Hirdetés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Alap kazán 300k, kéményt megcsináltatni, ha kell. gázszerelés, tervezés, engedélyezés, kéményseprői átvétel?. Így ami kellhet konvektorról átállni kondenzációsra.
Én most csinálom.
Kazán, 300k, kémény, 330k, gázterv, 70k, gázszerelés, 270k, főgáz óra áthelyezés ~100k. Bő 1M és nincsenek még benne a radiátorok, a keringető szivattyúk, vezérlés, szobatermosztátok, villanyszerlés, a kondenzvíz elvezetés.
üdv, FG
-
LámaZ
addikt
válasz
orion1025 #89694 üzenetére
Érdemes kombinálni.
Nálam az alapfűtést 3 gázkonvektor biztosítja (társasházi lakás), de ha a kinti hőmérséklet eléri a +8 °C-ot, bekapcsolom a légkondit fűtésre. Lehetne ezt okosítani, de nálam én vagyok az okos kapcsoló.
Nyilván jobb lenne egy levegő-víz hőszivattyú, de az húzós, min. 1,5M Ft.
A kondenzációs gázkazán pedig 0,5M Ft-ból kihozható, valszeg az lesz majd nálam.
(Az infrapaneles humbukk engem nem érdekel, az azoknak való, akik tele vannak pénzzel, vagy lopják az áramot/pénzt, esetleg nagy kedvezményt kapnak.)(#89681) Ispy
csempefúgázóval. -
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Airfel radiátorokról hallott már valaki valamit?
Valami török csoda lehet, sosem hallottam még róla.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Bluebess72 #89612 üzenetére
Rozsdásodni fog, akárhogy fested le. Utólag festegetni még nagyobb élmény lesz. Van horganyzott kerítésháló is, biztos drágább, szerintem megfontolandó. Első találat horganyzott kerítésre.
-
lemmy71
őstag
válasz
Atomantiii #89685 üzenetére
Nekem a hely szűke miatt, annak idején gurtni helyett redőnyzsinórral oldotta meg a szaki. Már több mint kétéves minden nap huzigatva van és még ki sem bolyhosodott a zsinor.
-
Met
Topikgazda
válasz
bazsimano #89683 üzenetére
Mérőszalag, kis vízmérték, ácsceruza, kalapács, imbuszkulcs készlet, vízpumpafogó, kombinált fogó, harapófogó, állítható villáskulcs, csavarhúzó készet vagy jobb minőségű cserélhető fejes csavarhúzó+bitfejkészlet, sniccer.
Tipli 6-8 hozzá csavarok, több hosszúságban, vidiás fúró 6-8, fafúrókészlet. Ha nincs fúrója akkor ez nem szükséges mert úgy sem tudja használni. Amikor meg kölcsönkér valakitől fúrót kérhet tőle tiplit meg csavart is. WD40, ducktape, maszkoló szalag.Válogass. Ezek nagy része megvehető Lidl, Aldi-ról is.
runner 125 Nyilván egyszerűbb az utalvány de lehet ott rásóznának olyat is ami felesleges. bazsimano meg ismeri az illetőt, fel tudja mérni hogy mit tud majd hasznosítani.
-
PistiSan
addikt
válasz
YAS-dude #89687 üzenetére
Sajnos nincs hely, azért gondoltam a fi reléből közvetlen tovább menni hátra a melléképületekhez. Erre jó tippet kaptam az iker érvéghüvely kapcsán, aztán jött a wago. Most megint a fővezetéki elágazó sorkapocs jött fel... Ezt az elágazó sorkapcsot mibe lehet bele rakni? Van ennek valami doboza? Vagy vegyek hozzá egy 6-os lakáselosztó dobozt és abba rakjam bele?
-
bazsimano
őstag
válasz
runner 125 #89684 üzenetére
persze egyszerubb, de ugy erzem, hoyg picit "szemelyesebb" megis mint egy kupon...de azert koszi
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Atomantiii #89685 üzenetére
Na a zsinór nekem folyamat elszakadt. Kb évente cseréltem.
Ablakcserénél kicserélték nekem az ablakosok az egészet gurtnisra, egyelőre tartósabbnak tűnik.
-
Atomantiii
addikt
Szerelt valaki mostanában redőnyt? Két kérdésem lenne, az egyik, hogy vajon hány mm széles az alumínium 14-es redőny tokvég, hány mm széles maga a tárcsa amire a gurtnit kell befűzni? Tehát mennyi lehet az a minimális szélesség kívülről a faltól mérve ami kell a gurtni befűzéséhez?
Vagy gurtni helyett a redőnyzsinór mennyire lenne használható? Mármint úgy értem, hogy mennyire strapabíró a gurtnihoz képest?
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerosom hazasodik es koltozik is nem soka! Arra gondoltam h naszajandkba osszeallitok neki egy alapcsomag barkacs szettet!
Ti mit tennetek bele...go doltam olyan dolgok amik ilyenkor alapok...tipli, csavarok, tarto, egy normalis csavarhuzo keszlet,furoszar...
Lattam lidlbe most lesz vagy van ilyen rendszerezo doboz is...
Elore is koszonom a tippekt
Udv
B -
Ispy
veterán
Zuhanyba cseréltem panelt, persze a régi konzol nem volt jó, ezért a panel kicsit feljebb került és most kilátszik a régi konzolnak fúrt lyuk a csempén, ezt hogyan lehetne esztétikusan eltüntetni?
-
LámaZ
addikt
válasz
Borisz76 #89671 üzenetére
Lenne abban logika, hogy a WC-tartályba töltsük a WC-öblítőt, de macerás, mert a WC-tartály fedelét leszedni egy kínszenvedés. Én már kb. egy évtizede eszem az idióta WC-tartály-gyártók fejét, hogy alakítsanak ki egy kis tartályt, amelybe az ember beleönt - teszem azt - egy liter fertőtlenítő folyadékot, vagy akár vízkőoldót, és a WC-tartály ürítésekor automatikusan menne az öblítővízhez ebből az oldatból is a megfelelő mennyiség. Erre nem képesek ezek a félnótás gyártók. Aztán utána csodálkoznak ha tönkremennek, mert a fogyasztók elfordulnak tőlük. (Lásd a jobb sorsra érdemes szarvasi kávéfőzőgyár esetét.)
Én már azon töprengek, hogy kifúrom a WC-tartály fedelét (persze lesz rajta dugó is), és egy kis lyukon magam öntöm be a fertőtlenítő/vízkőoldó szert időnként.A másik: mosógépet ecettel évente egyszer vízkőtelenítek, patronos kávéfőzőt kb. 3 havonta.
Fürdőszobát meg havonta egyszer. Felesleges állandóan vízkőmentesíteni. A mosásnál nálam az öblítőszer amúgy 20%-os ecet. (Ja, így könnyű!) -
PistiSan
addikt
Kisebb wago-kat használtam már, de eszembe sem jutott, hogy ekkora méretét is össze lehet vele kötni.
A vezeték mint írtam, a villanyórától jövő, 32A el biztosított fővezeték, azt mondod hogy ide is használható a wago biztonságosan?
A jelenlegi vezetéken már van érvéghüvely, azon maradhat, vagy távolítsam el róla a wagóba kötés előtt? -
PistiSan
addikt
válasz
csemberlen #89675 üzenetére
Erre én is gondoltam, pont ezért tettem fel a kérdést. Sose használtam iker érvéghüvelyt, de itt nem lesz gond azzal, hogy nem egyforma a keresztmetszet?
Vagy ilyenkor mindkét vezeték bele lesz dugva, és közösen lesz egybe préselve?
Ez így rendben lenne azt mondod? -
PistiSan
addikt
Sziasztok, a villanyórától 6os vezeték megy most a fi relé tetejébe, erről megy az egész ház, ugyan ide 4es vezeték bele dugható mellé?
A 4es vezeték hátra menne egy kismegszakítón keresztül (vezeték védelem)a melléképületekhez, ahol egy új lakáseposztóba menne bele egy másik fi relébe, innen meg fésűs sínnel menne tovább a kismegszakítókba.
Igazából elég nagy hely van a fi relé kapcsainál, sodrott mindkét kábel, érvéghüvelyt is kapna természetesen, a keresztmetszet különbség miatt aggódom kicsit, nehogy lötyögjön esetleg, bár szerintem ha erősen meg lesz húzva nem igen lehet kontakt probléma.
Mi a véleményetek? -
TeeJay
félisten
válasz
Borisz76 #89661 üzenetére
Ha ilyened van az pont nem ütvefúró hanem fúrókalapács.
Vasbetonba ütvefúróval csak szenvedni lehet, fúró kalapáccsal meg vissza kell fogni ne menjen olyan mélyre.
Előbbi egyszerű mechanikus úton próbál ütést összehozni, utóbbi pneumatikus módon sokkal de sokkal hatékonyabb módon. Ráadásul betont vídia fejjel fúrunk és ütvefúróval túl nagy fordulatszám kell a megfelelő ütésszámhoz amitől elég a vídia. Fúrókalapácsnál 800-1000 fordulat szokott lenni a max ott nem ég meg a vídia -
Borisz76
nagyúr
válasz
Atomgeszi #89669 üzenetére
A WC tartályba én nem szoktam.
A kávéfőzőt viszont 2-3 havonta átfőzöm 20%-s ecettel, majd 2x-3x pedig tiszta vízzel.
Valamint a - kb 16 éves - Whirlpool mosógépbe minden mosásnál egy kis ecet is kerül.
1X kellett javítani mert szétugrott a dobon található ajtó mechanikája és kinyílt menet közben !!!
Vizet leengedtem, kikapcsoltam, szerelőt hívtam.Szétszedte és az akkor kb 10 éves mosógép belsejét meglátva azt kérdezte :
Mikor vettük ? Mert nagyon újnak tűnik....Más is szokott a mosógépbe ecetet tenni ?
-
lemmy71
őstag
Tudom hogy ma már van olcsóbb, bár szerintem minőségben nincs ott mint a fischer. Én bő tíz évvel ezelőtt használtam fischert a házfelújításnál, akkor még csak az volt, olyan 4000ft volt egy nagy tubus és azok is csak félig voltak töltve. 12 db 10-s menetes szárat kellet beragasztanom 40 centi mélyen. 1 tubus három szárra volt elegendő, szóval eléggé drága volt úgy sajnos. De bomba biztosan áll most is a felső teraszom korlátja
-
Atomgeszi
nagyúr
Lidl-s Parkside-s 10k körül szokott lennie 1050W fúrókalapács, SDS tokmányos, 3 szárral, 2 vésővel.
Igaz téglát kalapács jelleg miatt jobban veri, de pár ezer lukat fúrtam már ezzel gond nélkül. Téglában is.Ebből létezik akksis verzió is, az is kafa.
Az akksis behajtójukat (20V 2AH - 15k körül szokott lenni - pótakksi is van hozzá 5-6k körül) sem tudom megölni semmivel, pedig még van, hogy palacsintatésztát is ezzel keverek
Ebből meg létezik ütvefúrós akksis. Ráadásul minden akksijuk jó mindegyik géphez. 3 év gari. Elromlik visszaviszed kérdés nélkül adnak másikat. Persze nyilván nem ipari célra valóak, arra már makitát vennék én is.. De maszekra bőven jó.
Más:
Beépített WC tartályba ti szoktatok önteni ecetet/citromsavat a vízkő ellen?
Mondjuk egyelőre még a gomb takarót sem tudom, hogy hogy jön le, de elgondolkodtam, hogy a vízforralót is hetente kell vízkőteleníteni, fürdőszobát is azért 2-3 naponta vízkőoldózom..
-
LámaZ
addikt
válasz
lemmy71 #89665 üzenetére
Ez a folyékony szög. Több gyártónak van ilyen terméke, barkácsáruházakban kb. 1600 Ft egy flakon.
Borisz76
A felhajtható ágy egy jó ötlet.
Nálam a kisebbik szoba szélessége 230 cm, oda nagyon jó lenne. Évekkel korábban nézegettem is ilyen videókat. Nem egyszerű azért a megvalósítása. Mert ha már csinál ilyent az ember, akkor nem úgy kel megcsinálni, hogy van egy csukó, és felhajtom, majd két szöggel rögzítem. Okos emberek mindenféle áttétes mechanizmusokat találtak ki, és maga a felhajtás így a kisujjal is elvégezhető. Kérdés, hogy az anyagokat honnan szerzed be. Nem olcsó. -
lemmy71
őstag
Én fischer-t használtam, brutál erős és rettentő gyorsan köt, használtam már gázbetonba és vályog téglába is, az a lényeg hogy alaposan portalanítva legyen a furat, 10 -s menetes szárakat ragasztottam be vele, 12 lyukat fúrtam neki. Egy hátránya van, nagyon drága
Víz alatt is megköt, kíváncsiságból kipróbáltam
-
Borisz76
nagyúr
Az írtam én is , hogy előkapom.....a pontos megfogalmazás, hogy elkérem édesapámtól...mert nekem sincs.
Mondjuk évente 1X tör rám, hogy szét akarom fúrni a lakástAmi lassan esedékes is....a tavaszi szünetre kérek 1 hét szabadságot.
Nekiállok kifesteni a lakást...és ha már úgy is el kell mozgatni a szekrényeket, akkor szeretném úgy átrendezni a nagyobb szobát ( nappalit ), hogy a házimozi rendszer jobban kiadja magát.
Sajnos most közel sem ideális az elhelyezés....
Az átvariálás után sem lesz tökéletes de sokkal-sokkal jobb lesz mint most.És ha már variálok....olyan lesz az ágy ( 140x200 ) , hogy fel lehessen hajtani a falra.
Hasonlót tervezek mint a Murphy Bed.
Annyi különbséggel, hogy én közvetlen a beton falra szeretném feltenni, hogy ne kelljen "keret" hozzá.Csinált már valaki hasonlót ?
Esetleg egy jófajta mechanika hozzá ?Amúgy prózai okból akarom a falra tenni és nem minden nap akarom hajtogatni.
Amikor takarítok, akkor felhajtom , könnyebb alatta felporszívózni és felmosni.
Bár én az egész lakásban minden felpakolok takarításkor....minimális cuccok maradnak a padlón.
Gyorsabban lehet végezni azzal a munkával amit nem szeretek ! -
LámaZ
addikt
válasz
lemmy71 #89660 üzenetére
Van gyorskötő habarcs, sőt beton is, de akár a csemperagasztó is jó a lötyögő tipli rögzítésére.
Amúgy nekem egy régi, ócska ütvefúróm van, a betonba nem nagyon akar fúrni. A jó fúrókalapács meg 65k Ft-nál kezdődik (a Hilti legalábbis), kinek van ennyi mindenre pénze?De kérdeznék mást: rendeltem Kínából egy tartályos festőhengert, hogy majd nyáron festek vele.
Annyira gagyinak tűnik, hogy már nem is fűzök hozzá reményeket. Az még hagyján, hogy a nyelét négy darabból kell összerakni (ekkor lesz max. 150 cm, és olvastam már valahol, hogy könnyen törik), de maga a henger anyaga olyan, mint a sima vászon, semmi rojtosság nincs rajta. Legalább lenne olyan, mint a rövid szálú frottír törülköző, de semmi. Mit fogok ezzel kezdeni nyárelőn? -
lemmy71
őstag
válasz
Bluebess72 #89612 üzenetére
Én a helyedben 60X40 3mm zártszelvényben gondolkodnék. Ha nem betontuskóba, hanem egy vasalt folyamatos alapba rakod az oszlopokat akkor teljesen felesleges a keresztmerevítés. Nem tudom hányas milyen anyagvastagságú az a háló, de ha 3mm akkor szépen patentul odahegeszted (CO val) minden négyzet végénél az oszlopokhoz, az úgy fog állni mint Katiban a gyerek
lényeg hogy az oszlop tetejét amikor lezárod, fúrj egy egy hatos lyukat a keskenyebb oldalára a tetejétől olyan kétcentire és akkor szellőzik a belseje
Új hozzászólás Aktív témák
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- SkyShowtime
- One mobilszolgáltatások
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- iPad topik
- World of Tanks - MMO
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Black & Decker töltőt keresek
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest