Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arfer
senior tag
válasz
luck66 #65813 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ha én lennék a 17track.net, a nyilvánvaló kamukat nem tenném ki az oldalra, mint Yanwen és társai. De a belga posta valószínűleg nem kamu, az már más kérdés, hogy belföldön nem követhető. Erről valószínűleg a posták közötti egyezmény (nem léte) tehet. Régebben nekem is tűnt már el itthon BLVS-es cuccom, úgyhogy sajnos első kézből van tapasztalatom...
-
luck66
tag
a 17track és a hasonló oldalak szerinted honnan szerzik az infót?
A szállító és a kézbesítő postáktól!
A nem regisztrált küldemények is kapnak egy számot,amit hozzárendelnek egy szállítmányhoz,lehet az konténer,zsák,stb...,amikor ez megérkezik a célországba,reptér,kikötő,kamionlerakó,akkor a szállító posta letudja a dolgot,mert megérkezett a "célországba",de innen már a magyar posta sima levélként kezeli és nincs már róla semmilyen infója egyik postának sem -
hevizms
addikt
AZ enyém nem BLVS volt,de a kamu trackingek közt felsoroltak közül az egyik.Nekem is mutatta az egyik nyomkövető az országig láthatod magad is.
DE!
Nov 16-án érkezett be az országba aszerint,viszont én a postaládámba jan 7-én kaptam meg.
Szerinted mennyire valós hogy közel 2 hónapig csücsült valahol az országban,majd gondolt egyet a posta azt kikézbesitette.Az én esetem is bizonyitja hogy attól hogy kamu a tracking,még nem biztos egyáltalán hogy nem is kapod meg a csomagot.Sőt.
-
Atomgeszi
nagyúr
Malájpostást is mutatja.
Az a baj ezekkel, hogy amíg az országba megérkeznek addig van róluk információ.
Onnantól,hogy beléptek az országba már semmi nem tartja nyilván őket.Rendeltem németbe is, maláj postás tn -t kaptam. Amíg megérkezett németbe addig mutatta a mozgást, de németországon belül megint nem.
-
Onlány
tag
válasz
ropi02 #65805 üzenetére
Ez a posta rendben van és követhető. Nekem karácsony előtt feladás után tíz nap alatt az országba ért de itt a vámon ültek rajta egy hetet pedig 22 euró alatti volt. Gearbestnél inkább azt érdemes nézni mikor adják fel ténylegesen. Ha van raktáron egy nap alatt is postára került már csomagom. Általában oda van írva a terméknél, hogy mennyi idő míg postázzák. Ez lehet 3-5 nap, 7-10 nap pl.
-
ropi02
csendes tag
GearBest-ről rendeltem Holland Postát és nyomkövetést kérve. A csomagfotón látható "prioriti" meg "expess HU" jelent bármit is a futásidő tekintetében vagy ez csak olyan "kínairáírmindentcsaklegyenmárnyugi" tipusú vetítés?
-
beg
veterán
válasz
microvillage #65802 üzenetére
Kizárt. Max. 1-2% esélye van ha éppen bealszik a röntgen mellett a vámos egy pillanatra.
-
microvillage
tag
Sziasztok!
Rendelnék egy telefont állítólagosan megbízható kicsi kínaitól. Sweden Postával küldené magyarországra. Elképzelhető, hogy vámkezelés nélkül megúszhatom a dolgot?
-
ferke72
aktív tag
Érdekes magyar posta..tegnap országba érkezik ma szó(írás) nélkül kiszállítják..munkahelyemre kértem épp nem voltam bent
-
klaczi
aktív tag
Tudna valaki segíteni hogyan is értelmezzem az alábbiakat.
We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter.
Előre köszönöm a segítséget.
-
Kija
aktív tag
Ha EU raktárból rendelek a Gearbestről melyik szállítási mód mit takar, mit érdemes választani 100 € tételnél? Egyáltalán mennyire kockázatos PP fizetés mellett?
Flat Rate Shipping $8.04
Standard Shipping $9.51
Expedited Shipping $17.49 -
bb71
őstag
válasz
herdsman12 #65792 üzenetére
Buca84 és én is hasonló cipőben járunk jelen pillanatban is! Én már Paypal által - nyögvenyelősen és küzdelmes levelezést folytatva velük - visszakaptam a pénzt, sőt Buca84 most írt, hogy Ő is.
Egyszerűen képtelenség megmondani, hogy hol tart ez az áru!!!!
-
hevizms
addikt
válasz
Ez nem valós tracking,ez egy kamu követési szám.Az összefoglalóban le is van írva hogy ezek a fajta számok kamuk.
Vagy fel sem adta az eladó vagy még úton van.
Ugyanilyen hasonló formátumu számot kaptam én is egy Ebayes eladótól szintén nov eleji rendelésvolt és 1 hete kaptam meg a csomagot.
Pedig a tracking szerint már nov 16-én itt volt az országban.
Szóval még nincs veszve semmi,még akár meg is kaphatod.
Sajnos az Ebay védelem elfogadja ezt a kamu számot is,mert inditottam az Ebaynél egy vitát és az eladónak adtak igazat a tracking miatt.
Most az lényegtelen hogy aztán nekem közben megjött a cucc,de történhetett volna forditva is. -
Zeki
nagyúr
válasz
Nem, ezt majdnem 2 hónapja kellett volna megkapni. Itthon eltűnt.
-
Janaboy
veterán
Nagyon megtáltosodott a posta..Kínából a második csomag, ami gyorsan jött, az egyik 7 nap alatt, a másik 10 nap alatt..mind2 követés nélküli..
-
ropi02
csendes tag
OFF
Ráadásul ha az eddigi szabályozás logikáját nézzük, mivel egy államigazgatási (vám) eljárásnak nem csak bevételi hanem kiadási (munkabér, gépidő, stb.) oldala is van, ezér az ezen összeget el nem érő tételeket nem éri meg (veszteség!) beszedni. De mi akkor is fizethetünk ha ez csak meddő statisztikát termel. Az igazi nyertes a posta, darabonként 2000,- fix.ON
Kisértékű vásárlás példa (1€->310HUF):
áru:20€->6200 + szállítás&tracking:2€->620 + áfa:1840 +posta vámü. díj 2000 = 10.660 -
regener
veterán
Sziasztok,
Kinéztem magamnak egy Teclast Air III-t a GearBest-től, de elfogyott EU raktáron és aztírták egy kérdezőnek nem tudják mikor lesz megint, aztán pofánvágtam magam hiszen nem csak egy bolt árulja.
TinyDeal-ről néztem ki illetve AliExpress-ről de itt nemtalálom hogy hol írná melyik EU és melyik CN raktáras hirdetés.Illetve a linkelt Ali-s hidetésen ugyanabban az árban belefér egy tok is, ami miatt jobb is lenne.
Szóval véleményt a két boltról és az Ali-n való tájókozódáshoz segítséget kérnék
Előre is köszönöm!
-
Zozzant
addikt
válasz
Turbobacsi #65776 üzenetére
Smiley ismerős?
-
Zozzant
addikt
Ezt berakták a vám elé
Ebből adósság lesz
-
Dryan0
csendes tag
válasz
tibcsi0407 #65772 üzenetére
Értem... köszi. Öröm lesz a 8000 Ft-os fülesre 4000 Ft-ot ráfizetni, ha nem csusszan át...
-
buca84
őstag
A telefonos everbuying-os mizériám újabb gyöngyszeme:
Dear xyz,
Thank you for placing your order with Everbuying.
We wish to apologize for any inconvenience.
We have shipped your order out.
The delivery information
Tracking number: BLVS1376360000159179,shipping method: BERAM,
tracking site: http://new.17track.net/en shipping date: 2015-11-18 08:42:49,estimated time: 10-25 business days,
sku*quantity:144047202 * 1,The shipping information of your package:
Number: BLVS1376360000159179
Package Status: In Transit
Destination Country: Unknown
Origin Country: Belgium
2015-11-27 14:15 Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.
2015-11-27 07:46 Departure to country of destination
2015-11-20 13:00 Arrival at export hub
======================================
Powered by www.17track.netWe are sorry about to hear that you have not received your package.We have contacted our shipping courier about this issue. They told us that they are trying to deliver your package. Please check the emails from helan.zhao@bpostchina.com .
Due to there are an ocean of backlog, please wait for your order patiently.We shipped on 2015-11-18.Therefore your delivery deadline will expire on 2016-02-18.
We will offer you the right resolution for your case on this date. Please note this timeframe is only decided by the carrier to consider the item lost. Some other providers would even use a 180-day deadline after shipment.As a proof of goodwill, we Everbuying commit to help our customer the best we can, by resolving delivery issues as early as possible.Thank you for your patience and kind support.
If there are any additional problems or further queries, please feel free to contact us and we will do our very best to assist you.Best Regards
Zoya
Everbuying Customer Service
http://www.everbuying.netA paypal nem csinál még mindig semmit. Ül a claim-en. Amit írt a csaj bpost kínás mail címet, az nem létezik ( 550 helan.zhao@bpostchina.com:user not exist).
Szerintetek mit érdemes írnom nekik, hogy viszont láthassam a pénzem minél előbb?
-
beg
veterán
BRÉKING!, az összefoglaló nemsokára frissül, de tényleg hatályon kívülre helyezték a 10 eurós áfát nem kell megfizetni kitételt.
"Hatályon kívülre helyezte: 47/2015. (XII.30.) NGM rendelet 2.§ (7.) Hatálytalan: 2016.01.01-től"Tehát ezentúl szigorúan a 22 eurós határ marad, felette áfa köteles.
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
22,1 - 150 euró között vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt
150,1 - 700 euró között kereskedelmi vámtarifa + 27% ÁFA terheli a küldeményt
700,1 - euró és ezen érték felett kereskedelmi vámtarifa + 27% ÁFA terheli a küldeményt -
Rainman05
tag
Volt több ebayes rendelésem egyik 15.11.30 megjött 15.12.29.
aztán 15.12.12. volt 2 csomag az egyik megjött 16.01.06. másik 16.01.14.-én
Banggood 2015.11.07 , 11.18 , 12.12 csomagoknak nyoma sincs.
Érdekes ez azért. -
ropi02
csendes tag
Most -tegnap- rendeltem kínából 30+2$-ért abban a kellemes hitben, hogy ugyan ez több mint 22€ de az áfá-ja az kevebb mint 10€, ezért tuti nem lesz plusz költségem. Most -ma- ráböktem az összefoglalóban az ezzel foglalkozó részre -és valami zsigeri indíttatásból- a linkre is ami a jogszabályra mutat és ott legörgetve látszik hogyaz 51.§. TÖRÖLVE LETT (2015.XII.hó 30-án törölték 2016.I.1-től hatályos).
1. Király!... már akinek. Mert ugye ha törölték akkor BE AKARJÁK SZEDNI, következésképpen nem lennék meglepve ha mostantól az összes cirka 20€+ -os (-nak saccolt) csomag vámeljárás alá kerülne. Ne legyen igazam!
2. Akit érint figyeljen erre!
3. Összefoglalót érdemes lenne javítani.
-
luck66
tag
válasz
ropi02 #65760 üzenetére
Olyankor szokták ezt csinálni,amikor nincs is ilyen termékük,csak bővítik a kínálatot,hogy a kereső minél többször feldobja a boltot,hátha körülnézel és találsz valamit és vásárolsz.Ami van,azt általában normál postával küldik,legalábbis ezt mondta a kínai ismerősöm régebben,amikor mutattam neki 1$ terméket 80$-os szállítási költséggel.
-
molvany
aktív tag
válasz
tibcsi0407 #65761 üzenetére
Ez máshová sem akar postázni ( lehet eladni sem ). Németországba is ugyan ez az ábra
-
blueMerle
veterán
Gearbest szállitási világrekord
Tegnap reggel rendeltem/fizettem egy telefont /EU raktár/, ma reggel hív a futár hogy hozná a csomagot -
szabacsik
őstag
Ha BG-on küldtek egy repcsit aminek szar volt a motorja és írták küldenek egy motort akkor az látszódni fog a my orders alatt? Vagy honnan fogom tudni hogy valóban feladták?
-
loosht
senior tag
válasz
tibcsi0407 #65753 üzenetére
Nekem ez eddig negatív rekord. Már ha azokat nem számolom, amiket már évek óta nem kaptam meg.
-
loosht
senior tag
válasz
tibcsi0407 #65751 üzenetére
2015-12-09 01:10 Order departed on flight from origin: Ekkor hagyta el a repülővel Kínát
2015-12-17 07:08 Order departed from sorting hub: Ekkor hagyta el a malmöi elosztót.A postnordos nyomkövetőből ez jobban látszik
12/17/2015 7:08 AM MALMO UTR/MMAH,Sverige: The item has been dispatched from Direct Link's international terminal for onward transport to the country of destination
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Yettel topik
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Robotporszívók
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Eladó iPhone 12 pro 128Gb
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (52)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest