- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
-
LOGOUT.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tcp
tag
válasz Magicrat #2499 üzenetére
simán lehet, hogy a képernyővédő nem csak abból áll, hogy kirak az eszköz egy állóképet, amit nem frissít, és így nem is fogyaszt, hanem történnek a háttérben egyéb energiatakarékos lépések, amik a saver kikapcsolásával "elvesznek" (pl bizonyos taskokat letilt/ritkábban futtat a képernyő védő alatt, vagy éppen valamelyik hardver elemnek ad egy kvázi sleep parancsot, stb, sok játékterük van a fejlesztőknek ilyen téren akár az op. rendszer akár a hardver tekintetében).
Ezeknek természetesen semmi közük ténylegesen a screensaverhez, de ha azzal együtt aktiválódnak, akkor szerintem simán lehet ez az oka annak, hogy gyorsabban merül. Persze ahhoz, hogy az ember ne csak tippelgessen sokkal többet kellene arról tudni, hogy milyen az egész rendszer belő felépítése, mit hogyan oldottak meg, így csak tippelgetni és kísérletegetni lehet.
-
Magicrat
tag
válasz Degeczi #2496 üzenetére
Kézzeld!
Éppen írni akartam, hogy a screensaver kikapcsolásával eléggé, sőt, drasztikusan megugrott a fogyasztás, kb 4-5 nap alatt a full töltöttségtől eljutottam a csontra-kifagyós lemerülésig, napi 2-3 óra olvasással.
Magam is meglepődtem, elsőre, amikor két nap után eltűnt a töltöttség 1/3-a
A csontra lemerülés után egyébként magától eltünt a screensaver hack a gépről.
Most így utólag visszagondolva, lehet, hogy nem írtam be a ;debugOff parancsot, és maga az, hogy debug-módban volt merítetteApropó: gép
Ti adtatok nevet a gépeteknek? Elvégre majdnem családtagnak számít, legalábbis nálunk, feleségem nagy örömére
Szóval az enyémet ISAAC-nak hívják Asimov után. (Tolkiennek nagyon idióta keresztnevei voltak ). -
Polllen
nagyúr
Ma kiültem netezni unalmamban a kindle 3-mal... Magam is meglepődtem, h kellő türelemmel teljesen jó olvasgatni meg fórumozni...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
cse978
csendes tag
sziasztok,
egy szimpla kérdés.
Wallpaper hack van fenn, azt vhol belehet állítani, hogy a képek milyen időközönként változzanak?köszi
:)
-
Dadan01
senior tag
válasz Kalandor #2493 üzenetére
Én a pdfet úgy szoktam konvertálni, hogy kijelölöm az egészet, beilleszteom wordbe, mentés másként szűrt htmlbe, utána ráengedem a clean.vbst, majd megnézem milyen lett calibrén. Ha nagyon tré, akkor belemegyek a ultraedittel és azzal gyúrom tovább.Persze az sem mindegy mekkora is az adott könyv, de a végére mindig elérem azt a szintet, ami már elfogadható.
szerk
A heurisztikánál a legjobban az unwrap lines 0,25-re állítása szokott segíteni makacs könyveknél.
[ Szerkesztve ]
-
Efreet
senior tag
válasz Kalandor #2491 üzenetére
Azt viszont már nem fogja kitalálni neked senki, hogy melyik "igazi" szóköz, és melyikre nincs szükséged... lehet olyannal próbálkozni, hogy a 'szóköz-betű-szóköz' triókból, ha a betű nem "a" (ha olyan a szöveg "e" vagy "s"), akkor szedje ki a felesleget, de az utolsó tisztítást már kézzel kell elvégezni, mert te tudod értelmezni a szöveget, a számítógép nem.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
Degeczi
nagyúr
válasz Kalandor #2489 üzenetére
a Calibre az - de nem magától okos, hanem attól, aki kezeli!
erre való a Search/Replace funkciója, ahol a "varázspálca" megmutatja a (html-re átalakított) forrást, és az alapján már könnyen alkothatsz olyan regexp-eket, amik megoldják a feladatot
pl. a sorvégi elválasztásokat egyszerűen egy
(-<br>\n)
szedheti kia sima sortörésekre pedig jó az "unwrap lines" a "heuristic processing" alatt
-
Fredo_78
csendes tag
Találtam otthon egy hasonló szabványú (micro-usb) mobiltelefon-töltőt. Tölthetem vele a drágaszágot?
-
synar
őstag
válasz adnoctum18 #2483 üzenetére
Nem érdemes feltenni, mivel nem tartalmaz érdemben újításokat. Csak azért készült, hogy a JB-t nehezítsék. Úgy tudom vannak is problémák a 3.2.1-es JB-vel. De cáfoljatok meg, ha már nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #2482 üzenetére
Így hát vissza is állítottam, a rendes konvertált tartalmak margójával semmi bajom.
Érdemes feltenni a 3.2.1-et? Láttam, hogy van rá JB de én ezt az updatet kihagytam, nem foglalkoztam vele.
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
adnoctum18
senior tag
válasz Degeczi #2481 üzenetére
Jahogy csak ebookokra... Az más, én azt hittem PDFre is!
Erre a szépen formázott mobira rákeresek, ha már így feljött köszönöm!
És mindenki másnak is köszönöm, aki volt olyan kedves és felajánlotta, tényleg nem is vártam volna ilyen fokú segítőkészséget!
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Degeczi
nagyúr
válasz adnoctum18 #2476 üzenetére
PDF-et?
akkor ne csodálkozz: a margóállítás szerintem csak e-bookra vonatkozik
(azért nem mondom biztosra, mert a kezdeti próbák óta nem olvasok PDF-et rajta - de nem is kell, hiszen a szöveges könyvek könnyen átkonvertálhatóak e-book formátumra, így persze a Trónok Harca is. Illetve az sem muszáj, hiszen itt volt szó arról is, h a Kanadahun fórumról letölthető szépen készreformázott MOBI-ban is mind a 4 kötet) -
pakkerpista
csendes tag
Nekem megvolt doc-ban is, azt magam konvertáltam át calibre-val. A múlt héten fejeztem be őket, szépen megcsinálta, talán ha 3-4 furcsa sortörés volt benne a hosszú szavak miatt.
Ha gondolod elküldöm
-
cabii
tag
Hali, megszereztem prc-ben mind a négy kötetet. Eddig jónak tűnik. Ha gondolod...
Jahh magyarul perszeLinux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
Zirowe
nagyúr
Megtörtént a módosítás.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
adnoctum18
senior tag
-
Fredo_78
csendes tag
Tegnap megérkezett a Kindle3 is hozzánk. Első benyomás: a kijelzője fantasztikus. Ráadásul kisebbnek gondoltuk így pozitív csalódás a mérete.
Egyenlőre a tanulás fázisa van ( nézegetem a rengeteg itteni hozzászólást), gyorsan felraktam rá pár könyvet. Belenéztem egybe a sortörése elég kacifántos. Rendes sorok mellett vannak 1-2-3 szavas sorok. Ez miért van? -
OMagus
tag
válasz meme6832 #2470 üzenetére
keress jobban, többen is visszaküldték már az amazonnak a meghibásodott készüléket.
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
Zirowe
nagyúr
Hát, aki bújt, aki nem, nem küldött senki pdf leírást, így az kimarad az első hsz-ből.
Holnap kérem majd a cserét.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
meme6832
csendes tag
Sziasztok!
Abszolút új kindlés vagyok, bár ez a második gép a családban. Az elsőnek "betört" a képernyője. Tudnátok segíteni abban, hogy esetleg javítható-e vagy vissza kell-e küldeni? Ha igen, akkor mi a menete?
A lányomé a gép és az összes kötelező olvasmánya rajta voltMinden segítséget köszönök nektek.
-
Zirowe
nagyúr
válasz Kalandor #2462 üzenetére
Mármint sikerült-e aktiválni?
Igen, én majdnem minden leírt hacket alkalmaztam már.A működéshez ugyanolyan feltételek kellenek, mint a margósnál: ne legyen nyitott könyv, beállítás után pedig restart.
-
Zirowe
nagyúr
Egyelőre még nincs kint hivatalosan, csak fejlesztői támogatással lehet megvenni, viszont úgy meg drága (25+15$ szállítással együtt).
-
-
Zirowe
nagyúr
Egy érdekes állvány: PadPivot+még több kép.
-
cabii
tag
válasz adnoctum18 #2455 üzenetére
Hali,
mintha újra kellene indítani a kindlet, hogy életbe lépjenek változtatások nem? Ha nem, akkor bocsi... Majd valaki megcáfol, vagy megerősít.
Cbocsi közben más is megválaszolta
[ Szerkesztve ]
Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
Degeczi
nagyúr
válasz adnoctum18 #2455 üzenetére
margóállítás után újra kell indítani!
-
Zirowe
nagyúr
Továbbra is várok bmiktől egy normális és tömör leírást a pdf-ről.
Enszuke nem vállalta, én meg ebben a témában nem vagyok jártas, mert eddig mindig mindent az amazon konvertálóra bíztam.
-
Jack@l
veterán
Az emberek 90% szerintem pdf-et is olvasna rajta, igen fontos tényező.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz Kalandor #2441 üzenetére
Armatúra kérdése...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Zirowe
nagyúr
válasz Enszuke #2448 üzenetére
Jó, ha összefoglalod, akkor belekerül.
-
Zirowe
nagyúr
válasz Enszuke #2445 üzenetére
Alapozó, miért jobb, pdf és ezekre itt a topic+az ismertetők, erre szerintem felesleges pazarolni az első hsz-t.
Pontos linket tudsz adni a konvertálókhoz?
Közben még beírtam a lefedettségi és a 3g-re vonatkozó amazon linkeket, illetve frissítettem a magyarítás kompatibilitást.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
No, több mindennel kiegészítettem közben a dolgot, a véglegesnek mondható verzió itt található.
Vélemények?
Kiegészítések?Ha már nem nagyon van szerintetek beleírandó dolog, akkor hétfőn kérni fogom a hsz cserét.
-
Efreet
senior tag
-
cabii
tag
válasz Fredo_78 #2435 üzenetére
Itt van a lefedettségi térkép.
http://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reader-3G-Wifi-Graphite/dp/B002FQJT3Q#kindle-features-wireless
A bekezdés végén van a link. oda kattanj. és nézd meg, Neked elég-e a lefedettsége
Üdv Cabi
ui.: mivel a vodkafon a szolgáltató, ahol nekik van 3g-jük, ott a kindle is fog jelet fogni...[ Szerkesztve ]
Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
Pantok
aktív tag
Valaki esetleg talált egy csiptetős lámpát ezekhez ami meleg fehér fényt használ? Tehát sárga-fehér a szokásos led kék-fehér helyett?
-
ooooobi
senior tag
Minek kínlódni mindenféle aláírásokkal, a dokumentumot simán betöltöttem wordbe, a sárgákat kitöltöttem vele, az aláírást is csak begépeltem. Aztán, save, csatol, küld és örül
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
vz12
tag
Szerintem a különböző debug parancsok is megérdemelnék a "berakást", ha már közkincs lett itt nemrégen. Jelentem hogy a KSO-n is működnek, a ~disableScreensaver legalábbis működik (kipróbáltam), de nyilván a többi is. Így még kevésbé tűnik "reklámos" verziónak.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz Kalandor #2427 üzenetére
Én kicsit fondorlatosabb voltam: lefényképeztem az aláírásomat, és azt pasteltem be.
Ok, akkor beleírom, refurbished is ment bele.
Más?
-
Zirowe
nagyúr
válasz Enszuke #2424 üzenetére
Gondoltam, hogy magától érthető, hogy mailben kell vissza küldeni.
Tokok meg már túl sok lenne..
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Nos, az első módosítási tervezet itt tekinthető meg.
Bki szóljon nyugodtan hozzá, hogy mit kéne még berakni.
Jelenleg a 3.2 és a 3.2.1 jailbreakje és magyarítás kompatibilitása hiányzik belőle.
-
Zirowe
nagyúr
Na, folyamatban van az első hsz frissítése, minden olyan dolog belekerül, ami eddig itt a fórumban elhangzott (launchpad, diktafon, hálózatválasztás, tts, stb..), majd lesz róla előzetes, viszont akkor a következő dolgokra kérnék egyszerű és érthető leírásokat (tőlem akár angolul is jöhet link):
3.2 jailbreak
3.2.1 jailbreakIlletve, hogy ezeken megy-e a magyarítás.
-
OMagus
tag
válasz bigmasterg #2418 üzenetére
--- törölni nemtom, csak szerkeszteni
[ Szerkesztve ]
http://www.kindle-portal.eu - Magyar Kindle Portál (hírek, blogok, chat, időjárás, tv műsor, sakk, epub konverter, Kindle térkép) Segíts te is kitölteni a térképet, hogy minél több "K" szerepeljen rajta!
-
Pantok
aktív tag
válasz moli.hu #2413 üzenetére
Ha csak nem kifejezetten einkre optimalizált oldalrol fogod olvasni ez a rengeteget, akkor is rossz választás rá.
Nekem minap jött meg a Nook Simple Touchom amire már több böngészőt is kipróbáltam, és ami az érintéképernyő miatt jóval alkalmasabb erre a K3nál, de még így is értelmetlen.
Tabletpc alkalmas erre, ennyi, lehet nem olyan jó a szemednek de nem is fogsz belehalni ahogy eddig se tette senki, pedig 5 böl 3 ember elég sokat netezik és olvas az okostelefonján, ami nemcsak hogy lcd de még rohadt kicsi is. -
OMagus
tag
válasz Kalandor #2414 üzenetére
ebbe a hibába én is beleestem... nem elegendő, hogy a tálcán az usb eszközök közül leválasztod, hanem nyisd meg a számítógép ablakot, majd ott a Kindle-n jobb klikk -> kiadás
ezután már jó lesz
-
moli.hu
őstag
válasz Degeczi #2390 üzenetére
szerintem te a beviteli lehetosegekre es a gep sebessegere gondolsz inkabb.
egyébként tablet-re van szükséged, nem Kindle-re
oke, akkor mutass egy tabletet eink kijelzovel. ugyanis nagyon fontos, hogy en olvasni szeretnem a neten levo anyagokat. nem scollozgatni, animalgatni, videozni, hanem lapozva olvasni. szoveget. sokat. -
Efreet
senior tag
-
Nesty
csendes tag
Az 1 dollaros tok utan vettem egy kozel 2 dollaros lampat. A 60 dollarhoz kepest fonyeremeny
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
Tényleg nem szállítanak refurbished kindlet Európába. Akkor nincs is olcsóbb alternatíva, csak a használt cuccok?
Let's begin, de gozaimasu!
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- iPad Pro 13" 2024 1TB M4 16GB Silver (normál üveg) - MAKULÁTLAN - 3 Év Garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ aktiválatlan Apple iPad Air 11col WiFi 128GB M2 chip ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPad Mini 6, Starlight ( Csillagfény ) , 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Használt, de műszakilag hibátlan Pocketbook Basic Lux 3 magyar e-book olvasó - 1 év bolti garival! -
- Apple iPad 9th gen 64GB Wi-Fi Silver / Ezüst
- Apple iPad 10th gen 64GB Wi-Fi Blue / Kék Apple garancia 2025.02.08 + 1 év szavatosság
- Ujszeru Samsung galaxy tab s9+ 5G 12/512GB 2 ev garancia + extrak
- Eladó/cserélhető gyönyörű iPad 7.generáció, Wifi+Cellular, 97% gyári akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest