Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Cruz
aktív tag
Az egerek azért rágnak (akárcsak a nyulak), mert a metszőfogaik folyamatosan nőnek egész életük során, vagyis koptatniuk kell azt. Megrágnak mindent, még ha nem is eszik meg (csizmatalp, villanyvezeték, bármi ami nem rághatatlanul kemény).
Üdv
C. -
wildrain
addikt
Falusi gyerek vótam :D, úgyhogy tudom, hogy mindent szétrág a mocsok... :D De valamit csak azért rág, hogy utat csináljon magának. Én speciel még sose hallottam olyat, hogy rovart enne... Meg általánosban sem tanították. Elvileg a fogazata alapján sem azt eszik. De majd ha lesz kedvem, utánanézek. :)
-
Szalma
őstag
válasz
Agressor1 #26 üzenetére
(Próbáld rábeszélni egy törpenyúlra: rohadt aranyos, kis türelemmel profin szelidíthető, sohasem fog ugatással az idegeire menni senkinek, szobatiszta, akár egy hétre is magára hagyható (kaja azért kell neki), jól bírja. Olyan mint egy macska, csak nem olyan piszkosul erőszakos és nem akar lépten nyomon kilógni a bejárati ajtón. :) )
Szeretettel:
Szalma -
simonzé
addikt
Az egér akkor táplálkozik magokkal, ha azt tud szerezni. Egyébként rágcsáló és mint ilyen - mindenevő is. Nálunk a garázsban (udvari tégla/faépület) pl. a világítás kábeleit ették. Meg is sült az egyik, amikor sikerült átrágnia a gumikábelt. :D
Ez alapján akár azt is kijelenthetném, hogy az egér gumikábelt eszik, de belehal. :D
Pacák - köszi a felajánlást, megbeszéljük, csak előbb még tisztába kell tenni. :) -
Yaye
őstag
Ó, az egér nem válogatós, nagyon szívesen elrágcsál egy-egy rovart is. Mondjuk nálam nincs csótány hálistennek, úgyhogy vega kaján élnek a szőrmókok.
Tény hogy egy terrárium nem egy sivatag, de az egér életmódja alapvetően kevesebb mozgással jár, figyelmes surranásokból apró szöszmötölésből, és nem száguldozik be nagy távolságokat. Persze a túl pici terrárium nekik is rossz, ezért vettem a legnagyobb üveget amit el tudtam helyezni a polcon. Ha elpusztulnak, lehet hogy deguval pótolom őket, azokat ki is lehet engedni. De egy kutya szegény még nekirugaszkodni sem tud egy lakásban, nem hogy futni. -
Pacák
senior tag
A kalitka környékét egy nap alatt teleszemeteli. Nem szobatiszta, de amikor készül valamire, akkor biztonságos helyre teszem a vállamról(kicsit erőlködik, fészkelődik előtte), ha elkéstem, akkor a mosdónál leugrasztom a guanót a pólómról. Amúgy nagyon nagyon piciket ''tojnak'' a hullámosak, és 90% -ban az is száraz (nagyon ritkán isznak, nem tudom miért), tehát nem kenem bele a pólóba az anyagot. Öltönyre, öltönyingre nem engedem meg, hogy odaüljön. Szal az ilyen vállamra ültetős jövés-menést nem a gálaruhában szoktam megejteni. :)
Amúgy a guánót nagyrészt a kalitkában helyezi el éjjel. Egész halom van reggelre a hintája alatt. :D -
simonzé
addikt
válasz
parandroid #25 üzenetére
Pont ugyanez a helyzet egy ismerősömnél. Meglátta az újfunlandi kölyköket, és ''Oancukkkiiiiii!'' felkiáltással hazavitte. Adott neki enni-inni, a kiskutya persze nőtt, mintha puffasztott rizzsel táplálnák, elérte a 80 kilót. Tüzel, hullatja a szőrét, nyáladzik, és bűzlik (pedig kozmetikázzák, meg mossák hetente). Szóval valami förtelmes. Mindez egy 1+2 szobás panel harmadik emeletén. A kutya az erkélyen alszik, de nappal egyedül van otthon a szobákban, és persze megrág mindent. Szerintem nem érzi jól magát ő sem, bár amilyen lusta még az is lehet, hogy de.
Nálam jobban nem sokan szeretik a kutyákat, van nekem is kettő. Ők a szüleim kertesházának udvarán/pincéjében laknak, és péntekenként rohanunk egymáshoz. Közös programjaink vannak az erdőjárástól a futáson úszáson, bicajozáson keresztül (ÉN bicajozom!). Meg persze a játék. A két kutya kistermetű, de akkora a mozgásigényük, hogy hihetetlen. Sajna mostanában egyre ritkábban szabadok a hétvégéim, de eszembe sem jut, hogy a panelbe magamhoz vegyek egy kutyát is. Inkább a céges kutyával játszom. :) -
heihachi
addikt
Szerintem azért minőségbeli különbség van kutya meg egy patkány között, szóval csak azért mert az ember panelban lakik, még nem kell lemondania egy értelmes állat közelségéről és csak a panel miatt szőrös kis ördögöket (egereket) vagy bogarakat tartania. Mint olysok mindent, ezt is ésszel kell tenni.
Egyébként meg vajon egy üveg-kalitkában tartott egér jól érzi magát? Az az egér, ami ''végtelen'' mezőkhőz-erdőkhöz van szokva? Nem hiszem... -
sziszegő
senior tag
Panelbe nem kell emlős állat semmi még madár sem egy fadarabon üldögél egész életében különbenis egy panelházba hemzseg a csótány :C :C :C az nem elég?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
tudom, ismerem a fajtát, de lakásba még így is nagy. a miénk most, hogy elhízott, mint egy malac, így sincs 10 kiló... :)
agressor: ha eleve így indul a dolog, hogy ezek meg ezek a feltételek, akkor felejtsd el, vegyél neki plüssmackót, vagy hörcsögöt. vagy degut. nekünk az is van. meg teknősünk is, az sem sok vizet zavar, csak a macskát kellett lebeszélni róla, hogy megpróbálja meghámozni. :D
[Szerkesztve] -
NoNick
tag
válasz
parandroid #25 üzenetére
Óriás schnauzer kb. 30- max 50 kg.
Miénk inkább 30. -
Integra
titán
soha nem juta eszembe hogy kutyát tartsak lakásban, csak ha saját kertes házam lenne, és akkor is csak talán.
hiába van kertes házunk ha mindenki rohan mindenfelé a családban és nem foglalkozunk vele....
úgyhogy maradnak a macsekok:)
[Szerkesztve] -
Agressor1
tag
válasz
parandroid #25 üzenetére
jesszusom :) Na hat semmi esetre sem ilyen nagy kutyara gondoltam, bar en is magyarazom a nomnek, hogy egy kutya nem lakasba valo, mert ha elmegyunk mindketten dolgozni, akkor nagyon kicsi a hely neki es unalmas is. Meg a parom mar most kikototte, hogy hova nem mehet majd be: Konyha, Furdoszoba, Haloszoba.. Mondom neki, akkor megis hol lehetne? Hat a folyoson meg a nappaliban.. Na mondom.. en szeretetbol akarnek kutyat, nem kinzasbol.. Az meg egyenesen kinzas lenne, ugyhogy ilyenbe nem megyek bele (Szerencsere en dontok mindenben ... Szoke a baratnom..... :D )
-
parandroid
félisten
válasz
Agressor1 #24 üzenetére
tudod te mekkora egy óriás schnauzer?
aki ekkora kutyát tart lakásban, arra csak azt tudom mondani, hogy úgy kell neki. nekem is volt ismerősöm, aki 90 kilós újfundlandit tartott a lakásban. olyan büdös volt már a lépcsőház is, hogy csodálom, hogy a szomszédok jámboran tűrték. szét volt kaparva belülről a bejárati ajtó, és csomókban állt a szőr az egész lakásban. biztos lehet így is élni, én nem bírnék. -
Agressor1
tag
Uram anyam :) Na igen, en is pont hasonloan realisan latom a dolgokat, de a parom annyira akarna egyet, de en meg a kuplerajt nem birom igazan, meg szerintem o nem tudja elkepzelni, hogy nem ugy van, hogy egy-ket honap mulva megunjuk es kikapcsoljuk... Jo 10 evig velunk lenne.. az meg azert nem kis ido..
-
Pacák
senior tag
Nálunk is él egy hullámos papagáj a családi házban, eddig ő repül a legjobban az eddigiek közül. :DDD Simán felrepül a lépcső felett az emeleti fürdőszobába a tükörhöz, aztán lehet keresni. A földszinten a konyhaablak előtti függönytartón kb. szemmagasságban van a másik törzshelye. Onnan szövegel kifelé a verebeknek. Anyu és apu vállán párszor volt az udvaron, mert az ősök elfelejtették, hogy ott ül a vállukon, de ennek ellenére nem repül el. A mi szobánkat is látogatja, ott a tv koax-kábelére szokott ülni a plafon közelében, vagy apuékhoz megy a szekrény tetejére. Pár hónapja vedlésnél elvesztette az evezőtolait, azóta alig tudott repülni, már azt hittem kiöregedett - most 6 éves - erre pont a héten megint műrepüléssel kápráztatta el a családot. :DDD Kinőtt az összes tolla újra. :)
A kutya-macska páros egyébként szigorúan csak az előszobáig merészkedik az udvarról. -
isapeti
aktív tag
Szerintem is az az ábra, hogy kutyafajtája válogatja, mennyire okés a panel. Vizsla és egyéb
vadászfajták viszont kizárva. Nekünk cicáink vannak a lakásban, lelkiismeretfurdalás van, de
magyarázatunk is... Az elsöt örökbe fogadtuk az állatkórházból (teljesen egészséges talált cica
volt, de asszem világos, mi történt volna, ha nem találnak gazdit neki), a másodikat pedig
társnak hoztuk neki, mivel sokat volt egyedül. Nagyon jól kijönnek, persze ehhez szerencse is
kellett. Nekünk úgy tünik, jól érzik magukat, néhanapján ki is visszük öket.
Szal egy szó mint száz: szerintem megoldható és nem feltétlenül állatkínzás a lakásban tartás,
csak ésszel és odafigyeléssel kell csinálni. -
NoNick
tag
Mi egy 35 nm-es albérletben lakunk a nejemmel, + 1 óriás schnauzer.
Gyakorlatilag attól függ, hogy mihez szoktatod a kutyát, egy fontos a számára, hogy mindig a gazda közelében legyen. Pl. ez a kutya kb. 6 évig vidéken volt, és ott is lakásban.
Lakásban tartva bárminemű állatot, egy pár dologra felkészülhetsz: kosz, bűz, szőr, kajadarabok rendetlenség stb.mindenhol. Esetleg arra érsz haza, hogy össze van hányva, sz@rva, pisálva, lekajálva, szétrágva, lerántva, karácsonyfa lebontva, kuka kirámolva stb.
Bármennyit takaríthatsz, a tisztaság csak max. 1 óráig tart.
Párosodási időszakban külön őrület.
Nincs értelme igényes(drága) lakberendezésnek, mert csak elszomorít pl, ha az új szuperdizájn mintás kanapédra huzatot kell egyből tenni.
Nincs spontán mozibamenés, kocsmázás, mindig haza kell érned időben.
Jól gondold meg, mennyi pluszt ad a befektett energiához képest, megéri-e.
Persze, sokat jelent, hogy olyan aranyos, amikor rádnéz, te vagy az istenapu, megdicsérik az utcán.
Apropó utca: belvárosban én még nem láttam embert, aki összeszedte volna a kutyaszart. Undorítóan néz ki, és mindent elborít.
Ha jó akarsz magadnak, állatot csak kertes házba.
Lakásba max. gumikacsát jól:)
Ja, és elvileg a társasház SZMSZ-ében le kell írva lennie, hogy kutyatartás hogyan lehet( hány db, szomszédok hozzájárulása, stb.)
[Szerkesztve] -
sanya_67
tag
A kutyának a családja a falkája és hidd el nagyon szereti. De tény, hogy panelbe nem való. Nagyon sok köcsög későn viszi le a kutyáját vagy lehet hogy nem is mindennap és szerencsétlen kutya összehugyozza magát már a liftben.
Mi 2003 nyarán költöztünk kertes házba és a gyermekeim kedvéért egy kölyöklabrador is beújítottunk. Azóta anyám aki ellene volt - szereti a legjobban...
Sanya -
rog
addikt
szerintem a kutyának inkább az kell, hogy a falkájával lehessen, meg hogy legyen egy terület ami csak övé, ill. a falkájáé. hogy ez egy 18 hektáros tanya, vagy egy 1,5 szobás lakás az már szinte(!) másodlagos.
ha jobban belegondolok abban se vagyok már biztos hogy a kutyát kárpótolja a szabad levelgő azért, hogy az egész családja bennt lehet a házban őt meg jól kizárják folyton :) -
parandroid
félisten
hihihi. palotapincsi. imádom őket, akkora jó fejek. anyósoméknak van egy fiú, lassan kétéves, de hogy az milyen jópofa (ha otthon vagyunk az ideje nagy részét nálunk tölti, mert vonzódik a mi kutyánkhoz (pincsi-tibeti spániel keverék), és szeretne vele sokat játszani, de szegény jószág már öreg ehhez a bohóckodáshoz.)
amúgy most kertes házban lakunk, (3 ház udvara van összenyitva - nagy a rokonság, úgyhogy akármekkora kutyának is elég lenne) viszont a kutyánk társasházban nőtt fel (4 éves korában költöztünk). a nap nagy részét bent tölti, igazából kint pihenni nem is nagyon tud, ha aludni akar, mindig bejön. most már 8 éves, igazából elég sokat alszik, úgyhogy jobban szeret a lakásban lenni, mint az udvaron. ami viszont megmaradt neki a társasházi időszakból, az a rendszeres napi séta - bár most mr csak esténként min. negyed óra - húsz perc. -
simonzé
addikt
Tartsatok inkább csótányt, az szereti a panelt is. :D
Aki viszont kutyát tart a kis panellakásban, azt szívesen odakötném a radiátorhoz egy hétre. Akkor megtanulná, hogy az ő önzősége miatt nem a legjobb megoldás egy ártatlan kutyát büntetni. A macskának sem ideális, de ha a gazda szereti a húgyszagot, meg az összejárkált konyhaasztalt, lelke rajta. (Az egyik haveromhoz azóta nem járok vendégségbe, mióta macskát tartanak. Mondtam is neki, de nem érti mi a bajom. :(()
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Én soha nem szereznék kutyát olyan házba ahol nincs kert ahol szabadon rohangálhat. A kutyának sem jó, a szomszédok meg el fognak átkozni. Körfolyosós házban lakom, mindkét szomszédomban van kutya, és őszintén kívánom mindkettőnek hogy minél előbb megcélozzák a kutyamenyországot. Sajnos ezt is hiába, a jobb oldalon lakó kutyával már megtörtént (agyrém: valami vén óriáskopó volt, láncon tartva félig az előszobában félig a körfolyosón), erre az idióták szereztek helyette másikat :( A baloldali eb is elég öreg már, de csak nem akarja az elmúlás jeleit mutatni. Az nincs kikötve, cserébe megtámad mindenkit aki az ajtóm felé közeledik.
Papagájt, ha már megszelídült, nyugodtan lehet kalitkán kívül is tartani. Nálunk volt már pár darab, és gyakorlatilag egész nap kint lehetnek, éjszakára maguktól viszamásznak a kalitkába aludni, és csak akkor kell bezárni őket ha egész napra távozik az ember. Általában a szokott kedvenc helyükön ücsörögnek, többnyire valahol a felsőbb régiókban, szóval még csak nem is kakálják össze-vissza az egész lakást. Egyik egykori barátnőmnek volt egy hihetetlen hullámos papagálya, az úgy ismerte a kérót mint a tenyerét, Bessenyeit megszégyenítő repülőművész volt, úgy vette a kanyarokat a lakásban mint egy kis vadászgép, csoda volt nézni. Állandóan a fürdőszobába járt a tükörben nézegetni magát :D -
parandroid
félisten
néhány kérdés, amit gondolj végig, mielőtt döntesz:
- mennyi időt tudsz/tudtok vele tölteni és mennyit lenne egyedül?
- van-e elég nagy zöld terület a környéken, ahova le tudod vinni?
- milyen gyakran tudod elvinni sétálni? (egy lakásban tartott felnőtt kutya minimum napi 4 alkalmat igényel, kölyökként még többet, és alkalmanként legalább 10 perc, negyed órát)
ezt próbáld ne csak mostra végiggondolni, hanem hosszútávra.
lehet lakásban kutyát tartani egyébként, de komolyan oda kell rá figyelni.
ja, és természetesen csakis minél kisebb testű kutya jöhet szóba és minél fiatalabb kölyök: ha ahhoz van hozzászokva, hogy udvarban lakott, akkor nem szabad bezárni, ha viszont ott nő fel, akkor nem gond neki.
kicsit lassan szültem meg ezt a hozzászólást, közben más is írt hasonlót.
hozzátenném még, hogy érdemes utánanézni, hogy melyik fajtának mennyi a mozgásigénye. vannak olyan kutyák, amik naphosszat képesek lustálkodni, persze ezeknek is elengedhetetlen a napi többszöri sétáltatás, de vannak, amiknek kielégíthetetlen a mozgásigénye. ezeket semmiképpen nem szabad lakásban tartani.
[Szerkesztve] -
heihachi
addikt
Szerintem ez nem így van. Vannak olyan kutyafajták, amelyikek jól tűrik a bezártságot, sőt zárt terek őrzésére is van ''rátermett'' kutya. Némelyik ''zsebkutya'' meg másra nem is jó, csak szobadísznek.
Sokszor a szobakutyák sokkal ápoltabbak, mint a kertbe kizárt kutyák, ráadásul sokkal többet foglalkoznak azokkal a kutyákkal, amelyikek be vannak zárva a lakásba, a közelség miatt.
Szerintem ha valaki foglalkozik _sokat_ azzal a kutyával, akkor nyugodtan tarthat akár panel lakásban is, csak okosan kell csinálni. Nyilván nem bernáthegyit kell tartani... -
Dilikutya
félisten
válasz
Avicularia #7 üzenetére
és nem is eszik sokat :C:C:C
-
Avicularia
veterán
hehe ,pókot is lehet tartani lakásban ,én azt teszem,ezekkel lesz a legkevesebb gondod :DD
-
Dilikutya
félisten
az nem az igazi, örökké nem röpködhet a lakásban összevissza. valljuk be, a madártartás nem tökéletes.
nem igazán szeretek állatokat igy korlátozva látni, ha kutyát látok megkötve a gazdáját kötném helyette (a fára :D ), vagy ha ketrecben, vagy kalodában, vagy miben tartják.... azt tartson állatot akinél van elég hely. a kis pulim is milyen jól elszaladgál a kertben... igaz ugyan hogy a virágokról le kell mondani, de a fene bánja :D -
Dilikutya
félisten
városi lakásban se kutya, se macska. aki mást mond, azt bezárnám egy ketrecbe. merthogy ugyanaz gyakorlatilag. lakásban papagáj, törpenyuszit, hörcsögöt lehet csak tartani, legalábbis ez az elfogadott.... én azért megkérdőjelemezm hogy a hullámos papagájnak elég-e akkora hely mint az a kis kalitka. sztem nem. repülni se tud benne. még talán leghumánusabb körülmények között a halak tarthatók, azoknak relative elég nagy életteret lehet biztositani.
-
reprokaiser
csendes tag
Állatkínzás, én mondom nektek. Mi abban a jó, hogy egy szabadságra termett lényt (mert annyira
szeretitek) bezártok egy betonbörtönbe??? Aztán ott van ugye a nagyvárosi kutyaszaratás
témaköre, amit kevesen kezelnek civilizált módon. És akkor még azon is érdemes elgondolkodni,
hogy azért egy ilyen társasház - pláne az új építésüek, a vékony, vacak falakkal és födémekkel -
bizony elég intim közelség. Tehát érdemes kikérni a szomszédok véleményét, ha szeretnétek jóba
maradni velük. -
Keitaro
addikt
Mi pont a felsorolt okok miatt nem kutya mellett döntöttünk. Macska, nyuszi, tengerimalac stb nem jöhet szóba?
Egyébként van olyan barátom aki tart panelben kutyát, megoszlanak a vélemények arról, hogy ez most jó e vagy nem. Ha van időd törődni vele és levinni akkor nem gond szerintem -
Agressor1
tag
A baratnom nagyon szeretne egy kis kutyust, de sajnos alberletben lakunk es fogalmam sincsen, hogy hogyan lehetne ott kutyat tartani..
En is imadom a kutyakat, mindkettonknek volt otthon, kisvarosban laktunk, nevelkedtunk es volt udvar, volt kutyank.
Most sajnos nagyvarosban lakunk, udvarra semmi esely, nem allatkinzas egy kutyat egy tarsashazban tartani?
Egyaltalan, nem egeszsegtelen? Mi a velemenyetek? Tudnatok par tanacsot mondani?
Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yettel topik
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Motoros topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest