Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5955) King Unique válasza fricc_ (#5953) üzenetére


King Unique
titán

Az a téma összefoglalóban le van írva, hogy ASMedia chipek esetén a firmware frissítésénél többféle (v0.3 - v0.6) konfigurációs (.ini) fájl csak a ComputerBase weboldalról letölthető firmware-ek esetén van, azoknál lehet opcionálisan választani melyik szerinti beállításokkal történjen a firmware módosítása, frissítése. A Plugable weboldal esetében viszont önkicsomagoló .exe fájlok vannak, azokat csak le kel tölteni és utána futtatni, ahol ASM1153 / ASM1153E chipekhez a 140509A18280 firmware esetén alapértelmezetten a kikapcsolt készenléti (alvó) mód van beállítva a firmware-ben, illetve a v0.3-as .ini fájlban.

Arról már volt szó itt a topikban többször, hogy az újabb ASMedia MP Tool verziók már nem engednek belepiszkálni a More Config beállításaiba úgy mint pl. az 1.10-es, az újabb verzióknál max. pl. a Manufacturer String és Product String mezők értéke módosítható opcionálisan (példa). + A téma összefoglalóban az ASMedia specifikus firmware frissítésnél az útmutató végén lévő általános leírás a régebbi (1.10) MP Tool verziókra vonatkozik, amit az ott lévő screenshotok (ez és ez) is szemléltetnek.

Aztán az ugye eleve le van írva a téma összefoglalóban az ASMedia specifikus útmutató elején is, hogy a firmware frissítése és flashelése csak a hozzáértő felhasználók számára megengedett, csak szükség esetén és csak saját felelősségre alkalmazandó, utóbbi különösen igaz a nem a külső ház gyártójától származó külső firmware-ek használata esetén, stb.
Ahol ha esetedben az állapotjelző LED-ek működése a firmware frissítése után nem megfelelő, akkor az könnyen betudható a külső forrásból származó firmware-nek, nem véletlen az előbbi intelem, hogy csak saját felelősségre javasolt az olyanokat próbálgatni, meg az ideális nyilván az lenne, ha közvetlenül a külső ház gyártója biztosítana - általában nem jellemző, vagy csak ritkán - az adott eszközhöz új firmware-t.

Ha az eredeti firmware és beállítások visszaállítása a cél, akkor esetleg fel lehetne venni a gyártóval a kapcsolatot és jó esetben elküldik az eredeti firmware-t, volt már rá példa korábban, igaz az 2,5"-os méretformátumú és JMicron vezérlős külső ház volt, de az kb. lényegtelen.

Ha a készenléti (alvó) mód kikapcsolása a cél és hogy ne álljon le X perc után a külső házban a HDD, akkor ahhoz nem feltétlen kell a külső háznál az eredeti firmware-t módosítani, pl. Windowson a HDS program lemezek leállásának akadályozása funkció használatával is megoldható. Igaz ez utóbbi csak akkor érvényes, amikor fut a program és nem tiltja szoftverkörnyezettől függetlenül véglegesen a készenléti (alvó) mód működését, mint a firmware-szintű beállítás.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.