- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Golyo69 #1499 üzenetére
Fiat tipo, de ez nem az a topik , meg nem egy kategória, de én is stonicot akartam, de végül tipo lett.
4ajtós 3,59M 5 ajtós 3,79M
Súlyra annyi, mint a stonic, de jóval nagyobb, 1,4szívó 95ló, egyesével, meg csomagban is kérhetsz bele extrákat, azokat is jó áron mérik.
4M ért 16" alus, sötétített, klímás, 6 lufis...tágas 4felnött +440 literes csomagtartó (5 ajtós, a 4 ajtós azt hiszem 530 literes, meg van kombi is 4,1M Ft tól) -
kisza25
félisten
válasz
Golyo69 #1497 üzenetére
Jó azaz 1,25 motor, nekem volt i20-ban, csak hosszabb váltóval, nem az a baj, hanem, hogy a stonicban a váltó rövid, mert városra van hangolva, 120-nál 4000-et forog. Pályán vagy nem mész 130-al, vagy elfogadod, hogy 4500-at forog. (Sok régebbi japán ennyit forog pályán) én kipróbáltam, de max 100-al mentem vele amikor tesztvezettem, de van speedzone teszt ahol mennek vele gyorsabban.
Az 1,4 6 sebességes, de egy literrel többet fogyaszt.
Próbáld ki az 1,25-el, én kicsit bántam, hogy nem vettem meg, de én keveset megyek pályán. -
Golyo69
senior tag
Sziasztok
Gondolkozom egy KIA vásárlásan. A stonic nagyon tetszik de az 1.25 os motorrol nen sok jot olvastam. Viszint az 1.4 verziót mar nem lehet kapni. 1.0 turbos nemtom milyen lehet.
Stonic van itt vkinek? Tapasztalat rola?
Nagyrészt vegyes hasznalat lenne de hétköznap inkabb rövidebb tav, de ez is vegyes varos-palya.kb 10-12 km.
2-3 hetente lenne vidékre hazautazás kb 250-300 km. Itt az 1.25 os nem ajanlott azt olvastam. Az 1.4 az jó lenne erre? Ha esetleg lenne :)
-
bul07
nagyúr
Kis ajánlás
Egy ismerősnek Hyundai i30-hoz rendeltem kulcsházat ami mai napon be is lett üzemelve
Hyundai I20 I30 IX35 I35 Accent Solaris Elantra santa fe For Kia cerato ceed
[link]
1.7$Jó minőség és küldött Hyundai logót is vele amit nem szoktak, meg a kocka matricát is
Egy kicsit kellet reszelni az eredeti tollon hogy passzoljon, imo chipet volt nehezebb kiszedni mert ugye bele van ragasztva
[kép]Amúgy ugyan az történt a kulccsal mint ebben a videóban a kulccsal
Régebben volt még vele olyan probléma hogy elszakadt az ajtó nyitó bovden
Ezen videó alapján meg lett csinálva pár száz forintból és azóta is tökéletesen működik így
Amúgy nagyon vékony a gyári bovden, nem is csoda hogy leszakad a vége -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Ez a [TotálKártörténet-lekérdezés] tényleg működik? Van valakinek itt balesetes autója, felhozza ez az oldal, talál kártörténeti adatot? (elég csak az ingyenes) -
kisza25
félisten
válasz
AMD Power #1491 üzenetére
A kia előbb kezdett el európai formát gyártani, jobban felfedezték itthon. Pl. Kia rio már 2009-től egy modernebb formát kapott, ceed 2012-től, picanto 2011-től, amíg a hyundai i10 az nem lett igazán európai, az i20 2015-től, az i30 2013-tól. Én ennek tudom, be, hogy kia drágább, meg 7 éves korig garis, így tovább tartja az árát.
-
kisza25
félisten
válasz
AMD Power #1481 üzenetére
A fő különbség a külső és belsőn kívül, a kia keményebb, a hyundai lágyabb futóműve.
Piros vs kék megvilágítás
A kia-kat tovább hordták szakszervízbe (7 vs 5év)
Viszont a hyundait magasabb futásnál is sokszor szervizelték az első 5 évben.
Nekem kia pro ceed 2011 volt, az már FL, kicsit puhítottak a rugózásán, mert az előd túl kemény volt, nekem nem volt vele bajom (az ibiza sport keményebb)
Amúgy formára nekem a hyundai jobban tetszik, meg 10 évesen, mintha kicsit olcsóbb is lenne. -
AMD Power
titán
válasz
bajnokpityu #1488 üzenetére
Ebben is van valami.
Találtam egy jó cikket. Hátha még valakit érdekel.
Rozsdás és törött volt a szépnek hirdetett Hyundai i30Hirdetés vs. valóság: drágább volt a rossz, mint a jó használt i30 -
bajnokpityu
félisten
válasz
AMD Power #1485 üzenetére
amikor 1-2 évee nézegettünk 2-4éves használt ceeedet, akkor tényleg körberöhögtem a szalonokat. gyakorlatilag új ár-500e Ftért 120-150e km futásúakat adtak volna.
új autón azért kicsi manapság a bukó, mert folyamatosan, évek óta nőlnek az új autó árak. és kvázi kompenzálják az értékvesztést. -
AMD Power
titán
válasz
Gombinyó #1486 üzenetére
Elhiszem..... Túl fogom élni ha nem veszek új autót. Amire majd nem fizetek cascot stb.... én nem fogok ettől éhen halni. De pár ismerősöm aki ilyen helyen dolgozik (KIA, Opel) ők igen. Sőt az Opeles srácnál már új autó értékesítés nincs is. Nincs rá keret. Már csak szerviz. Még a kiáltott autókat is elvitték, tartozás fejében. Szóval a kereskedések vagy kitalálnak valamit vagy a fele zárós határidőn belül csődbe megy.
-
AMD Power
titán
válasz
fant0mi #1484 üzenetére
A mai naptól még drágábbak lettek az új autók amiket néztem. És szerintem ez az év végéig még legalább 1-2x elő fog fordulni. Így sajnos a józan ész lehet ,hogy a használt mellett fog szólni. Bármennyire is újat szeretnék majd. Nézegettem a 1 év körüli benzines autókat. Használtan is elég viccesen drágák. Egyedül a Hyundai , KIA és egy pár Opel H Astra volt ami emberi árban volt és normálisabb márkák tartozik.
-
fant0mi
őstag
válasz
AMD Power #1481 üzenetére
Muszakilag kb. ugyanaz. Gari mar egyikre sincs. Amelyik jobban tetszik szerintem.
2008-as ceedem van. Dizel. Szerintem ilyen popec autom sosem lesz. Bovult a csalad, csereltem nagyobbra, de ha ez nem lett volna, meg mindig ceeddel jarnek. Most arra var, hogy ocsemnek kell-e, vagy adom akkor el, de faj a szivem. -
kisza25
félisten
válasz
bajnokpityu #1479 üzenetére
Láncfeszítő patronal szokott gond lenni, jelentsen is az bármit
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kisza25 #1477 üzenetére
igen, pontatlanul irtam, de még szerkeesztési idő alatt javitottam( legalábbis akartam, h nem szakad, hanem túlnyúlik)
nekeem az a bajom, hogy a nyúlt lánc bringákon,motorokon kiélesiti, rosszul koptatja a fogaskerekeket. És, amikor beraksz egy új láncot, pikkpakk újra meg fog nyúlni ugyanannyira, mert nem 4-5 szem együtt ad át erőt, hanem mindig csak 1-1 helyen..
-
kisza25
félisten
válasz
bajnokpityu #1475 üzenetére
mert 9-10 év és 200ekm+ után jelentkezik és nem a motor hibája, hanem az ellenőrzés elmaradásának a hibája, elő van írva a láncfeszesség ellenőrzése és nem elszakad a lánc, hanem a nem megfelelő erősségű feszítés miatt átugrik, semmi sem örök
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kisza25 #1472 üzenetére
érdekes, hogy ugyanakkora probléma, mint a wv TSI motorjainál volt, mégis csak a vw lett keresztre feszitve.
amd: VW esetén előre szól, inditásnál első pár mp-ben csörög, majd kb 10. mpben, vagy egy pici gázfröccs esetén azonnal elhallgat. eddig csak úgy láttam láncos motor feszitést megoldani, hogy rugó+olajnyomás kifesziti. a rugó nem tud eleget nyújtani, amikor már több mm-t nyúlt a lánc, hidegen meg nincs elég olajnyomás, ezért laza a lánc, amig nem épül fel a nyomás.
szóval ott szól előre. az 1.8TSIm vagy 10e km-t még elmegy, mire kb 2cm hosszabb a lánc, és még akkor se ugrott át. (kb 80ezernél jött ki, 90nél kapott láncot).a kis TSInél (főleg 1.2) nagyon vékony, gyenge lánc volt, ami képes volt annyira hirtelen nyúlni, hogy hetek alatt ment át a csattogásból a ugrásba.
namost, hogy a pár hét és a 10e km között a kiáé hol helyezkedik el, az jó kérdés. azért, ha megveszed, és csattog, tök jó alkualap, majd biztosra tudsz meenni. ha nem csattog, akkor meg majd cseréled, ha elkezdi. fölöslegesen én biztos nem boritanám szét, annyira nem olcsó játék ez...
1 féle képpen lehet megszopni, de ez azért nem hiszem, h gyakori, ha meggányolják a láncfeszitőt. CBRen láttam ilyet anno, beletoldottak a feszitőbe, és igy tovább használhatták a nyúlt láncot. De ennek azért kicsi az esélye.
-
kisza25
félisten
válasz
AMD Power #1469 üzenetére
A lánc élettartam, de a feszítők el tudnak benne fáradni, ez egyben egy típushiba is. A festés vékony sérülékeny, másról nagyon nem tudok.
Nekem olyan gondom volt, hogy nehezen tudtam tankolni (folyton kioldotta a pisztolyt) erre volt visszahívás, de nekem nem oldotta meg. -
AMD Power
titán
2010-2011 evjaratu I30 1.4 rohadas -korrozio mennyire "problemas"? Felteve ha az. Vezerles az lancos. Mikor illik cserelni bennuk? Mit erdemes nezni vasarlas elott az auton, vannal tipushibai?
-
AMD Power
titán
A 2010 utáni I20 vagy I30 benzines kiadásban milyen ártól indulnak el amik már a "vállalható" kategóriába esnek?
-
kisza25
félisten
válasz
AMD Power #1464 üzenetére
Pont a napokban néztem egy videót, ahol erről volt szó és egy 3 éve ugyanazzal az olajjal futó autó LL olajából egy liternyit elküldtek megvizsgáltatni és még minden határértéken belül volt, nagyon sok múlik az olajon is, de a friss olajjal biztos nem teszünk rosszat a kocsinak, de a környezetnek a atúl gyakori cserével igen.
-
kisza25
félisten
válasz
bajnokpityu #1462 üzenetére
Mert rajöttek, hogy elcseszték. Szerintem a 10-15 felhasználastól függően/1év, dieseleknek 15-20ekm, mert nagyobb az olajtöltet.
Sűrűbben pazarlás, csak a legelsőnél érzek realítást a korábbi cserére.
Ezt az átlag utcaira írom, mert persze vannak sport motorok amikbe 5000 ezrenként kell. -
bajnokpityu
félisten
válasz
kisza25 #1461 üzenetére
mérnökként azt gondolom, hogy ami reális, és ami elő van irva, jónak kell lennie. Oké, van, hogy nagyon elrontják a periódust, de ez jóval ritkább, mint az, hogy ránézésre még maradhatott volna az az olaj.
szóval érted, kis DPFes diesel 30 memg 40e periódussal, nyilván hülyeség, de manapság már elég ritka. pl mostanában nemhogy ritkitanák, de inkább sűritik az olajcserét. kia sokáig 2 évente kérte, most már évente kell, fordnál ugyanaz a 2.0 diesel 20ezreként kérte régebben, most már 15, stb. -
kisza25
félisten
válasz
bajnokpityu #1460 üzenetére
Kint sajnos betartják ami elő van írva meg egy pici. Pl 15 helyett 17, vagy 20 helyett 22ekm-nél cserélnek és 2 évente. Annyi szervízkönyvet láttam mostanában amiben így volt, hogy nem igaz. Én meg 3500km első csere, második 13500-nál, aztán 16500- nál meg el kellett adnom
(legalább egy rendes sráchoz került)
Amit most sikerült vennem 10 évesen, ebben is eddig 6x cseréltek olajat és 137 ekm van benne. Én most besűrítem minden 10 ekm-re és imádkozok, hogy még jó legyen. -
bajnokpityu
félisten
válasz
kisza25 #1458 üzenetére
volt ollyan 1.8TSIm, ahol volt 500, majd 18,36,48ezernél cseréltek. ez egy év alatt (az más kérdés, hogy olajszűrőt talán 1x se cseréltek). utána állt 3 évet, összesen 2000kmt mentek vele. (bevásárló kocsi lett belőle, tulaj egy 60 éves bácsi, kapott új céges 300lovas kocsit.) megvettem 4 évesen, új szaga volt, stb. viszont teljes fékrendszer csere. Még normális válla se volt a fékeknek. ABS kocka, 4 tárcsa, 4 betét.
nepper haverom meg újabban a 15-20éves ultra keveset futottakra hajt. mondja, hogy jóval több baj van egyébként velük, amikor elkezdik használni, mint hasonló korú, de 5x annyi kilométeresekkel. mert nem tesz jót semminek az állás. ez őt nem érdekli, szivjon vele az uj tulaj. amúgy nem feltétlen baj ez, legalább mechanikusan patika lehet a végén, ha minden gumit, és sok műanyagot kicserélnek.
-
kisza25
félisten
válasz
AMD Power #1452 üzenetére
Volt benne szerintem olyan 70ekm, aztán a" jó magyar nepper" azért visszatekert 15ekm-t, mert #nehogymáhogynem
Amúgy a kevés km is egy dolog, sokszor jobb, ha az ember nem látja a szervízkönyvet
Ez egy fiat linea 55ekm 10 éves, 3db olajcsere 2éves, 4éves, majd 8 éves korában
[kép] -
Nagyon köszi mindenkinek! Nem igazán vagyok egy nagy autó szakértő. Használt autó vásárlás előtt milyen opciók vannak bevizsgálásra? El lehet vinni ezeket márkaszervízbe? Vagy, hogy a legjobb eljárni?
-
kisza25
félisten
válasz
McNamara #1448 üzenetére
A rendszáma LRR-770
Itt le tudod kérdezni
Magyar forgalomba helyezés, azt nem tudom, hogy miért van a hirdetésben 55ekm amikor 2019-07 kor volt benne 61000, de az sem sok
Lehet ilyen régóta van árulva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest