- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Knobber
aktív tag
válasz Silent77 #94223 üzenetére
Elküldtem privátban egy vámhatározatot. 36,4EUR-nál már fölfelé kerekítettek és vámoltak már márciusban is. Meg van egy áprilisi papírom is, illetve több helyről is olvasom ugyanezt.
Most be lett küldve mai nap is egy 39.9 dodós csomag a vámra. Kíváncsi vagyok...
Youtube: Knobber
-
Knobber
aktív tag
Most volt két darab 10 euró alatti vámterhű küldeményem, hivatkoztam a jogszabályra, mondták töltsem ki a vámkezelési nyilatkozatot is. Kitöltöttem, és jött a számla. Ha kell elküldöm a vámhatározatot privátban. 10 euro alatti összeget kiszámláztak mint a sicc. Mai nap akarta kézbesíteni a posta, ennyire friss.
[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
Ez vámkezelés lesz? Mert akkor már küldöm is a dokumentumokat. A nyomkövetés alapján gyanús, mert általában ha belföldi feldolgozás, az még kb. aznap megtörténik.
-
Knobber
aktív tag
válasz maj-viktor #77712 üzenetére
Ez jól hangzik, viszont nekem Kínába kéne küldenem a csomit :/
Az MPL Standard Europe csomag meg ahogy nézem csak EU-n belül lehet nem?Youtube: Knobber
-
Knobber
aktív tag
Sziasztok!
Gearbesttől lett rendelve egy jó kis robotporszívó, de sajnos hibásan érkezett így vissza kéne küldeni. Postai levélként nem lehet, mert 2kg-ot meghaladja. PostaCsomagként pedig 20 000Ft lenne. 5kg-ig belefér.
-
Knobber
aktív tag
Hello hy!
Adott egy Dealsmachine telefon rendelés (USD60).
TN nélkül adták fel, és egy hónap alatt sem érkezett meg.
Dispute? Vagy még érdemes várni?[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
Érdekesség:
Untracked csomag nem fért bele a postaládába. A postás értesítőt hagyott róla, mint hogyha ajánlott küldemény lenne. Ez igen csak jó pont a postától (a sok negatív mellett).Youtube: Knobber
-
Knobber
aktív tag
-
Knobber
aktív tag
OUKITEL K10000-re tud valaki EU raktárat vagy EU express-es boltot? Pandawillt néztem, de ott nagyon drágán adják alap áron is a telefont.
-
-
Knobber
aktív tag
válasz luck66 #66712 üzenetére
Hozzátéve még az Alipayen fizetett de PayPalon refundolt tranzakcióhoz:
Ha valamit Aliexpressen vásárolsz, és az eladó PayPalon refundol, akkor te buksz majdnem 4%-ot, mert a PayPal díja annyi. Az eladó nem refundként fogja küldeni, hanem sima utalásként. Ilyenkor a PayPal díjai a mérvadóak. Plusz még ki is kell venned a bankba a pénzt, mert az 100% hogy a PayPal egyenlegedre jön vissza.A kínai árus valószínűleg azért utalna PayPalon, mert ott van neki "fölös" pénze, valószínűleg a korábbi eladásainak eredményei.
-
Knobber
aktív tag
Gearbest kifogyott, tegnap még narancs színű volt a kosár gomb de amikor be akartam tenni írta hogy "left 0" és nem engedte betenni.
Banggood fura, mert Bangood.com-on nincs fehérben azonban EU bangood.com-on van. Fura, mert ugyanaz a termék név hogy EU warehouse ulefone paris ...
[ Szerkesztve ]
-
Knobber
aktív tag
Tudna valaki Ulefone Paris (White) -ra ajánlani EU WH esetleg EU express (SF Express, DPD) boltot?
-
Knobber
aktív tag
Sziasztok,
A posta megvámolt egy Kínából rendelt csomimat. Szokásosan elküldtem nekik emilben az igazoló dolgokat (rendelés, termék linkje hogy ellenőrizzék stb) azonban válaszként egy 3-4 oldalas kitöltendő doksit küldtek. Eddig is küldtek ilyet, de kitöltése nélkül (PayPal igazolás küldésével) is levámolták csomagot, most már akkor mehet a felesleges papírmunka és nyomtatózgatás? Ha elektronikusra áttették a vámkezelést, akkor miért kell 4 oldalas doksit kinyomtatni és visszaszkennelni? Tiszta pazarlás...Youtube: Knobber
-
Knobber
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni egy új Elephone-t (Lehetőleg P6000,P7000,P3000S 2GB vagy 3GB) és EU warehouseból mert a vám igen sok lenne ezekre gondolom.
Tudtok ajánlani valami jó webshopot?Youtube: Knobber
-
Knobber
aktív tag
A problem az hogy tavaly ugyanekkor is ez történt, csak SE posttal. Az a csomag azóta SEM érkezett meg sohasem... A feladó meg "széttárja a kezét" hogy ő feladta.
Rá lehet fogni a kínai új évre, de 01-31 bőven előtte volt
Lehet ebből PP dispute lesz, mert más épeszű megoldást eddig nem látok, még futok persze a feladóval pár kört.Youtube: Knobber
-
Knobber
aktív tag
válasz maj-viktor #31388 üzenetére
Hmmm, és 10-ből hány csomagot fognak meg mostanában?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple iPad Air 6.gen. M2 (2024) 11" 128GB WiFi + Cellular - (Space Gray) - Csak 1db!
- Munkagép Fujitsu Celsius i7-7920hq 16gb ram 256gb SSD Nvidia 4gb dedikált win11
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- Vegance Rgd DDR5 Memory 4x16Gb EXPO
- Apple Watch SE 2020 40mm Rose Gold színben extra szíjakkal (Istyleban vásárol)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest