Hirdetés
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzx
senior tag
Üdv!
Legfeljebb egy erős kezdő windows xp user vagyok, ezt figyelembe véve kérnék szépen info-t!

Szeretném váltogatva hasznalni a knoppix -ot, live cd -ként (vinyómon alig van hely, pár száz mega mindössze, ezert CSAK cd -ről futtatnám),
váltogatva winXP-mel (egyszerre csak egyiket, és
NEM xp alól a knoppix -ot!)Kérdéseim:
1)
Az alábbi tükörserveren
ftp://xenia.sote.hu/pub/mirrors/knoppix/két angol változatot találtam a legújabbra, az egyik Adriana:
- KNOPPIX_V6.0.1CD-2009-02-08-EN.iso
- KNOPPIX_V6.0.1-ADRIANE_V1.1CD-2009-02-08-EN.isoKérdésem ,hogy mire utal az "adriane" megjelölés? És mi a kulonbség e két verzió között?
Melyiket ajánljátok nekem, mint viszonylag kezdő user-nek ?2)
ha kizárolag live cd -ként használom majd knoppix -et, akkor tuti biztonságban van windows xp-m? Semmi nem sérulhet win XP -men ?
Ugyanis nem értek ilyesmikhez, hogy partíciók, meg partícionálás, meg mount -olás ...3)
Számos linux disztribúciónak utána olvastam, jol értelmezem ,hogy knoppix esetén elegendő
a 384 MB RAM -om? (P3 -as gépet hasznalok.)Elfogadható sebességgel fog futni cd-ről mint live cd-s megoldás ?
(mondjuk, ha xp-m -hez mérem .... bár xp-m természetesen vinyórol fut; amúgy CD ROM -om 32 -szeres)
köszi előre is a valaszokat .

Mzx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- Lenovo IdeaPad Slim 3 83ER00J0HV Notebook
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest