- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vigyázzatok a jófogással!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az MP4 boxmeccs hang nélkül folytatódik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Bocsi, hogy nem privátban, de....
Találtam egy elírást az utolsó oldal utolsó részénél:
"A címhez érvén azonban nem egy sima étterem, hanem egy valódi marahúsos hotpot"Egyébként ha már itt járok...
Remélem, nem problémás a kérdésem, de az említése miatt rákérdeznék, hogy tajvani (vagy kínai) születésű? Biztosan írtad már több helyen, de most hirtelen az írásaidat átfutva nem találtam erre konkrét választ, csak utalásokat. -
rgranc
aktív tag
Érintőlegesen kapcsolódva, Hyderabad elég nagy technológiai központ azért Indiában, Google, Microsoft, stb irodák, mégis amikor kollégákkal hétvégén látnivalókhoz mentünk, tucatnyiszor fotóztak bennünket sutyiban, vagy akár jöttek oda közös fotót kérni, pedig a 185-öt sem ütöttük meg, és még elég ronda programozó fejünk is volt... Szóval nem kell hozzá itthoni értelemben kiemelkedőnek lenni, csak el kell ütni a helyiektől
-
-
Megint nagyon jó írás lett, fergeteges stílusban.
De a laowai történet elgondolkodtatott, és van egy olyan gyanúm, hogy esetleg te egy 1,95-ös srác vagy vörös viking szakállal, azért van ez a nagy felhajtás mindig
-
-
A képek alapján úgy látszik, hogy a város műemlékeit nagyrészt elkerülte a kulturális forradalom őrülete, a "négy régi" megsemmisítése. De lehet, hogy ez csak a látszat.
-
-
Nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán a "visszaváltás" intézménye, mert általában el szoktam tenni őket emlékbe.
Vidéken viszonylag ritka, hogy néhány közlekedési táblán túl más is ki legyen írva angolul. Nagyvárosokban jobb a helyzet, de azok közt is nagy a szórás.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
Jarod1
veterán
a Sörös doboz az visszaváltható? Közlekedésnél mennyire vannak feltüntetve angolul az infók? 60 e Ft a 40 napra a hotel 2 főnek ? itthon van hogy 1 nap kerül annyiba...
-
Elvileg illegális visszautasítani a készpénzt, fel is lehet ilyenért jelenteni az üzletet, persze az más kérdés, hogy egy turistának mennyi ereje vagy ideje lesz ilyen esetben jogi procedúrákba fogni Kínában. Nekünk inkább az volt az zavaróbb, hogy sok helyen már nincs is étlap, hanem QR kódot kell scannelni, de ekkor sem egy mezei weboldal jön be a rendeléshez, hanem ehhez is app meg felhasználó, pl. Meituan kell, ami nekünk nyilván nincs.
A kontroll meg... Turistaként a legidegesítőbb, hogy VPN vagy egyéb trükk nélkül nincs szabad internet. A másik, hogy vasúton, metrón is minden cuccodat szétszednek, átnéznek, megnézik milyen folyadék van a vizespalackodban, mindent átküldenek röntgenen fémkapun. Reptereken meg kb. 87x ellenőrzik a személyazonosságod meg a jegyed, mire eljutsz a géphez. Nagyobb látványosságoknál, pl. a Tiananmen térnél is előfordul ilyen röntgenes, átnézős jelenet, csak utána lehet belépni az adott helyszínre. Ezeken kívül látogatóként sok mást nem fogsz érezni.
[ Szerkesztve ]
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
norbx
aktív tag
Lenne pár kérdésem ha esetleg tudod meg is válaszolhatnád Kínával kapcsolatban.Ezek szerint nem halt még ki a készpénz használat sem mert mindenkitől azt hallottam hogy nemigen lehet kpban fizetni sehol.A másik a kontrol amiről itthon rémhírek terjengenek az mennyire valós vagy ezt turistaként nem érzékelni?.Terveztem egyszer egy Kínai utat is de ezek a mendemondák erősen visszatartanak.
Köszi -
-
janeszgol
félisten
Kiváló írás. Egyszer jó lenne elutazni Kínába!
-
Köszi az írást, nekem is bejött - mind a néznivalós, mint az evős része.
Merő véletlenül tegnap láttuk a Tökéletes bizalom c. filmet, ami szintén Kínáról szólt. Némileg más megközelítésben...
A tej élet, erő, egészség.
-
Köszi a beszámolót nagyon jó lett. Újra megerősötést nyert bennem, hogy Kína nem az én világom.
-
válasz
Foglalt név #2 üzenetére
Már hogy nincs asztalba épített rezsó meg fine dining tálalás?
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
Foglalt név
addikt
Hát a hotpot egy japánhoz képest tényleg nagyon "kínai" volt, legalábbis a képek alapján.
-
csaba951
veterán
Nagyon tetszett az írásod! Vegyesen van benne útleírás, helyi nevezetességek, utcaképek, étel leírások, történelem, ami jó, mert így mindenki megtalálja benne ami érdekli. Nem unalmas, nagyon olvasmányosan van megírva. Bár hosszú, de egyáltalán nem aludtam bele. Ajánlom!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Bevezető Napi szinten látom, hogy a kínai vízummentesség meghosszabbításával nemcsak a magyar, hanem más európai...