Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp78
addikt
Nézz körül a Raiffeisen bankban is! Ott nemrégóta van ''önerőminimumos'' hitel, ahol használt lakásra is vehetsz fel több hitelt.(ha jól emlékszem, akkor a HBÉ 90%-át veheted fel minimálbéres finanszírozással) Magyarul a vételárnak kb 65-70 %-át. Igaz ennek van egy kis ára (több a szerződéskötési díj), de ha nincs más megoldás, talán bevállalod.
Az adóstárs a lakásfedezetet nem helyettesíti, max egy kicsit több hitelt vehetsz fel általa.
Általában jó jövedelemmel rendelkező adóstársat szoktak/érdemes bevonni, de a házastárs pl. sok helyen kötelezően bevonandó adóstárs.
Amúgy mennyi hitel kéne, ha 5,8 a vételár??
Persze a felvehető összeg függ attól is, hogy hol van a lakás. (BP, vagy kisváros stb.)„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Azt még mindig nem tudom mennyi hitelt akarsz felvenni??
Van amúgy neked is gyereked, aki után megkaphatnád a 450e otthonteremtő támogatást??
Amúgy az a lány tuti hogy fészekrakó konstrukciót kapott, mert csak annyi önerővel máshogy nem tudta volna megvenni.
[Szerkesztve]„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Én szoktam csak hitelt is intézni, hisz abból is van pénz.
Szerintem máshol sem fognak kidobni.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Üdv!
Az én tudomásom szerint a telek nem lakóingatlan, így nem is kell bevallanod, (pontosabban nem kell beforgatnod lakásvételbe)
Élettársi viszonnyal lehet fészekrakót igényelni (szerintem elég a jegyzői igazolás hozzá),
viszont a 0% önerővel való indulás elég nehézkes. Itt felénk 10-15 % minimum kell még új lakás vételekor is, használthoz kb 20%.(tudom neked nem nulla lenne az önerőd)
Bár Győrben gondolom nem veszik annyira le a HBÉ-t, mint itt nálunk.
A K&H szerintem jó bank, főleg máj. 19-ig olyan akciójuk van, hogy mindent elengednek(még tulajdoni lapot sem kell kérned, nincs közjegyzői, értékbecslői díj stb)
Az Erste is jó bank, én is ezt a kettőt preferálom, de az Otp sem annyira rossz.
Érdemes a Raiffeisen bankot is megnézned, ott most ''önerőminimummal'' fel lehet venni elég sok hitelt, kicsit több az induló költség, de legalább nem kell állami kezességvállalásra fizetni később.(előbb utóbb úgyis kérni fogja állam bácsi azt a 2%-ot)
Ui.: mindenhol összefutunk
Üdv„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Az alul felsorolt bankokat nem ismerem annyira mivel nem vagyok velük szerződésben.
Cib még nem roszz, de ott (régen legalábbis) egyben kell(ett) kezelési költséget fizetni.
Emiatt voltak a törlesztő részleteik kedvezőbbek.
A futamidőről annyi a véleményem, hogy inkább válaszd a 20 évet, mert ha megnézel egy olyan bankot, ahol lehet hosszabb időre is felvenni, a törlesztés a 25 és 35 év között nagyon keveset változik, 5 év meg nagyon hosszú idő.
Én nem szoktam javasolni, persze ha csak így bevállalható a dolog, akkor nincs más megoldás.
Erste oldalán szerintem nem tudsz Ltp-vel kombinált hiteleket sztámolni, azt csak a fiókokban tudnak neked.
Most hirtelen ennyit tudok.
Üdv„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz #32577792 #609 üzenetére
Valamint csak az Otp ad fészekrakót nem jövedelem alapon is.
Elég egy minimálbér és kész, ami elvileg szabályellenes, hisz csak jövedelem alapon mehetne, ahogy mondtad.
Mindegy, fő hogy van erre is kiskapu, hisz elég kevés embert lehet felénk jövedelem alapon finanszírozni.
Az Ltp-s kombi szerintem is nagyon jó.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz #32577792 #611 üzenetére
Lehet tudni milyen progi is az?? Esetleg letölthető vhonnan?
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz #32577792 #613 üzenetére
Értem Ezek szerint Te biztosítással is foglalkozol. Nem értem, hogy mi hitelközvetítők miért nem kapunk ilyen progikat. Persze azért tudok nélküle élni.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz #32577792 #615 üzenetére
Ááá elég nekem a hitel, meg a lakások értékesítése.
Itt a fáradt gőzben írták vmelyik topicban, hogy többeknek megváltozott a ''rangja''„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
-
kp78
addikt
Ez tuti hogy az önkormányzat nem járul hozzá a 2. ranghelyhez? Még ha előbb ki is folyósítják az önkormányzati hitelt, lehet kérni ranghelycserét, amihez nálunk mindig hozzájárul az önkormányzat. Nekik nem kell 1. ranghely, a bankoknak viszont majd mindig igen.
Ennek szerintem fuss neki mégegyszer, de aztán lehet hogy felétek ilyen kemény az ÖK
Amúgy közalkalmazottként a HBÉ 100%-ig vehettek fel hitelt, viszont arra van kikötés, hogy legalább mennyi ideje kell közalkalmazottnak lenni, és nem állhat felmondás alatt, stb.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Érdekes az ÖK állásfoglalása
Most nem tudtam rákérdezni a kikötésekre, de talán du-ra meglesz, és akkor írom.
De nem azt mondtad, hogy bnőd még nincs véglegesítve?
Mert úgy tuti nem jó„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz #32577792 #641 üzenetére
Köszi a segítséget
Én 2év folyamatos munkára emlékeztem, a többit én is így tudtam.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Nézz körül itt: [link]
Sajnos oktatást még mi sem kaptunk belőle.
Lehet ott kalkuláltatni is.
[Szerkesztve]„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Üdv!
Bocs, hogy én válaszolok.
Új lakás vásárlásánál / építésnél, házasok előre felvehetik a szoc.pol.-t (megelőlegező kölcsön) Ennek feltétele, hogy házas legyél, és max. 40 éves. De ha egy gyerek már van, akkor csak további egyre ''írhatsz'' alá, aminek 4 éven belül meg kell lennie.
Talán mindent leírtam ezzel kapcs.ban.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Szerintem csak arra gondolhatott.
A kérdésedre a válasz sajnos„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Szerintem új lakást annak érdemes venni, akinek van lehetősége állami támogatást is igénybe venni (szocpol, vagy megelőlegező kölcsön).
Amúgy jobban jársz ha most egy használtat veszel, és majd később egy újat, amikor már lesz gyerek, vagy tudtok vállalni.
Ha mondjuk 2.400.000.- szocpolt levonsz új lakás vételárából ,máris barátibb négyzetméterárat kapsz.
Én legalábbis is csinálnám.
Most egy másfél szobás általam felújított lakásban lakom, majd akkor lesz új, ha lesz feleség, stb.
Persze tudom az új lakás az új lakás, de ha nincs hozzá állami támogatásod, és véletlen el akarod adni nagyot fogsz bukni rajta.
De senki kedvét nem akarom elvenni a lakásvételtől.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Egy-két fiókban indult el állítólag, de még sokat nem tudni róla.
Amelyik fiókkal én kapcsolatban vagyok, még szinte semmit nem tudnak róla.
Nagyobb Erste fiókban kell utánakérdezni.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Én úgy tudom nem veszik figyelembe, csak a munkabér jogcímen érkező tételt.
Persze függ attól is, hogy a munkáltatói igazolást hogy töltik ki.
Persze ettől még lehet olyan bank, aki beszámítja a hitelképesség vizsgálatkor.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Nálunk benne van a konyhabútor, a páraelszívó, a kerámialapos vill.tűzhely, valamint a hideg-meleg burkolatok, sőt fürdőben Wc-ben lámpa is a kulcsrakész lakásban. (Igazából redőnyt kell szereltetni később, függönykarnist, meg pár lámpát felakasztani.) Ezek jórésze természetesen választható, ha vki időben jelentkezett egy lakásra, mert mi az eladatlan lakásokat is készre csináljuk, hogy kaphassunk használatbavételi engedélyt. Aki meg később jön, kap olyan burkolatot, meg konyhabútort, amilyet mi választottunk
-
kp78
addikt
Sajnos a mai építőiparban nagyon észnél kell lenni, kitől mit veszel.
Rengeteg lehúzás, félkész ház, építtető/beruházó meg a Bahamákon.
Ha nincs személyes ismerettség, - márpedig nagyobb városi szinten nincs - akkor csak óvatosan. A mi beruházónk szerencsére nem ezek közé tartozik.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Ez valóban nem családi ház, hanem társasházi projekt, de jövőre lehet hogy lesz pár családi ház is építve, és azokat is kulcsrakészre csinálnánk. Annyi bizonytalan, stílus nélküli ember van, hogy hihetetlen. Ha 5 csempét raksz eléjük már nem tud választani, kettőből még talán. Jobb ha megcsinálja vki, aki ért hozzá valamelyest, és eszi nem eszi azt kapja a vevő.
Persze vannak határozott vevők is, de ők vannak kevesebben.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Nálunk K&H finanszírozza az építkezést, viszont egyik lakónak FHB-nél intézem a hitelt, mert azt kérte.
Plussz ingatlan fedezetes hitel lesz, és ha van végleges adásvételi, akkor utalnak annyit pénzt, amennyit a plussz ingatlan elbír, a többit használatbavételi engedély után. Nem tudom többi bank csinál-e ilyet, de szerintem nem.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
-
kp78
addikt
Kamattámogatott hitelt kaphatsz.
Szocpolt is, ha az azon lakásért kapott pénzt teljes egészében beleforgatod az újba, ami a feleséged nevén volt. És persze annyival drágábbat kell venned, hogy ''szükséged'' legyen a szocpolra állambácsitól, és persze új lakás legyen.
Remélem nem lett túl kacifántos a leírásom.
Hogy mennyi pénzed van a folyószámládon tudtommal nem bebolyásolja a hitelbírálatot, bár a K&H kölcsönigénylőjén megkérdik van-e megtakarítási számlája az ügyfélnek.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
új lakás vételekor bevállalhatsz max kettőt(40 évesnél nem lehetsz több), használtra csak a meglévőkre kaphatod a szocpol felét, azt is csak max. 35 éves korig.(otthonteremtő támogatás)
Ajánlom figyelmedbe ezt a linket: [link]
Érthető és naprakész.
-
kp78
addikt
Közjegyző kb 1% a hitelösszegnek, de ez nem mérvadó, mert volt nemrég, hogy 4.400.000.-re 80.000.-t kért az közjegyző. Volt pillázás rendesen.
Ügyvédi díj kb. a vételár 1 %-a.
Térképmásolat családi háznál tudtommal minden banknál kell.
Hitelbírálat 1-1,5%, de lehet kevesebb is ha akcióznak, de több is, mint a Rafinál az önerőminimum esetében.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz Kalandor #1014 üzenetére
Használt lakásra 5.000.000.- Ft a támogatott forint hitel maximuma, ki lehet egészíteni mondjuk CHF-fel, de a teljesen 100%-os finanszírozás tudtommal nem megy.
Ez sincs ráadásul minden banknál, (KHB pl. tuti csak új lakásra tud köztiszt. hitelt adni), Otp-nél van.
De talán vmi okosabb emberke majd még válaszol.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz Kalandor #1016 üzenetére
Biztos, hogy van, de ugye ott is az új lakást preferálják.
És akkor az Erstevel mi a gond? A CHF?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz erdey_a #1077 üzenetére
Tudtommal foglaló, hivatalosan max 10% lehet, tehát az a plusz 5% már vételár előlegnek/részletnek minősül, és ha elállnál a dologtól akkor az visszajárna.
Tudom nem erre hajtasz, csak gondoltam szólok.
Szóval lehet kérni a vevőtől 30% foglalót is, az akkor sem mind a 30% foglaló.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz erdey_a #1097 üzenetére
Nem tudom, honnan idéztél, de nekem ezt ügyvéd mondta. Fizethetek én 75% foglalót is, ha az eladó meggondolja magát, akkor sem kapok vissza többet, mint a 10% kétszerese.
(az más kérdés hogy sok ember nem tudja, és esetleg visszafizeti a teljes összegre vonatkozót)
De kérek majd tőle erre vonatkozóan vmi írásosat.
-
kp78
addikt
válasz erdey_a #1103 üzenetére
Én a legrosszabra gondoltam, ha megtámadják a szerződést
Hiába nem jellemző, nagy összegnél már lehet per belőle.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz #32577792 #1148 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a KHB csak fészekrakónál fogadja el a megelőlegezőt önerőként, máskülönben beleveszik a hitelösszegbe.
-
kp78
addikt
A méltányolható lakásigényt az aláírt gyerekekkel együtt nézik.
Tudtommal egy 1 szobás lakás megvételekor, nem is ''vállalhatsz'' gyereket, ahhoz minimum 1,5 szobásat kellene venni, és másfél szoba esetén is csak 1 gyerek után vehetnéd igénybe a megelőlegező kölcsönt(900.000.- Ft)„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz Kalandor #1208 üzenetére
Eléggé szörnyű kritériumok vannak csak, amikor nem kell visszafizetni a megelőlegezőt.
Ha megtalálom, belinkelem mindjárt.
Tessék:
[link]
Mi történik, ha nem születik meg a vállalt gyermek?
Amennyiben az igénylő házaspár gyermekvállalását nem vagy csak részben teljesíti, úgy a megelőlegező kölcsön meg nem született gyermekre eső részét köteles - a gyermekvállalási határidő leteltét követő hónap első napjától kezdődően, a futamidő végéig - a hitelintézet részére visszafizetni .
Az igénylő házaspár köteles az állam részére - a folyósító hitelintézet útján - részletekben megfizetni a megelőlegező kölcsön meg nem született gyermekre eső összege után az állam által a megelőlegezés időtartama alatt a hitelintézet számára korábban megfizetett teljes összegnek a kiegészítő kamattámogatással csökkentett részét .
Nem kell a visszafizetni a megelőlegező kölcsön összegét, ha a gyermek azért nem születik meg, mert
1. a házastársak egyike elhunyt, vagy
2. a gyermek megszületését a házastársak egyikének legalább 67%-os mértékű megrokkanása következtében nem vállalták, vagy
3. a gyermek a terhesség 26. betöltött hetét követően halva születik
és a kölcsöntartozás kiegyenlítésére megállapodás még nem jött létre.
A visszafizetés elengedésére vonatkozó kérelmet a megelőlegezésről szóló szerződésben vállalt határidő leteltét követő 60. napig lehet benyújtani .
-
kp78
addikt
válasz Bernardo20 #1228 üzenetére
Itt olvasgass: [link]
A gyes tudtommal nem kizáró ok.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
-
kp78
addikt
válasz Kalandor #1303 üzenetére
Azért a felvett hitellel sem mindig lehet jól kijönni.
Ugyebár az elején a banknak lényegesen több kamatot és kezelési költséget fizetsz, mint tőkét. Namost ha csak 1-2 éve törlesztesz, és nem néztél a hitel felvételekor kellően utána, járhatsz úgy, hogy többet kell visszafizetned, mint amit felvettél. Persze ez csak olyan bankoknál fordul elő, ahol van lezárási költség (pl.: Otp 3,6%)
Sokan elnyújtják a hitel futamidejét is, hogy minél könnyebben tudják bevállalni a havi törlesztőt, de ilyenekbe nem gondolnak bele, hiszen minél hosszabb a futamidő, annál több a fizetett kamat, és annak jórészét az elején fizetteti meg a bank. Mikor meg vissza akarja fizetni, jön a koppanás.
Persze ahol nincs előtörlesztési díj, (és egyre több helyen nincs), ott ettől nem kell tartani.
Panellal nekem sem volt gondom, 3 évig laktam panelban, most pár hónapja egy új építésű tégla társasházban lakom. Hát őszintén szólva én is nagyobb különbséget vártam.
A szomszédon nagyon sok minden múlik. Ha kifogsz egy hangoskodó hülyét, azt mindkét helyen hallod. Sajnos lakatlan szigetre nem költözhet az ember.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz Kalandor #1307 üzenetére
Az a fix 50ezres végtörlesztés sem rossz, természetesen én is végtörlesztésre gondoltam mikor előtörlesztést írtam.
Azért ha belegondolsz, milyen rohadt felháborító, hogy a bankok pénzt kérnek mikor felveszed a hitelt, meg akkor is mikor visszafizeted...„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
dE a szomszéd tévéjét igen
Én volt olyan, hogy éjjel fél egykor felmentem a kettővel feljebb lakóhoz, mert úgy nézett dvd-n vmi akciófilmet, hogy remegett a ház az erős basszustól. Azt sem hallotta hogy csengetek, meg kopogok. Erre lehúztam a hülyének a biztosítékját a folyosón. Mindjárt kint termett, mire közöltem vele, hogy vegyen vissza. Azóta kicsit odafigyel a dolgokra
Pedig két fejjel magasabb nálam az illető.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz erdey_a #1311 üzenetére
''Ami engem örökké zavar a panelban, az a vasárnap délelőtti húsklopfolás. De mire igazán felboszantom magam rajta, általában véget is ér az ilyenfajta előkészület. 10-15 húsnál többet ritkán süt az ember''
Ez nálam is dettó így volt a régi lakásban, itt az újban főleg fiatalok laknak, azok meg azt sem tudják mi az a húsklopfoló
Amúgy meg szerintem is helyre kell őket tenni párszor finoman, ha nem elég akkor durvábban, és csak behódolnak.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz Ariadne #1321 üzenetére
Nem a bérbeadókat akarom védeni, de azért 10 albérletből 7-et úgy lelaknak, hogy utána egy vagyont kell rákölteni, hogy újra ki tudd adni. A magyar mentalitáson sajnos nehéz változtatni, ''hogy ami nem az enyém, azt lesz@rom''. Nézz meg egy céges kocsit, egy céges számítógépet, és még lehetne sorolni. Az albikat is a végtelenségig lepusztítják egyesek, egy gyerekes meg pláne tud komoly károkat okozni. Persze az genyóság, hogy kirakja őket, nehogy oda szülessen, hisz alapvetően nem egy csecsemővel vannak a gondok, hanem amikor elindul egy gyerek 1-2 évesen körbe a lakásban, kezében ezzel azzal, és húzza mondjuk a falon végig
Adózni meg úgy unblock senki sem akar Magyarországon, merthogy így is épp eléggé sarcolnak minket, ami a mai helyzetet elnézve, eléggé igaz is.
Az albérlet jó azoknak, akik sokat ''vándorolnak'', gyakran váltanak munkahelyet, vagy csak szimplán nem szeretnek sokat élni egy helyen.
Aki valamennyire meg tud állapodni, az meg szerintem inkább vagyen sajátot, persze ha tud.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Szerintem meg hitellel terhelten eladni egy lakást, a mai bizalmatlan világban, eléggé nehézkes, mondhatni, lehetetlen. Persze kivétel mindig akad.
-
kp78
addikt
válasz Ariadne #1368 üzenetére
Unokatesómék Bécsben laknak albérletben, 400 vagy 500 eurót fizetnek havonta!
Még nem jártam náluk, de állítólag elég gázos a hely. Egész eddig olajkályhával fűtöttek, mert a tulaj nem hajlandó bevezettetni a gázt, pedig az egész tömbben már azzal fűtenek(vmi társasház szerű a hely). Erre szomszédok felnyomták őket, mert már nem szabad ilyen helyen így fűteni.(kijött a tűzoltóságtól vki, és mondta, hogy akkor ezt most itt abba lehet fejezni)
Most fűthetnek villannyal, (olajradiátorral), de hát milyen meleget csinál az??
Azért külföldön sem angyalok a főbérlők na.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz Balinov #1380 üzenetére
Sajnos ezer százalék ez a 10 millás határ, kár köröket futnod miatta.
-
kp78
addikt
válasz Kalandor #1443 üzenetére
Erste-nél ez bevett szokás, hogy egyedüli igénylő esetén mindenképpen életbiztosítást köttetnek. Te is egyedül igényelted?
-
kp78
addikt
válasz brownus #1485 üzenetére
Csak szabadfelhasználásu hiteleknél vonható le a folyósítási jutalék. Lakáscélu hiteleknél nem vonják le,mert nem megoldható. Ott sajnos kp-ban ki kell fizetni ?ltal?ban folyósításkor.
-
kp78
addikt
válasz brownus #1555 üzenetére
Szerintem a K&H is jó, sőt a Rafinál szerintem jobb is.
Persze kinek hol milyenek a tapasztalatai.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
válasz AMD Power #1558 üzenetére
Azért értékelik a bankok, ha régóta náluk vezeted a számlát, és arra érkezik a jövedelmed is.
Persze csak azért mert ott a számlád, több hitelt nem adnak, mint másnak.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen notebookot vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest