Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
Úgy értem, hogy a hálózatot felügyelő rendszergazda tilthatja a VPN-t, mondjuk egy munkahelyi hálózaton.
Amúgy a KODI+VPN-re van számos megoldás netszerte, rá kell keresni, én nem használtam még ilyet, de ez akkor kell ha KODI-ról akarsz VPN-ben elérni WAN-on lévő stream szervert/torrent szervert, hogy ne legyél lekövethető.Ha azt szeretnéd, hogy mondjuk az otthoni szerveredet elérhessék más családtagok is KODI-n keresztüli lejátszásra, akkor talán elég lehet az FTP+jelszó páros is szerintem (persze ehhez kell egy nem túl aszimmetrikus net-előfizetés is)
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
-
Csicsóka
őstag
LE esetén, a /storage/.config könyvtárba létrehozol egy autostat.sh fájlt.
A tartalma ez legyen:
(
sleep 10;
hdparm -q -S 120 /dev/sda
) &10 perc inaktivitás után le fog állni a hdd.
Ha több lemez van, akkor /dev/sda lehet sdb, sdc, stb.Western Digital HDD esetén ez így módosul:
Fel kell tenni a system-tools addon-t.(
sleep 10;
hd-idle -i 0 -a sda -i 600
) &Telepített Linux esetén az /etc/rc.local-ba kell beírni a,:
hdparm -q -S 120 /dev/sda
vagy
hd-idle -i 0 -a sda -i 600
parancssort.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
IOS alatt nincs Kore, a Kodi a hivatalos app, tökéletesen teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Keef_Lee
senior tag
Szia! Akkor ott valami nincs rendben.
málna osmc 16.1, amlogic s905x droid 6.01 és/vagy LE 16.1, Linux Mint 15.2 és 16.1, Black Panther 17.0, Lubuntu 15.2, Win8.1 16.1, Win 10 16.1 alatt abszolút noname billentyűzetek is simán a helyes ékezettel mennek, ha a Megjelenés/Beállítások/Nyelv/Billentyűzetkiosztás/Hungarian QWERTZ-re van állítva.[ Szerkesztve ]
-
Crvsh3R
senior tag
-
Crvsh3R
senior tag
(beállítások menü alatt) LibreELEC / Rendszer / Billentyűzet / Billentyűzetkiosztás
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
huliganboy
addikt
-
Imco
őstag
Megjött a csoda! Este lementettem a beállításokat /normálisan ment/, hogy majd reggel tovább kínlódok. Reggel bekapcsoltam -hogy tovább gyötörjem- és minden 100% működik. Megy a nasról, megy a netről, látja a kore.
Tudom hihetetlen. Magam is valami felhasználói faxságra gondolnék alap esetben.
De nem csináltam semmit!
Írtam ezt az érdekesség kedvéért![ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
Néhány buta kérdés, előre is bocsi.
A problémám továbbra is fenn áll. Volt egy régebbi kártyám 7.0.2 LE-vel. Betettem, simán megy minden.
A reggeliről letöröltem az rss-t, de semmi sem váltózott. Továbbra is kb. 486-os a sebessége. A netről a film 10" után lefagy. Általánosan ez jellemzi a működését a frissebb kártyának. Netről is nasról is.
A kore nem látja az új kártyás kodit. A régit igen. Hardver hiba pipa.
A kérdés: Nem lehetne valahogy "kitakarítani", hogy ne kelljen újrapakolni?
Szinte hihetetlen, hogy este még minden ok., reggel meg game over. Persze én is kiszoktam röhögni az ilyen érvelést.
A kártya új /2 hónapos/ 16 GB sandisc, nem hiszem, hogy megromlott volna.Mindennek tudok örülni!
Köszi!
Üdv! Imco
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Mi volt a probléma a kiegészítővel?
Azóta egyébként készült egy új NCTV (kicsit feljebb írtam róla részletesebben), ami ugye Transmission-t kezel alapból. Ez, meg egy TM csomag szerintem Pi-n egy nagyon jó választás (ha nincsen NAS a közelben). A 40 mbps mobilnetet gond nélkül kihajtotta úgy, hogy a Pi CPUja egyszer sem ment 15% fölé és SD kártyára mentettem az Ubuntu lemezképet.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
blakey
titán
Eszükbe sem jut a letöltés.
Tévedés, nézz szét egy olyan klienssel ami kiírja, hogy honnan Seedelnek és meglátod, hogy bizony olyan helyekről is jön a cucc amiről nem is gondolnád. Lényegtelen, hogy van-e fedezet a lemezre vagy előfizetésre vagy sem. Amúgy én is megveszem azt ami tetszik, tehát Apple Storeból, a boltokból is simán megveszem a nekem tetsző filmeket, zenéket, ehhez nem kell nyugaton vagy keleten élni, bárki meg tudja venni magának.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
doberman
senior tag
pedig ha vpn-el csatlakozna hozzád még a torrentezés is megoldható lenne neki... - van egy megoldás, hogy mikor kapcsolódik az ember fia vpn-el akkor a géped összes forgalmát át lehet irányítani a vpn-be.. konkrétan az ottani isp csak azt látja, hogy van egy vpn kapcsolat hozzád.. (arról meg ha kiderülne, hogy abba is bele tud nézni lenne nagy-nagy világfelháborodás...
8lnu
-
Mr Dini
addikt
Szerintem ez a Kodi fordítástól/konfigtól függ. Van amelyikben meg van adva alapból egy NTP szerver, de találkoztam már én is olyannal. ahol kézzel kellett megadni egyet.
Egyébként azért kell NTP, mert nem mindegyik hw képes kikapcsolt állapotban is számolni az időt kvarcórával... Így meg csak leszedi nettel az aktuális időt és nem kell amiatt aggódni, hogy kikapcsolás után "megáll az idő".
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Valószínűleg induláskor nem tudja lekérni a TV-től (leginkább, ha az ki van kapcsolva) az EDID információkat. Így valamilyen alap felbontáson indul. Ez ignorálható/beállítható a config.txt-ben.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Imco
őstag
A kérdés még mindig áll!
Annyiban modosult, hogy a felbontás átállt desktop 640*480-re.
Visszatettem FHD-re és ok lett minden.
Most így emlegetve, legutóbb is ez volt a baj.
Csak akkor még vadul kalibráltam először, mire rájöttem.Tehát, miért áll át?
Ja! Ez egy Pi3 16.1 LE 7.03.[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
flamario
tag
olvasd el.
Több fordító is újra rátalált felirataira az egyik online-s oldalon,
XXX fordítói vették észre, hogy engedély nélkül használják a munkájukat.Ma kaptam egy e-mailt xxx-től, hogy a sorozatbarátra az engedélyünk nélkül felkerült a Pinocchio első 16 része, mikor a feliratban, sőt még a d-addcitsos topikjában is felhívtam rá a figyelmet, hogy tilos. Belenéztem, ez a mi feliratunk, nem vitás. Pedig direkt ezért találtuk ki xxx-tel, hogy a letöltőseknek én felrakom a d-addictsra, az online nézők kedvéért pedig ő a vikin fordítja, de a biztonság kedvéért a honlapján is közzéteszi. Lesújt, nagyon lesújt ez a hír… hiszen mind neki és mind nekem nem is egy sorozatunk van fent azon a portálon, a többi fordító munkájáról nem is beszélve. Úgy érzem, keményebb eszközökhöz kell folyamodnom a jövőben…
Ezek után xxx jött az újabb rossz hírrel, hogy ő is megtalálta a fordított részeket.
Ui.: a felirataimat videóval a sorozatbarát oldalra töltötte fel egy tarpi nevezetű felhasználó.
-
air
nagyúr
"Már csak azért is, hogy 1-2 lelkes topic társ, ne alázza porig a hozzá nem értőket!
Pusztán önszorgalomból, és/vagy gyűlőletből."Gyűlöletből? Látom sikerült megragadni a lényeget.
Egyébként amit jelenleg tudni lehet a dologról, az le lett már írva.(#10016) Imco
"99%-ban min. valamilyen jogdíjas törvényszegést elkővetünk."Ha csak letöltöd és megnézed, az nem illegális. Csak ha közzéteszed vagyis megosztod, akkor törvénytelen.
[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Mike88
senior tag
Nem tudom, én pl. OE 6.0-val nem tudtam menteni külső tárolóra (Wetek play). LE 7.0.2-t használok egy ideje, 6-7 mentést már biztos készítettem vele, ilyen hibába nem futottam bele.
Mindenesetre (ugyan még nem próbáltam, ha tévednék, javítsatok ki) egy backup fájlban nincs semmi "különleges" mentés pillanatában létrehozott fájl. Egy storage mappában 3 mappa tartalma van:
.kodi
.config
.cacheÉn úgy gondolom, hogy ha ezt a 3 mappát mented hálózaton keresztül, akkor az gyak. egy backup.
Ahhoz, hogy lásd ezt a 3 mappát, nem elég a windows ablak (tudtommal), ha egyszerű grafikus felületen akarod elvégezni, a WinSCP-t ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
KIZS
aktív tag
A beállításoknál van olyan, hogy várja meg a film letöltését, ha gyors a neted, akkor ez a legtisztább megoldás.
A letöltésnél az történik, hogy film elejét magasabb prioritásúnak jelöli mint a végét. De ez nem garancia arra, hogy maradéktalanul lejön a film eleje addig, amíg eléri a letöltés a kért %-ot és lekezdi a lejátszást. Én 25-30% alá nem szeretem tenni, de néha még így is meg-meg akad.
Az is elő tud fordulni (1x tapasztaltam ilyet eddig), hogy bár lejön a film 30%-a, maga a Kodi nem tudja lejátszani. Ilyenkor lehet olyat tapasztalni, hogy megáll az élet. Egyébként a letöltés ilyenkor is megy a háttérben, csak a Kodi felülete fagy meg.
Ha 2-es verziójú BH/NCTV-t használsz, akkor úgy tudod alaphelyzetbe hozni, ha leállítod a Kodi-t, kitörlöd a kizstorrent ideiglenes könyvtárának a tartalmát és újraindítod a Kodi-t. Ekkor elfelejt mindent. Nem tölt le semmit, nem seed-el vissza semmit.
Ha csak úgy törölgetsz a letöltött filmekből (magából a könyvtárból), akkor azzal csak megzavarod a rendszert, mert ilyenkor:
1 - elkezdi visszaellenőrizni, hogy a letöltött állomány hiánytalanul le van-e töltve
2 - ha nincs, elkezdi megint letölteniÉs mondjuk 3 párhuzamos (újra) letöltés az RPi-t nálam már halott állapotba löki. Persze ha kivárom a letöltések végét, akkor utána visszatér az élet, de addig a BH/NCTV-t el lehet felejteni.
[ Szerkesztve ]
-
remex
tag
Mindkét cardshare kiegészítőt törölted?
Mert ugye az egyik maga a lejátszó, a másik az m3u downloader...A felirat gondod ha esetleg az Exodusban vagy Sorozatbarátban jelentkezik, az azért lehet, mert ott külön beállításban is megadható a felirat enegélyezése és nyelve és olyankor automatkusan letölti és elindítja az adott nyelven a feliratot.
Valamint talán van a rendszer beállításokban is egy ilyen opció (ezt most nem tudom megnézni).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sony VAIO notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat