Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz attila199207 #484 üzenetére

Az a baj, hogy az Erste ltp szabalyzatat nem ismerem, csak az altalanos ervenyu torveny reszt. Postazas full passz.
    1. Miert 120 nap? Utoljara a regiekre 90 nap, ujabbakra 180 napot tudtam (tevedhetek).
    2. Miert fizettel egy szerzodesre tobbet? Alltam csak 20e-re jar, jobb lett volna ket 15e-es... vagy PMAP-ba tenni a penzt, vagy barmi (tudom hogy nem az a helyzet, de igy pl. a kolcsonreszbol is kevesebb jart volna).
    3. A szamitast egy [matekhoz ki tudja mennyit konyito] ugyintezo fogja szamolgatni, szoval en a helyedben azt csinalnam, hogy leirod hogy a szerzodes szerinti havi 20e + arra jaro alltam + ezekre jaro kamat (ara'nyositsd a sajat befizetes reszre mindig a szerz.szerinti befizetest) = teljes lefedendo osszeg X, fedezetlen Y, ennek alltam ara'nya (megkapott alltam + alltam kamatai)*Y/X, ezt visszafizeted, kered a szamlaszam megadasat ahova teljesitened kell (viszont ha 40% akkor eros eselyed van hogy X le lett fedve). Ha vitatkoznak a szamitasoddal, akkor vagy MAK-hoz fordulj, de akar ide is beirhatod mit irtak, majd kikeressuk hozza a jogszabalyhelyet hogy miert rossz.
    [Minket is riogattak hogy azt bizony a teljes osszeg ara'nya'ban akarjak levonni, de erre lehet extrem peldat hozni ahol belathato hogy baromsag. Csak nekunk kisebb ara'nyu volt a tulfizetes a salatatorveny miatt, es vegul lett annyi szamla.]

Új hozzászólás Aktív témák