- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skillet
addikt
válasz
Morris #57995 üzenetére
azért a gravitációs szellőzők nem mindig működnek jó hatásfokkal, van, hogy meg vannak támogatva ventilátorral. pl a 10 emeletes házak mindegyikében így van.
de a kisebb házaknál is előfordul, hogy jobban teljesítsen.
lehet, hogy fentről eldugult vagy eldugaszolták?
és az alja ennek a pinyóban lehet? akár ott is lehet gond?
vagy csak simán a földszinti lakásban kezdődhet el a szellőző?hosszú erős zsinórunk az van, súlyt is tudunk rá rakni. azzal ki tudjuk pucolni, vagy ne próbálkozzunk?
a héten valamit mókolunk vele, aztán mondom, hogy mire jutottunk.
köszönöm. -
mezis
félisten
válasz
Skillet #57994 üzenetére
Ha a lakásban be tudsz nyúlni egy kis tükörrel (selfi bottal
) a szellőző kéményig, akkor 45 Fokban tartva a tükröt, valamelyes derengést kellene látnod fent (bizonyára oldal kivezetéses).
Esetleg fentről világítani kell lefelé.
Régen a kéményseprők egy jókora méretű vasgolyót is vittek magukkal (nem csak a számlakönyvet), azzal törtek utat a nagyon elszűkült részeken. Szerezzetek valami hasonlót, jó lesz meglepetésnek ott, ahol "ledugózták".Aztán rafinált, ebéddel elégedetlen kőművesek meg feláldozták a svájci sapkájukat, középen négy bevágást ejtve, befalazták a kéménybe. Jött a tél, nem ment ki a füst. Jött a kéményseprő, golyózott, golyó lement, visszajött, de a füst is visszajött, ahogy addig....
-
törölt tag
Sziasztok!
Padlástér párásodás miatt kérek segítséget!
A probléma pontosabban a következő.Egy vegyes falazatú (vájog-tégla) egyszintes épületnek a tetőtere nedves,szinte nem találtam rajta egy darab száraz lecet.Régifajta gerendás(deszkázott) a mennyezet belülről a plafon,a padlástérben sártapasz van lent(teljesen száraz),és arra terítettek 10cm-es üveggyapotot.(ami nem lépésálló)A ház rendesen le van szigetelve kívülről,műanyag ablakok ajtók vannak,remek a hőtartóssága.A tető nem tudom,nem hiszem hogy beázik,mert annak "folyásos" nyoma lenne (szerintem,nem vagyok mérnök),illetve egy helyen volt cserép törés,ott látszott is egyértelműen a vízfolyás befelé-lefelé.Szóval ez most milyen jelenség? Pára-meleg átmegy a plafonon és kicsapódik a padlástérben? Ezt a napokban tapasztalom,nem lakják a házat,fűtés 12C-ra van beállítva. Debrecen vagy környékbeli szakit keresek. -
Morris
veterán
válasz
Skillet #57994 üzenetére
De a központi szellőzőnek nem kell ventilátor.
A keménynek sem kell venti, hogy a hülye füst fölül menjen ki a kazánból.
Ez sima fizika. Huzat hatás. Ennyi.
Ki kell takaríttatni azt a központi szellőzőt és megoldódik minden gondod.
(de mondom, az is lehet, hogy valami baromállat levakolta vagy direkt betömködte) -
Skillet
addikt
válasz
Morris #57992 üzenetére
A megfejtés tökéletes. Szerintem is ez a helyzet.
Ez egy 56-ban épített társasház, már nem éppen 100%-os minden
A szellőző problémáját évekkel ezelőtt mondtam a közös képviselőnek, mondta, hogy tudnak róla, ennyi.
Nem fognak csinálni semmit, amíg a többi ember nem panaszkodik.
Márpedig nagyobb gond pl a lapos tető beázása a 3-on lakóknak, az elöregedett víz-csatorna vezetékek, stb stb.
Haverral felmegyünk a tetőre és szemügyre vesszük legalább a mi szellőzőnket. Nem hinném, hogy ez lesz: "jééé, nédd má... csak ki kell szedni ezt a két szem levelet", de azért körülnézünk.
A szellőző honnan indulhat, a pincéből? Mert akkor gyanítom ott is körül kellene lesni.
Ha nem jutunk semmire, akkor beszélek az emberrel, hogy gyorsban oldja meg, hívjon ki valakit kipucoltatni legalább a mi szellőzőnket, ha már mást nem érdekel a dolog.(#57993) mezis
Gondolom ez még sima gravitációs. 3 szinteshez, nem is tudom, kellene-e más, ha rendesen működik. Itt nincs fent elszívó ventilátor.
Természetesen erre én is gondoltam, hogy bajos lehet, de más megoldást nem látok, mert gyors megoldás kell, ebben a házban meg általában lassú megoldás sincsen, nemhogy gyors.
Ettől függetlenül fura, hogy sokaknál elszívás nélkül is működnek a légbevezetők.
Muternál tegnap voltam, panel, 3. emelet, szellőzőjük ki van kapcsolva a tetőn... de van egy légbevezető a konyhai ablakon... mondanom sem kell, ömlik be a levegő.
Sebaj. Valahogy ez is megoldódik majd. Én hibám, mert ezt már korábban végig kellett volna vinni, volt rá idő bőven.
Ha a központi szellőző nem oldódna meg, akkor az igazi megoldás a falátfúrás lenne, ventilátorral.
Nem tudom, mennyibe kerülne. Akkor még a ventilátor külső szerelése is, még ha csak egy visszacsapóról is lenne szó, a második emeleten nem fogom elérni, lepotyogni nem szeretnék.
Beszélek a közös képviselővel, írok az aereco-nak. -
mezis
félisten
válasz
Skillet #57989 üzenetére
"Na szóval... ha egy 100-as ventilátort berakok folyamatos üzembe a lakás szellőzőjébe, megoldást hozhat?"
Hogyne. A fölötted lakó 150-eset fog beüzemelni, mert ő meg a Te szagodat nem bírja....
Meg kell oldani a szellőző legtetején a központi elszívást, különben nagyon fogtok fújni egymásra.
Ez a téma volt itt a fórumon. -
Morris
veterán
válasz
Skillet #57989 üzenetére
A kémény hatás hiánya illetve a központi szellőző eltömődése (vagy más általi ledugózása) miatt nincs légcsere.
Ha van a lakásban központi szellőző cső, akkor az van eltömődve a tetőn. Azért viszi be hozzád a szomszédok "szagát".
Ha az jól működne, akkor az összes általad beépített szellőzőn dőlni fog be a friss air.
Ha meglenne a természetes huzat, akkor az összes lakás elhasznált levegője a beépített szellőzőn keresztül a tetőn távozna. -
Morris
veterán
válasz
philoxenia #57987 üzenetére
Már a garázs problémája
-
Skillet
addikt
válasz
SG3rg0 #57978 üzenetére
A kérdés már felmerült. Nem egy bonyolult szerkezet. Nehéz nem jól beszerelni.
Biztos képes valaki szarul is beszerelni, de az útmutatóban le van írva értelmesen minden, többek között az is, hogy furatsor nem helyettesítheti a nyílást.
Amúgy akkor sem jött be levegő, amikor a rés már megvolt, de a szellőző elemei nem voltak felszerelve se kint, se bent.
De nagyjából akkor sem jön levegő, ha meg van nyitva nagyon picit bukóra az ablak... pedig az nagyobb rés, mint ez a kis horony.Na szóval... ha egy 100-as ventilátort berakok folyamatos üzembe a lakás szellőzőjébe, megoldást hozhat?
Bár... szerintem mindenképpen megpróbálok egy csendesebb változatút, 100m3/órás (kb a lakás légköbmétere). Valamit csak csinál.
Arra azért kíváncsi lennék, miért nem jön be egy gramm levegő sem.
A lakás rossz fekvése miatt? Nyáron sincsen huzat, áll a levegő, bent 32 fok.
Igazából nem is tudom mitől jönne be levegő, ha nincs hol kimennie?
Mindenképpen kellene elszívás. -
Elemental
addikt
Köszi a válaszokat!
-
Lipton
őstag
válasz
Elemental #57979 üzenetére
Amennyiben festek vagy hasonlo folyekony dolog ment ra az sajnos bele is szivodhatott valamennyire igy nem lesz konnyu dolgod.
Amikkel en tisztitottam:
- clean/mosogatoszer + dorzsi szivacs
- kloros peneszolo rafuj es dorzsi (valahol teszteljed le h mennyire bantja a szinezett fugat)
- goztisztito
- esetleg ha melyebben van kimosva a fuga akkor ra tudsz menni meg egy vekony reteggel (zuhanyban nekem 7 ev utan valamennyit kikopott, radolgoztam es tokeletesen rakotott) -
Elemental
addikt
válasz
Csabroncka #57980 üzenetére
Köszi a választ!
Ez a technika jó sötétbarna fugára is? A helyzet az, hogy vadiúj fuga. Csak utána jöttek a festők glettelés, csiszolás, festés, és hiába volt letakarva, egy csomó helyen világos foltok/pöttyök vannak rajta. Próbáltuk valami gyengébb felmosószerrel és dörzsiszivaccsal, de semmi hatása. Szóval a súrolószerrel nem teszek kárt a sötét fugában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Nagyon meghúzza a nadrágszíjat az Intel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honda topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged