Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kypre
tag
Totyi...az, hogy a kutya nem haszonállat, hanem kis kedvenc, maximum 10 éves múltra vezethető vissza, persze ez gazdi függő, de alapvetően, az emberek haszonállatként tekintik a kutyát, végezzel el amire való, cserébe életben tartják, hogy elvégezhesse amire való, és a ''kapcsolat'' ennyiben ki is merült. Még az álatt kínzást szabályozó törvényünk, is max 1 éves, pedig már a XXII. században vagyunk.
Ne próbáld megérteni a kutya gazdáját, mert pusztán a más beállítotságod miatt nem is fogod. Gyülölködni meg nem érdemes, mert a cselekedete, pusztán butaságból, szűklátókörüségből, és nem elemi gonoszságból fakad....szerintem....
Szóval, a menhelyes linket azért adtam, hogy hívd fel őket, kérdezz rá mit lehet tenni, mert megoldás kell!!!Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
kypre
tag
válasz Markgx10 #264 üzenetére
Eger??? az nagyon csodás hely...rengetegszer voltam ott..igen, szeretem az állatokat...sőtt, nekem is van két cicám...
Szerintem, itt nézz körül, bizots találsz valami megoldást.
Bővebben: linkTiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
kypre
tag
ez nagyon romantikus, és nagylelkű, izgalmas cselekedet, és talán ennek a kutyusnak, megoldódik az élete, mert ha nem is új gazdihoz, de akár menhelyre is el lehetne, vinni, ahol meggyógyítják, és új gazdit keresnek neki. De, mondom, szerintem csak idő kérdése, és jönne egy másik kutyus, és azért, örökös kutya lopásra, nem lehet berendezkedni....
Arról nem is beszélve, hogyha az utcából, mindíg csak ennek az embernek tűnnek el a kutyái...hát az további dilemmára ad okot...Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
kypre
tag
Szia;
Szerintem próbálj meg felhívni állatvédő egyesületeket, hátha Ők kimennek, csak úgy, szerintem, nem lehetne egyértelműen bizonyítani, hogy ki szólt, ki telefonált, mert gondolom, Ők 100 és 100 ilyen esettel találkoznak, ami nagyon sajnálatos dolog, de ''rutint'' jelent. Ők, biztosan okosabbak, tudják mit lehetne tenni, hogyan lehetne, esetleg jogi útra, hathatós megoldás felé terelni az ügyet.
Okosabbat nem tudok, mert abban igazad van, hogy a személyes konfrontáció semmi jóra nem vezet. Arról nem is beszélve, hogy ha ennek nem lesz jogi háttere, akkor ez a kutyus, kínkeservesen, akár egy egyszerű elfertőzött, begyulladt sebtől elpusztul, és majd jön egy következő, mert a ''munkát, az örzést'' el kell végezni.Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
kypre
tag
Szia;
Nagyon, nagyon, nagyon örülök a kutyusodnak
remélem, hamar összeszoktok, és sok örömötök lesz egymásban. A képeket pedig nagyon várom.
Sajnona rövidítésekben, nem tudok segíteni, de kérdezz rá tenyétőknél, vagy menhelyen, ők biztosan tudják majd.Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
kypre
tag
igen, igen, és a leg nehezebb mikor rájuk kell szólni, adott esetben nagyon erélyesen...nekem a multkor a cicám csinálta azt, hogy felmászott az asztalra, és belefeküdt az üres kenyérkosárba, és én arra jöttem haza, hogy lógatja ki belőle a melső mancsát és fejét, és úgy alszik mint a tej, de hát...nekem le kellett szídni, mert ugye az asztal az tabu....
Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
kypre
tag
igen, az nagyon bosszantó tud lenni, mikor végre tiszta a kutyus, és mind a ketten túléltétek a fürdetést, akkor Ő csak úgy fogja magát, és 30 msp alatt, tönkre teszi az egészet...de hát, nincs mit tenni, mi azért továbbra is imádjuk Őket...
[Szerkesztve]Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
kypre
tag
mert ez a természetes reakciója minden szőrös állatnak, hogy ha valami a bundájára kerül, akkor a meghempergőzik a homokban/ földben, hogy az a szőr közé menjen, fel szívja az adott ''piszkot'', vizet, és egy egyszerű bunda megrázással kijöjjön a szőréből. Ebben az esetben a homok, vagy föld úgy viselkedik mint a hintőpor. Mert ugye a kutyus nem tudja, hogy Ő most tisztább lett, és ha hagyja magát megtörölni, és kikefélni a bundáját, akkor nem csak gyönyörű lesz, de sokkal jobb is lesz neki....
Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
kypre
tag
Tudodm, hogy ugyan olyan kutyát keresel mint a régi volt, de nekem most vannak ismerőseim, akiknek fajtiszta vizslakölykei vannak, illyetve akinek keverék, de gyönyörű kölykei vannak.
Írjál mail nekem ha mégis érdekel...
Sajnálom nagyon a kutyád!!! Remélem találsz majd egy új barátot, nem helyette, csak egy másmilyet....Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
kypre
tag
Helló Sick Boy, mi van a kutyussal?
Jobban lett, sikerült megoldani a dolgot?
-
kypre
tag
válasz Sick Boy #148 üzenetére
Szia!
Lehet hogy az idegen hely az ami megzavarta.
Minekünk uygan cicácink vannak, de nekik is kellett idő hogy elkezdjenek enni.
Ha nagyon nem eszik a kutyus mindenképpen vigyétek el orvoshoz, hogy adjon neki vitaminokat, esetleg infúziót, nehogy a tápanyag hiánytól beteg legyen.
Nekem úgy sikerült evésre bírnom, hogy végig ott voltam míg evett, és ami nagyon fontos, hogy evés után simogatni kell a hasát, mert egy kis állatnál az segíti az emésztést. Ezért is nyalogatja egyfolytában az anja, mert magától nem működik a dolog míg kicsik.
Én lehet hogy a tejjel még várnék míg nagyobb lesz, mert a tejcukor lehet hogy bántaná a kutyust, de ez lehet hogy fajta/kutya függő.
Én ezeket próbálnám meg...de a legfontosabb mind közül a bizalom, hogy érezze amit adtok neki azért adjátok, mert neki az a lehető legjobb!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest