Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vision

veterán

válasz favagoJoska #25394 üzenetére

Ez nem globális jelenség, lokális problémákról van szó az országban.

Az ingatlanárak féktelen elszállása globális jelenség, ebből indultunk ki, ebbe vontatok már bele ezernyi más társadalmi kérdést.

És de, egyszavas megoldások születtek, lásd: presztízsberuházás. Miközben ennek még a definíciója sem igazán létezik egzakt módon.

A valóságot meg tényleg leírták itt többen, én is megteszem még egyszer: a mai ingatlanáraknak egyetlen valódi drive-ja van, az pedig a kamatkörnyezet. És az is röhejes, hogy Matolcsy hirtelen milyen hiteles lett számotokra, amint a ti vezérfonalatoknak megfelelő gondolatokat fogalmaz meg. Az persze már meg van neki bocsátva, hogy a prociklikus gazdaságpolitikában vastagon benne volt ő is (gazdasági miniszter volt, hahó!), az expanzív kamatpolitikát pedig az általa vezetett jegybank csinálta sok-sok éven keresztül. Miért nem tartotta 6%-on az alapkamatot? Na, erre válaszolj! :)

#25395AxBattler

Erről beszéltem egyszavas megoldásként. :) Mármint tegyél már számokat e mögé a bérlakás program mögé pls! Mert most gyors fejszámolással nekem az jön ki (Budapesten), hogy 70-80 milliós állami beruházással lakásonként sikerül megoldani egy család lakhatását. Ti meg a 10 milliós CSOK-on már itt parasztlázadást szítottatok.

De nem muszáj újépítésűnek lennie, használtban legyen 50 millió. Per család. A lakbér nyilván ahhoz, hogy szerintetek méltányos legyen (különben mi értelme lenne az állami bérlakás rendszernek?), nagyjából az amortizációt fedezné.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés