Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
philoxenia #77535 üzenetére
Én zömébe Creaton és Bramac cserepet ajánlok,Tondach-ról csak lebeszélni szoktam.
Normális zsindelyt 3-4 ezer alatt nem találsz.
Mondjuk ti akik a netről (google amit elsőre bead)és obi, bau és társaiból válogattok, lehet hogy az a munőség. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
philoxenia #77536 üzenetére
Nem gyengén foggalmad sincs erről a szakmáról azt levágtam.
Zyindelynél ugyan ez megvan csak duplán, ugyanis ott a vízszintes sorokat is meg kell csapni legalább 3 soronként,mivel ott nincs ami vezesse,mint cserépnél a léc.
Hát ha nem érted miért kell a derékszögelés az baj.
Mondjuk:
- szegés függőleges lesz( újnál) ,cserépre ha ránézel nem görbe dőlt héjazatot látsz, lebirom mérni előre az összes vágást és lennt előre megcsinálni, stb.Kötésnél vagy duplán csapsz eltolt sor számára is, vagy 20-30 ezer m2 rutinnal a kezedbe szemre odarakod,(majdnem minden cserépnél amit kötésbe kell rakni van feles jelölés,viszonyítási pont)
-
pjen
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #77534 üzenetére
Hát ilyet egy gyakorlott ács nem csinál.A családban már pár háznál segédkeztem,családi háznál,a tető fedésnél.A nagyon selejt,méreten kívüli cserepet félre rakják.Sajnűs a cserép minősége valóban kritikán alúli.Legalábbis a kilencvenes években gyártott Bsabai,mázas,szilorozott.A telepen szinte minden ház azzal lett fedve,mára szinte mindet le kellett cserélni
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ctrlaltdel13 #77534 üzenetére
Zsindelynél látod nem kell ezzel szüttyögni....
Mondjuk a derékszögelést nem értem miért kell... A tető remélhetőleg derékszögű, nem? Amúgy hogyan hozol minden harmadik cserepet vonalba vízszintesen, ha nem a léccel? Mi van a kötésbe rakandó cseréppel stb. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ctrlaltdel13 #77531 üzenetére
-
ctrlaltdel13
őstag
Keress rá. Minden cserép alkalmazástechnikai dokumentációjába fellelhető.
Magyarul:
3 cserépnek veszed az átlag fedési távolságát. Kiraksz egymás mellé 3 mat, széthúzod,megméred. Összetolod megméred. Ennek veszed az átlagát.
A tetőt kiderékszögeled.( 3,4,5).
Majd kiméred az alsó és felső soron az átlagolt értéket,ezeket csapózsinórral összecsapod,és kész.
Így minden 3. cserép egy egyenes vonalhoz húzható ezzel kiküszöbölve a gyártási méretpontatlanságot,és egy szép fedési képet kapsz. -
pjen
félisten
válasz
ctrlaltdel13 #77528 üzenetére
Fedési kép kirajzolása?Az mi?
-
ctrlaltdel13
őstag
A jégről meg annyit, 65 óta hányszor volt akkora?
Vannak cserepek amiből egy se tört el akkora jégtől se,pedig a velux biztonsági üvegeit is át ütötte. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
philoxenia #77529 üzenetére
Remélem csak a bolondok napja alkalmából raktad ide azt a 2 linket.
Ipari hulladékoknak nem ebben a topikba a helye, szvsz. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
philoxenia #77529 üzenetére
Foggalmam sincs csak 18 éve vagyok ács és tetőfedő. Minden valamirevaló cserépgyártó céggel partnerkapcsolatba,úgyhogy fogalmam sincs.
A zsindely szakszerű rétegrendjével, és annak árával gondolom képpbe vagy.
Ha már a cserép árahoz viszonyítassz. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ctrlaltdel13 #77526 üzenetére
Szerinted mennyi az új cserép ára? [link] Zsindely: [link] Jégeső esetén meg zongorázni lehet a különbséget....
biker: Csak arról van szó, hogy ha van tizenkét ember, akkor egy szedi, egy rakja, öt öt meg csak segít. Ebben a szakmunka max a rakás. Lécből, fóliából, ha jól vettem ki, csak pótlás kell.
-
biker
nagyúr
válasz
philoxenia #77524 üzenetére
én kértem 4 ajánlatot, 130nm tető (ehhez vettem 150nm fóliát) 3 oldl, mert sorház vége, 6 éves ház, de egy szart raktak fel, nem fóliát. cserepet hálóba rakták, nem jó
Mindet le kell venni, cserépléc le, fólia le, fólia fel, cserépléc vissza, cserepek eltölva fel, mert úgy szabályos, ehhez van kb 150 tartalék cserép, ha vágni kellene.Ajánlatok csak munka (pár szál lév és 5-10kg szeg kell) 350-550e Ft munkaidő mindenhol egy hét
Kell egy konténer is, egy hétre, meg sitt kihordás.egy nm az kb 14 cserép, ebből ered, hogy ha percenként 40 cserepet le tud szedni, akkor qrva gyors lesz, de ekkor is 3nm/perc ami kb villámgéza lenne
maradjunk 2nm/perc és mozogni is kell, ez minimum egy 4 fős társaságnak fél nap, ha sorba is kell tenni, mert ez megy vissza, egy napFel ennek a duplája, az 3 nap összesen, és akkor hol a lécezés meg a fólia.
Eltologatni kisebb gond, aki haverban van a darazsakkal
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
philoxenia #77524 üzenetére
Zsindelyt azért ne ajánlgassunk már.
Senki nem a pénztárcája ellensége. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
fojtviki #77512 üzenetére
Nem sok infót osztottál meg a tetőről.
Kialakítása? - Nyereg- sátor- Félnyereg.
Eresz? Látszós- Dobozolt.
Ha jól vettem ki akkor, fólia csere is lesz.
Tetőtér beépített?.
Ereszkialakításnál nem mindegy milyen, mindkét fajtát másképp kell csinálni.
Kaptál pontos leírást mit vállalnak annyiért.
Te osztottad le m2 - re az árat,vagy odamentek és mondtak alapból egy m2 árat?
Én soha nen m2- ezek, két egyforma tető nincs, mindig kiszámolom mennyi idő megy rá,mennyi emberrel és úgy adok árat.
Ha adsz pontosabb infót a tetőről, szivesen leírom hogy kell szakszerűen kivitelezni.
És én mennyiért vállalnám. -
philoxenia
MODERÁTOR
A feleségemmel ketten egy (függőleges) fél sorral raktuk anno fél nap alatt arrébb a cserepeket, a bádogosmunka befejezése után az egyik oldalon. Olyan 60m2-en...
A cserepezésben a nehézség a felhordás, ami nem szakmunka. A lerakás bizonyos mértékig az, bár inkább pontosság kell hozzá. Elég, ha egy-két ember ért hozzá, csak legyenek sokan a segítők és csinálják lelkesen.Az eredeti kérdést nézve azért az árért már zsindelyt rakatnék föl... Azt viszont tényleg csak szakember rakhatja. Igazából az az ár azért ilyen magas, mert az ácsmunka keresett. Ha tetőszerkezetet készít ugyanennyi idő alatt, kb. ennyit keresne, így ilyen árajánlatot ad nyilván, mert egy másik munkát mond vissza/nem vállal el emiatt....
-
válasz
eszmilan #77521 üzenetére
A 2 honapot nem tetojavitasra venne ki. Az egesz munkalatra akar kivenni 2 honapot. A szerkezet teljesen jo. Amikor parom apukaja epitette akkor mindenbol dupla vastagot tett be mint ami kellett. Meg a folia is egyben van. A baj az volt, hogy 4 eve kb volt egy hatalmas vihar ott es golflabda nagysagu jeg esett. Akkor sok cserep megrepedt most meg par helyen mar a csereplecek is eltortek. Ezert dontottunk a csere mellett. De ilyen olyan szakmunka, ez az ar szerintem kicsit tulzo
Szerk: a teto feluletre 115nm mondott a mesterember. Biztos, hogy nincs annyi wgyebkent.
-
eszmilan
tag
válasz
fojtviki #77520 üzenetére
És ha két hónapig csináljátok és közben esni fog az eső, az nem lesz para? Egy nyári záportól frankón szét tud ázni az egész ház, és annak a helyreállítása még több pénz lesz. A szarufák és a többi szerkezeti fa milyen állapotban van? Nincsenek elkorhadva, síkban vannak? Mert ha össze vissza állnak, vagy olyan korhadtak, hogy nem lehet beléjük szögelni a cserépléceket az sem túl jó móka.
Azt nem írtad mennyi a tetőfelület. Ha fóliát is akarsz, akkor ott ellenléc is kell meg új cseréplécek, a régit nem rakják vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
- War Thunder - MMO Combat Game
- Lightyear - befektetési app
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eFootball
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Elérhető!
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest