Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gergőke88
addikt
válasz
razorbenke92 #134446 üzenetére
Amit linkeltél az Solar Control bevonatos, ami alatt nem fog felmelegedni a terasz. Nem egy hátrány manapság nyáron.
Tovabba elegendő csak a 2 szélén alátámasztani. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
macilaci78 #134403 üzenetére
Ebbe a duopowerba, ha jól gondolom, nem tudok menetesszárat beletenni?
[link] Ez lenne még talán a legjobb, valami ilyesmit küldtél először, ugye?
-
válasz
Z_A_P #134444 üzenetére
Létezik tömör polikarbonát de tippre(!) üveggel lesz egyárban szerintem, ha nem drágább.
[Erre] mondják, hogy "olcsó" (értsd 19kHUF/m²) alternatívája a tömör megoldásnak. (A nagy bordatávolságú szimpla téglalapos üregek miatt a fényáteresztése és átláthatósága jobb, mint az x struktúrás vagy sűrűn bordázott téglalap üregesnek).
Ezek után nem tudom, tömörből milyen vastagság kell, de a 6mm-es tömör UV állónak pl. 36k négyzetmétere. -
ctrlaltdel13
őstag
Megkérdezhetem hogy sík cserépnél minek a plussz szellőző léc, tök felesleges.
Azt se értem miért úgy alakítja valaki az első sort, hogy egyszál lécet futtat, és alá a szarufáknál, még keresztbe egy léc darab.
Sokkal stabilabb, jobb ha az első sort, egy rigliből vagy hajlásszögtől függően dupla lécsorból rakja.
A szellőző szalagot így, nem csak 3cm-en tudja csavarozni,és erősebb a tartása. -
bim
veterán
válasz
prannk #134435 üzenetére
Vasra párnafa min 5cm. Majd egy jó szélzáró fólia (mi Bramac Pro Plus Resistant 140 2S használunk) arra 5x5 ellenléc és arra lécezel. Az ereszvonalon a vasra hosszában rá kell fogatni deszkát mert fóliacseppentő lemezzel kell indítani amire ráragasztod a fóliát. Ha hullámos a cserép fésűs szellőzőlécet kell beépíteni ha sík cserép akkor sima szellőzőlécet.
Valahogy így kellene kinéznie az ereszvonali beszellőzésnek. [kép]
Élek mellé párhuzamosan tegyél mindkét oldalról párnafát amire rárögzíted az ellenlécet és átfuttatod felette a fóliát amire szorítóléccel fogatod hozzá. Előtte mindenképpen szintezd ki mert ez fogja neked megadni az él cserépvonalának az egyenességét. Valami ilyesmi.... [kép] -
Dyingsoul
veterán
Köszönöm a véleményeket! Meg kell még rágnom ezt a mennyezet dolgot... Lehet elhívok még pár festőt.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
prannk #134435 üzenetére
Ha jól látom nálad deszka van a vas tetején🤔?
Elvileg arra mehetne a fólia, de az ellen riglit vagy nagyon sűrűn csavarozd, vagy meg kellene fejelni még egy 7,5x3,5 fával.
Az se baj, ha belülről is lehet csavarozni kifelé.Ha az palló akkor nem szóltam.
Ekkora hajlásszögnél minek szenvedsz fóliával🤔
Ha nem építessz be tetőteret, full felesleges. -
Siriusb
veterán
válasz
tothjozsi96 #134433 üzenetére
Anyám!!! És tényleg van. Van külön kis- és nagyfeszültséghez is, vagy arra már nem kell figyelnem?
Köszi! -
Siriusb
veterán
Üdv!
Hátha valaki tudja a választ, mert az MVM-nél még csak utalást sem találtam rá:
Ha van "nappali" és "éjszakai" villanyóra is, át lehet variálni a szolgáltatóval az éjszakait is nappalira? A cél az lenne, hogy a nappalin elérhető pl. 3x16 A mellett fel lehessen használni a jelenlegi éjszakai mérőn lévő teljesítményét pluszban, ami ? A.
Van erről valakinek infója vagy tapasztalata? Régebben hallottam erről, de nem találok semmit az MVM oldalán.
Köszönöm! -
macilaci78
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #134430 üzenetére
Én a saját tapasztalataimat tudom leírni.
Ha a festő azt mondja, nem lehet megcsinálni, akkor azzal azt mondja, hogy nem vállal felelősséget az eredményért. -
tothjozsi96
addikt
válasz
macilaci78 #134429 üzenetére
Nézd meg ezt a képet, [link] Annyira nem veri telibe a LED a mennyezetet, és ez is egy görbe mennyezet, látszik ahol eláll a dísz.
Szerintem a jelenlegi mennyezete telibe hálózva jó lehetne, lámpával két rétegben kiglettelve szép tudna lenni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Dyingsoul #134426 üzenetére
Hogy a díszléc hogy mutatna, nem tudom, de ha onnan leddel megvilágítanád a mennyezetet, sírnál. 50-100 centire a faltól már erősen súrló fényt ad ebből a pozícióból a ledszalag, minden apró kis glettelési, festési hibát megbosszul.
A megvilágítani kívánt felülettől 10-20 centire elhelyezett fényforrás sajnos ilyen. Ha ledezni akarsz, akkor esetleg álmennyezet és a faltól 40-50 centire a ledszalag lefelé, vagy a fal felé.
Ha a faltól világítod meg az akár tükörsima álmennyezetet, a girbe-gurba fal és a mennyezet találkozása akkor is csúnya lesz.250 centis belmagasság optikailag kevés. Sarkon állva ujjheggyel épp elérem. A mostani lakás 10 centivel alacsonyabb az előzőnél, így 265 cm és bizony észrevenni. Határozottan nem kevés, de érezhetően kevesebb az előzőnél.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Szia!
Telibe kellene hálózni a mennyezetet, azzal sokat ki lehetne hozni az egyenletlenségeken. Illetve még glettelés előtt fel kellene ragasztani a díszt, és ahol nagyon nagy hézagok vannak, azt ki lehetne még húzni vastagabb anyaggal, mondjuk FinoFill-lel.
Tökéletes így sem lesz. Én már hálóztam pár mennyezetet, én glettelés után szoktam felragasztani a díszt, viszont amik vannak hézagok ilyenkor azt ki szoktam tölteni stukkó ragasztóval, hasonló anyag mint az akril csak sokkal tovább eldolgozható. Természetesen látszik hogy valahol vastagabb hézag van, és van ahol meg semmi, de szerintem ez annyira nem zavaró.
Kisebb helyiségben meg kellene próbálni így, ha számodra elfogadható a végeredmény akkor érdemes tovább haladni vele.
Ez a dísz elég magas, 12 centi, itt azért hogyha a fal sem tökéletes, akkor maga a dísz alja is szépen el tud majd állni. Komplett falak glettelésével ez is kihozható természetesen, csak nem szabad a végére hagyni a dísz rakást.
A mennyezet hálózás akkor érné meg hogyha magadnak megtudod csinálni.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
Arról nem beszélve ha szarul rakják fel az álmenyót is, és ha azt megvilágítja a led, akkor az hogy fog kinézni. csúnya is lesz, de legalább jó drágán lesz csúnya
De amúgy ha tényleg nagyon hullámos a plafon és biztosan akarsz ilyen világítást (szerintem elég búcsús), akkor muszáj az álmenyót megcsinálni, nincs mese. -
Dyingsoul
veterán
Festő/plafon téma:
Szeretnék a mennyezetre ledes stukkót. Ezt néztem ki, de még nem döntöttem el 100%-ra. Egyelőre nem vettem meg.
A festők egy része akikkel eddig beszéltem azt mondja, hogy a plafon görbe. Valóban rátettük a plafonra a 2méteres díszlécet és a plafon széleinél még csak-csak de ott is hullámos, a plafon közepében több centiméter is van...
Azt mondják, hogy álmennyezetezni kellene.
Na de az egész lakást? Mert én egyébként az egész lakásba terveznék álmennyezetet. 270 a belmagasság, erre most ugye rájött még az aljzatkiegyenlítő, padlóburkolat, ez talán emelt az aljzaton vagy 3 cm-t.
Az álmennyezet 8 cm-rel hozná lejjebb a plafont tehát kb 260 vagy kicsivel az alatt lenne a belmagasság. Nem kevés az?
Illetve olyan ajánlatot kaptam, hogy az álmennyetet 5000 Ft/nm áron raknák fel. Ez a 60nm lakásban 300k és ez csak a munkadíj, az anyagot számolgattam volna még de azt sem tudom mennyi minden kell hozzá, a gipszkarton is durva áron van... Csak a plafon benne lenne ~500-600k-ba munkadíjjal, anyaggal, ahogy számolgatom. Ez horror.De azt mondják, hogy csúnya lenne, kidobott pénz ha erre a plafonra trakatom fel a díszlécet. Valóban hullámos, valóban kiemelné a ledes világítás a plafon hullámait.
Én azt gondoltam csiszolással, gletteléssel ki lehet azt hozni de a festők szerint ennyit nem amennyi a plafonban van.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Eagl3 #134419 üzenetére
Az aljzat nincs vízben, csak síkban.
Ott a belső falnál, ahol 19 mm szintkülönbséget mértem, ott van lejjebb, sokkal a födém. És már így is lett oda öntve plusz aljazkiegyenlítő.Szerintem félreértett a burkoló, pedig egyértelműen mondtam neki, hogy 12mm-es a lamináltpadlóm és az alá még kell padlóalátét, 3 vagy 5 mm-es (mondtam is neki, hogy mindegy, hogy 3 vagy 5 mm-es alátétet veszek, azt majd alakítom az után, ha meglátom hogy sikerült a kiegyenlítés). De hát burkolóként gondolom ezt ő is tudja mert még beszéltünk arról is, hogy akár azt is lerakná ő nekem. Lehet ezt kellett volna kérnem, hogy azt is ő rakja le és akkor látta volna, hogy hogyan kellene kiegyenlíteni az aljzatot.
Gondolom ezért van a legtöbb helyen, a két kisszoba bejáratánál és a napppali egyik szélén és a közepén ahol találkozik a csempe a másik burkolattal, 12mm-es szintkülönbség... nem vette figyelembe, hogy ez alá még kell padló alátét.
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok! Műanyag ajtó kérdésben fordulnék Hozzátok! Járt már valaki úgy innen, hogy a beépítők, vagy a gyártók az ajtóban bennefelejtettek egy-egy ilyen éket alul, illetve felül? Ez miatt gondolom, elvetemedett az ajtó, és most a tetején, illetve az alján nem zár tökéletesen, tiszta víz a beton, amire most jönne a padló. Persze, addig nem lehet letenni, amíg az a rész vizes, de elindult a huza-vona, hogy ki hagyta benne, illetve kinek kellett volna kivenni...
Zsanér, zsanér alja
padló
Ez november óta tart, most kapok valami tömítést az ajtó aljára, ami "megoldja" a gondot, gondolom felül is, ahová nem tesznek ... -
Poultier
tag
Sziasztok!
Lépcsőkészítéshez van valamilyen ökölszabály? Milyen széles, magas és mély a kényelmes lépcsőfok?
-
Eagl3
veterán
válasz
Dyingsoul #134413 üzenetére
Üdv. a magyar valóságban...
A járólap vagy az aljaz nincs vízben?
Beszélj a burkolóval, hogy erre valami megoldást találjon ki mert így nem az igazi. Nem azért költ az ember milliókat, hogy utána jóvanazúgy' legyen megcsinálva minden. Nyilván lehet kompromisszumokat kötni, kell is, de ha jól emlékszem nálad más ponton is volt ezzel gubanc. -
A Zéé
addikt
válasz
Dyingsoul #134413 üzenetére
Ha nagyon zavar arra a részre, ami sokkal lejjebb van, rá lehet önteni még egy kis réteg aljzatkiegyenlítőt, az hoz pár mm-t, de akkor az ugye megint pár nap várakozás.
Amúgy meg a burkolatváltó ápol és eltakar. 2-3mm szintbeli különbséget simán elvisz a 26mm-es. 4-5mm különbségre már a szélesebb, 38mm-est kell venni. Nagyjából ez a 4-5mm különbség az, amit mászkálás közben nem veszel észre, pláne ha rajta van a burkolatváltó is.
Rá lehet hajtogatni azt még szerintem erre. A lényeg az, hogy rendesen le legyen ragasztva mind a két oldala -
Dyingsoul
veterán
Valaki tudna segíteni ilyenkor mit lehet/kell csinálni?
A nappali-étkező között alaprajz itt 235 cm hosszú lesz a két burkolat találkozása (csempe - laminált padló).
Itt boltív volt, azt bontottam és így egybe lett nyitva a nappali és az étkező.
Padlókiegyenlítővel egyenlítette ki a burkoló így, hogy ha szembe állok a csempézett étkezővel, a jelenlegi szintkülönbség a következő:
Bal oldalon 12mm
Középen 12mm
Jobb oldalon 19mmAmit vettem laminált padló az 12mm vastag.
Eközé hogy fog menni a burkolatváltó, ha nem ugyanolyan a padlószintkülönbség? Még az oké, hogy magasabban lesz a laminált padló abban az esetben ha 5mm-es padlóalátétet rakok alá, de csak bal szélen és középen lesz magasabb, a jobb szélén már alacsonyabban lesz a laminált, mint a csempe.
Mi van ilyenkor?
-
csababarca
őstag
válasz
macilaci78 #134409 üzenetére
értem, köszönöm a válaszokat.
akkor lehet nem éri meg bajlódni vele. -
A Zéé
addikt
válasz
tothjozsi96 #134408 üzenetére
akkor a horvát tűzépről kell megvenni
Szerencsére lehet. Nekünk is hoztak horvát téglát, mert olcsóbb volt, mint a magyar. Ugyanolyan Leier-es csomagolásban jött, a minősége sem volt rosszabb.
Amúgy nem tudom, hogy ők tudnak-e termelni saját maguknak értelmes minőségű és mennyiségű építőfát. Nálunk ez nem nagyon megy az éghajlat miatt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
csababarca #134406 üzenetére
Blokktok, pallótok, gerébtok, ki hogy hívja, de ahogy írták, csökkenti a szabad átjárhatóságot 2-3 centivel. Drágább, mint a normál falvastagságra számolt átfogótok, de a 30 centis feláraval összehasonlítva jobb lehet.
-
A Zéé
addikt
válasz
csababarca #134406 üzenetére
blokktokos létezik még általában, de azok jelentősen csökkentik a belméretet.
Saroktokot én eddig csak fém ajtóhoz láttam, de lehet, hogy van olyan, amit össze lehet hozni valami más ajtólappal is.
Vagy falsík előtt futó tolóajtó, de az meg rengeteg helyet foglal. -
csababarca
őstag
visszatérve beltéri ajtókra.
30 centi (plusz vakolat 1-1 centi kb) felnyílások.Csak az átfogó tok opció?
vagy meg lehet máshogy is oldani esetleg?
csak agyalok ezen, hátha van jobb opció amit most még lehetne választani. vagy ez a legegyszerűbb? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
macilaci78 #134403 üzenetére
Nem hiszem, hogy a rugósban van olyan, amibe belemegy a 8-as vagy 10-es szár.
A DuoPower elég jónak tűnik viszont. Nem is láttam még ilyet, vagy nem rémlik.
-
A Zéé
addikt
válasz
tothjozsi96 #134392 üzenetére
a magyar árszintet szerintem sosem közvetlenül a világpiaci ár határozta meg, hanem az, hogy a szlovák és ukrán területekről mennyiért lehet fát szerezni. Ukrajnából most ugye bajos, szlovákoknál meg állítólag olyan szinten licitálták túl az USA és kanadai kereskedők a fakivágási koncessziókat, hogy senki nem tudott versenyezni velük. Ha ez idénre ki is pukkadt, azok a fák még lábon állnak, amiket már jó áron ki lehet termelni.
Emellé ne felejtsük el a világrekord áfát, az regionális rekord üzemanyag árakat, és a masszív árfolyamkockázatot sem... Attól, hogy most 400 az EUR, mindenki 440 környékével számol listaárat, amiből majd maximum akcióznak, ha szükséges.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Atomgeszi #134402 üzenetére
Ez a rugós dübel megfelel neked. A csavart kicseréled megfelelő méretű menetes szálra. Betolod a lyukba, alátéttel, anyával lerögzíted, hogy ne forogjon el, ne lazuljon le és alatta a látszó mennyezeted síkján már tudsz rajta dolgozni.
Tehát, bármi hosszabb tiplit tolok be a furatba, az már a levegőben fog nyílni(pl hagyományos tiplinél ez ugye nem jó). - Fischer Duopower tudja pedig.
Amikor lambériáztunk, apámmal mi is átfúrtuk a betonkefnit és úgy rögzítettük a stafnifákat. Fakötésű alátétek voltak M6 menetes szállal.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
macilaci78 #134400 üzenetére
Értem. Nekem is a legjobb lenne, ha simán felfúrok és csak be kéne tolnom, de az ugye nem fog könnyen összejönni.
Van itt kb 25-30 cm, ahol legalább alkarral be kéne férni. És akkor hogy rakom oda a kalapácsot, hogy beüssem?!
Azért gondoltam ilyen szárnyas, kinyílósra, mert, ha jól emlékszem beton kefni vastagsága nincs több 3 cm-nél?! (mekkora lehet ez egy 70-80as években épült kádárkockánál?)
Tehát, bármi hosszabb tiplit tolok be a furatba, az már a levegőben fog nyílni(pl hagyományos tiplinél ez ugye nem jó).
Valami ilyesmire gondoltamDe ez ugye megint kész csavar, sokra nem megyek vele.
Esetleg amit még lehetne, hogy nem vágok semmit a mennyezeten, van 60 cm hosszú fúrószáram. Felfúrok egy az egyben(csak mit csinál akkor a kőzetgyapottal, feltekeri a fúrószárra?). Feltolom a menetesszárat, valaki lent fogja addig vagy kitámasztom passz... Felmegyek a padlásra, megnézem, hogy hol nyomta fel a szigetelést, előbányászom, majd mondjuk egy előre kifuratolt léccel/deszkával átlósan a padláson megfogatom fakötésű alátéttel + anyával.
Így gyakorlatilag, mint lent terveztem, fent is így fogná. Mindkét menetesszárat ugyanazon léc/deszkába csavarom be. Az már aztán nyugodtan feküdhet gondolom én a salakon, nem fog lejjebb menni, mert megfogja a salak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest