Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz Brave_86 #106 üzenetére
Igazabol majdnem mind1, hogy foglalt vagy sem, mert ha igen, akkor megosztod az o nevere es elsore NEM kered az alltamot. Es amikortol felszabadultnak veszik, onnantol kered ra, asszem 2e Ft dija van a modositasnak (ha csak onnantol kered, nem pedig visszamenoleg, az mas dij). De kerdezz ra pontosabban! Az ilyeneket a 411-81-81 tudja, de a ket kulon szcenariot kerdezd meg, ne pedig azt hogy hogyan kell megoldani hogy mehessen... hanem mi van ha kiutalas alatt van, ill. mi van ha alltam igeny nelkul osztod meg es kesobb kered ra.
Amugy meg igazabol azt se tartom lehetetlennek, hogy alltam igeny nelkul magadra is megoszthatod vegulis... meg azt sem, hogy ha nincs lakaskolcson-igeny, akkor a megosztas, regi felmondasa kombinacio eseten megcsinalhatjak esetleg alltamostul is.
Persze ugyanez pepitaban: kered az o nevere, alltam nelkul, es utana nem ra kered az alltamot, hanem torlod, igy onnantol rad jar az alltam.
Ezek mar olyan hulye technikai dolgokon mulhatnak, hogy mikor lekerdezi a szoftveruk hogy foglalt-e, mit mond vissza az adatbazis, tudnak-e kotni ra. Ezert kerdezd a kozpontot. -
Brave_86
aktív tag
válasz Brave_86 #111 üzenetére
Épp most hívtak a fundamentától. (Lojalistás kupon miatt, meg egyéb lehetőségek)
Holnap ígértek egy visszahívást egy hozzáértőbb kollégájuktól aki a konkrét kérdéseimre tud válaszolni.
Így ezeket is megpróbálom velük tisztázni.
(az érdekesség, hogy húgom hívta őket előtte és említette, hogy meg szeretném osztani, erre pár percen belül hívtak, hogy kössek újat, kihasználva a kamatbónuszt az első évben) -
axioma
veterán
válasz Brave_86 #111 üzenetére
Ami kolcson szakban van, az mar nem oszthato, ez biztos. A megtakaritas oszthato.
Az, hogy a megosztas napjan nem kered az alltamot adminisztrativ okok miatt, nem zarja ki, hogy 2 honap mulva (es persze onnantol kezdve) kerjed, szoval nem esne az ki, csak atmenetileg, az is csak ha muszaj. Kerdes, hogy hol jarsz majd akkor az ugyfelevedben. -
axioma
veterán
válasz Brave_86 #114 üzenetére
A szerzodesed alairasa feb.18, kezdete (ha befizetted me'g februarban a nyitasi + elso honapot) akkor februar 1.
A megosztas mehet 4 ev elott, meg me'g az is elofordulhat, hogy megosztod, es a _regin_ mondod le az alltamot amit mar ugyse fizetsz csak felmondasz. De ez mar megint a gyakorlat kerdese, csak tippelni tudok (en az aszf-eket ismerem inkabb).
Ja fundanal nem tudom, de otp-nel 100% hogy a kiutalasi idovel egyutt kell meglennie a 4 evnek ugy ertelmezik. Kerdes, hogy hogyan igaz ez felmondas eseten... (kiutalasi idoben lehet meg befizetni az egesz honapokra, felmondasnal ez se biztos).[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Brave_86 #122 üzenetére
Ha a cel az, hogy a maradobol mielobb felvehesd a penzt, akkor megoszthatod akar most is, par honap 150 Ft szamlavezetest fogsz bukni, DE egyuttal a regit felmondhatod, onnantol 90. napon megkapod a penzt (mig normalisan majus vegen kezdodne a 2 honap kiutalasi idoszak). Kerdezz ra azert 411-81-81-en, de tudtommal ha a 90 nap felmondasi ido alatt van meg a 4 ev, tehat te mar utana kapod meg, akkor mar kerheted az alltam fenntartasa melletti felmondast. Ha esetleg nem, akkor apr.1. mondhatod fel, de ennek kicsi az eselye (otp-nek olyanja van, aminel a kiutalasi ido vegen lesz 48 honap, nem hiszem hogy a felmondas mashogy szamitana - nyilvan a 30 napos gyorsitott eseten se lehet elobb penzed, csak 1%-kal kevesebb.
A masik szerzodesre viszont aprilis elott ne tolj be nagy penzeket, mert arra 7,5% lesz "csak" az alltam (bar azt akar 240e Ft-ra is megkaphatod, ha a kozeljovoben kiveszed azt is, me'g boven jobb mint barmi lekotes). Amit apr.1. utan fizetsz be, az mar a kovetkezo ugyfelevedre van, az termeszetesen a "normalis" 30%-os lesz (a masik is csak a 3. es 4. negyedeves szabaly miatt nem).
Remelem erthetoen irtam, ha valami nem vilagos, kerdezz nyugodtan vissza. -
axioma
veterán
válasz Brave_86 #124 üzenetére
Otp-st is beadhatod a felmondast, de ott is kerdezz ra, hogy eleg-e ha a felmondasi ido alatt eri el a 4 evet. (Felmondasnal a kiutalasi idopontnak nincs jelentosege, napra pontosan 90 napra kell fizetniuk.)
Tort ev, azaz megosztas utan de apr.1 elott befizetett osszegekre van a 7.5 % az alabbiak alapjan: az elozo ugyfelevre is jar a 30%, DE max. a 4. negyedevben (mar abban vagy) a teljes osszegre jaro alltamnak max. az 1/4-e. Tehat ha egesz evben osszesen 120e-et fizetsz, akkor egesz evre 36e jar, DE ha a 120-bol 60e-et a 4. negyedevben fizettel, akkor a 36-nak az 1/4-eben, azaz 9e-ben van maximalizalva. Ha mondjuk a masik 60e-et me'g ev elejen fizetted, akkor erre az esetre 27e kaphato csak (18 a masik 60-ra).
Ezen okfejtes menten, mivel elozo evre azon a szerzodesen 0 korabbi befizetes lesz, mind 4. negyedevesnek szamit, barmennyit fizetsz be (max. 240e-ig), a megkaphato 30%-nak csak az 1/4-et kapod, vagyis 7.5%-ot. Szerintem ha azon nem ulsz tovabbi 4 evet hanem 1-2 ev mulva hasznalod, es amugy a toke megvan es csak allna egy bankszamlan, akkor jo penz az me'g (plusz a netto 1% evi kamat jon ra). Ha viszont nincs szabad penz csak maximalizalni akarod a befizeteshez az alltam ara'nyt, akkor apr.1-tol fizess csak be. Arra jar a 30% mint rendesen, nem lesz ilyen torteves gond.
Szerintem!
Vicc az egeszben, hogy a 3. es 4. negyedeves szabalyt akkor talaltak ki, amikor a bankszamlara tobb volt a kamat mint az ltp-ben, ezert az emberek az ugyfelev vegen egyben toltak be a teljes eves penzt. Ez most megfordult, ilyen okbol mar az elso ket negyedevet kene buntetni, mert ok adnak ra 1% kamatot sot nekem me'g 3%-os van, kozben az allampapirok ahova tenni kell a penz megszabott reszet nem hoz ennyit... jo, nem sajnalom oket, mert a penz masik fele meg kint van athidalo hitel vagy lakaskolcson cimen magasabb kamaton. -
axioma
veterán
válasz Brave_86 #127 üzenetére
Hat akkor ne is szenvedj az elozo tort evvel. Oszd meg most, a penzeset mondd fel amint lehet ugy, hogy alltamos legyen, a masikra meg apr.1-tol fizess csak. Nem erdemes a 2-3 honappal szenvedni, utanakerdezni. Szoval akkor aprilistol es havi 20e 30%-ert, igy tiszta ugy.
-
Brave_86
aktív tag
válasz Brave_86 #131 üzenetére
Voltam bent személyesen a fundánál. (Nagyon jól átbeszéltük a dolgokat. Végtörlesztés+másik 2 lejáró megtakarítás. ~40 perc)
A megosztás is mehet, nem szükséges semmilyen szerződéses összeget növelni-mint ahogy a személyi bankár mondta + fizessek be 47ezret-.
Elkezdtük kitölteni a megosztási lapot a hiányzó adatokat kell csak megadnom, aztán postán visszaküldenem. Ennek az össz költsége 2000Ft.
Szóval nem érdemes csak a személyi bankkár szavaira hagyatkozni. -
Speeedfire
félisten
válasz Brave_86 #145 üzenetére
Visszaolvastam, de nem látok ilyet. Illetve ma voltam ügyeket intézni az otp-ben, kérdeztem, hogy hogyan működik ez. De nekem ott azt mondták, hogy ahányszor 20e annyiszor kell nyitni újat. Illetve most nekem 20e lenne ott egy számlanyitás, a befizetés meg csoportos megbízás.
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
válasz Brave_86 #147 üzenetére
Egy évben mennyiszer lehet megosztani? Nagyon úgy néz ki, hogy 3db lakástakarékot kötnék. De ha így pl pár hónap alatt meg lehet oldani ezt, akkor csak 1 szerződést csinálok, és nem 3-at.
Viszont a cikk választ is adott legalább a thm-es kérdésemre.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest