Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz Goose-T #4675 üzenetére
Legfelső emeletit keresek kifejezetten. Sztem nem gáz annyira a 4. kerület és ez a lakás kifejezetten jó közlekedésnél van és nem is kínálja irreális négyzetméter áron. Nem tudom, hogy 8.kerületben milyen nm áron kínálnak egy metróközeli újépítésűt. Ez mondjuk nagyon olcsónak tűnik.
Még mindig nem látom, hogy beindult volna a lakáspiac. Ha beindult volna, akkor azt a 4. kerületi lakást például szerintem elvitték volna már rég. A devizahitelek sorsa szerintem idén úgyis eldől.
-
axioma
Topikgazda
válasz Goose-T #4789 üzenetére
A feleig volt lelki erom olvasni. Ennyi barmot egy helyen... nem erti, hogy mi a deviza alapu hitel lenyege, es mivel nem erti, kreal hozza egy sajat magyarazatot, hogy hogyan csaltak.
En azert olyan szivesen megkerdeznem ezeket az embereket, foleg akik me'g az erosodo forint elejen, vagy akar 175 korul vettek fel chf hitelt, hogy vajon azt a meghamisitast is korrigaltatni szeretnek, amit 2008 vegeig szamukra kedvezo iranyban kovettek el a bankok, es lement a torlesztesi arfolyamuk 140 kornyekere? Mert erdekes modon ilyet egyetlen devizahitelestol(*) se hallottam sose emelegetni.(*) igen, csak alapu, de mar ugy atalakult a koznyelv... es rovidebb is, es ugyis mindenki tudja, mire gondolok.
-
Agostino
addikt
válasz Goose-T #4789 üzenetére
képtelen vagyok megérteni, mit nem lehet érteni a devizahitellel kapcsolatosan. szerintem mantra szinten tolják már. persze tudom, szar nekik, de ez a fajta hitel magában hordozza az árfolyamváltozást : (((
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
axioma
Topikgazda
válasz Goose-T #4870 üzenetére
1. Vesztor nem kombiban utazik (a szurke kombi amit kifejezeskent hasznaltam, az azt jelenti, hogy fizeti minimalis toketorlesztessel - vagy tokehalasztassal, vagy nagyon hosszu futamidovel -, de mellette fizet onkentesen ltp-t is, amit majd betorleszt)
2. a par honap szuneteltetesert ha levelet kaptal, az - ha nem OTP vagy uj Erste, mert ott nem tudom az osszefonodast - azt jelenti, hogy engedmenyezve van az ltp a bankra. Ez mondjuk nem annyira vicces adminisztrativ hiba, plane nem tudod te megoldani... en nem vennem ennyire felvallrol, mert barmikor bejohet olyan szitu, hogy inkabb csak az egyiket engeditek hitelbe, a masik felet a lakasra (vagy egy masikra stb.) akarod felhasznalni.szerk. ha a szerzodesszeges szo is benne volt a levelben, akkor az tuti nem ez az eset, de most mar hagyom
3. a par honap szuneteltetes l'art pour l'art a 3. es 4. negyedeves szabaly ota nagy meglepetest (a tobbi befiz-re is kisebb alltam) hozhat -- nem az tortent veletlen, hogy az erre figyelmezteto levelet hitted a bank dorgedelmenek? Bar ilyet meg inkabb otp-nel lattam, funda nem remlik hogy kuldozgetne'. Viszont koze nincs a hiteledhez, csak az ltp alltam-vesztesegre figyelmeztetnek (nem veletlen, nem az faj nekik, hanem hogy ok szeretne'k azt a parhavit is hogy tedd be hozzjuk).
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz Goose-T #4872 üzenetére
A funda partnerbankok engedmenyezes nelkul nem is lattak volna a masik ltp-nel elmaradt fizetest (illetve talan fizikailag mintha az unicredit vezetne' nekik, ok esetleg). Azt plane nem hiszem hogy az ugyintezo csak ugy sajat szakallra kutakodik hogy fizetted-e az ugyanakkor inditott ltp-t. Tehat velhetoen valami automatizmus dobta ki hogy elmaradas van, na ez az osszekotes ami nekem gyanus, mas nem lehetne mint engedmenyezes, ami valahogy rajta felejtodott. Marmint hogy nehez egyszeru adminisztracios hibanak felfogni, es lehet me'g belole bajod, plane ha egyik reszrol ugyan nincs leirva (lakashitel-szerzodesed nem tartalmazza), de a masik reszrol igen (engedmenyezetten irtad ala a masik ltp nyitasat). Utobbi esetben ugyanis a modositas, masra felhasznalas stb. is tiltva van [pontosabban a bank engedelyehez kotott, de azert nem lennek benne biztos, hogy barmikor is barmit engedtk volna, ha egyszer mar ugymond birtokban vannak]. Es engedmenyezni szabad akkor is, ha nem kotod be a hitelbe...
De persze nekem mindegy, csak azert szoltam, hogy itt azert nem feltetlen lenyegtelen dologrol van szo. Persze ha nem zavar, akkor hagyd.Masik, ami feltunt, hogy 5+ eve megy hitel melletti ltp-d? Ki volt az a nagyokos, aki ilyenre kototte? Megszivattak a 8 ev alatt 2x annyi alltam mint 4 ev alatt szoveggel? Mert peldaul ha ez egy 5+ eves ltp akkor mielobb kene betorleszteni, nem megvarni a 8-at... a 4. ev vege ota csak buksz rajta (nem nominative, hanem a lehetseges azonos aru megoldasokhoz kepest).
Sot, lehet trukkozni, azaz a normalis varhatonal tobbet kihozni a penzedbol, de ehhez akkor aruld el, hogy mikor indult milyen ltp (hany eves, melyik tipusu) van, hatha lehet kicsit javitani rajta. [Bar ha engedmenyezve van, akkor lehet hogy pont ez nem fog menni...]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest