Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brandynew

őstag

Sziasztok!

Túl vagyok már nagyon sok külföldi rendelésen, eddig soha nem került szóba VÁM, ÁFA.

Most viszont kaptam egy ilyen e-mailt a DHL-től:

Tájékoztatjuk, hogy a DHL Express Magyarország Kft. forgalmában küldeménye érkezett, vagy érkezni fog, melyet vámkezelni kell. Mellékelten megküldjük a küldeményhez tartozó okmányok másolatait.

Tájékoztatjuk, hogy közteher kiszabás esetén a DHL vámjogi engedélyeinek felhasználásával a közteher megfizetése előtti árukiadásért a közteher 2,5%-a, de minimum 5.990,-Ft + ÁFA szolgáltatási díj kerül kiszámlázásra a NAV által kiszabott vám és/vagy ÁFA összegén felül!

Fehívjuk figyelmét, hogy a küldemény az érkezést követő 3. naptári naptól raktárdíj köteles. A raktárdíj összege 4.600,-Ft + 30,-Ft/naptári nap/kg + ÁFA. Válasz hiányában a küldemény a 14. nap után visszafordításra kerül!

A csomag közteher fizetés mellett vámkezelhető, melyet futárunknál készpénzben-, illetve bankkártyával rendezhet a kiszállításkor. Kérjük, hogy ezen a linken (kattintson rá) elérhető nyilatkozatot kitöltve, aláírva adja át a futárnak a küldemény átvételekor. Amennyiben nem a küldemény címzettje veszi át a csomagot, kérjük, hogy ezen a linken (kattintson rá) elérhető meghatalmazást kitöltve adják át a futárnak a csomag átvételekor.

Kérjük jelezze, amennyiben az árut kereskedelmi forgalomban cég részére, vagy egyéni vállalkozóként kívánja vámkezeltetni!

A küldemény mielőbbi kézbesítése érdekében kérjük, hogy az alábbi információkat és/vagy okmányokat küldje meg részünkre a vammagan@dhl.com e-mail címre

A kérdésem, hogy most mi a teendőm? Ilyen összegeket én nem szeretnék kifizetni egy 9500 Ft-os Mi Band 4-re. Olyat lehet, hogy visszaküldetem a DHL-lel, és az eladótól visszakérem a pénzt?

Új hozzászólás Aktív témák