- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stihl024
junior tag
Én ezt a gépet nem használom,ha gondolod 100 ezerért szétszedem neked és megkaphatod-csak neked
)
csak vicceltem! -
Stihl024
junior tag
Az a baj vele hogy 100 ezer... szerintem az is van ennyire jó buli ha veszel egy eredetit törött blokkal (az enyém ilyen volt) vagy halott főtengellyel-hengerrel és rendbe rakod magadnak.Szokott lenni sok olyan gép amire rádöntik a fát és 30-40 ért árulják.Riasztó látvány kerülik mint a pestisest.Nekem eddig 2x volt szerencsém ilyen géphez 260-361 és totál megérte.260 hengert rátettem a 024-es gépemre,főtengelyt gyújtást karbit eladtam annyiért mint amibe került maga a gép.361 hez vettem egy Farmertech blokkot és átszereltem mindent.Új burkolat tank és fogantyú került rá mindez 30 ezerbe került. A gépet 40 ezerért vettem törötten tehát mindennel együtt 70 rugóba fáj a 361...Ha mondjuk hengerhibásat veszel ennyiből és teszel rá egy Meteor szettet már akkor is jobb géped van mint a full Farmertech és megint csak 70 körül megáll.Ezeket a gépeket 5 év múlva is eladod ennyiért a Klónt meg hát....?
-
Stihl024
junior tag
Na akkor elárulom neked ,raktam már össze évekkel ezelőtt amikor még eszembe se volt videózni.Tapasztalat-nagyon puha maga a ház ötvözete ,nyomaték kulccsal érdemes összecsavarozni úgy ahogy a gyári Ms 500i-ket is mert kiszakad a menet azonnal.Én az első menetet az olajpumpánál azonnal kicsavartam.(olajpumpa adja meg az ft- csapágy ütközését berakáskor) Farmertech dugattyú nagyon könnyű eszement pörög vele a gép,Karbi az tökéletes volt meg minden más is a műanyagok is .Egyedül a hengerszett meg a gépház ami nem túl jó.Egyébként ha darabonként rendeled Kínából 80 ezerből lehet kihozni.Blokk a hengerrel-főtengely-csapágyra fűzve úgy 36 ezer ,a tank,berántó és a burkolatok 15 ezer kb ,karbi-kipu-tirisztor-lendkerék megint 15 kuplung,harang,olajpumpa,gumibakok, csavarok meg a maradék pénz kb.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Stihl024 #340 üzenetére
Azért nem is olyan ronda na...
Vélemény a kertmotor-nál "ömlesztve" kapható, "legózd össze otthon" típsú gépekről? Mégmielőtt "megvádolsz", hogy milyen videókat nézek én a
youtubon, elárulom, kb. jó két hete nézegetem ezt:
https://kertmotor.hu/shop/stihl-ms361-alkatreszcsomag/01-000001-4669?gclid=CjwKCAiA9bmABhBbEiwASb35V0FD_2uoBaj2tYPdfaZ_j5hwRrB8tA4wpA2paGlhHtiJ3zUzXpdTIRoCAFoQAvD_BwE
De ugye azok a mocskos anyagiak
-
Stihl024
junior tag
Én úgy vagyok ezekkel a Kínai gépekkel -szinte már mind járt nálam-egyáltalán nem biztos,hogy a drágább jobb.Lap és lánc még egyen se volt jó azt kötelező belekalkulálni.Fogalmazzunk úgy a Riwall kevesebb szidást kap az átlagosnál.Aki szeret bütykölni annak azt kell megvenni ami jól néz ki erős műanyagokból van és olcsó.Aki nem szeret bütykölni annak meg azt kell megvenni ahol van tényleges garancia,és szerviz.A két típusú ember közül annak a gépe fog tovább élni aki szeret bütykölni,mert eljön az az idő mikor a másiknak a garancia lejár és már gazdaságtalan lesz szervizeltetni mással.Ezekből a kis gépekből az Oleo-Mac,Hecht,-jár az élen a többi meg valahol utánuk-mint a vízözön!!
-
Stihl024
junior tag
Ha megvan a régi lánc a másik gépről cseréld ki.Lidl-gépnél jártam így ránézésre totál jó lánc még az Oregon felirat is rajta volt ,haver mondja nem vág én meg -tuti életlen-megéleztem és jól pofára estem .Ugyan az a szitu mint a tied fa negyedéig beszaladt utána kínlódás. Új lap tehát még azt se lehetett mondani kisorjásodott és akad,.Megcsiszoltam körbe a lapot hátha mégis az -megint ugyan az volt a szitu. Rátettem egy kopott Stihl láncot ,rögtön megjavult.
-
csibor
addikt
Sziasztok!
Riwall PRO RPCS 2530 nézegetem. YouTube videó alapján vállalható gagyinak tűnik. Van valakinek más ötlete 30K árkategóriában?
llacee
Black and decker már kínai, pont mintha Lidl, Aldi terméket vennél. Ami nem rossz , ma szedtem ki 50cm átmérőjű cseresznyefát Lidl géppel. -
llacee
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Hobbi láncfűrészes vagyok, két kertes ház körüli teendők ill tüzelőnek való alkalmankénti aprítására használom.
Eddig egy noname elektromost használtam, ami elég jól vág de nagyon macerás a lancfeszesség állítása és az olaj is folyik belőle orrán száján.
30-40 között nézegettem valami minőségibb eletromost, benzinest nem szeretnék.
Black and decker cs2040 [link] és a Bosch Unichain 40 [link] között vacilláltam végül az első nyert, mert akcióban majd 15e volt a különbség.
Tegnap 1-1,5m3 építési fahulladákot tettem kazánkésszé, pallók, deszkák, stb tiszta vagy max festett, malter stb nem volt rajta.Viszont kicsit csalódott vagyok, mert némi jártasságom már van a kezelésben, de ezzel nem boldogulok.
Pl pallónál 10cm vastag úgy a harmadát elég jól viszi, majd bárhogy is mozgatom szinte megáll a vágás, a lánc forog, de semmi nem történik kb.
Olajozó nincs eldugulva, lánc nem feszes.Néha megközeliti a gagyi régi vágási teljesítményét, de leginkább ez a vergődés jellemzi.
Azt gondoltam ilyen árkategóriában már kiegyensúlyozottabb gépet lehet kapni.
Vagy én rontok el valamit?
Szivem szerint visszavinném és inkább a bosch,,de nyilván igy már nem veszik vissza, hiába 2 napos. -
lemmy71
őstag
válasz
Stihl024 #333 üzenetére
Nekem minden féleképpen egykezes kell, nagyok a fák hatalmasak egy kézzel kapaszkodok a másikkal fűrészelek. Gondolkodtam teleszkóposban is, de az rettenetesen drága és sokszor rövidnek bizonyul, ráadásul nem is egy univerzális gép.
Még van erőm addig felmászom a fára, ha majd nem lesz akkor fogadok egy kertészt -
Stihl024
junior tag
60-70 Körül mennek a Stihl felső markolatos gépek nagyjából mindegy melyik.43 ezerért van fent egy Ms 193T főtengelyhibás,mondjuk azzal én is kacérkodok ,régóta fent van lehet meglehet kapni 30 körül úgy meg már megéri.Pont árul valaki Ms 171 eredeti új főtengelyt 11 ezerért szerintem az jó bele....Ms190T-be a 170 es volt eddig jó .Úgy gondolom most is azonos a két tipús a 2mixes ,de ezt előbb megkérdezném a Stihl szervizben.Van fent egy Stihl 012 AV ami nagyon jó kis egykezes ,45ccm! de azért is 70 körül kérnek.Husqvarna egykezest nem vennék.Azért írok egykezest mert ha ezt választja valaki az pont azért mert néha néha rá van kényszerülve az egykezes használatra.Ha ez nem így volna -nem sok értelme lenne a felső markolatnak,egy Dolmar 100 ast kell venni annál strapabíróbb-könnyebb-erősebb ebben a szegmensben nem nagyon van.
-
lemmy71
őstag
válasz
Stihl024 #331 üzenetére
Ez most eladó
Én is gondolkodom egy kicsiben, 024 -es vagy kisebben. Kerti munkára nyakazás stb. van nagy gépem komolyabb munkákra de azzal nem akarok bűvészkedni a lombkoronában
Valami használtra gondoltam, elemes meg madzagos gép nem érdekel, lassan itt a tavasz rengetek metszésem lesz, nem akarok kézzel hegedülni hetekig a kertekben
Mi lenne az ajánlott gép (könnyű egykezes)?
-
Stihl024
junior tag
-
Stihl024
junior tag
Na kipróbáltam egy MTD 46/45 átkos típust. Amit az a gép megy az ledöbbentett -nem csoda ha széthullik .Picit olyan mintha egy Wartburg-ba eszkábálnánk bele egy Lamborghini motort.
-
Stihl024
junior tag
Lengyelekkel dolgozok ,és megkérdeztem párat mit tudnak erről a gépről ...szerinted kiröhögtek?
Jön róla a videó -végre otthon vagyok -szabad vagyok!!
-
Stihl024
junior tag
Nekem van egy ilyen -https://kertmotor.hu/shop/husqvarna-lancvezeto-325-64-szemes-1-5mm/03-030000-0945
teljesen megfelelő. -
Stihl024
junior tag
Ne erőltesd a dugattyút ha megszorult!!!!! Vizsgáld meg a kötelet és ha csak egy pici foszlány is hiányzik belőle akkor a dugó és a henger közé szorult amikor blokkoltad( egy videóban beszélek is erről).Kezdő szerelőnek nagyon nem ajánlott a kötéllel blokkolás -én is jártam így anno és az a rossz hírem kötél vs henger-kötél nyer.Az hogy ráfele húztad elsőre nem okoz gondot ,a főtengely elég komoly acél azt elgörbíteni kézzel nem tudod- de letörni igen.Nagyon szívesen rendbe tenném a gépedet ha nem túl sürgős,készítek róla egy videót ha gondolod.
-
Stihl024
junior tag
Az olcsó Kínai gépekhez ajánlatos a lap-lánc csere akárhol utána nézel majdnem mindenki ezt ajánlja-én is.Én eleve nem is kísérleteztem alapból megvettem hozzá mindkettőt.
-
Stop & Go
csendes tag
válasz
Stihl024 #313 üzenetére
Végül nem a lánc volt a hibás, mert kicseréltem és ugyanaz maradt a probléma. Viszont kaptam a géphez még egy vezetőt. Persze az is ugyanolyan kínai, mint a gép. De azt felrakva javult a helyzet. Nagyon minimális feszülés még most is érzékelhető egy ponton, ha nagyon feszesre állítom a láncot. De most be tudom úgy állítani, hogy ne is lógjon és ne is szoruljon a lánc. Már csak arra vagyok kíváncsi, ha veszek hozzá egy minőségesebb vezetőt, akkor ez a feszülés teljesen megszűnne vagy ezt még valami más okozza. A gép külső kuplungos. A csillagkerék egy picit lötyög a kuplungon. Ez a többi gépnél is így szokott lenni vagy teljesen passzentosnak kellene lennie?
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Több kérdésem lenne, hátha valakinek van tapasztalata.
Van egy Husqvarna 135 kis fűrész, faterom vette, nem tudtam hogy ezt veszi, mert ahhoz amire nekünk kell ahhoz ez kicsi, szuper egy készülék , eddig le a kalappal előtte. Mivel ez van ezt használtuk egy évig.
Jönnek a kopás jelei itt ott, gondoltam nagy tiszítást megérdemli, nem csak a szokásos kicsit.
Le akartam venni a kuplungot, van is rajta nyíl hogy off. Tiszta egyértelmű, hogy erre lehet nyitni.
Gyertya ki, köteles módszer, de persze én idióta az ellenkező irányba próbáltam nyitni, hogy miért azt még mindig nem tudom. kb 1/4 fordulatot szorítottam rajta mire rájöttem hogy ez nem a jó irány, ellenkező irányba simán lejött ahogy kell, kötél ki, körbe akartam tekerni, de a bénázásom után már nem megy egy teljes kőrt a dugattyú, holtponthoz közel fémes koppanás és megakad. Mi lehet az oka, mi és miben akadhat attól hogy nem jó irányba kezdtem leszedni.----
Miután leszedtem látszott hogy bizony itt cserélni kell a kuplungházat, tűgörgőt, valami műanyag tárcsát ami a tűgörgőhöz és az olajpumpa meghajtásához van köze, olajpumpa spirál tengely ezt részben megette a meghajtó spirál rugó. Gyakorlatilag minden ami a csapágyig a tengelyen van cserélni kell. Rá kell néznem a fékszalagra, fékkarra is.
--- A kérdés az, hogy kéne megbízható szervíz III.ker , illetve kifelé a bécsi úton Vörösvár irányában.
Vagy kéne alkatrész, gyári, eredeti.Kitakarítom patent tisztára, megpróbálom lebontani addig ameddig múszály hogy kiderüljön hol akad.
Aztán kérek majd árajánlatot a szervizelésre gyári alkatrészekkel, vagy alkatrészeket, mert eddig a részig össze tudom rakni. Ehhez a részhez nem kell még szaktudás, ide elég hogy műszerész vagyok.
A többi komolyabb tudást igénylő dolgokba nem nyúlok, oda profi szakértő szervizes kell mindenképpen,
azaz kizárólag husqvarnához is értő értő hely kellene.Ez a kis masina mindenképpen megérdemli hogy eredeti állapotában pompázzon, nem hagyott minket ott a szarban amikor nagy szükség volt rá, akár az életét is feláldozta volna értünk amikor kényszerhelyzetben voltunk. Kellett a fa fűteni, más idős embereknek is kellett a kertben segíteni dönteni, darabolni, kerítést, szomszéd fáit menteni. A Covid19 betette a kaput, pedig idénre szerettem volna venni egy nagyobb erősebb
gépet, amivel a téli tüzelőt összevágjuk.
Ha valaki tud esetleg szerviz manuált ehhez a géphez az is szuper lenne, vagy bármilyen Youtube okosító videót ehhez a géphez. Nincs mese, meg kell tanulni a láncfűrész minőségibb karbantartását is, mint ahogy mi tettük. Eddig ez az első benzines. Amikor letettem még járt, vágott rendesen, de voltak jelek, hogy alaposan érdemes átnézni, mert betegség jelei mutatkoznak.
Balesetmentes döntést,vágást, darabolást mindenkinek.!! -
Stihl024
junior tag
Szia! Én akkor találkoztam ezzel a problémával,amikor megvettem az első internetről rendelt Kínai gépemet.A lánc sajnos nem egyformán nyúlott meg így vettem rá egy olcsó de jobb vezetőt lánccal együtt és a hiba megszűnt..Csillagkerék is okoz hasonlókat de akkor azon látszik a bemaródás és kattog is a lánc amikor körbe forgatod.Ha nincs bemaródva és nem is kattog akkor a sajna vezető-és lánc ,de érdemes lehet először csak a láncot cserélni .
-
Stop & Go
csendes tag
Sziasztok. Van egy kis gond a lánc fűrészemmel. Amikor beállítom a láncfeszességet. Egy ponton jó, feszes. De amikor elkezdem húzni végig a vezetőn egy ponton kissé elkezd szorulni. Ha ekkor kijjebb állítok a feszességen. Akkor azon a ponton ahol eddig jó volt most már túl bő a lanc. Lefelé esik. Használat közben nem vehető észre, hogy szorul, de gondolom nem tesz jót a motornak a terhelés. Mi lehet a probléma? Csillagkerék lehet a ludas?
-
Stihl024
junior tag
Ha én vennék olyat vennék amit a helyi gazdaboltban vagy márka kereskedésben személyesen megtudok nézni és van hova visszavinni.Olcsó elektromos láncfűrészt az ég világon senki se szerel.Szénkefék még csak-csak elérhetőek de már tekercselni senki nem fogja.Nekem van egy kicsi 1400w-os Stihl ezer éves de még sosem romlott el,ennek ellenére utálom úgy ahogy van.Ha beltérben kell vágnom akkor viszont jól jön.Lassan be kell ruházzak egy aksisra a vezeték az idegeimre megy.
-
ktg3
őstag
Kis segítséget kérhetnék?
Valami nagyon egyszerű de azért normálisan működő relatív tartós elektromos gépet keresek, tüzifa aprításhoz.
Milyen gépeket javasoltok?
Mi az, amit jó ha kerül az ember?
Használtan érdemes lehet venni? -
Stihl024
junior tag
Gondolom kuplungra gondoltál? Régi krova fejből köszörültem ki úgy ,hogy a rugó mögé becsússzon.Nagyon passzentos kell legyen mert egy irányba a szélek le vannak kerekítve-hogy miért a fene se tudja....Sima erős cső is jó hozzá ,kis ügyesség meg egy flex
) Ami még jó lehet egy nagy méretű anya csavar -első nekem is abból volt évekig jó volt-most is jó lenne csak nem találtam sehol
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. 340.es HUsqvana csillagkereket milyen ezközzel, kulcsal kell megmozdítani?
-
Butcher82
senior tag
És persze kérdés ki mire akarja használni, itt most a kertészkedésen volt a hangsúly (alkalmanként), kuglizásra ott az EFCO MTH 5100/5600 és az Oleo Mac GSH510/560 (ha 50 ezer körüli a büdzsé szigorúan
)
De! Ha elég az egykezes is (ezt kifelejtettem) akkor Hecht 927, cirka 30 ezer és megvan. ( Van itthon egy olyan is , nem egy nagy valami, de alkalmanként tuti...
)
-
Butcher82
senior tag
válasz
#20584850 #303 üzenetére
Semmi "nagy" "buli" nincs benne, de 50 ezer-ből megvan, lehet nem annyira könnyű, de a géptest aránylag kicsi (de a CS35 valamivel jobb, súly és erő szempontjából is).
Egyébként, ahogy én észrevettem ez az 50 ezer az egyik olyan határ, amennyit az emberek szeretnének elkölteni ha gépet vesznek. A másik a 20-30 ezer illetve a 100-120, na ott már egyszerűbben és nyugodtabb szívvel lehet ajánlgatni. -
lemmy71
őstag
válasz
#20584850 #300 üzenetére
ÁÁÁ köszi de annyit nem szánok rá évi kétszeri használatra, a nagyobb munkákra van itthon egy XP -m. Használtból meg csak stihl vagy husqvarna -t vennék, bár olvastam itt hogy a dolmar de ebben már nem vagyok biztos hogy stihl alkatrészekkel helyettesíthető. Na majd visszaolvasok de most hulla fáradt vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- ASUS routerek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest