Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vótmá'
(#76) kisza25: Igazából azt vettem észre hogy a környezetvédelem számlájára írják azt ha valaki gazdaságosan gondolkozik. Amivel mondjuk első sorban önmagának tesz jót, másodsorban a világnak.
Azon gondolkodtam, hogy jobb az, ha kevesebb károsanyagot bocsát ki a jármű, de hamaramabb tönkremegy, így több hulladék keletkezik?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Elkezdem lassan feldolgozni őket, de portfoliora, nincs előfizetésem, és egy fizetős cikket linkeltél (hiába a rekordok) Ha megtalálod máshol lészí dobd be újra, köszönöm!
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Regisztációkor elkérik a vesédet is, na úgy értem hogy "fizetős"
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Van csak lusta vagyok hozzá, majd komolyan indokolt esetben
-
cinemazealot
addikt
Nem akarok pesszimistának tűnni, de nekünk reszeltek. Tétek? Én azt mondom, legfeljebb 100 évünk van, amíg több fejlett országban is szükségállapotot hirdetnek.
(#88) Szevam
Nagyon sok (talán több) esetben ők is csak átveszik az anyagot mástól. A fentieket pl. a Reuters, BBC, Vice News, EuroNews, The Washington Post-tól. Így akkor valószínűleg mindenki hazudik, bár ezt már Dr. House is megmondta. Sőt Trump is. Csak míg a fiktív doki szavára adok, a hisztis oviséra nem.De inkább tartom magam a nyitó hozzászólásodhoz és továbbra is #nopolitics.
[ Szerkesztve ]
-
Nah ez a windy.com tök fsz@. Ha az aeroszol térképet kiválasztjuk, látható, hogy nem csak az Amazonasnál van gond. Afrika és Észak-Szibéria is a porondon van, durvábban.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Valaki túlzottan pesszimistának tart, akkor az idei nyáról, csak a környezetemben, ami hirtelen eszembe jutott:
Felhőszakadás Kaposváron
Leszakadt az ég Kaposváron
Felhőszakadás Fonyódon
63 éves rekord dőlt meg fonyódon
Katasztrofális állapotok SomogybanEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Na innen jön a neheze, amikor az élelmiszer problémák jelennek meg, ebből véges mennyiséget lehet eltárolni, az utánpótlását lesz nehéz megoldani, mondanám, hogy előre szaladtam, de szeretek előre gondolkozni és ez tűnik a legkomolyabb gondnak és ezt a legnehezebb megoldani.
Ültettem az udvaron 15 db szárazságot és kártevőket legjobban bíró tuját.
Te figyelj...valaki már írta neked, hogy ültess inkább gyümölcsfát tuja helyett, de eltűnt az a hozzászólás... Valaki (modi) garázdálkodik itt, az tuti
-
sepsi0
őstag
Szia!
Ha idáig elfajúl a helyzet, nem az élelmiszer lesz a gondod...
Meg is kell tudni védeni amid van. Ha településen laksz nagyobb a veszély.
Amúgy a fejemben én is gyártom a terveket, ha lesz esemény, az biztos hogy nem lakott részre megyek és nem leszek "röghöz" kötve.
Szerintem a védelem megszerzése a legfontosabb. -
sepsi0
őstag
Az "arcképed" mindent elárúl...
Igen a csoport megoldás lenne, de tudsz mondani magadnak a családon kívűl legalább két embert akire rábíznád a szeretteid életét? Én nem sajnos.
Tényleg bocs a témáért.Amúgy nem tudom tehetünk e valamit az elkerülhetetlen vég ellen, ide értve a környezetet is.
Én el vagyok keseredve.... -
+sepsi0
Jogos felvetés egyébként. A környezetvédelemhez a társadalomtudomány is társul. Alapíthatunk PH-s csapatot akár . Azok járnak majd lopni, rabolni, és !nem kérni! akik önző módon állnak hozzá a világhoz.
Ha adsz másoknak, lehet kevesebb marad neked, de még mindig több, mint a semmi .
[ Szerkesztve ]
-
Igazad lehet, azért remélem nem jutunk odáig
[ Szerkesztve ]
-
Innen linkeltem
Afrika is nagy szmötyiben van.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Ezt a táblázatot nyugodtan felejtsd el, pláne a második felét, de leginkább a legvégét. A műanyagok nagyrésze 'szabad levegőn' max. néhány évtized alatt lebomlik, nem véletlen kell már mindenbe UV-védelmet keverni.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
Miért? Jöhet privátba is a válasz ha nem akarjuk szennyezni a topicot (tényleg érdekel az ok)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hálisten, ebben a témában még nem próbált meg szakértő lenni. Amennyire én emlékszem a beszélgetésre, elég sokat Grétázik, de többnyire kérdez, meg konfirmál.
Mondjuk elég rég hallottam, az is igaz. De azt tudom, hogy ezt a beszélgetést, én is ajánlottam korábban, egy másik topikban. -
törölt tag
-
t72killer
titán
Ezt nem klíma, hanem demográfiai katasztrófának hívják. Meg vannak lepődve, hogy a korábban 100millió embert kiszolgáló vízkészlet miért nem elég 1milliárdnak .
#200: tippre a magas kalóriatartalmú zsíramerikai nehéz zsákmánynak számítana, az óccó kaja meg 90% csont, azzal nem etetne meg sokat a svéd prof. Különben meg még a dögtápos-antibiotikumos csirkénél is egészségtelenebb lehet a hullahús...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Ezesetben egy családi kombiban több hely van, kevesebb nyersanyagfelhasználással készül és kb 2/3-adát fogyasztja a SUV-nek.
Példa: VW Touareg: 10L/100km, kb 2.1tonna önsúly(=nyersanyagfelhasználás), VW Passat kombi: 6L/100km, kb 1.6tonna önsúly.
-
t72killer
titán
Az "őrület" vitorlájából kell kifogni a szelet mondjuk egy extra 30%-os adótétellel. Abban egyetértünk, hogy a szabadpiaci erők messze nem elegendőek a helyzet normalizálására.
A németeknél egyébként a "fejkendős" és a "balkáni-keletEU" kategória az SUV-k legnagyobb vásárlója.
-
t72killer
titán
Az eurX szabvány "csak" az egészségkárosító tételeket tiltja (egyelőre), valós CO2-t nem limitál. Azaz kevesebb tüdőrákos lesz - ami jó dolog - de a klíma továbbra is szenved.
Az adók addig nem elég magasak, amíg a városi parkolókban 1% felett van az SUV-k aránya.
A repülők valóban sokat szennyeznek, a hajók vegyes téma - szállított tömeg arányában tudtommal sokkal jobbak, mint a közút. (szintén CO2-t nézve, azt tudom, hogy kb semmiféle füsttisztítás nincs ezeken)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Halottnak a rágógumi, elnézve a kategóriát, az új SUV-vásárló pénztárcáját max a grammonként 950EUR környéki tétel hatná meg (=30-40% extraköltség), de az is csak akkor, ha a gyártó nem csalhatná hülyére a hatóságokat, behazudva, hogy a bömbije 5litert eszik 100km-enként.
-
t72killer
titán
Megvan, persze. Amennyiben sokat esznek és nagy a súlyuk (=nyersanyagpocséklás) a fogyasztás/=emisszió + önsúly alapján adózzanak, kb a fentebbi mértékben, akkor is ha "teszkógazdaságos" árakon adják a plebsnek. A vitara pl úgy néz ki, nem vészes, ergo bármekkora is lenne a grammonkénti tax, jóval kevesebbet perkálna, mint az x5.
-
t72killer
titán
Mindeközben az uraságok vígan táncolnak: "Annak ellenére, hogy egyre inkább képezik diskurzus tárgyát az EU-ban a zöld ügyek, a klímaváltozás, illetve, hogy az unió ebben milyen vállalásokat tesz, úgy tűnik, nem okoz gondot nekik további pénzeket fordítani vezetőik magángépes utaztatására." [link]
Hozzátéve hogy mindezt az extra rongyrázást aközben, miközben az EU elég komoly mértékben zsugorodik (brexit).
-
t72killer
titán
Tehát szuper döntés volt a fritzek részéről az "elektromos autók kedvéért" megemelni az üzemanyagok árát . A fritz energiamixet nézve azt sem érdemes elfelejteni, hogy a sokezer hektárnyi, felhők alatt üzemelő, napelemfarm mennyi nehézfém, és úgy általában anyagmozgatással készült.
Ismét nem a spanyol viaszt kell feltalálni, hanem az évtizedek óta létező LNG-CNG technológiát felfuttatni. Tudtommal a dízel-gáz vegyesüzemű járgányok károsanyag kibocsátása (CO2 mellett) is lényegesen jobb, mint a sima dízelé. Sajnos a zöldpolitika nem szereti az egyszerű és működő megoldásokat, inkább hozzunk az őserdők tarravágása árán termelt biodízelt Indonéziából, exportáljuk a "szelektíve gyűjtött" szemetet maláj illegális lerakókba, és persze vegyük ezertonnaszám a kínai kadmiumos napelemet felhős esős éghajlatra.
-
syberia
veterán
Az ADAC a földgázüzemű autókkal kapcsolatban külön kiemeli, hogy mezőgazdasági hulladékból előállított biometánt keverve a járművek üzemanyagába, környezetvédelmi szempontból szinte verhetetlen kombinációt lehet összeállítani.
Vajon kiszámolták, hogy mekkora mennyiségű növényi hulladékra lenne szükség, hogy például a német közúti közlekedés felét erre az energiahordozóra átállítsák?
Szerintem okosabb lenne olcsó árammal ipari mennyiségben hidrogént előállítani, aminek a tárolása és szállítása megoldható. Akkor nem kéne annyit vesződni az akkumulátorokkal, a körülményes előállítással sem. Persze már húzzák fel ezerrel a nagy autógyárak az üzemeket, attól rettegve nehogy Musk nevessen a végén a sivatagja közepén.
(#228) t72killer: Nem baj ha többfajta alternatív hajtási megoldás lesz versenyképes, csak az erdőpusztítást hanyagolnák végre az érintett idióták. Az olajlobbi remélhetőleg nem fogja tudni megkavarni a szart, most már nem lehet a fejlődést visszazárni a palackba.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
t72killer
titán
Az északi és a norvég-tenger alatt tudtommal van gáz, Mo.-gon és Romániában is. Csak gondolom kevesebb, mint amennyi kell.
#246: Minden pontban 1etértek. A műhús kényszermegoldás 10milliárd ember etetésére, úgy, hogy a brazilok-bolíviaiak stb sivatagot csináltak a maradék esőerdőből. De sajnos a jelenlegi józan ész deficittel az utóbbi be fog következni, így a burgerfogyasztónak nem marad más. Az ökolábnyomáról nekem sincs dunsztom, bár a km2-t letaroló, a CO2-nél kb 50x erősebb üvegházhatású metánt böfögő tehenet nem olyan nehéz legyőzni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De az a napelem mező nem a fél országot látja el energiával, hanem csak egy települést.
Itt a front a lényeg, hogy amerre halad, arra nyilvánvalóan elpusztítja a létfontosságú objektumokat is.
De az nagyon nem mindegy, hogy egy ilyen objektum kiiktatásával, mekkora kárt okoz az energiaellátásban, és mennyire szennyezi a környezetet. -
törölt tag
Másodszor próbálom elolvasni a cikket, de nekem lefagy az oldal betöltés közben, és felpörögnek a ventik, úgyhogy kihagyom
Ami meg a hszedből lejön, az egy kérdés. Nevezetesen, hogy ez egy megvalósított terv, és működőképes, vagy megint valami, ami csak papiron létezik?
Mert ugye tervek, ötletek volnának, de ezt itt, és most mi hogyan döntsük el, hogy működőképes e a dolog, avagy sem? Mert akkor itt van a magyar pali hidegfúziós reaktora is.
Valami fiók mélyén kallódik, holott ez egy olyan megoldás lenne, amivel a tulaj egy csapásra felborítaná az energiapiacot. A pali meg azonnal besöpörné az összes Nobel díjat, még azt is, ami nem kapcsolódik szervesen a témához, pl irodalom
Jelenleg semmilyen okot nem látok arra, hogy ha ez egy valóban működőképes megoldás, akkor miért ne csapna le rá akár egy miniállam is, és még ha nem is profitál a találmányból, már abból óriás vagyont gyűjthetne, hogy fiókban tartja a megoldást.
Szóval, amire próbálok kilyukadni, az az, hogy amíg ez nem egy bevezetett technológia, addig lehet róla beszélni, de hivatkozni nehéz rá. -
törölt tag
Ezt rakétával lövik messziről, vagy légitámadás során, de nincs gyalogság, aki utóbb belerohanna. Persze függ attól is, hogy milyen háború. Meg amúgy is, ki lehet kerülni. De tulajdonképp, ilyen irányított csapásokkal, le lehet bénítani egy fél országot anélkül, hogy betennéd a lábad oda.
A sugárszennyezett megyéből tuti nincs katonai utánpótlás, hogy úgy moindjam. Azt ott nyugodtan be lehet sraffozni a térképen -
t72killer
titán
Bizony sok, és ez egy nettó divattermék, főleg igénytelen fogyasztókat célozva, akiket kb bármi egyébbel lehetne etetni, akár műhússal is.
Többszörösen vörös posztó sajnos, de legfőbb ideje lenne a farmerek támogatása helyett(!) a nagy ökolábnyomú termékeket adóztatni (brazil importra meg pláne 800%-os büntetővámot kiróni, lévén ott még őserdőt is vágnak hozzá). Persze, első körben a francia gazdák felégetnék párizst, másodikban Brüsszelt. Ezenkívül meg ugye a fogyasztó macsóját sértené, ha nem kapná meg a heti 5 hambisz.rát. és ez bizony választási eredményeket mozgató tétel annál a szavazónál is, aki egyébként lesz.rja, hogy fáradt motorolajat vagy mustárt kapott az ominózus húsdarabra.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Tanulságos . A környezeti kényszer mindenképp nagy népmozgató. Ráadásul már a XX.szd végére kialakult Afrikában egy lőporos hordó, a túlnépesedés, klímaváltozás és a súlyos társadalmi feszültségek elegyével. Avagy sok ember akar futni a szárazság elől, miközben a felhalmozott fegyverarzenállal gyerekkatonák rohangálnak.
#293: nem lehet hektárt-hektárral helyettesíteni: tengernél a partközeli régió olyan, mint szárazföldön az őserdő: itt él a fajok nagy többsége. Szóval akárhogy is vesszük, a halfarmozásnak is megvannak az ökológiai korlátai, nem beszélve ugye a tájkép szétbarmolásáról. Semmi értelme az egésznek, ha a reakció az rá, hogy "dejó, van zöldebb élelmiszerellátás, ugyan szaporodjunk már még 4-5milliárdot."
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nagyon sok jó gondolat van benne, csupán a vezérvonal sikerült félre: a "károsanyagkibocsátásból" vagy kifelejtette a széndioxidot, vagy akkor a következő transzeurópai utamra elég lesz 2 pohár üzemanyag?
A részecskeszennyezés, NOx, stb a tenger közepén senkit sem zavar, lebomlik-kicsapódik. Igaz, a Dunán már probléma.
A sok sok közben elejtett gondolat, pl hogy "annak az autónak van a legkisebb ökolábnyoma, amit már legyártottak" nagyon ott van és sajnos nem erre megy a szabályozás.
A főellenség klímaszempontból szvsz nem a tengeri hajózás, hanem az erőművek ÉS bizony a feleslegesen bőgetett lóerők+luxusra elpocsékolt nyersanyagtonnák. A repülőket is komplette kihagyta a képletből, pedig ha a parttól 500km-re úszó hajót regulázni akarjuk, akkor miért nem tesszük ugyanezt a csupán 10km magasan repülő, károsanyagtonnákat okádó repülővel? Azon sincs katalizátor...
-
t72killer
titán
Az a cng-re vonatkozott, gondolom a menetközben itt-ott elszökő, a széndioxidnál 60x rosszabb üvegházhatású metán miatt. Az LPG propán+bután, minimális metántartalommal, nehezebb a levegőnél, így alapból nem kéne üvegházat csinálnia.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest