Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• PociAti

őstag

válasz Rowon #28486 üzenetére

A bejelentés és a háttérbeszélgetés ebbe a folyamatba engedett betekintést. 2025. márciusára kell elkészülni az anyagnak.
    A KRESZ csak egy része a módisítási csomagnak. Oktatástól a közigazgatásik sok mindenhez hozzányúlnak emiatt. És a balesetvédelem mellett olyan módosításokat is bekerültek, melyek a közlekedési kultúra megreformálását célozzák. (Pl. gyalogosnak akkor is elsőbbsége lesz, ha áthaladási szándékkal megközelíti a zebrát. Emellett észszerűsítik is a szabályokat. Egy széles úton a mellette több sávval közlekedő autó még áthaladhat, ha az nincs hatással a gyalogosra.)

Általad linkelt cikk is úgy kezdi, két évtizede tart a segédmotorok rendszámozásának ügye. Én teljesen le is mondtam már róla. Érzésre azt mondanám, hogy a klasszikus értelemben vett segédmotorok aránya a közlekedésben egyre szorul vissza. 10 éve még nem léteztek elektromos rollerek, de mára már valószínűleg több van belőlük, mint ahány működőképes benzines robogó van. Emiatt jelentőségük is szorul vissza, míg a rollerek ügyével nem lehet nem foglalkozni.

• alphamooncam

őstag

válasz Rowon #28486 üzenetére

"Módosítani, naprakésszé kellene tenni a KRESZ-t, hogy ezek az elektromos taknyok is rendesen szabályozva legyenek. Másik véglet sajnos, hogy rendőrből sincs elég az utcán, aki betartatná velük.

Rendszámozásról pedig valószínűleg egy darabig megint nem lesz szó, mert a segédmotoros ötletet is a közelmúltban vetették el. [link]"

Üdv a klubban !

Mi is ezt gondoljuk a "taknyokat" kivéve.

Hozzá teszem, a démonizálás helyett demokratizálni kéne a SMKP-osokat, rolleresket, de a jelenlegi közlekedési kultúra hiánya, ami lenézi ezeket a mikromobilitási eszközöket ezt nem teszi lehetővé.

Szóval mint említettem az ilyen lenéző, agresszív vezetőket örökre kitiltanám ;] az utakról, és remélem erre is hoznak mihamarabb szabályt !

Új hozzászólás Aktív témák