Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pokoltündér
csendes tag
Sziasztok!
HKorn:
A borító problémával én is küzdöttem sokat, én azt vettem észre, hogy csak a .prc kiterjesztésű könyveknél jeleníti meg a borítót. Legalábbis a Kindle 6-om...A másik: egy olyan kérdésem lenne, hogy lapváltáskor nem mindig "feketül" el az oldal, csak kb 3 laponként. Ez normális így? Vagy minden lapváltásnál így kéne viselkednie?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Pokoltündér #17351 üzenetére
Utoljára a Kindle 3 "keyboard" törölte feketével a képernyőt minden lapozásnál, azóta egyik típus sem teszi, csak nagy melegben/hidegben.
-
lord.lakli
őstag
Lapozás normális. Nem mindig törli le az egészet. Talán állítható, hogy mindig töröljön-e. Meg hőmérséklet függő is.
-
KZP
őstag
Ha jól tudom, minden hatodik lapozásnál "törli le" teljesen a kijelzőt, ez normális. Be lehet állítani, hogy minden lapváltásnál megtegye, de akkor jóval többet fog fogyasztani -> hamarabb fog lemerülni.
-
Pokoltündér
csendes tag
Áháá köszönöm szépen!
Nem hiszem, hogy most olyan nagyon "hidege" vagy melege lenne; nem tudtam pontosan, hogy ezt törlésnek nevezzük, csak meglepődtem, hogy csak néha csinálja.
Igen azt sikerült beállítanom, hogy minden lapozásnál töröl, de azt kikapcsoltam, mert engem kicsit idegesített. -
Degeczi
nagyúr
válasz Pokoltündér #17355 üzenetére
Ha nyáron kültérben olvasol, a rátűző napfény már elég ahhoz, h a meleg miatt minden lapozáshoz aktiválódjon
(valahol asszem 30 fok környékén van a határ, ami fölött ez belép, és azt könnyen meghaladja olyankor) -
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült kezembe kaparintanom egy PW3.-ast és csináltam egy gyors összehasonlítást a saját 2.gen PW-al.
Akit esetleg untat attól elnézést kérek, gondolom azért van akit érdekel.
Szóval első ránázásre az új olvasó hátterének árnyalata a PW1gen-re hasonlít, kicsit barnás. Szerintem ez az árnyalat jobban hasonlít egy eredeti könyvére mint a kettes, vakító fehér háttere. A működésben semmi eltérőt nem tapasztaltam. Érdekes módon a 2.gen némely lépésnél gyorsabbnak tűnik mint az új verzió . A menük felépítésére nem térnék ki, mivel azok teljesen megegyeznek.
Befejezésül pedig a végére hagytam a felbontást.
Nos ezen a téren, mint ahogy arra számítani is lehetett, a 3.gen tényleg jobb. Már ránézésre is látszik, hogy élesebb, kontúrosabb a megjelenített szöveg. Ugyan nem túlzottan nagy a pixelbeni különbség (2.gen: 1024x758, 3.gen:1448x1072) mégis szemmel látható különbség van a két kijelző között.
Végül pedig néhány kép:Együtt a két olvasó:
2.gen:
3.gen:Ha van kérdés szívesen válaszolok, még a héten nálam lesz az olvasó!
Jön még boardosra lavina! :D
-
-
hampidampi
senior tag
"új olvasó hátterének árnyalata a PW1gen-re hasonlít, kicsit barnás."
Akkor ezek szerint az első képen a bal oldali a PW3?Amúgy a PW-okkal nem is a háttér (ízlés kérdése ki szereti a fehéresebbet és ki a bézsesebbet), és nem is a felbontás a probléma, hanem a tinta. Hiába világos(abb) a háttér, ha a tinta még mindig szürke. Messze van a Keyboard és a K5 tusszerű feketéjétől.
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #17361 üzenetére
Igen, ez sajnos valóban így van, a PW2-mön is láthatóan szürkésebb a fekete, mint a családban lévő K5-ön, hiába világosabb a háttér
Persze nem rossz így sem, de olyan feketével egyszerűen tökéletes lenne (a vékonyka betűtípusok is ezért zavaróak)
-
Spy89
aktív tag
Igen, a baloldali a 3.gen.
A háttérrel kapcsolatban, kinek a pap kinek a.... Személy szerint pl pont a bézses tetszik jobban .
Nos, az biztos, hogy a tintát a 2.gen fehér háttere előtt inkább mondanám feketének, mint az újnál, de nem tiszta fekete egyik sem. Sajnos az említett típusok közül egyik sincs a kezem ügyében.Jön még boardosra lavina! :D
-
-
hampidampi
senior tag
Sajnos a két plusz réteg fólia (az érintő és a derítő) a kijelző előtt az, ami halványítja a betűket.
Érdemes megnézni akár a touchot (K6), ami infrás és nincs világítása, mennyivel sötétebb a feketéje (annál viszont a karakterek renderelését cseszték el, rettentő szőrösek/pixelesek a karakterek... bár rémlik, mintha nemrég lett volna valami fw frissítés, ami javított ezen). -
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #17366 üzenetére
De ott más a kijelző is, alacsonyabb fölbontású Pearl, míg ezek már Carta-val szereltek, így fene tudja, nem játszik-e a szürkeségben szerepet a nagyobb fölbontás miatt kisebb képpontméret
Látni kellene egy felső rétegektől megszabadított PW-ot (de asszem létezik másik gyártótól Carta-t használó infrás típus is, ami csak megvilágítóréteget kapott)
-
Degeczi
nagyúr
A fölbontás mindkét irányban ugyanolyan arányban nő, ezért a pixelek teljes számába négyzetesen számít - márpedig az 1440 és 1024 között ránézésre is 1.4, azaz gyök 2 az arány, tehát különösebb számolgatás nélkül is valóban kétszeres kell legyen a pontok száma
(más kérdés, h sok értelme nincsen fölszorozni, mert nem kétszer olyan finomnak látod a kétszeres pixelszámú képet, hanem 1.4x, amennyivel sűrűbben vannak a képpontok mind vízszintesen, mind függőlegesen. Ezért a 212 vs 300 ppi a korrekt mérce)
-
MODERÁTOR
Én PW1-hez hasonlítom a PW3-at, sokkal kevésbé látszik a világítás (nézzetek meg egy nook-ot).
Amiért neked válaszoltam, köszönöm, hogy megfogalmaztad, amit nem tudtam, miért imádom még mindig kk3g-t. Szemet gyönyörködtető feketéje van a tintának. A PW3 felbontása és fehér "lapja" szintén maximum joy. Elfogult vagyok bocs (ugyakkor a rootolt nook w/ glowlight a hurcolós olvasó...).Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Spy89
aktív tag
Én kérek elnézést! Elszámoltam, rég volt már matekórám
-
Pokoltündér
csendes tag
Azt hiszem eddig tartott a boldogságom.
Vettem múlthét szerdán egy Kindle 6-ot. Tegnap este olvasás közben furcsa volt hogy a bal sarkával nem stimmel valami...nézem, a képernyő és a "ház" közé befér a körmöm, ami szerintem nem egészséges (olyan mintha rosszul rakták volna össze), úgyhogy ma lesz egy meccsem a mediában. Remélem kicserélik...
Szerintetek deaktiváljam a készüléket, vagy majd ha kicserélik írjak az amazonnak, hogy azt töröljék a felhasználónevem alól az újat pedig aktiválják? -
lord.lakli
őstag
válasz Pokoltündér #17381 üzenetére
deaktíváld
-
Pokoltündér
csendes tag
válasz lord.lakli #17382 üzenetére
Rendben, köszönöm!
-
Spy89
aktív tag
Valaki talált már valamilyen hírt, vagy pletykát, hogy a Kindle-ök környékén lesz-e valamilyen változás az ősszel. Általában ilyenkor szoktak újjítani.
-
MODERÁTOR
-
Skillet
addikt
üdv ismét. anno a kindle 5 kapcsán szerintem már értekeztünk párat. akkor 50eur körül voltak az osztrákoknál kindle 5-ök (MM & saturn), hoztunk is párat. most néztem a 6-ost, de 70 euro. nem igazán éri meg, nincs akkora árkülönbség az itthon megvásárolható és a kinti közt. van esetleg olyan forrás, ahonnan olcsóbban hozzá lehetne jutni? köszönöm
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
válasz Skillet #17386 üzenetére
Nem értem, mennyit akarsz ezen spórolni. Itthon kb 25k-ért megkapod a Kindle 6-ot, annyit bőven megér, nagyon szuper ebook reader. Ennél legfeljebb 1-2 ezressel tudod olcsóbban megvenni szerintem, de akinek az a pénz problémát okoz, annak lehet, hogy Kindle-re kéne költenie a pénzét.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Skillet
addikt
Kindle helyett vegyek kindle-t? persze, megfontolom.
Amúgy miért is baj, hogy minél olcsóbban szeretnék hozzájutni? Anno az ötöst 49euróért vettük, hoztunk haza vagy egy tucatot és nem mellesleg sétáltunk egy kellemeset Bécsben is, muternak öblítőt is hoztam, jó sokat.
Ott, akkor nagyobb árrés volt. Ha most nincs, hát nincs. Attól még megvesszük. Ajándékba lesz apósomnak.
Csak gondoltam rákérdezek, hátha van jobb ajánlat. Hol a gond? Minden oké?
Amúgy 22 ezerért kapom meg, nem 25-ért.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
szabferi
tag
Sziasztok,
Van egy jó öreg kindle 3g-m (sokéves már ), pár hete elkezdte játszani hogy heti 1 alkalommal totál lefagyott (nem használat közben hanem olvastam, eltettem, reggel olvastam volna megint és a képernyőn félig kirakott képernyővédő kép volt), ilyenkor csak úgy lehetett újraéleszteni ha USBre rádugtam (hosszú gombhúzás se segített, villogott a led de a kép meg se mukkant).
Ma reggel már az USB se segít, John Steinbeck félig kirakott képe figyel csak.
Ötlet, hogy ez micsoda? Kuka vagy esetleg akksicsere? Utóbbi esetben tudtok ajánlani szervízt Budapesten?
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
Kindle Paperwhite 3
38.000 Forintért sikerült venni.(Először itt az aprón próbáltam 40 ropiért, de az eladó sem privire, sem sms-re nem válaszolt.)
Máshol is körbenéztem. A jófogáson mesebeli árakon kínálják a portékát. Még 35-ért is van új, csak kipróbált.
- Végül az új, bontatlan mellett döntöttem, személyes átvétellel.
Telefonon elérhető volt az eladó, minden egyszerűen ment.
Én bontottam ki, és kapcsoltam be.
Egy év cseregarit adott rá.Nagyon elégedett vagyok :-)
Így lehet megtalálni guglizva;
Kindle Paperwhite 3 (2015modell, 300ppi) Bp.-i átvét is
a jófogáson.Gondoltam megoszom.
Egyik nap lefényképezem a bannolt-karcmentes-hibátlan-2GB Paperwhite kettesem és meghírdetem itt az aprón.
-
paolinho
őstag
válasz andrisbandi #17391 üzenetére
Szerintem ez korrekt áron ment így. Köszi az infót, utánaolvasok én is!
-
A_Papa
aktív tag
Sziasztok!
Az megoldható valahogyan, hogy az általam használt mappaszerkezet (és benne a könyveket) jelenítse meg a Kindle (4-es verzió)?
Köszönöm a válaszokat!
Papa
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Voyage-el van valakinek tapasztalata, úgy általában milyen? Most egy PW2.gen-em van. Használat, kijelző, esetleg origami tok.
-
r3dsnake
nagyúr
Csak nekem tűnik sokkal kontrasztosabbnak a PW2 a videókon a PW3-hoz képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Külpolitika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest