Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
Új egyszerű, fapados akác festett asztalra és két székre szeretnék felvinni egy plusz színtelen lakk réteget. Mit javasoltok rá?
Teljesen új, csak mielőtt a szabadba kerülne kicsit időjárásállóbbá akarom tenni, mert minden égi áldást meg fog kapni
(Obi nálam preferált
)
-
exlepra
tag
Sziasztok.
Van egy Saunier Duval SD150SC indirekt fűtésű melegvíztárolónk.
Olyan hibája előfordulhat hogy a fűtéskörbe átjut a bejövő hideg víz?Lefújt a fűtéskörön a biztonsági szelep, először azt hittem, hogy megint tágulási tartály (novemberben lett cserélve). Egy kis víz leengedése után normalizálódott a nyomás, aztán kb 15 perc múlva megint eresztett a szelep, pedig nem is ment a kazán. Elzártam a bemenő hideget, azóta stabil.
Ha bedöglött akkor viszont lehet nem gázosat raknék be hanem hőszivattyúsat. 5 fős családra tudtok javasolni valamilyen megbízhatót?
thx.
-
-
Predator2
addikt
Helló
Több kérdésem is lenne hozzátok. Remélem tudtok nekem benne segíteni.
Abszolút laikus vagyok, nézzétek el ha butaságot kérdezek.Van egy fedetlen kutya kennelem nagyjából 30-32m2-es. Szeretném lefedetni.
1: Ki milyen anyagból csinálná? Fontos, hogy tartós legyen, de mégis olcsó. Semmi flancra nincs szükségem, csak az időjárás viszontagságaitól szeretném megóvni a kutyámat.
2: Nagyjából milyen árra számíthatok?Minden tanácsot, tippet, köszönök előre is.
-
Toobee
veterán
120 literes hőcserélős bojlerhez keresek napkollektort. Tudtok ajánlani bevált márkát/kereskedőt? 10 csövesre írják a 120 litert, de gondolom inkább 15 csöves felé kellene mozdulni, ugye? U-pipe vagy elég a 24-es big pipe is?
-
Z_A_P
addikt
Köszi, akkor kérem is kölcsön havertol hétvégére -
Z_A_P
addikt
Kb kész a hőszigetelés, de a kert tele van polisztirol golyokkal (főképp csiszolás során keletkezett). A szomszédé is, ma már kérdezte mikor lesz feltakaritva (jogosan) ?
Nade fű közül, nem lehet kiseperni, ezért egy lombszivora gondoltam (pl [link]) , azzal "felporszivozni" a kertet. Szerintetek működne, nem lenne baja? Mi van ha pl szeg /csavart is felsziv? Vagy levágott badog darabot? Ragasztó/vakolat/festék darabot. Stb -
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Ajánljatok nekem vállalkozást az alábbi feladatokra Zuglóban társasházhoz:
1. beázik a teremgarázs. Két különálló épület, alatta közös garázs egy szinttel, kb 50 cm termőföld a két épület közt a födémen. A födém középen dilatálva van, nem is kell túl nagy eső és már beázik.
Erre akit kérdeztem, annak túl kis munka. Aki ajánlatot adott, az kerek perec megmondta, hogy nem vállal rá garanciát. Ilyen feltételek mellett inkább üttetek egy aknát a padlóba és belelökök egy búvárszivattyút.2. lépcsőház burkolása, festése (falak, fém cső korlát). Összesen 8 emeletnyi lépcső, pihenő és a földszinti levélszekrényes rész.
3. kerítés és kukatároló festése. A kerítés alapja és oszlopai szeletelt tégla, a kukatároló utca felőli fala is ebből emelkedik ki. Az oszlopok közt fém rács. Kb 20 méternyi fém elem, 20 m2 fal, 20 m2 fa.
A kukatárolón két darab kétszárnyú kapu van, fém keretben fenyő deszka. Féltető, alulról alja fenyő deszkával burkolva.Mivel társasház, a 2-3 hét múlva esedékes közgyűlésre kellene írásos, átlátható ajánlat.
Fundamenta megtakarítás van, 90 napos kiutalási határidővel.Köszi!
-
static00
csendes tag
Sziasztok!
Velux ablakbeépítőket keresek, akik kicserélnék egy régebbi modellt egy újabbra, beszerzéssel, esetleges bontási és helyreállítási munkákkal együtt lenne a meló, közeli határidővel.
Ha tudtok ilyet, jöhet privátban is, vagy ide is.
Köszönöm előre is
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Hasonló teraszfedést szeretnénk (3,3x7 méteres méretben), ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. "Egyszerűbb" módon raktunk már össze családnál ilyen fedett "pergolát", ott viszont hagyományos módon a szelemenekre merőleges voltak rápakolva a szarufák kármi kialakításával, amely szarufák túlnyúltak.
- Milyen módszerrel lehetnek ezek a szarufák "beékelve" a szelemenek közé? Mert csavarozást nem látok az külső oldalin.
- Nincs a szerkezetben karpánt a kép alapján. Milyen megoldás az ezen a képen, amely ezeket ki tudta váltani? -
6030D
addikt
-
lemmy71
őstag
válasz
Atomgeszi #136455 üzenetére
Ha jó az alapvakolat akkor felesleges hálozni, de viszont akkor "érdesített műgyanta bázisú" alapozó az ajánlott. Nem tudom hogy van e még ilyen, 8 - 10 éve dolgoztam ilyennel.
A garázsomat én sem háloztam a meszes vakolásra ment a nemes vakolat. Viszont ott üvegszálas anyaggal dolgoztam, amit kalapáccsal sem lehet leverni -
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #136475 üzenetére
Helyes az. Az első idézetnél írja is: vékony rétegű nemes vakolat 0,5 cm alatt és vastag 05cm nél vastagabb.
Egyébként az alap kérdés az volt érdemes e hálózni egy csupasz tégla falat nemes vakolás előtt. Vékony vakolatról nem esett szó. -
tothjozsi96
addikt
Lehet hogy ez a fogalom pontos definíciója, de a nemesvakolat alatt ha hiszed ha nem, az emberek 99% biztos hogy a vékony színező vakolatot érti. Egyébként amit bemásoltál az az írás sem helyes, mert zsákos vékonyvakolatot is lehet kapni, tehát nem ez különbözteti meg a kettőt, hogy egyik vödrös, másik zsákos.
Igazából teljesen mindegy. Mindvégig vékonyalapvakolatról beszéltünk, a köztudatba lehet hogy rosszul használt ez a szó, de senki sem arra gondol, mint amit ide bemásoltál.
-
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #136473 üzenetére
A nemesvakolat definíciója
Nemesvakolatnak nevezzük azt a kiemelkedő minőségű alapvakolatot, mely közvetlenül a tégla- vagy betonfalra kerülve olyan felületet képez, mely rögtön alkalmassá válik a külső – vagy más néven színező – vakolat fogadására. Az általános definíció mellett nagyon fontos kiemelni, hogy a köznyelvben rengeteg alkalommal összekeverik a nemesvakolatot a vékonyvakolattal, holott a kettő között akadnak jelentős különbségek, és nem véletlenül kerül forgalomba előbbi zsákos, utóbbi pedig vödrös kiszerelésben.
Ez csak nem régi. -
tothjozsi96
addikt
Veled az a baj hogy mindig azzal jössz hogy régen mi volt. Nem az a lényeg hogy régen mi volt, hanem az hogy most mi van. Úgy tudom ez valami garázs nála vagy valami új épület, ami nemrég épült és most lett kivakolva. Ugye azt tudod hogy "régen" legtöbbször a házakat nem is vakolták be egyből, hanem rengeteget vártak a száradással. Meg ez is, rengeteg ház van úgy ahogy mondod hogy van rajta egy alapvakolat, ami be van "kaparva" vonalakat húztak bele, de a végső kőpor még a mai napig nem került rá. Én se értem hogy nálad a kőpor az nemesvakolatot jelent, vagy pedig a hagyományos, fröcskölt kőport. A nemesvakolatból van a gördülőszemcsés, ami hasonlít a régifajta kőporra. Itt most nem tudom melyikre gondolsz pontosan.
Egy biztos, régen volt száradási idő és nem egyből csináltak mindent. Most le van vakolva egy fal, nem vár senki se éveket meg hónapokat se, minél előbb rákerül a végső szinezés és készre csinálják. És leírnám még egyszer, ha kireped a nemesvakolat, az nem javítható!
Egyébként érdekes hogy nem érted, de egy frissen vakolt fal szanaszét tud repedezni, pont azért mert húz az anyag és hamar szárad, főleg a zsákos előkevert anyagok. Nézz meg egy Baumit Uniputz zsákos cementes vakolatot, rá van írva hogy 48 óráig kell vizezned. Pont ezért, mert nagyon hamar köt és kirántja a fal a vizet belőle és ennyi, már reped is. A srácnál új épületről van szó, ha jól tudom. Ott meg nyilván az épület is még mozoghat valamennyit vagy bármi miatt, kirepedhet a vakolat. Ne mond hogy egy új vakolat nem képes repedni, mert ez abszolút nem igaz. Főleg a vakolat, ahol elég egy rosszabbul tapadó rész és évek múlva is simán hogyha mozogna az épület megjelenik ott egy repedés mert nem jól tapadt meg az alapfelülethez.
Ha már nemesvakolat kerül egy épületre akkor nem tétel az, hogy le van hálózva előtte a fal. Lehet ezen vitatkozni de ez alapvető, ugyanúgy ahogy alapozni is kell szinezés előtt a falat.
-
pjen
félisten
válasz
Morris #136471 üzenetére
Az utóbbi időben többen kérdeztétek, hogyan is kell a nemesvakolatot felhordani. Nos nézzük:
Kezdjük egy alap félreértéssel. A nemesvakolat zsákos termék, melyhez vizet kell hozzáadni.
Létezik vékonyvakolat, mely kannákban található – színre kevert állapotban. Legalább is a Terranovánál így különülnek el az egyes termékek:)Vastagság alapján lehetnek:
vékony rétegű nemesvakolat ( 0,5 cm-nél vékonyabb a vastagsága )vastag rétegű nemesvakolat ( ennél vastagabb )
Én még itt tartok.
Repedések pedig a hibás munka miatt lesznek.35 fokban nem vakolunk külső falat, max hajnalban és este. -
Morris
veterán
Az két külön dolog. Mármint a nemesvakolat és a kőpor.
A nemesvakolat alá szép sima "alljzat" kell. Különben nem lesz szép a végeredmény.
Repedések meg azért szoktak lenni, mert az anyag hamar szárad (és nem köt) ezáltal zsugorodik.Ez többnyire nyáron szokott előfordulni. -
pjen
félisten
válasz
tothjozsi96 #136467 üzenetére
Ne hari, ezt nem értem? Mért lennének egy normális falon frissen vakolva repedések.Rengeteg házat bevakolnak és bevonalazzák, karcolják, pont azért, hogy a későbbi nemes vakolat normálisan tapadjon. Enyémet, nővéremét, anyámét és a telepen minden házat bevakoltak, be karcolták, nem repedt meg eggyik se. Aztán nemes vakolták legtöbbször szinezett kőporral kaparva. Enyém például LB knauf előre kevert zsákos kőporral. De úgy érzem nem ugyanarra a nemes vakolatra gondolunk. A belső vakolaton is max hajszál repedések lehetnek, ha túl kövér a simító vakolat.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Atomgeszi #136460 üzenetére
Mit nem értesz? Elég egyértelmű.
Van egy frissen vakolt falad, mivel frissen vakolt ezen még keletkeznek majd repedések. Belső oldalon ez nem probléma mert később ha megreped itt-ott, ki lehet javítani. De egy nemesvakolaton ezt nem tudod kijavítani, az csak taknyolás lesz. Másfelől egy frissen vakolt felületet azt meg szokták kaparni, nyilván síkra van visszakaparva és nincs rajta simítóvakolat meg semmi. Egy ilyen porzó felületre pont azért mert fel van érdesítve, nem tudod felvinni a szinező vakolatot. Vagy ha fel is tudod vinni azokat a gödröket is ki kell tölteni, tehát sokkal több anyag is rámegy a falra és abszolút nem lesz jó, szép biztos hogy nem. Hogyha nem akarod behálózni a külső falat, akkor is 1 réteg ragasztó mindenképp kell a nemesvakolat alá. Egy frissen vakolt és megkapart felületre nem lehet felvinni a színt, én biztos hogy nem tenném. A háló megerősíti a felületet, egyértelmű hogy kell a nemesvakolat alá.
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
Kabátakasztót raknék fel, de mivel elég régi ház, így 10 centis és a félcentis téglafugák is előfordulnak, természetesen sikerült eltalálnom egy vastagabb fugaközt, így a 6-os lyukból 10-es lett, és ki is jön belőle akasztóstul együtt a cucc.
Mivel lehetne megoldani, hogy benne maradjon mint katiban a gyerek?
Van itthon Rimano 0-3-as gipszem jelenleg, de azt se tudom hogyan tömjem bele rendesen a lyukakba.. -
pjen
félisten
válasz
Atomgeszi #136460 üzenetére
Ezt ki mondta, hogy ajánlott? Egyébként mit is hálóznál be? Ha gondolod küldök képeket a telep házairól amik még nincsenek szigetelve, csak vakolva, vagy az én garázs falamról. 30 éves vakolatok. Beszélj kőművessel. Ne cipésszel, pékkel aki tavaly végzett OKJ n. Persze ha hőszigetelni akarod és a rétegrend gúz, ragasztó, nikecell dübelezve annak a tetejére kell a háló és arra a nemes vakolat, de az a nikecellt stb tertja össze. Normál vakolatnál hálót javításnál tesznek, hogy a régi és az új ne válljon el.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
pjen
félisten
válasz
Atomgeszi #136455 üzenetére
Ha sima tégla, nincs megrepedve mért kellene. Itt a hagyományos vakolásra gondolok. Tehát téglára cementes gúz, vakoló habarcs ( homok, mész, cement) .A tetejére valamilyen nemes, például kőpor kaparva. Az enyém és a telepen minden ház igy készült. Nem volt háló sehol. Belülre végkép nem kell, hová is tennéd?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Padlozat csempen, a csempefestek mennyire tartos?
Mondjuk ez: [link] -
Atomgeszi
nagyúr
Szerintetek érdemes egy 2.7x16 m épület külső vakolását még hálózni is nemesvakolás előtt?
-
YAS-dude
őstag
válasz
tyielow #136448 üzenetére
Az a baj ezekkel, hogy ha elkezdesz hozzányúlni, az onnantól a tiéd, te szereltél ott utoljára. A "legalább egy ávk-t" is egésznapos szopás tud lenni, ki tudja hány félrekötés meg rejtett nullázás van egy ilyen berendezésen. Jószándékkal tud az ember úgy igazán beletenyerelni egy ilyen szarkupacba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Bestbuy játékok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hatalmas kijelzőt és saját fejlesztésű processzort kapott a Xiaomi Pad 7 Ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest