- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Szólánc.
- moonlight115: Privát, oh!
- iPhone témaösszefoglaló
- Evil Snowman: Cumizás igen nagy Elan-nal
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mustármag
őstag
válasz
gaborino986 #31551 üzenetére
A roller javaslat nem az én asztalom 😁 Maximum az eddigi tapaszaltalatainat tudom megosztani, de az sincs sok. Az Osmand nevű programot javasolták a biciklis topikban eddig csak 1x használtam akkor jól tervezte meg az utat. A Google maps nem a legjobb választás szvsz
-
PociAti
őstag
válasz
91 kilóhoz elegendő lenne, ha a roller terhelhetősége 100 kg, feltéve ha normális márkák közül választasz, nem azok közül a feltörekvő kínai cégek közül, akik simán bekamuznak mindent.
120-as terhelhetőségi határral indokolatlanul bekorlátozod a lehetőségeidet és a nehezebb, kevésbé hordozható rollerek közül kell választanod. (Aztán lehet, hogy így is úgy is ugyanazt választanád, de ez nem fontos kritérium. A roller terhelhetősége és a motor teljesítménye között nincs semmilyen összefüggés. Egész biztosan sok olyan példát fel lehetne hozni, hogy kisebb terhelhetőségű rollerek nagyobb motor teljesítménnyel rendelkeznek.)
Napi 12 km futáshoz az alsó határ az elvi 30 km hatótáv, de az akkuk optimális tartományban való üzemelése miatt 40-50 km hatótáv lenne a minimum, amit meg kellene célozni.
Mindegyik jó roller. Emiatt ajánlásokkor könnyű beleesni abba a hibába, hogy XX modellről sok jót hallottunk (mert abból sokat adtak el), míg másikat kevésbé nyomatták, így abból kevesebbet, így szubjektív okokból rosszabb a megítélése. (Xiaomi 4 Pro 2nd Gen-ről hallottam eddig a legtöbb jót, részletes paraméterek ismerete nélkül azt ajánlanám.)
Tömegre 17,7 kg (Navee V40i Pro és Ninebot F2 Plus), valamint 22,4 kg (Xiaomi 5 Pro) között mozognak.
A felsoroltak közül csak a Xiaomi 5 és a z 5 Pro rendelkezik lengéscsillapítással (utóbbi elől hátul), így rossz minőségű út esetén célszerű lenne ezt a szempontot is fontolóra venni.
A 3 Xiaomi és a Ninebot nagyjából azonos akkumulátor mérettel rendelkezik 460-480 Wh, ehhez 55 - 60 km elvi hatótávot szokás megadni, gyakorlatban erősen függ a felhasználási módtól, 30 - 45 km közé lehet belőni.
Az meg hülyeség, hogy a 48V-os rendszerű roller jobb a 36 V-osnál!
- Ninebot F2 Plus: 36 V, 12 Ah, 460 Wh, motor: 400 W / 800 W,
- Xiaomi 5 : 46,8 V, 10 Ah, 468 Wh, motor: 350 W / 700 W.
Bele lehet menni jobban, hogy azonos teljesítmény eléréséhez magasabb feszültség esetén kisebb áram szükséges, ami a vezetékezésben is megmutatkozik. Meg sok minden másban. Gyakorlati szempontból ha az egyik vezérlőben jobban lekorlátozzák a teljesítményeket, akkor az elvileg erősebb rendszer is viselkedhet gyengébben.Ne kapkodd el a döntést, célszerű minél több szempontot körbejárni.
Útvonal tervezéshez ajánlom még az OpenStreetMap szolgáltatást, ebben 3 különböző, szabadon fejleszthető és elég jól karbantartott térkép kereső motor van (OSRM, Valhalla és GraphHopper):
-
válasz
A Google útvonaltervezőjénél a bicikliutat kell kiválasztani, illetve hát nem tudom, biztos van más is.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest