Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz catoka #5538 üzenetére

"JBOD: ami egybefűzi a 2 vinyót és 1-nek láttatja. Ha kiesik az egyik, akkor elvész az összes adat. (Én így tudom)"

Lehet akár ilyen is, meg olyan, ahol a JBOD-nál külön-külön lemezként vannak kezelve a HDD-k. Például a 4-lemezes IB-3640SU3 az utóbbi kategória, amiről beszámoló/teszt is készült itt a topikban.

"SINGLE. Tehát adott egy 2 HDD-s Rack, amibe tehetem ezt a 2 HDD-t és elvileg külön látja őket és nem befojásolja az egyik a másikat. Ha az egyik tönkremegy, akkor a másik még megmarad? Jól gondolom?"

Igen, Single módban rendszerint külön-külön lemezként vannak kezelve a HDD-k egymástól függetlenül. Az IB-3620U3, IB-RD3662U3S, IB-RD3662-C31 külső házaknál ez a gyártó weboldalán is fel van tüntetve, illetve a "JBOD (Single)" és a "SINGLE" kifejezések erre utalnak.

"Érdemes e megvennem egy ilyen Racket? (USB 3.0; 3.1A-C)?"

Ha biztosan nem kell RAID támogatás és feltétel a 2 HDD egymástól független kezelése, akkor nyilván adja magát a JBOD (Single) megoldás. De kétlemezes használatnál a RAID sem feltétlen végleg elvetendő, amiről itt a topikban is volt szó korábban, ahol az ajánlott IB-RD3662U3S modellnél van a RAID 0, 1 mellett JBOD (Single) mód is.
    USB 3.1 Gen 2 vezérlős és Type-C fizikai interfészes kétlemezes külső házat meg nyilván akkor érdemes venni, ha van/lesz a gazda hardveren (gépen) olyan típusú USB-port, valamint ki is lesz használva az az adatátviteli sebesség HDD/SSD RAID megoldással. Ha nincsen, akkor úgy viszont nem sok értelme van, meg HDD-hez, pláne Single módban használva eleve overkill még az USB 3.0 szabvány maximuma is.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák