-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attipapa
aktív tag
válasz
joiner007 #19581 üzenetére
Kétszer rendeltem tőlük, az elsőnél elb...sztam a megrendelést és MicroSD helyett SD-t rendeltem,de sikerült vevőt kapni rá. Azonnal mikor megjött rendeltem a másikat. Lényeg: a rendelés utáni 4.napon mindkét levél itt volt. Hajszálra egyforma időt futottak. Megrendelést követő napon postára adták őket.
SanDisk 16GB Mobile Ultra Micro SD (SDHC) Card - Class 10 UHS-1 + SD Adapter 1 £10.99 £0.00 £10.99
Sub-Total:
£10.99
Postage:
£1.95
Gift Wrap:
£0.00
Total
£12.94[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
Van még valakinek 2013.11.09-i feladású csomagja SG-vel, és nem jött meg? Vagy már ihatok rá hideg vizet
?
-
Attipapa
aktív tag
válasz
szili.tamas1 #18720 üzenetére
Köszönöm!
Most már talán többen elhiszik, hogy van határozat és nem a postás nyúlja le a pénzt!
Ja, és nem vagyok postás[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
Legyen szíves dobjon már fel valaki erről a sajtpapírról egy fotót, amin nem szerepel név(kitakarva)
-
Attipapa
aktív tag
-
Attipapa
aktív tag
válasz
azbest #18697 üzenetére
Nem viccelek! Nem néztem meg tüzetesen a fotót, csak láttam, hogy egy fecni. Nem is azon volt a hangsúly, hogy minek nevezzük ezt a szar fecnit. Határozat kell, amit meg is lehet fellebbezni, amíg nem emelkedik jogerőre. Nem laikusként írtam amit írtam. Szerinted az előtted szóló milyen" kiszabó határozatot" említ?
[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz
RVR400 #18682 üzenetére
Azért, ugye nem gondoljátok komolyan, hogy a NAV csak úgy beszedi a pénzt határozat nélkül? VÁM határozatot és minden más bizonylatot majd ajánlott levélben kapod meg. Ha meg nem küldi ki,(bár ez kötelessége) ez akkor is megtalálható az irattárukban. Ezért kérik a kezelési költséget,nem? Határozat nélkül nem szedhetnek be sem adót, sem díjakat. (Államigazgatási tv.) Ez csak egy postai nyugta.
[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Szabyka_ #18666 üzenetére
(termék érték +szállítási díj )x napi középárfolyam forintban, ennek a 2,5%-a VÁM. Így VÁM-al együtt képződik az ÁFA alapod.
és ennek a 27%-a az ÁFA, amit fizetned kell +1220 Ft vámolási kezelési költség. Gondolom a kezelési költség is valamilyen számítás eredménye, úgyhogy az 1220 Ft nem biztos.[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz
szili.tamas1 #18643 üzenetére
Rosszul tudja a postásod. Olvasd el a #18612 hozzászólást amit egy NAV-os facebook-os bejegyzésből idéztem. "a termék kivitelét úgynevezett "passzív feldolgozási eljárásban" kell kezdeményezni" és nem egyszerűen postára adni, Csak ekkor lesz mentes! Ellenkező esetben egy fadarabot is kiküldhettél, amire Te azt mondod, hogy egy telefon volt. Nem?
[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Ittnemaz #18613 üzenetére
Ez a felajánlás jól jött volna egy hónappal előbb :-) Egy 4,3 "-os telefon érintő panelét cseréltem és ezt szeretném visszaragasztani, de itthon ilyen keskeny szalagot nem találtam. Már egy hónapja várok rá, de ma is csak "vám előtt áll" Remélem, csak ideér egyszer! Mindenesetre köszi a felajánlást!
-
Attipapa
aktív tag
A következőkkel jó tisztában lenni:
Kérdés a NAV-hoz (facebook): Mi a helyzet abban az esetben, ha a behozott termékre kifizetem az ÁFA-t, majd később garancia keretében visszaküldöm (pl. elromlik), a vételárat pedig visszafizetik nekem. Visszaigényelhető az ÁFA mint magánszemély, illetve ha igen, milyen dokumentumok szükségesek hozzá?
Válasz:
Ha az EU-n kívüli országba való visszaküldés "később" történik, akkor nincs lehetőség visszaigénylésre. Az erre vonatkozó közösségi rendelet szigorú feltételeket határoz meg. Ha a termék már annak behozatalakor is hibás volt és ezt igazolni is tudják, akkor annak haladéktalan visszaküldése esetén van lehetőség a már megfizetett köztartozásokat visszaigényelni. Ebből a szempontból nem számít az, hogy a visszaigénylő magánszemély, vagy gazdálkodó, illetve, hogy a termék vételárát visszatérítik, vagy sem, vagy az, hogy a hiba csak a vámkezelés után derült ki.Előbbieken túl itt is feltétel ami az előző válaszban is szerepelt, azaz a termék kivitelét úgynevezett "passzív feldolgozási eljárásban" kell kezdeményezni. -
Attipapa
aktív tag
Ha már most ilyen a Karácsony előtti forgalom, akkor nem nagy esélyt látok arra sem, hogy a Jézuska hozza majd, inkább 2014 lesz belőle, de addig alin is lejár a 60 nap és indul a dispute részemről.
Bár azt is nyilatkozták,(NAV),hogy Karácsonyig mindenki megkapja a csomagját. Én még egy kicsit hiszek nekik.?[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz
csizzo #18371 üzenetére
Az itthon vásárolt telefon, televízió,mosógép....akármi után vissza szoktad igényelni az ÁFA-t, mint magánszemély? Akkor dobj fel ide egy ilyen nyomtatványt,biztosan nagyon sokan vagyunk rá vevők!
Sajnos még arra sincs lehetőség, hogy miután kiderült, hogy rossz, és visszaküldöd, ezután igényelj vissza.
Ilyen esetben a vámolás során ideiglenes vámolást kell kérned,és nyilatkoznod, hogy vissza fogod küldeni.Ebben az esetben is ki kell fizetni a VÁM-ot+ÁFA-t, de a vámot visszakapod, ha visszaküldted az árút. Azt nem tudom, hogy az ÁFA-ra hasonló vonatkozik-e. Utána nézek![ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Víz Elek #18355 üzenetére
Sajna, ha nem ez a sorrend,akkor nagyon valószínű.Természetesen csak az értékhatár fölötti árúnál.
Item information : Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure
Item information : Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad[ Szerkesztve ]
-
Attipapa
aktív tag
Sajnos ez így van. Az ÁFA tv. szerint a szolgáltatás is forgalmi-adó köteles, amit szintén a közösségbe(EU) való beérkezéskor kell megfizetni. Ha Te mint vállalkozó szállítási tevékenységet végzel nekem,(pl. csomagot szállítasz, mint a posta) és ezt számlázod, akkor én a 27%-al felszorzott bruttó árat kell, hogy kifizessem.(természetesen Te ezt az ÁFA tartalmat befizeted az adóhatóságnak) A végfelhasználónál csapódik le az egész, mert megfizeted, de nem igényelheted vissza, mint a kenyérét,tejét....stb. sem.
-
Attipapa
aktív tag
https://www.facebook.com/notes/nemzeti-ad%C3%B3-%C3%A9s-v%C3%A1mhivatal/k%C3%BClf%C3%B6ldr%C5%91l-rendel-csomagot-ezt-kell-tudni/551617451587838
Példával is illusztrálva!
-
Attipapa
aktív tag
válasz
szili.tamas1 #17282 üzenetére
Szerinted mindenki, aki rendelt valamit külhonból, ott csücsül a gép előtt és nézi a topikot? Ebből a max. 50 emberből pedig még a közvélemény-kutatók sem tudnának megbízható statisztikát kihozni!
Én is csak véletlenül kerültem ide és olvasgatok. Ettől sokkal több lehet a megrendelés, ha ennyire csúsznak a csomagok, a VÁM-os tisztviselőknek is gondolom elég nagy teher lehet. Ebből a szempontból pokolba kívánják a Karácsonyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...