Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74703) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Üdv,

Ugyan nem boltból rendeltem, hanem magánszemélytől, de talán elfér a problémám itt.
160€ értékben vásároltam egy olasz fazontól, aki elvileg fel is adta a csomagot pénteken, küldött is egy nyomkövetési számot: KZ720341940IT. Mivel még ma sem talált semmit a nyomkövető felület, felhívtam a postát, ahol azt mondták ez nem egy követhető nemzetközi csomag száma. Írtam az eladónak, hogy mi a helyzet, de azóta a whatsapp (ott kommunikáltunk) nem jelzi ki, mikor volt utoljára online és a pipa se jelenik meg, hogy megkapta az üzenetet. Ebből arra következtetek, hogy letilthatott, de persze nem biztos.
Ha mégis átverés áldozata lettem tudnátok segíteni, hogy mi a menete a további lépéseknek? Ha Magyarországon teszek feljelentést, azt gondolom nem továbbítják túl nagy igyekezettel az olasz hatóságoknak. Lakik Olaszországban rokonom, esetleg őt kéne inkább megkérnem erre?

(Azért nem értem a dolgot, mert ismerem a nevét, bankszámlaszámát, lakhelyét, fb profilképét és eddig nem utalt semmi arra, hogy átverés lenne.)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.