Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudo
tag
Sziasztok!
Arctic LF3 pro tulajoktól kérdezném, mikor bekapcsoljátok a gépet nektek is 2-3mp-ig maxon pörögnek a radi ventik?
Mintha valami teszt lenne, ha a bios-ban fixen leveszem 20% a fordulat számot akkor is ezt csinálja. -
jilian
addikt
válasz
Raidon
üzenetére
Mivel tuti, hogy a csavarnál folyt ki biztos orvosolható a probléma de nekem sajnos nincs erre időm, hogy szórakozzak vele..gari már nincs szerintem bár a papírjait se találnám már meg....
sinya85 & Sati01
Feltettem hirdetésbe , ha nem viszik el, akkor sztem a lányommal neki esünk aztán megnézzük, hogy mitü folyik ottan a víz....
-
jilian
addikt
Hello,
mivel konfigot cseréltem gondoltam a régi cuccokat eladom....egy 3800x-es procin volt egy Castle 360EX...milyen jó hogy a dobozán ez áll:
ahaa hát gondolnom "mázlim" volt:
Persze , hogy nincs pofám letakarítani és eladni így.
De szerintetek ezt kukázzam egyben vagy feltegyem így alkatrésznek?
3 venti, csatlakozók, radiátor... -
Floyd80
addikt
válasz
Dexter17
üzenetére
Ja hogy LFII van, nem sima LFIII, de mindegy, ha 5800X3D alatt megfelelő volt a hőmérséklet, akkor a 9800 alatt semmi nem fog változni, utóbbi nálam játék alatt jellemzően 50-75W körül fogyaszt -20CO-val, 1440P-ben és 50 - max. 65 fok között van (játéktól függően) egy 360-as AIO-val, amin a ventik alig mennek és a videókártya is fűti alulról.
Stressz teszt alatt CO nélkül nálam három AIO is belenézett a 90+ba (LF3 PRO 360, Kraken v2 280, Nucleus 360).
A radiátor területe miatt egy 280, 360-as AIO már hozhat látványosabb eredményt a 240-hez, de ha megtartod, akkor még mindig tehetsz rá Arctic PRO ventiket.
-
Bib
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Itt látni, hogy miért nyomhatja meg alul. -
ftamas0201
senior tag
Köszönöm, akkor nem gondolom túl a dolgot és nem cserélem le
Visszaraktam délelőtt és üzemel tovább. 
#26017 Dragon3000
Természetesen apránként külön külön csavartam befele ahogy a nagy könyv szerint meg van írva, mindig így cselekedem, még a 15 évvel ezelőtti cooler master 212+nál is így csináltam már, durva hogy régen volt már az is
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ftamas0201
üzenetére
A rögzítése esetében szépen lassan haladtál a csavarokkal vagy egyiket becsavartad teljesen és utána mentél tovább? A második esetben szerintem könnyen előfordulhat ez a jelenség.
-
szasanyi
félisten
CM MASTERLIQUID 360 ATMOS IO-t használ vki Ryzen 9000-en?
-
Dexter17
tag
Sziasztok! 5800x3d eddig ARCTIC Liquid Freezer II 240-es hajtott. Cserélek konfigot 9800x3d-re és a kérdésem az lenne, hogy maradhat ez a hűtő vagy jobban megérné cserélni ARCTIC Liquid Freezer III 240 pro-ra? Hány fok különbség lehet?
Köszi a segítséget.
-
Bib
őstag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Kissé eltolva van rögzítve, ezért nyomódhat meg az egyig oldala. Az enyémnél is észrevettem ezt a jelenséget, nem kell vele foglalkozni.
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
A véleményeteket szeretném kikérni. Adott egy Arctic Liquid Freezer III 360 AIO, ma hosdzú idő után szétszedtem takarítás pasztázás ilyesmi és a talpán érdekes dolgot vettem észre, mégpedig egy benyomódást. Pedig nem volt veszettül ráhúzva, mx6 paszta van alatta. Szerintetek ez csak felületi mély karc lett esetleg a processzor széle nyomódhatott bele vagy át akar repedni a réz talp? 5800x processzoron van.
-
válasz
Borisz76
üzenetére
7500F-et kb bármi lehűti, szerintem nem érdemes sem óriás léghűtőben, sem AIO-ban gondolkodnod. De ha már valami, akkor inkább a 240-es arcticot venném a helyedben, aztán beállítod rajta 500rpm-re a ventiket fixen, és sosem hallasz felőle többé. És még némi tartalék is marad benne jobb procihoz, fele annyiért mint a noctua, 6 év garral.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Kis észrevételt , tanácsot kérnék !
Jelenlegi gépem :- Ház: Cooler Master HAF XB
- Táp: Enermax Revolution 87+ 650W
- Alaplap: GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
- CPU: Intel Core i7-3770K ( 3.5 GHz-3.9 GHz )
- Hűtő: Noctua NH-D14
- Memória: Kingston HyperX DIMM 16 GB DDR3-1600 Quad-Kit
- VGA: ZOTAC Gaming RTX 2060
- SSD: Samsung 850 Pro series 2,5" 512 GBÚj AM5-s rendszerem alkatrészei :
- Ház : Maradna a Cooler Master HAF XB [link]
- Táp : [FSP VITA GM 750W]
- Alaplap : [GIGABYTE B650 GAMING X AX V2 (rev. 1.x)]
- CPU : [AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz]
- Hűtés : [NH-D14]-hez vettem [Noctua NM-AM5/4-MP83] szerelő kit-et.
- VGA : ZOTAC Gaming RTX 2060A régi rendszeremet elajándékoznám családon belül.
És itt jön a dilemmám :
- Vagy veszek új hűtőt a régi rendszerre és úgy adom át....
- Vagy veszek magamnak egy új kompakt vizes hűtést az új rendszerre és a léghűtő megy a régi rendszerrel az új gazdájának.
Előre leszögezném, hogy sosem volt vizes hűtésem.
Valamint a HAF XB ház sem a klasszikus méretű és elrendezésű.
A linket PH teszt leírásában az szerepel, hogy 240-s vagy 280-s radiátorral szerelt vizes rendszert lehet bele építeni.
Ebben kérnék tanácsot, hogy érdemes e ezzel "bajlódnom" vagy ne is kínlódjak vele.
Mert ha léghűtést vennék, akkor maradnék a Noctua vonalon....
Viszont árban egy [Noctua NH-D15] már nem éppen olcsó...
Ennyiért akár vizet is tehetnék.
Kérdés, hogy melyikkel járnék jobban ?
Találtam 240-s radiátorral szerelt [Cooler Master MASTERLIQUID 240 ATMOS] hűtést ....de a D15-höz képest hangosabb és nem is szállít annyi levegőt.
A következő jelölt sem sokkal jobb ilyen téren : [ARCTIC Liquid Freezer III 240 Pro Black] -
zsoca29
tag
Vettem egy vízhűtést a procira ha valaki ilyenben gondolkodna.
GIGABYTE CPU Vízhűtés GP-AORUS WATERFORCE X II 240
-
zolee0307
őstag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Arctic, jó árban vannak a refurbished aio-i [link]
Thermalrightnak is jó árban vannak az aio-i. -
icon
senior tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Van jelentősége, a lényeg az, hogy bármilyen folyadékhűtést is használsz, sosem buborékmentes, ők meg jól ismerik a fizikát, mindig szeretnek felül lenni. Vagyis az nem jó ha a pumpa a legfelső pont a rendszerben, mert nagyon lerövidíti az élettartamát, hiszen a folyadék őt is hűtené. Vagyis az ajánlás a gép tetejében szokott lenni, vagy az előlapon úgy hogy vagy a csővég legyen a pumpa vonala felett, vagy a radiátor legfelső pontja... de lent semmiképp sem jó.
Ajánlat az attól is függ szerintem, hogy milyen procira szeretnéd ráapplikálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Spórolós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Itt látni, hogy miért nyomhatja meg alul.
Grózi