Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni. Nem nagyon használtam e-Book olvasót idáig, de most szeretnék egyet.
Jelenleg az osztrák MM-ban 99 EUR (MM) a PW3 WIFI
az Amazontól rendelve 209$ lenne a SO mentes, 3G verzióaz első hozzászólásban a garancia kapcsán azt írták, csak a hivatalosan Amazontól rendelt készülékek rendelkeznek "kiemelt" garanciával, a többi esetben meg megy a csomagvisszaküldős huzavona?
ezt jól értem, vagy a MediaMarkt-ban vásárolt készülékekre is ugyan azok a garanciális feltételek vonatkoznak?második kérdésem, hogy ez a 3G-s verzió megér 20-25e-el többet, van érdemi haszna? (pl. utazás, külföld, stb.)
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
Mr. Erikszon
senior tag
Hogyan tudom 'kímélni' a kindle-om aksiját?
Csak akkor dugjam be mikor felkiáltójel van az aksin vagy várjam meg hogy teljesen lemerüljön? -
Degeczi
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #17153 üzenetére
Ne a filléres akksit kíméld, hanem magad!
Ne figyelmeztetésre várj, hanem nyugodtan rakd föl töltőre, ha már sanszos, h esetleg nem bírna végig még egy-két napot (legyen ez negyed körüli szintjelzésnél, vagy nyaraláskor akár fönntebb is), mert nincs rosszabb, mint ha váratlanul lemerülne.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Bookerly font-ról aki esetleg még nem olvasta volna: [link]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Mr. Erikszon #17158 üzenetére
Volt már róla szó többször itt. inkább arra lennék kíváncsi mikor jön az update a PW2-re.
-
MODERÁTOR
válasz r3dsnake #17159 üzenetére
Nem valószínű szerintem PW2-re, nehezen tudnák elpasszolni a PW3-at.
itt azt mondja az illetékes, hogy lesz, időt nem jelöltek meg.
Ha jól értelmezem, PW1-re nem lesz...
Az Amazon mindenesetre korábban így nyilatkozott: "Please be informed that we have made no announcement about these updates for the Kindle Paperwhite 2nd generation so unfortunately I have no further information available at this time."
Kissé ellentmondásos...[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
Dava
tag
válasz Mr. Erikszon #17153 üzenetére
A lítium-ion akksikat jobb sokszor kicsit meríteni-tölteni, mint teljesen lemeríteni aztán feltölteni. Ezzel javíthatsz kicsit az élettartamon. Teljesen feltölteni sem lenne ajánlott a túltöltés miatt, de ez ellen már minden modern eszközben van védelem.
-
csakb
őstag
-
Degeczi
nagyúr
Az a veszély nem fenyeget: innen nem tudod letölteni... de rövidesen gondolom máshová is elérhetővé teszik, és lesznek tapasztalatok is (Bookerly-re egyébként olvasni olyan panaszt, h túl vékonyka a régebbi típusokon: lehet, h csak a nagyobb, 300 dpi fölbontású típusokhoz illeszkedik jól. De ha kiadják PW2-re, hátha illesztik is hozzá. Bár a Palatino is túl vékony, szóval nem biztos)
-
-
-
csakb
őstag
válasz Degeczi #17166 üzenetére
Most megpróbáltam ausztrál proxykon keresztül, úgy is AD.
Én is próbáltam beágyazva, amit kihekkeltek korábban. Az valóban eléggé vékonyka, maradtam a Caeciliánál.
De ha kicsit újrarajzolják, akár még jó is lehet.(#17167) pethYeti: Tudom, wikipedia, de itt ugyanazt állítják, amit Oldman2 is vázolt. Valamint ha rákeresel, akkor mindenki 6th generationnek emlegeti a PW2-t: [link].
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Tényleg az lenne a jobb, ha maga az Amazon is sorszámozná a típusokat valahogy úgy, ahogy jobb híján a fórumokon tesszük.
Mert így nem kicsit viccess az alábbi linken, h nem csak a PW1 számít "5. generációs"-nak, de a "4. generációs" Kindle 4-el a színét leszámítva gyakorlatilag egyező Kindle 5 is...
-
csakb
őstag
válasz Degeczi #17171 üzenetére
Hát igen. Ha az Amazonon nézem az elérhető FW update-eket bal oldalt, akkor szerintük van 1st, 2nd gen, aztán DX, Keyboard, Touch, 5th és 7th gen Kindle.
Aztán van PW (5th gen), és PW 2nd gen, valamint Voyage. A PW3-hoz még nem volt frissítés, akár fogadásokat is lehetne még kötni, hogy hogyan fogják ők elnevezni a kölküket.A .com.au-n viszont Kindle, Kindle (7th gen), PW (5th gen), PW (6th gen), Voyage a sorrend.
Fórumokat biztos nem olvasnak.
-
juhiimi
aktív tag
Lehet kapni valahol eredeti kindle pw2 tokot?
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Van-e olyan hack paperwhite2-esre ami nem az Amazon felhőjén keresztül szinkronizál, hanem mondjuk dropboxon át, és képes azw3-at olvasni?
Szeretném az elkészített azw3-akat is a mobi-hoz hasonlóan feltölteni a készülékre!Jön még boardosra lavina! :D
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
Kindle 5 után váltottam PW3-ra. Friss még az élmény nagyon, ma jutottam hozzá a kicsikéhez. Első blikkre tetszik, egy furcsaságot viszont észrevettem. A kijelző alsó kávájánál 4 helyen kb. félkör alakú bevilágítás látszik. Azt hiszem így hívják ezt a jelenséget, mikor vannak világosabb részek egy kijelzőn. Ez szerintetek normális dolog?BÚÉK!
-
MODERÁTOR
válasz Ukraan #17179 üzenetére
A PW1-en sokkal jobban lehet látni, mint a PW3-on, tegnap este vettem észre. Jó lenne látni, mennyire látszik, bár nem hiszem, hogy bármit is lehetne vele kezdeni...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Degeczi
nagyúr
válasz Ukraan #17179 üzenetére
Valószínűleg ebben is van olyan gyártási szórás, mint a világítás színhőmérsékletében, nem teljesne egyformák az egyes példányok.
Emiatt látatlanban nem lehet megmondani, mi az, ami normális mértékű (mindenesetre egy átltagos közepes fényerő mellett nem szabad feltűnőnek, zavarónak lennie) -
Ukraan
aktív tag
Holnap megpróbálok lőni róla képet. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
BÚÉK!
-
törölt tag
Van egy új PW tokom. Ha valakinek kell keressen privátban. Szerdán megoldható Budán az átadás.
-
Bloksma
aktív tag
Kindle 4/5-re jött ki 4.1.3-as firmware. Changelog-ot még nem találtam sehol. Felraktam, de egyelőre nem tűnik fel semmi változás.
-
Lmh
őstag
Hali,
Kindle PW kifagyott, többféle időtartamig nyomvatartott kikapcs gombos rebootnál általában a "boot-csík" 80-90%-nál kifagy. Ha kb 5ször így újraindítjuk akkor is max 1szer jön be a fejléc, de használhatatlan, ott is kifagy.
Eddig a leghosszabb idő amíg nyomva tartottuk 1,5 perc volt, ennél nincs hosszabb reset time tudtommal.
Készülés töltöre dugva, teljesen feltöltve.
Ötlet?
Előre is kösziSteam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
caris1
tag
Hoppá, PW2 5.6.5 Software update.
...Bookerly, our new, exclusive font specifically designed for reading on digital screens to help customers read faster and with less eyestrain, is now available. ...
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
csakb
őstag
válasz caris1 #17187 üzenetére
Nahát!
Felraktam, egyelőre működni látszik.
A PW2-n szőrös fontokra panaszkodók a Bookerly-vel elégedettek lehetnek, ezt ügyesen optimalizálták. Szerintem szép. Az én ízlésemnek kicsit vékonyka, de majd meglátom pár tucat oldal után, hogy meg tudok-e barátkozni vele.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz GrandS #17194 üzenetére
az automatikus, OTA frissítés mindig ütemezve van, hiszen gondot okozhatna, ha az összes Kindle egyszerre próbálná meg leszedni, így lehet, h csak napok múlva fogja magától
de a link ott van Caris1 hozzászólásában, onnan leszedheted, és kézzel rámásolva telepítheted
[ Szerkesztve ]
-
HoryThePooh
aktív tag
Sziasztok. Gondoltam beköszönök, mint új tag.
Pár napja birtokomban egy Kindle Touch (7th generation).
nagyon megszerettem, de szerintem PW-re fogom cserélni, mert este valóban kell neki a fény.
Még nappal is ha árnyékos fényben olvasok néhe forgatnom kell, hogy lássam rendesen.
Sajnos a szemem nem a legjobb.Maga a technológia elképeszt, szeretem, big like.
Sajnos egyből 5.6.1 volt az fw így egyenlőre marad a hackteelenség :-/Most update-eltem 5.6.5-re, nekem a Bookerly nem jött be, sajnos elég vékonkák' a betűk, marad a good old Helvetia.
Mindenkinek hegynyi biteket mindennapra, have a good reading 'n Kindle!
Bye, HTPThe one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
Degeczi
nagyúr
válasz HoryThePooh #17196 üzenetére
Ott sem megoldhatatlan, de sajnos szét kell szerelni és forrasztással rácsatlakozni - amit nyilván nagyon kevesen vállalnak be, annyit nem ér az egész.
Egyébként most erről olvasgatva a MobileRead fórumokon, azt találtam, hogy legalább a betűméretek tetszés szerinti átállításához nem kell JB! (margók sajnos nem állíthatóak így)
Elég a főkönyvtárban létrehozni egy "FONT_RAMP" nevű file-t, benne a 1/100" egységben megadott 8 mérettel, újraindítani, és máris azok élnek.
Az eredeti értékek elvileg ezek, apró kezdéssel, és a többségnek fölöslegesen böszme lóbetűkkel a végén:
7.13 7.81 8.49 9.17 10.53 12.56 16.98 29.2Pl. ez egy ajánlott sor helyette, ésszerűbb kezdettel és véggel:
7.49 8.43 9.37 10.31 11.25 12.19 13.13 14.07Mivel nekem a 4. eredeti méret környéke vált be, még szűkebbre vettem saját PW2-n a tartományt:
7.81 8.15 8.49 8.83 9.17 9.51 9.85 10.19 -
HoryThePooh
aktív tag
válasz Degeczi #17197 üzenetére
Köszi a postot!
Igen, software-esen szívesen mókolnék, de fizikai beavatkozást meghagyom a doktoroknak :-)
A Font-os tippet köszönöm, a szemem miatt nekem inkább a 6. méret körül kell majd finomkodnom,
de kipróbaltam és működik ;-) köszi!The one who has a true friend doesn't need a mirror :)
-
Pierre75
senior tag
válasz Degeczi #17197 üzenetére
"Elég a főkönyvtárban létrehozni egy "FONT_RAMP" nevű file-t, benne a 1/100" egységben megadott 8 mérettel, újraindítani, és máris azok élnek.
Ez a fórum szerint PW I-en is működik, és én is a 4. betűméretet preferálom feltöltenéd valahova ezt a fájl vagy leírnád nekünk laikusoknak is, hogyan miként.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Rendszergazda topic
- BestBuy ruhás topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Külpolitika
- Politika
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest