Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Az hogy fog bemenni a gipszkarton mögé? Mert jelenleg a probléma az az, hogy a hangszigetelt gipszkartont nem szeretném megbontani teljes terjedelmében, és be kéne vinnem mögé úgy, hogy a kábeleket is bele tudjam tuszakolni utána, és cserélhető legyen, ha épp úgy adódik.
(#70197) Ton-ton
Tudom, ez volt az eredeti terv, a baj, hogy be kell vinnem a gipszkarton MÖGÉ, és utána onnan KI. És a 90° csövek nem HDMI kompatibilisek, nem nagyon tudnak elfordulni mellette maguktól, és a vizes részlegen ninEzt szeretném megvalósítani vagy merev, vagy flexibilis csővel, aminek a fala max 2mm~, hogy elférjen. Fekete a gipszkarton fak, a kék pedig amiben a HDMI menne (oldal nézet)
-
sanyie70
tag
Tűzhely fölé használ valaki fürdőszobai elszívó ventilátor? Egy rendes elszívó nem fér el a gázcső és az alacsony mennyezet miatt. Mennyire életképes ez a megoldás?
-
BullZeye
veterán
válasz
csemberlen #70191 üzenetére
Ez tök jó lenne, viszont 40es csőnél 32mm a belső, ami picike már, 40mm-nél nagyobb pedig nem nagyon fér el. Vékonyabb fallal létezik ilyesmi?
(#70193) Ton-ton
Ez lenne valóban az ideáls megoldás, de vasbetonba ezt ember nem vési bele úgy, hogy a szerkezet ne sérüljön (vasak tömkelege van 3-4cm után). -
dkaro
őstag
Sziasztok!
Utólagos hangszigeteléssel kapcsolatban kinek van tapasztalata? Lépcsőházból/szomszédból beszűrődő zajok ellen szeretnék tenni valamit.
Az ablakok cseréje már be van tervezve. Egy falról van szó amin a bejárati ajtó i s van. Kb. 6mx2m-es felületről van szó. Az ajtót cserélni fogom de érdekelne a fal szigetelése.
Olvasni is Isotex, Halltex és Phone-star lemezekről illetve, hogy egy + gipszkartonfal üveggyapottal bélelve.
Melyik a legjobb?Mibe fájna egy ilyen kivitelezés?
Üdv:
dkaro -
BullZeye
veterán
Kis problémába ütköztem.
TVtől jobbra eredetileg egy átjáró van, ami be lesz gipsz-kartonozva blue accousticcel.
Na most eredetileg sok sok hónapja úgy volt kitervelve, hogy minél kevesebb vésés miatt Ytongból beépített átjáróban megy 2db HDMI és USB kábel egy 40es műanyag csőben (vizes).Az Ytong nagyon nem vált be, és semmit sem javított az eredeti mezei gipszkartonhoz képest, így az le lett bontva, és terv szerint hangszigetelt gipszkarton és rockwool xd lesz beépítve.
Na most ezzel az a baj, hogy a betonba felül az átjáró fölött egy 4cm-es vésés van, amibe a cső ment volna, és onnan le az ytong külső részébe vésve, viszont a gipszkartonnál nem tudok belevésni 4cm-t mert az konkrétan azt jelentené, hogy ott nem lesz hangszigetelés, hisz lesz egy üres rész, és megint megette a fene az egészet.
Van valami ötletetek, hogy hogy tudom megoldani, hogy a felül bemenjen a gipszkarton MÖGÉ a cső, és utána pedig alul kijöjjön belőle. Mindezt úgy, hogy egy DP vagy HDMI kábel ne akadjon fel benne. Gégecsövet próbáltam, ott gyakorlatilag az első ívben felakad a HDMI kábel a recékbe.
2db 15hdmi feliratú sötétkék és a 4cm feliratú lila cső egybe lenne benne
Van olyan 4cm-es cső, amit ilyen esetben lehet használni? Villanyos és vizes üzletekbe voltam eddig, ott nem nagyon találtam rá megoldást, mindenhol a gégecsövet mondták, ami nem jó. Gyakorlatilag 3cm-t kéne bevinni csak felül, utána a rockwoolban már elfér, lent pedig ugyanúgy ki, lehetőleg nagy ívben.
-
Nkboy
senior tag
válasz
Intel fan11 #70187 üzenetére
Nincs még kész? 😲😯
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Intel fan11 #70187 üzenetére
Ha elválik, még mindig tudod ragasztani szilóval, vagy meleg takonnyal. Ha gyors megoldás kell, pár bognár fejű szöggel is megakaszthatod, a szőnyeg szálai közt elfér.
-
Chaser
legenda
beton - misung - réteg és osb közé a párnafák közé sima polisztirol ugyanolyan jó mint a lépésálló, vagy jobb hőszigetelő az xps? most még tudok rajta moddolni
szerk: terhelést ez nem kap, max 3cm lenne ami kell
-
pjen
félisten
válasz
Intel fan11 #70184 üzenetére
Ha van ingyen ragasztó, nyilván az a legjobb.
-
Intel fan11
őstag
Ami nekem van 2 oldalú ragasztó 5 cm széles. A szegő is 5 cm széles. Szóval telibe fedné az egészet! ki próbáltam 1 kis dbbal elég jónak tűnt. csak nem tudom idővel nem válik le ez a ragasztószalag? Falra brutál jól ragad alig birtam levakarni. Viszont a szövetbe gyengébben fogja. Bár fogja az is! Holnap rakjuk be a szőnyeget. Nerm akartam szilóra költeni, mert sok kellene kb 40 métert kellene végig szilózni. Viszont 2 oldalú ragasztóhoz ingyen hozzá jutottam! Ezért érdeklődnék? Neten olvastam olyat h padlóhoz 2 oldali ragasztóval ragasztották le, de szegőt nem láttam sehol h azzal rakták volna föl! Vélemény? Viszont ha bármi van szilóval felrakott falastól jön! 2 oldali ragasztósat, pedig sérülés mentesen visszatudom venni! Gondolok pl 1 pár év múlva esedékes festésre!
-
bajnokpityu
félisten
Engem is érdekelne ez a műgyanta téma. Ahol felnőttem, a garázs ilyennel volt kiöntve, piszok ellenálló, szép felület volt. 86ban öntötték, hibátlan mai napig
Namost, mennyire kell előkészíteni ezt a felületet?
A mostani pincém, simán kézi húzású C12 talán C16 szilárdságú beton, nem is esztrich, nagy szemcsék is voltak benne. Nem kifejezetten sík, még nagyobb repedés is van benne. Elég cikkcakkos az alaprajz, nem sok lelkierőm volna leburkolni gressel.Tehát milyen előkészítés kell neki, hogyan zajlik maga az öntés? egyben, több darabban szokás-e? Mennyi idő,mire terhelhető? Utóbbi azért érdekel, mert csomó salgópolc van, dögnehéz műhelyasztalok, állványos fúrók, stb. Irdatlan munka lenne mind a 80nm-t kicuccolni, majd vissza. Egy fokkal jobb lenne, ha 2 körben öntenék, és csak 1-1 métert kéne tologatni a bútorokat, esetleg a salgókat meg heelyén hagynám. Vagy ez nagyon igénytelenség lenne?
Amikor épült nem volt szempont a pormentesség, sima betonra állnak mai napig az autók, a műhely is egy 8cm-s heghálóval vasalt aljzattal épült. -
macilaci78
nagyúr
válasz
sanzik #70180 üzenetére
Műgyanta és műgyanta közt is van különbség. Egy sportpálya két garázs méretű helyiségét öntötték meg kb 10 cm magas lábazattal műgyantával, mert strapabíróbb és olcsóbb, mint a lelátókon használt gres. Tükörsima azért nem lett, de döccenő nélkül gurulnak a mobil lelátók. 2 év használatnak sincs nyoma, pedig van egy-két dög 1,5 tonnás is.
Van olyan is, hogy megöntik vízbe egy alapszínnel, megy rá valami dekoros PVC-poszter, majd víztisztával megöntik még egy vastag fedőréteggel. Például az Uzinnak vannak anyagai.
-
Chaser
legenda
elbontottam a cserépkálha betonállványát, salak ágyon állt két boltív tetején, gerendára nem is támaszkodott
7-10cm vastag lehetett, vas nem volt benne
szomorúan tapasztalom, hogy az acél gerendán egy másik helyen pár helyen néhány mm-s betonréteg van, nem akar feljönni semmivel ( : széles, lapos fejű vékony lapú csavarhúzóra gondoltam spakli, vésőfej és kalapácsos egy órás bohóckodás után, vkinek esetleg más tipp?
1175kg-t a szállító srác behordott 4e ft-ért, egyesével 25kg-s zsákokban kézzel/vállon, végén már kettesével, ettől megkíméltem magam, még párszor át kell pakolni ( : -
sanzik
senior tag
válasz
ecaddsell #70169 üzenetére
Tavaly előtt egy tíz lakásos társasházban dolgoztam, ott a műgyantázást választották a garázsokba burkolás helyett, mert olcsóbban jött ki.
Árakat nem tudok, de az igaz, hogy minden garázst 1 réteg műgyantával öntöttek csak meg és olyan lett a végeredmény mint a beton felülete.
Viszont volt egy műhely, ott 2 rétegben kérték és az olyan lett mint a tükör.
Sehol sem csináltak előtte aljzatkiegyenlítést. -
sanzik
senior tag
válasz
philoxenia #70171 üzenetére
Többek között ezért ajánlott mindig felcsiszolni a betont burkolás előtt, műgyantázásnál meg szerintem kötelező.
Előszeretettel használnak túlvizezett betont a kőművesek, mert az könnyebb lehúzni.
A felső pár milliméteres rétegnek ezért szinte nulla a szilárdsága és elválasztó réteget képez a rá kerülő burkolat és a beton között.
Rengeteg burkolatot szedek szét úgy, hogy a ragasztó amikor feljön rántja magával ezt a vékony betonréteget is.
Általában a felváló burkolatoknak is nagy számban ez a baja.
Ezt igazolja az is, hogy ha esztriches brigád jön gépi betonozással, szinte földnedves anyaggal dolgoznak, ott sosincs ilyen probléma. -
pjen
félisten
válasz
Intel fan11 #70176 üzenetére
Lehet kapni készen a Diegónál,de a ragasztó picit keskenyebb mint a szegő.Viszont piszok jól ragad.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
philoxenia #70146 üzenetére
És még ki is hangsúlyozzák a termékeírásnál (mint tulajdonság), hogy kékre/zöldre szinezi a vizet...
-
Intel fan11
őstag
Szonyegszegelyt 5 cm szelest milyen szinten 5 cmes ketoldalu ragasztoval felrakni? Tobben szilot ajanlottak. De nekem szimpibb mert ez telibe fogna az egesz csikot!
-
KrAt
veterán
válasz
ecaddsell #70162 üzenetére
Hasonló volt a műhely lámpámban, pont a fejem felett.. Egyszercsak elkezdett sercegni, feleségem mellettem, mondom beszállt valami bogár a lámpába, vagy mi a fene.. Felnézek, annyit láttam, hogy a kondi nyúúúúlik kifelé, annyi időm volt, a feleségem odébb löktem, pont a fejem felett a fülembe durrant el... Korom hullott, fülem csengett egy ideig.. Le is szedtem a lámpát idegességemben, azóta inkább sötét van...
szerk: jobban megnézve ez nem gyújtókondi, de a sztori majdnem stimmel
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
philoxenia #70168 üzenetére
Mármint aljzatkiegyenlítőzni kell?
Miért lett borzalmas (átjött a beton egyenetlensége, nem fedett mindenütt)?
Mennyire jött ki a műgyanta ára négyzetméterre?
Egyébként mennyire látszik át alatta a beton? -
Chaser
legenda
válasz
r.levente75 #70161 üzenetére
En nem bonyoloitanam meg, veszel 1-2 tabla 2cmes xpst es mindjart lecsokken a vastagsag, aljzatkiegyenlito se olcsobb
______
Mennyezetre mi lenne a legkonnyebb ho es hangszigeteles?
Lattam xps par mm-s lapokat, hot biztos szigetel de hangot nyilvan nem, vastagabbnal mar lehet, de nem ismerem 3-5cmeseket ropogtattam ugy tunt eltunik bennuk a hang, azok nagyon konnyuek, dubelezes nelkul csak ragasztassal is felmennek sztem de paszz, max ala raknek uvegszalas halot
Van vkinek tapasztalata vele hangszigeteles teren? -
ecaddsell
aktív tag
válasz
r.levente75 #70164 üzenetére
De ez ugye a gres lapos ár? Engem a műgyantás verzió érdekelne.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
r.levente75 #70161 üzenetére
Hasonló problémával én azon töprengek nem lenne-e jobb műgyantával lekenni. Persze mindenki mikor meghallja, ja az drága. De tényleg annyira drága? Van valakinek ezzel tapasztalata?
Néztem kalkulátorokat, de mivel ott is több réteg kell ill. nem tudom milyen vastag kellene legyen nem látom át mennyi lenne reálisan négyzetmétere (tisztán anyaggal kalkulálva). -
Siriusb
veterán
Előkerült egy szatyornyi ilyen: https://i.imgur.com/kW7qiNT.jpg
Tekintsem hulladéknak vagy van olyan, aki hasznát láthatja?[ Módosította: philoxenia ]
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Szeretném megcserélni két helyiségben a thermofejet ill. a radiátorszelepet. Hogyan kell ehhez hozzáfogni? Ilyen Giacomini a thermofej és ilyen a szelep. -
Chaser
legenda
válasz
r.levente75 #70156 üzenetére
Aljzat kiegyenlitot sztem is egy retegben, jobbak tudnak 2-4cmt, ha az nem.eleg akkor betonozz
Tobb retegben el tudnak csuszkalni egymason a retegek, nyilvan nem latvanyosan, de eleg ahhoz h berepedezzen
Ujakat en se ismerem de sztem csodak nincsenek -
sanzik
senior tag
válasz
r.levente75 #70144 üzenetére
A rétegrend bőven jó, de a betont csiszold át mielőtt bármit csinálsz !
Kölcsönzőből lehet kivenni betoncsiszoló kisflexet és ipari porszívót , ha nincs rá géped.
A hozzá való gyémánt szegmenses korongot 5 ezer Forint körül lehet venni.Viszont az aljzatkiegyenlítő több rétegben használata nem ajánlott általában.
Ha van lehetőség meg kell oldani egy rétegben a kiöntést.
Bár az ST 330 egy új anyaga a murexinek, még nem próbáltam. De a mapeinél például nem ajánlja a gyártó a több rétegben való alkalmazást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest