Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lordi88
csendes tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem mint újonc külföldről rendelő személy, hogy itt a Destination miért Spanyolország amikor Magyarországot adtam meg? Geekbuying, Spanyol raktárából rendeltem, elvileg 2-7 napnak kéne lennie a szállításnak.
Number: JJD00026909000302301001
Package status: In transit
Destination: Spain
Origin: Germany
2019-03-07 01:06 Feucht, Germany, The international shipment has been processed in the export parcel center
2019-03-05 03:51 Feucht, Germany, The international shipment has been processed in the export parcel center
2019-03-04 23:38 Feucht, Germany, The shipment has been processed in the parcel center
2019-03-04 15:32 Speyer, Germany, The international shipment has been processed in the parcel center of origin
2019-03-01 17:03 The shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: http://www.dhlparcel.es/es/particulares.html )
2019-02-28 19:24 The shipment has been processed at terminal
2019-02-28 17:51 The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronically
2019-02-28 16:27 The shipment has been picked up at access point by courier
======================================
Powered by www.17track.net -
gabo91
aktív tag
Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat... másoknak is csúsznak/ állnak a csomagok.
Mi az oka? Történt valami, vagy a kínai ünnep miatti kiesést még nem tudták behozni?
Karácsony előtt 10-15munkanap alatt ideért a sima és az ajánlott is. Januári rendelések is szépen 3 hét alatt megjöttek.
Most viszont 3 nyomkövetős csomagom van, ami február 10óta még mindig Kínában dekkólnak. simán 8-10 napig hozzá se nyúlnak...RX420801562CN ez a pl 10 napja megint semmi infó
-
Micsurin
nagyúr
válasz
junkpod #90289 üzenetére
Rendeld eltérő napon, 18+2, majd 25 akkor nem tudnak veled szórakozni. Ha egy napon rendeled akkor fennakadhat az összérték miatt.
Legalábbis én így tudom, úgy is javítanak...
Ebben reménykedhetek, hogy a héten kézhez kapom? 15.-e miatt... gondolom ez azt is jelenti átengedték a VÁM-on ugye? (~25USD, már ki volt tárgyalva, hogy ÁFA / VÁM mentes ugye...)
-
bikfic1
tag
Sziasztok!
EMS Express Mail Service szállítási módnál melyik magyar cég csinálja a vámolást?
Mennyi vámeljárási díjra lehet számítani?
Úgy tudom banggod tariff insurancénál ezt nem adja vissza, csak a vámköltséget.
Tehát 70 dollár kuponnal csökkentve, szállítással együtt a cucc.
Mekkora költségekre lehet számítani?
Köszönöm. -
junkpod
veterán
Sziasztok, ha több árut rendelek (3+18+25dollar ugreen cuccok), hogy járok jobban?
Ha külön rendelem vagy egy csomagban? Van és áfa miatt kérdezem. -
Mr.Pentele
csendes tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek olyan szállítás alatt lévő csomagja China Post Registered Air Mail, ami február 24-én indult el Shanghaiból? Ha igen, akkor megnézné a trackingben az állapotot?
Köszi előre is!
-
z123456z
őstag
Na , gearbest is kimutatta a foga fehérjét. December 26-án rendeltem egy tabletet eu priority line szállítással 75 dollárért. Január 25-én bukkant fel a magyar posta nyomkövető oldalán az első, és azóta is utolsó magyar vonatkozású ( ami már nem a német helyeket ecseteli ) bejegyzés, ami szerint a nemzetközi postakicserélő központban van. Február 5-én írtam a Magyar Postának, hogy mi történik. Állítólag a kísérő dokumentumok hiányosak voltak, ezért akadt el, ők semmit nem tudnak tenni az ügyben. Magyarul nincs náluk, keressem meg az eladót, nekik kell kerestetni. Ezen infók birtokában, saját tört angolsággal és Google fordító segítségével írtam gb-nek. A válasz az volt, hogy vegyem fel a Magyar Postával a kapcsolatot, amúgy pedig várjak türelemmel március 10-ig. Erre válaszoltam, hogy ez már megtörtént, ezért írtam nekik. Erre azt írták, hogy felveszik a kapcsolatot a szállítási céggel, várjak 10-14 napot. Persze nem történt semmi, a leveleimre ugyan azok a válaszok érkeztek, szerintem valami robot válaszolgat. Elérkezett a várva várt nap, a mai. Csomag még mindig ugyan ott. Erre gearbest válaszában az orrom alá dörgöli az apró betűs részt a szállításról, mi szerint nem tartozik felelősséggel a csomagért, mert nem vettem biztosítást. De, mivel fontos ügyfél vagyok, a felét visszaadják. Ezt lezártam egy fuck you-val, és mentem paypalhoz panaszkodni. Hogy mi lesz belőle, nem tudom, de nem korrekt így hárítani a felelősséget. Gondolom akármi lesz, nem marad a postán a csomag, hanem visszamegy nekik, így őket kár nem éri. Amúgy meg ha ez tényleg így működik, a világ legegyszerűbb dolga extra bevételt szerezni, csak néha hiányos dokumentumokkal kel postázni, és akkor elakad a dolog. Visszaadja a felét, a fele meg az övé és még az áru is megmarad.
Szóval, óvatosan a gearbesttel. Úgy néz ki, 21 ezrembe került a rendelgetés elvonókúra. -
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Gearvita oldaláról milyen postával érdemes rendelni? Melyikkel jön meg a leggyorsabban általában? Még nem rendeltem onnan.
-
tbalint3
tag
válasz
vasi89 #90272 üzenetére
Royal mail szerint ma megpróbálták kézbesíteni, de senki nem tartózkodott a címen:
https://www.royalmail.com/track-your-item#/tracking-results/RR444982073HU -
RobbyJr
addikt
válasz
hussanas #90271 üzenetére
Szia!
Nekem is van egy Szingapúros csomagom, az így néz ki: Nyomkövetés
Aránylag elég hamar megérkezett, jövőhéten meg is kapom. -
vasi89
őstag
Feladtam egy levelet, elsőbbségivel ajánlva Angliába. Tényleg teljesen normális, hogy 4 nap után is az országban van még vagy ezek már nem követhetőek amint kimennek innen? Azt csak halkan jegyzem meg hogy ez egy sima levél ajánlottan 1800ft-os feladási díjjal. Elég nevetséges elsőbbséginek nevezni ezt a szolgáltatásnak nem nevezhető vackot.
-
tbalint3
tag
válasz
kovimester #90260 üzenetére
Már megérkezett a kicserélőbe a konténer/láda/zsák, csak a folyamatos munkaerő-hiány miatt napokba/hetekbe telhet a feldolgozása.
A részletesebb nyomkövetési információ akkor érhető el, ha itt regisztrálsz egy fiókot, és utána keresel rá a számra: [link]
-
ropi02
csendes tag
válasz
ropi02 #90173 üzenetére
Ami eddig biztos: ez Mo.-on nem követhető (posta kérdésemre a sablon de egyértelmű választ megküldte), a hivatalos China EMS oldal nyomkövetője szerint: Mo.-ra megérkezett, vám-ba be, vám-ból ki, továbbítva, sikeresen kézbesítve! Király! Ezek szerint az Alin is hivatkozott hivatalos szállítói nyomkövetés szerint én átvettem, úgy hogy a cucc sehol és itthon nem is nyomkövethető. Írtam üzenetet az Ali oldalára, érdekes diskurzus várható köztem, az eladó és az ali között.
Az egész azért siralmas és bosszantó mert miután tavaly január óta a helyi posta kézbesítése minősíthetetlen szintre süllyedt, én már csak -szinte mindig plusz költségért- "regisztered mail"-ként rendelek. Így most már ez sem működik feltétlenül. Köszönöm Magyar Posta! Köszönöm kínai kereskedelmi kúltúra!
-
RobbyJr
addikt
válasz
kBruce #90264 üzenetére
Egyébként ha eltűnne ez a csomagom, arról se a posta, se én nem tudnánk? Mivel posta oldalán nem követhető a csomag, csak ezen a külföldi oldalon...
A postát ha felhívnám ezzel a csomaggal kapcsolatban hogy hol van, tudnának segíteni attól függetlenül hogy nem látják?
Kezdem azt hinni hogy ennek a csomagnak annyi. 200 rendelésből sosem állt egy helyben ennyit a csomagom. -
RobbyJr
addikt
válasz
agroman #90266 üzenetére
Orange Connex tracking, SpeedPak valami ilyesmi. Olvastam erről, elvileg gyorsabb mint a normál Kínai szállítás, de nem úgy veszem észre hogy gyorsabb lenne.
Pár külföldi panaszkodott erre a SpeedPak szállításra, hogy szeretnek a csomagok várakozó státuszban lenni, de azért már az enyém is 1 hete várakozik a semmire. -
RobbyJr
addikt
Sziasztok!
Rendeltem Kínából egy terméket, és Február 27.-e óta Budapesten van a csomag, azóta semmi. A Magyar Posta nyomkövetési oldala nem látja ezt a csomagszámot.
-
IldiH
tag
válasz
kovimester #90260 üzenetére
Semmi teendőt a várakozáson kívül, sok helyen és sokat állhat egy csomag. A szállítási határidő lejáratának közeledtéig semmi dolgod.
-
kovimester
aktív tag
Sziasztok!
Elég sokat szoktam rendelni, de ilyen még nem fordult elő velem... :-(
A fent linkelt csomag lassan 4 napja ugyan azt írja.
Esetleg valaki tudja, vagy járt már így?
Esetleg mi a teendő?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
headhunter
addikt
DHL visszajelez a Geekbuyingnak, amikor kiszállított egy csomagot?
Order Date: 1/30/2019
Order Status: ShippedItt viszont nem szerepel: My History Order
2019.02.01-én átvettem...
-
gabo91
aktív tag
válasz
gabo91 #90226 üzenetére
Ezt nem hiszem el...
Nyomorult csomagom (amit 3x indítanak el, november óta játszanak vele) 1 hónap után még mindig Kínában van varja, hogy feltegyék a repülőre. Shenzhenben tipródik még mindig a csomag...
RX420801562CNMutatok akkor egy ellenpéldát. Március 3-án rendeltem!!!! Most jött az értesítés hogy beérkezett magyarorszagra, tegnap delben írt hogy feladta!
RV825005535CN
Valahol ez nem normális, marmint hogy az elsőt folyamat visszadobálják a sor elejére. Rohadtul unom mar hogy 60napig megy a semmi utánna nagyvonaluan visszakapom a pénzt aztán rendelhetem újra... kezdjük előről...Ötlet, tapasztalat, mi lehet az első csomagommal?
-
csurgoi
aktív tag
Nem sűrűen vagyok itt a fórumon, ezért bocsánat ha volt már téma az általam észlelt probléma.
Már elég régi ebay-os vagyok, de az utóbbi időben rendszeressé vált és mintha futótűzként terjedne a kínai kereskedők közt a lehúzás.
Megrendelem az árút, majd annak módja szerint visszajelzik hogy elindult a csomag.
Aztán várok, várok, várok...
Hosszú hetek után megunva a várakozást reklamálok, mire szó nélkül visszautalja a pénzt.
A csomag persze sosem jön meg!
Nekem ebből az jön le, hogy fel sem adja és ha valaki nem tud vele kommunikálni, akkor nyert ügye van, lehúzott!
Ez most már több csomagomnál előfordult, úgyhogy kénytelen leszek a konzekvenciát levonni.
Még azoknál a csomagoknál is amelyikhez van valamiféle truck szám, de nem ajánlott küldemény.
Ennél azt szokta írni, hogy Kínát elhagyta a küldemény -
Blasx
csendes tag
Sziasztok,
Aliról rendeltem csomagot Január 31.én.
A posta oldalán már le tudom követni, meg a Track 17 oldalon is, mind a kettő ezt írja:
2019-02-22 19:00
DEHNHY, Send item abroad2019-02-21 14:10
DEHNHY, Insert item into bag2019-02-21 06:00
DEHNHY, Receive item from customer22.e óta nem volt benne update, mit jelent ez a kód hogy DEHNHY ? Németország? És miért nem halad mire várnak, vagy tőlem kellene valami? Tehetek valamit ez esetben?
Üdv.
-
tlgarp
csendes tag
Sziasztok!
A PostNL mennyire gyors, illetve lehet-e hinni a nyomkövetésének? Rendeltem Ebay.de oldalról, a tracking szám szerint már Mo.-n van (ezt a PostNL közli), a Posta szerint még mindig szállítás alatt van... Lehet, hogy már napok óta itt van, csak épp nem történik vele semmi?
Így néz ki:
Célállomás : Magyarország - Gyorsítótár Idő: 2019-03-05 06:10:45 (GMT+01:00)
2019-02-26 23:35
International office of exchange, Consignment departure
2019-02-26 23:35
GBASMA, Send item abroad
2019-02-25 12:39
GBASMA, Insert item into bag
2019-02-25 12:39
GBASMA, Receive export item at office of exchangeSzármazás : Hollandia - Gyorsítótár Idő: 2019-03-05 06:10:46 (GMT+01:00)
2019-03-01 10:49
The consignment has arrived in the country of destination
2019-03-01 10:49
The item has arrived in the country of destination
2019-02-25 16:30
The item is on transport to the country of destination
2019-02-25 11:39
The item is at the PostNL sorting center
2019-02-25 11:39
The item is processed at the PostNL sorting centerJól értelmezem ugye, hogy a GBASMA - ASHTON-IN-MAKERFIELD (near Wigan) azt jelenti, hogy Angliából kapom a csomagot? Ugyanis nem számítok rá, hogy kell áfát-vámot fizetnem (az eladó azt közölte, hogy EU-ból jön a csomag).
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Alpine iLX-W690D
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest