- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Közösségi autóbérlés (GreenGo, MOL Limo, DriveNow) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
TomMusic #149 üzenetére
két dolog:
1: valószínűtlenül sokba kerül, ha nem vigyázol arra hogy ajtónyitás után azonnal indíts (ehhez kell rutin meg hogy ne kelljen a belteret dokumentálni) és ha nem nyomod ki a szemét, simán belecsúsztam 1200-1300-as végösszegbe 2x1,5 kilométerrel 2 parkolással és 10 perc várakozással, ami nem megfizethetetlen de hosszú távon nem rentábilis, pedig figyeltem hogy ne tököljek. igaz nem is menekültem fejvesztve, lásd 2-es pont.
2: most már elég nagy felelősséged is van mindkét szolgáltatónál, 10% az önrész ami lehet többszázezres tétel is ha lenullázod, vagy lenullázzák neked de mondjuk a rendőr kihoz egy 50-50-et. a kocsik könyv szerinti értéke 6 millió.
főleg az utóbbi miatt én csak indokolt esetben használom. az induláskor a limonál volt egy 100k-s max önrész ezt most már kivették.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
TomMusic #147 üzenetére
én vésztartalékként kezelem, ha kell valamiért nagyon rohanni vagy épp nem elérhető a kocsi valamiért akkor nem olcsó de létező alternatíva.
az egy másik kérdés, hogy a lefedett terület sajátosságai miatt általában a bkv gyorsabb vagy nem lassabb alternatíva így ritkán éri meg ezt választani, de olyan már volt, hogy egy 1 km-es utat inkább ezzel tettem meg (rokon felvétele a vasútállomáson) mint hogy -5 -10 fokban savasítsam az olajat az interurbán cirkálóban.
-
Keem1
veterán
válasz
TomMusic #143 üzenetére
Az mindegy. Úgy értettem, hogy pl. ma mentem kétszer valamelyik kocsival, azt nem vonták le rögtön, hanem majd éjszaka fogják a két bérlés díját együttesen. Így ráérek majd mondjuk vacsi után áttenni a webkártyára a díjat. Nem tartok a webkártyán egy fillért se, csak amikor tudom hogy mire mennyi pénz kell.
-
TomMusic
őstag
OTP webkártyával lehet regelni/fizetni? ( OTP számlaszámomhoz tartozik egy "alszámla", amit ugye webkártyának hívnak, na arra gondolok).
-
Keem1
veterán
válasz
TomMusic #138 üzenetére
GreenGo 80 Ft, Mol 77. Parkolás mindkét esetben 15 Ft.
A MOL flottája nagyobb, de a GreenGo csak elektromos.A regisztráció mindkét esetben pár perc, a jóváhagyás néha akár több nap, de ha rájuk csörögsz 24 óra után, akkor gyorsabban jóvá szokták hagyni.
A legjobb, ha az ember mindkét regisztrációt megcsinálja, nálam gyakran van az, hogy a környéken egyszer az egyik, máskor meg a másik cég autója parkol. -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Alkalmi felhasználóként melyik a jobb?
Ha jól emlékszem, MOL Limo-nál a regisztrációs díj (5900 Ft) elúszik, míg a GreenGo-nál levezethető.
Azt jól értem, hogy alkalmi felhasználásnál a GreenGo-nál 80Ft percenként a díj (illetve 20Ft a parkolás)?
Na közben rájöttem, hogy árban (leszámítva a regisztrációt) kb. ugyanaz...
Viszont MOL Limo-nak nagyobb a flottája?
A regisztráció mennyi idő? -
radi8tor
MODERÁTOR
Pedig elég egyszerű oka van ennek: 5. kerbe mennek többen vele ezért marad ott annyi autó. Nap végén tuti nem maradnak ott ezek a kocsik, mert a belső kerületekben nagyon nagy a fluktuáció.
Elosztásba nagyon ritkán avatkoznak bele az "autógazdák". Esetleg töltés/tankolás után meg van mondva nekik, hogy hol tegyék le a kocsit. De lehet még ilyen szabály sincs.
-
Keem1
veterán
Sokakkal ellentétben én tök jó dolognak tartom ezt a fajta autóbérlést. Egyet nem értek. A környékemen 1 autó sincs (6. ker), nagyjából 1-2 km-es körzetben, míg az 5. kerületben egymás mellett állnak az autók.
Eléggé egyenlőtlen az elosztás. Nem tudom, mi lenne erre a megoldás, mert végülis nem az autó kevés. Vagy az 5-ben senki sem használja, a 6-ból meg mindenki elhordja? De akkor meg a cégnek kellene szétteríteni. -
Keem1
veterán
válasz
radi8tor #130 üzenetére
Így is volt, szerintem a pár nappal ezelőttié hibás lehetett, természetesen nyitott ajtókkal próbálkoztam
Egyébként szervós lehet a csomagtartó, ahogy benyomtam a gombot, az ajtó nyitás-záráshoz hasonló reteszelést lehetett hallani. Míg szervizben a kicsi öreg kocsi, jó az elektromos - bevásárlás kipipálva. -
Keem1
veterán
Nahát, ilyen topik is van?
Láma kérdés: hogy nyílik az eUp csomagtartója? A múltkor próbáltam egy GreenGós verdát, de hiába nyomtam a gombot, nem nyílt. Kellene reteszelni előbb a műszerfalon? Vagy csak kifogtam egy hibás zárat?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #126 üzenetére
Van, hogy a rendszer nem indítja el a pakolást én is láttam már több megbírságolt Limo-t.
Ez esetben tuti nem fizettem volna, ha nem én vok a vétkes azaz a szabálytalanul parkoló.
-
macilaci78
nagyúr
Két érdekesség MOL LiMo-hoz:
A szemem láttára tettek parkoló büntit a XI. ker Baranyai utcában álló benzines (nem zöld rendszámos) LiMo-ra.
Párom barátnőjén hajtottak be egy bírságot, mert az őt követő bérlő szabálytalanul parkolta le az autót. Tehát a csaj lezárta a bérlést, kifizette, majd a MOL rendszerében is azonosított bérlő elvitte az autót, máshol lepakort, ahol az autóra rátűzték a bírságot. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TomMusic #118 üzenetére
Bármeddig mehetsz vele, ha vissza tudsz jönni zónán belülre és még marad a tankban/akkuban 10%.
Ha lerakod zónán kívül (ugye a bérlést nem lehet befejezni) akkor normál parkolási díjjal számol.Szóval hajrá!
Olvastam egy sztorit még az elejéről, hogy télen felmentek a villany Limóval Dobogókőre. Mire fel értek vele már 20%-on volt, lefelé sokat vissza töltöttek, de nem értek be Pestre. Végül autómentőt hívtak mert Limós büntetés kétszer annyiba került volna, mint autómentővel elvontatni egy töltőig.
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
MOL Limo-nál mennyire lehet elhagyni a zónát? Szóval pl. ha Budaörsi bevásárlóparkba akarok menni, ott parkolni, és visszajönni vele a zónába, az úgy okés?
Ha igen, zónán kívül is ugyanannyiba kerül a parkolás? -
atus72
őstag
Jól látom hogy a MOL Limo-nál csak alkalmazáson keresztül lehet regisztrálni és ott kell pötyögni?
Náluk most van regisztrációs díj? Van náluk valami ajánlásért kapott bónusz?
kösz -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #110 üzenetére
De sajnos árverseny nem alakult ki. Szóval azért annyira nem nagy az öröm. Bemenni a városba meg onnan vissza 2500 Ft.
-
Speeedfire
félisten
Bálint hozott még GreenGo autókat Budapestre, nagyobb lett a lefedettség is
Több, mint 600 közösségi autó pesten (mol+greengo). Nagyon jó hír.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Láttam ma egy Merci limót a városban. Nagyon jól néz ki, na meg a tudat hogy bárki bérelheti.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #106 üzenetére
FB oldalukon mondták egy videóban.
Ma reggel 8-kor én 3-at láttam a térképen, szóval igazat mondtak. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Speeedfire #101 üzenetére
Inkább mondjuk azt, hogy 5db Merci.
Persze lehet 50 lesz majd később, de még csak 5 van hadrendbe állítva.xors: az szép. Ilyennel még nem találkoztam, bár nem is tervezem. Limóból csak elektromos az amit érdemes bérelni. Na jó, meg mostantól a Merciket.
-
xors
senior tag
A múltkor kérdeztem, hogy létezik e manuális váltós Limo, akkor mondtátok is, hogy nem, én is így tudtam, viszont most elbizonytalanodtam: Az alkalmazásban némelyik kocsinál automata váltó ikon van, némelyiknél manuál.
És már a honlapon is frissítették, tényleg van manuális váltós!
"A VW Up-ok esetében a kulcsot a kesztyűtartóban találod. Volkswagen autóink között találsz automata és manuális váltóst is. " -
xors
senior tag
válasz
Speeedfire #101 üzenetére
Ejjha ilyenre is van igény úgy látszik.
Viszont most látom, hogy ki lett bővítve picit a LIMO zóna pl a Pöttyös utcáig az Üllőin. Ez nekem nagy öröm
Bár nem használom sokat, mert dugóban araszopni ezzel sem éri meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- További aktív témák...
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest