznek a PC-s árakkal, 400 Mhz-es 512-es 12 e körül már van.
HDD: PATA, SATA? 4200, 5400 vagy 7200 rpm? 2, 8 vagy 16 MB cache? Felteszem, hogy PATA, 4200 ne legyen, mert lassú, 7200 ne legyen, mert tönkremegy. Toshiba 5400 rpm 16MB cache nagykerben most 15-16 e nettó. -
LocalNerd
tag
Szervusztok, kollegák, szervusz, moderátor. Arra gondoltam, hogy ugye a hordozható gépek alkatrészei közel nem olyan kompatibilisek, mint az asztali gépekéi (illetve még annyira sem
), ezért sok esetben igen nehéz típus-specifikus alkatrészt találni. A bütykölő/szervizes/sokláda alkatrész-tulajdonos PH! tagok aligha tudják az összes szóba jöhető cuccot folyamatosan hirdetgetni, hátha beesik egy pont az adott akkura, LCD-re, hűtőre, panelre, akármire vadászó érdeklődő. Szóval talán hatékonyabb lenne indítani egy külön fórumot Laptop/notebook/tablet pc alkatrészek, vagy Hordozható számítógép-alkatrészek címen, ahová a keresett dolgokat lehet posztolni. Így könnyebb lenne nyomon követni, hogy ki mit keres.
Tisztelt Mod, ha szerinted marhaság, kérlek töröld, vagy használd fel a gondolatot belátásod szerint!
Aktív témák
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,Verbatim VX500SSD 480GB usb-c
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA Ultimate SU800 1TB
- Használt Kingston HyperX Predator 8GB 2x4GB DDR3 2400Mhz memória
- Asus GL703VM i7-7700HQ 2.8Ghz up 3.8Ghz GTX 1060 (6GB) Gaming Laptop
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

))