Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• _ocsisajt

őstag

Sziasztok!

Most csak úgy érdeklődöm hátha akad itt egy jólelkű jogász. :)

Hogy ez mennyire törvényes amit most próbálnak lenyomni a torkomon, mert én ezt józan paraszti ésszel nem értem sajnos.

Adott "A" biztosító, akinél voltam szeptember XX-ig.
    Netrisken jó előre kigeneráltam az új szerződésemet. Ők ugye meg is kötötték szépen B10-ben az újat még Júniusban.
    Közben nekem volt egy atomhúzós (azt sem tudtam hol ált a fejem soxor) pár hónapom és tökre kiment a fejemből az utolsó negyedéves díjfizetés. (Ebből tanultam, direkt ezért állítottam be csoportost az újnál)
    "A" biztosító d.n.f. miatt törölte a szerződést Augusztusban. Kaptam egy levelet, gyorsan be is rohantam hozzájuk (pontra, vidéki vagyok) és a maradék egy hónapot újrakötöttem, kifizettem azonnal a pár napos fedezetlenségit is! Mindent elintézett az ügyintéző (felmondás, megírtuk stb.)

Folytattam ugye a "B" biztosítónál. Be is lett fizetve az első díj (azóta lett rendesen a csoportos is, az még manuális utalás volt), erre látom hogy még tartozok nekik egy kis pénzzel. Nézem, hogy ez miért maradt B09-ben???

Elkezdtem telefonálgatni, ment az oda-vissza ping-pongozás (persze én hívogattam mindkettő biztosítót). "B" állítása szerint a KKNYR-ben B09-ben vagyok, a régi szerint meg B10, erről írtak "B"-nek is levelet hivatalos formában.

Odáig fajult a dolog, hogy a jogi osztályhoz került a "B" biztinél az ügyem és ők nem, hogy visszatettek volna engem B10-be, még rám is varrtak pótdíjat ami azt jelenti, hogy dupla annyi lett a biztosításom... WHAAAAAAAT?????

A nagyon kedves ügyintézőnek (tényleg tök segítőkész) ajánlotta, hogy írjak egy kérelmet, hogy tekintsenek el a pótdíjtól, mert ugye a szerződésem megkötésekor még nem volt d.n.f. és ezt nem tudhattam előre.
    Ez a kérelem még ma dél körül el is ment, vissza is kaptam egy igazolást, hogy közvetlen küldi a hátteres kollégáknak, hogy gyorsabban menjen a dolog. Szuper!

Erre most kaptam nemrég egy emailt a rendszertől (nézzek be az ügyfélportálra), hogy akkor mostantól nekem dupla annyi a biztosítási díjam... (Még a kérelmemre megvárom a választ azért, lehet ez egy automata dolog, de erre*** kíváncsi vagyok)

***Kérdésem a következő aki esetleg érti a helyzetemet és bele tudna jogászkodni, hogy csak úgy finoman kérdezem, mi a jogalapja annak, hogy az új biztosító rám ver dupla díjat, mert az előzőnél d.n.f.-em volt ami ráadásul azon nyomban orvosolva lett? (új szerződés, likas napokra kifizetve a fedezetlenségim)

A B10-et már lehet elengedem, mert elvileg egybefüggő 270 napom nem volt meg az előző biztinél. (Amúgy 273 napig fizetve volt rendesen, csak az a maradék negyed év... :DDD )

Valaki esetleg?

Köszönöm szépen!

[ Szerkesztve ]

tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)

Új hozzászólás Aktív témák