Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nite
őstag
válasz
Lassú Víz #1019 üzenetére
koszonom, tudom, hogy nincs koze hozza pontosan ez huzza fel az agyamat...
a kerdesem arra vonatkozott, hogy elsobbsegadas kotelezo tabla vagy egyenrangu utkeresztezodest jelzo tabla hianyaban mikor kell megallni?
pl, itt meg kell:
itt meg nem:
elnezest, ha rosszul fogalmaztam de igen, minden egyanrangunak tuno keresztezodesnel megallok, mert nem tudom eldonteni, hogy szukseges-e
-
Lassú Víz
addikt
Az egy kötelező haladási irány tábla és az ég világon semmi köze az elsőbbséghez. Azért van kint, mert a jobbra lévő utca egyirányú, és egy behajtani tilos táblával találnád magad szembe ha befordulnál. Tehát ebből a táblából nem lehet eldönteni, hogy mire számíthatsz a kereszteződésben, ne is akard.
Azt, hogy ki haladhat át a kereszteződésen először sok minden szabályozza. Rendőr, elsőbbségre vonatkozó táblák, útburkolat, járművek egymáshoz viszonyított helyzete, haladási iránya. Még a jármű fajtája is. Nem a kamion vs biciklis esetére gondolok, hanem a villamosra.
Ami a megállást illeti, azt akkor kell amikor az állj, elsőbbségadás kötelező tábla előírja, vagy annak hiányában, ha az elsőbbség megadásához szükséges. Így ne csodálkozz azon, ha a többi autós mögötted kissé paprikás hangulatba kerül, ha minden egyenrangú vagy annak tűnő kereszteződésben megállsz.
-
Nite
őstag
sziasztok!
sokaig gondolkodtam, hogy sajat magam leegetese terhevel meg merjem-e kerdezni, jol ertelmezem-e a budapesti jobbkezes utcak intezmenyet...
mielott megkerdezne valaki, igen, van jogositvanyom, igen azt hiszem tudok vezetni es igen, budapesten megallok minden! egyenrangunak tuno kereszteszodesben, mert nem tudok donteni, a taxisok meg hatulrol letolnak mergukben...
szoval, abszolut kelet-magyarorszagon lakom, errefele kivetel nelkul minden keresztezodesben elsobbsegadas kotelezo tabla van ahol a jobbrol erkezonek elsobbsege van, budapesten pedig ennyi:
ez a tabla, amely ugyebar kotelezo haldasai iranyt jelez, azaz balra es egyenesen mehetek, szamomra nem jelenti azt, hogy a jobbrol erkezonek elsobbsege van!
na ebbol hogyan kell eldonteni, hogy jobbkez szabaly van, vagy nincs, ugyanis nagyon sok helyen lattam mar ilyen tablanal, hogy a jobbrol csatlakozo utaban van elsobbsegadas kotelezo tabla, nagyon sokszor pedig nincs
koszonom elore is
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Lehet hülye kérdés, de próba szerencse
Engem régóta érdekel , hátha
Kérdésem a következő .. Van itt olyan személy, aki az elmúlt években végezte el a Gépjármű szakoktatóit? Ha igen, tudna nekem írni privát üzenetet, vagy erre egy sima választ?
Köszönöm.
Gergő
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Tudom hogy ez annyira nem KRESZ kérdés, viszont nem találok nagy fórumot ennek a kérdésnek, szóval gondoltam megpróbálom itt, hátha valaki tudna nekem segíteni.
Csigavérnél iratkoztam be, viszont már erősen gondolkozok hogy váltok másik sulira, mert itt vagy olyan oktatót adnak aki idegbajos és mindenki adja le sorra, vagy 1-2 hónap mire van oktató.
Tudnátok nekem ajánlani Budapesten XI. kerületben oktatót vagy megbízható sulit akinek rendes oktatóik vannak?
Esetleg az is nagy segítség, ha valaki a Mazsola jogsiról mondana pár tippet.
Nagyon köszönöm. -
Knaliret
csendes tag
Amúgy igazad van.
Ha nem sikerül konkrét paragrafussal + értelmezéssel alátámasztani, akkor bukó.Még nézegetni kell, de valószínűleg a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest, a párhuzamos közlekedés, jobbra tartási kötelezettség, előzés megfelelő keveréke adja majd ki valahogy. Kell egy másik magyarázat.
-
Lassú Víz
addikt
-
Knaliret
csendes tag
válasz
Lassú Víz #1006 üzenetére
36. § (4) -> mindketten szabályosan haladtak a legbelső és a külső forgalmi sávban
Azonos feltételekkel indulnak a sávváltás végrehajtásához, (tegyük fel azonos időpontban kezdték meg a máveleltet), ilyenkor a jobbkéz-szabály a mérvadó. De ha előzésnek minősülne, akkor is azonos feltételek állnak fenn.
-
Knaliret
csendes tag
válasz
buherton #1004 üzenetére
"A szabályok szerint annak az autósnak van elsőbbsége, amelyik előrébb van, és hamarabb kezdi meg a sávváltást. (Ezek a szabályok nemrég változtak!) Ha ezt nem tudjátok egyértelműen eldönteni, és a másik azt mondja, hogy egyvonalban voltatok, akkor nyertél is, mert a menetirány szerinti jobbról jövőnek van elsőbbsége."
//2002.06.27.//https://totalcar.hu/tanacsok/tanacsos/020627a/
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Ma késő délután történt velem egy koccanásos baleset. Szeretnélek titeket is megkérdezni, hogy ki a vétkes fél.
Váci út kifelé, sok autó. 3 sáv (ebből 1 a buszé) és egy jobbra kanyarodó. A buszsáv baloldai sávjában haladtam és jobbra akartam fordulni. Kiraktam az indexet és néztem a visszapillantót - közben csiga tempóra lassítottam, mert közeledett a kereszteződés - majd amikor láttam, hogy nem jön senki abban a sávban, akkor elkezdtem a sávváltást. Amikor a kocsi eleje kb elérte a buszsáv kb 1/3-t, akkor egy a jobbra kanyarodó sávból jövő autó nagy sebességgel elkapta a kocsink orrát. Vélelmezhetően ő is épp sávot váltott.
Hordapdással és karcolással mindketten megúsztuk.
Ki a vétkes ebben az esetben?
Úgy gondolom, hogy a szándékomat elég régóta jeleztem, továbbá a buszsáv szabad is volt, amikor sávot váltottam. Így csak úgy kerülhettem volna el, ha még a jobbra kanyarodósávba is benézek, hogy akar-e valaki onnan jönni, ezt elmulasztottam, de ettől függetlenül szerintem ő volt a vétkes fél.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Abus Viantor sisak
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest